Kladno – Liberec 0:8 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Třinec – Salzburg 6:4 (kon.)
Jihlava – Pardubice 2:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:4 (kon.)
Zlín – Plzeň 4:2 (kon.) | Slavia – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Havířov – Motor ČB 1:2 (2:3 po s.n.)
HC Litvínov – Olomouc 2:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HC Škoda Plzeň
Neděle 19.12.2021, 16:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 26. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 26. kola Extraligy juniorů, ve kterém se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti plzeňským indiánům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    HC Škoda Plzeň
    Oproti domácímu celku se daří Plzni značně lépe. Indiáni si drží už poměrně dlouhou šňůru pěti výher. I díky ní si drží momentálně první příčku v tabulce, kde vedou o celé čtyři body a to i přesto, že mají o zápas méně než mančaft na druhém místě. Hráči ze západu Čech naposledy podlehli ševcům před více jak čtyřmi lety. Od té doby si zvládli vydobýt čtyři výhry, včetně té v letošní sezóně. Právě v tom posledním utkání ale dokázal soupeř potrápit natolik, že přestřelka, která se odehrála v tomto utkání, skončila rozdílem pouhé jedné branky. Uvidíme, zda dokáže plzeňský celek prodloužit vítěznou šňůru i v dnešním utkání.

    Poslední tři utkání:
    Havířov U20 vs. Plzeň U20 – 3:4
    Třinec U20 vs. Plzeň U20 – 3:6
    Plzeň U20 vs. České Budějovice U20 – 4:2
     
    PSG Berani Zlín
    Domácí Berani v posledních pěti utkáních získali pouhých šest bodů, což na jejich poměry není vůbec špatné, oproti předcházející sérii devíti výher je to ale značný výkonnostní pokles, který by ševci chtěli v dnešním utkání určitě napravit. Na cestě za tímto úspěchem jim ale bude s největší pravděpodobností chybět nejproduktivnější hráč mančaftu Lukáš Chludil, který po pozitivním testu skončil v karanténě. I přes tento hendikep má ale domácí celek na co navazovat, jelikož si v posledních dvou zápasech zapsal rovnou pět bodů a to mimo jiné i po překvapivé porážce pražské Sparty.

    Poslední tři utkání:
    Zlín U20 vs. Kladno U20 – 5:2
    Zlín U20 vs. Sparta Praha U20 – 5:4 pp
    Jihlava U20 vs. Zlín U20 – 4:3
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Marek, Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Čechmánek, Laciga
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Škoda Plzeň: Němeček (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina (A), Soukup, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Hradil, Blaha – Kučera, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je pro domácí celek vstup do utkání jako z říše snů! Po méně než půl minutě od úvodního hvizdu se totiž prosadil DOMINIK LUŽA a posílá tak svůj celek do brzkého vedení. Naopak indiáni mají nyní co odčinit, jelikož inkasovali rovnou z první střely soupeře. Asistence: Michal Tomeček.
     
    01:27
    Ševci se ihned mohli opět usadit v útočném pásmu. Jakub Velikovský se ale špatně pochopil s jedním ze svých spoluhráčů, který poslal přihrávku úplně jinam, než kde se nacházel jmenovaný obránce.
     
    02:26
    Tadeáš Talafa zakládá přihrávkou zpoza brány další útočné tažení. Ke smůle domácích ale skončil kotouč na holích soupeře. Díky tomu se nyní mohl dostat k zakončení Václav Adamec, ani on ale nebyl o moc úspěšnější.
     
    03:25
    Hráčům z Plzně se stále nedaří projít přes střední pásmo, kde na ně vždy čeká dobře připravená obrana Zlína. Až nyní se jim to podařilo nahozením, díky čemuž se dostal k zakončení Jakub Hamšík.
     
    04:24
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit od Adama Eremiáše, který naprosto sestřelil jednoho z hráčů soupeře na modré čáře. Celý incident se ale odehrál bez porušení pravidel a hra pokračuje dále.
     
    05:23
    Jakub Čechmánek se už chystal k zakončení od pravého kruhu. Na poslední chvíli mu ale vypíchl kotouč jeden z obránců, který se tak vydává rovnou do útočného pásma.
     
    06:22
    Ani jednomu z celků se už nějakou tu dobu nedaří usadit před bránou soupeře. To se taky podepisuje na počtu přerušení, kterých v posledních minutách bylo opravdu pramálo.
     
    07:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Korčák – 2 min., podrážení).
     
    08:17
    Tak toto je velká šance pro celý zlínský celek na navýšení jeho vedení. K jejich smůle se jim ale zatím nepodařilo snad ani jednou vystřelit na bránu.
     
    09:16
    První přesilová hra se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci a s největší pravděpodobností zůstane nevyužita. Nejblíže ke vstřelení branky měl překvapivě Marek Kopic, který se díky svým rychlým nohám dokázal protáhnout podél levého mantinelu až do úniku jeden na jednoho.
     
    10:15
    Indiáni v dnešním utkání velice dobře napadají a to dělá ševcům nyní značný problém, jelikož se jim zatím nepodařilo ani rozehrát zpoza vlastní brány. Až nyní našel jeden z obránců dlouhou přihrávkou Jakuba Masaře, který rovnou zakončuje.
     
    11:14
    Stanislav Kunst se pokusil o obdobnou přihrávku, jaká se povedla jednomu z obránců před pár chvílemi. Tentokrát ale končí kotouč až na mantinelu na druhé straně kluziště a sudí odpískává zakázané uvolnění.
     
    12:13
    Tak toto bylo velice nebezpečné zakončení z hole Jana Slaniny od pravého kruhu. Jeho střela sice skončila na betonech brankáře, obránce Talafa ale neměl vůbec daleko k tomu, aby si dal omylem bruslí vlastní gól.
     
    13:12
    Lukáš Heš se nyní vlastní chybou připravil o obrovskou příležitost. Ten se mohl dostat do úniku jeden na jednoho po přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů. Jeho zpracování ale bylo natolik špatné, že mu kotouč ujel až za bránu Němečka.
     
    14:11
    Hráčům Plzně se nyní podařilo usadit v útočné pásmu z čehož těží Daniel Malák, který vyslal metelici od modré čáry. Reflexivní zákrok Synka mu ale zabránil ve vyrovnání.
     
    14:43
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Dvořák – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:42
    Nedisciplinovanost hostů dostává už podruhé v této třetině ševce do početní výhody. Tentokrát jim přesilovka vychází mnohem lépe. Důkazem toho je i střela Tadeáše Talafy, který jen těsně minul horní tyč svatyně.
     
    16:41
    Tak to vypadá, že ani tentokrát se nepodaří Beranům potrestat faul soupeře, jelikož se nyní kotouč nachází ve středním pásmu a to pod kontrolu soupeře.
     
    17:40
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro domácí celek. Po střetu s jedním z hráčů Plzně se brankář Tobiáš Synek svalil k zemi a nezvedá se. Hra se přerušuje a jeho spoluhráči zjišťují co jmenovanému brankáři je. Ten se nakonec z ledu zvedá a vypadá to i, že bude pokračovat.
     
    18:39
    Uběhla necelá minuta hra se nám opět přerušuje z důvodu zranění hráče z řad ševců. Tentokrát ním je Michal Tomeček, který si způsobil zranění, stejně jako jeho spoluhráčů, při střetu s protihráčem. V jeho případě to ale vypadá na něco závažnějšího, jelikož odjíždí na střídačku, kde si ho bere na starost lékař.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Malák – 2 min., faul kolenem).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, a to překvapivě do svatyně indiánů. Postaral se o ní po pouhé půl minutě Dominik Luža. Ani to ale nerozhodilo mančaft ze západu Čech, který zatím hraje se svým soupeřem vyrovnanou partii. Berani se ale zatím můžou chlubit hrou bez jediného faulu, naopak Plzni se podařily prohřešky už tři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Za pár vteřin nám končí již třetí přesilovka ševců, která, možná i kvůli úvodnímu nevyhranému buly, zůstane opět bez branky. Kotouč mají pevně ve své moci hosté, kteří perfektně tahají čas.
     
    21:43
    Tak toto byla velká šance pro Václava Adamce. Ten se díky bleskovému útoku dostal až před brankáře soupeře. Ten ale jeho zakončení očekával, takže s ním neměl nejmenší problém.
     
    22:42
    Indiáni už od začátku třetiny režírují hru, a to i přes momentální nepřesnou přihrávku, kvůli které je odpískán ofsajd. Na následném buly získávají kotouč opět hosté.
     
    23:41
    Tak a máme tady první menší zranění i na straně Plzně. Jakub Hamšík po střetu s jedním z protihráčů padá na zem a chytá se za hlavu. Nakonec se po pár vteřinách po přerušení hry zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    24:40
    Do jednoho z prvních útoků ševců v této třetině se mohl dostat Dominik Luža. Jeho průchod přes modrou čáru mu ale nevyšel, o což se postaral jeden z obránců soupeře.
     
    25:25
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je velká chyba brankáře indiánů! Od modré čáry se pokusil DOMINIK LUŽA o nahození na bránu. Nejenže trefil prostor mezi třemi tyčemi, k jeho štěstí dokonce i vstřelil branku. Asistence: Adam Laciga a Stanislav Kunst.
     
    26:24
    Po obdržené brance se pokusil Jakub Hamšík o něco podobného, jako jeho soupeř před pár chvílemi. Jmenovaný obránce ale mířil vysoko nad svatyni soupeře.
     
    27:23
    Na hráčích ze západu Čech jde poznat, že je zaváhání jejich brankáře značně zaskočilo, jelikož si poměrně rychle převzal otěže utkání jejich soupeř. Kvůli tomu se nyní dokonce musí indiáni osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    28:22
    O zakončení od modré se postaral Matěj Houdek. Jeho pokus mu ale vůbec nevyšel, jelikož mu kotouč na poslední chvíli sjel z hole. Synek si tak připisuje poměrně jednoduchý zákrok a přerušuje hru.
     
    29:21
    Po souboji o kotouč v rohu kluziště u svatyně domácích se nám semlela drobná šarvátka. Po hvizdu se ale sudím podařilo hráče od sebe rozehnat a vylučovat se tak nebude.
     
    30:20
    Na vhazování před bránou hostů získal kotouč Matěj Korčák. Po jeho nepřesné přihrávce se ale téměř okamžitě dostává k puku soupeř, který tak může založit svou útočnou akci.
     
    31:19
    Indiánům se nyní vůbec nedaří si udržet kotouč na svých holích. Daniel Malák tuto situaci řeší vyhozením až do obranného pásma Beranů. Nakonec má ale štěstí, jelikož kotouč nedoputoval ani do zakázaného uvolnění.
     
    32:18
    O zajímavě vypadající střelu se zasloužil Václav Adamec. Ani jeho zakončení ale zatím nevyzrálo na Tobiáše Synka, který schovává kotouč pod lapačku.
     
    33:17
    Zdá se, že se hosté přece jenom už oklepali z obdržené branky. V posledních minutách mají ze hry více a více. Dalo by se i říct, že začínají hře opět lehce dominovat.
     
    34:16
    Do úniku jeden na jednoho se mohl dostat Daniel Malák. Na poslední chvíli ale zblokoval dobře mířenou přihrávku jeden z obránců soupeře.
     
    35:15
    Na buly před bránou domácího celku získal kotouč Dominik Luža, který vysílá svou přihrávkou do útoku jednoho ze svých spoluhráčů. Nakonec se ale k puku dostává soupeř.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Heš – 2 min., držení).
     
    36:55
    Přesilovka ze strany indiánů zatím vypadá o poznání lépe, než ta Beranů. Ti měli také nejblíže ke vstřelení branky a to zásluhou Matěje Houdka, který trefil tyč.
     
    37:54
    Početní výhoda se blíží ke konci a hosté tlačí svého soupeře, seč jim síly stačí. Na cestě za vstřelením branky jim ale stojí jedna překážka, která nese jméno Tobiáš Synek.
     
    38:53
    Závěr třetiny patří, stejně jako v té první, hráčům ze západu Čech. Ti i přes nepřízniví stav skóre hrají značně lépe než jejich soupeř. Snižovací branka před koncem dvacetiminutovky by se hráčům z Plzně určitě líbila.
     
    39:51
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Čechmánek – 2 min., držení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    V druhém dějství jsme byli svědky opět pouze jedné branky a to opět za záda Josefa Němečka a i tentokrát se o ní postaral Dominik Luža. I přesto ale opanovali této třetině indiáni, kteří ovládli snad všechny statistiky, kromě vyloučení, které měli hráči Zlína rovnou dvě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Úvod třetiny zatím patří jasně indiánům, kteří se už od začátku drží v útočném pásmu. Ke střele se nyní dostal Marek Kopic. Jeho zakončení od pravého kruhu ale těsně minulo bránu Synka.
     
    41:43
    Početní výhoda Plzně se krátí a vzhledem k tomu, že má kotouč na svých holích jeden z hráčů domácího celku, zůstane pravděpodobně opět bez branky.
     
    42:42
    I přes konec početní výhody však tlak hostů neustává. Berani se nyní na pár vteřin osvobodili ale jenom vyhozením na zakázané uvolnění. Na následném vhazování jsou u puku opět hráči Plzně.
     
    43:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Hamšík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:54
    Ševcům se zatím nepodařilo se usadit v útočném pásmu, natož pak vystřelit na bránu. K jednomu zakončení se už chystal Lukáš Heš, na poslední chvíli mu to ale zmařil jeden z obránců.
     
    45:53
    Berani se dostali k bleskovému útoku, z čehož vzešla velice nebezpečná střela Šimona Frömela z prostoru mezi kruhy. Jeho zakončení ale trefilo pouze betony Němečka.
     
    46:29
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Pánek – 2 min., držení).
     
    47:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak toto je velké zaváhání celého zlínského celku! Ten ve vlastní početní výhodě obdržel branku, pod kterou se podepsal JOSEF DÁŇA. Ten se díky dobrému napadání dostal do úniku jeden na jednoho. Asistence: Adam Dvořák.
     
    48:55
    Jde vidět, že indiány vstřelená branka značně nakopla. Ti nyní naprosto ovládají hru, a to ještě více než předtím. Díky tomu se dostal k zakončení Vlastimil Kvasnička.
     
    49:54
    Beranům se podařil vymanit z tlaku jejich soupeře. V tomto případě ale pouze zakázaným uvolněním. K radosti domácích se ale dostávají na buly ke kotouči právě oni.
     
    50:53
    O střelu od pravého kruhu se postaral Šimon Frömel. Jeho zakončení ale našlo pouze betony brankáře soupeře. Ten raději schovává kotouč pod svou lapačku.
     
    51:52
    Na buly před svatyní žlutomodrých byl úspěšnější Vojtěch Riedl. Nakonec ale následný útok jeho spoluhráčů končí ztrátou puku v rohu kluziště.
     
    52:51
    Ani jednomu z celků se nyní nedaří projít do útočného pásma, a to hlavně kvůli odpískaným ofsajdům. Až nyní se po vyhraném buly dostává do zlínské obrany Václav Adamec.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Malák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Talafa – 2 min., hrubost).
     
    54:14
    Poprvé v tomto utkání máme na obou stranách po čtyřech hráčích. Očividně toto herní rozložení zatím svědčí více ševcům, který si opatrně hlídají, aby nepřišli o kotouč.
     
    55:13
    Hra čtyři na čtyři se nám blíží svižným tempem ke konci a i tentokrát to vypadá, že skončí bezbrankově. Ze hry ale měli více jednoznačně více domácí.
     
    55:53
    Zlín právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ HEŠ právě vstřeluje velice důležitou branku, která by mohla rozseknout dnešní utkání. Poté, co se kotouč odrazil od betonů Němečka nastal před brankovištěm pořádný zmatek, ve kterém se jako první zorientoval Talafa. Asistence: Tadeáš Talafa.
     
    56:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak toto je blesková odpověď v podobě vstřelené branky, která utkání může ještě pořádně zdramatizovat! Postaral se o ní VÁCLAV ADAMEC a to při útoku dva na dva. Asistence: Adam Dvořák.
     
    57:22
    Hráči Plzně jsou nyní plní energie a snaží se o vyrovnání seč jim síly stačí. Kvalitní zlínská obrana ale předvádí parádní práci a nedovoluje svému soupeři projít přes střední pásmo.
     
    58:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je veledůležitá branka, kterou trefil přes celé kluziště do prázdné svatyně TADEÁŠ TALAFA. Risk bez brankáře tak hostům zatím příliš nevychází.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Talafa – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    59:22
    Velkou smůlu na modré čáře měl Jakub Hamšík. Tomu při hře šest na čtyři při zpracování přeskočil kotouč hůl a odklouzal rovnou až do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které si oba celky rozdělili rovným dílem. Díky tomu tak končí zápas vítězně pro Berany, kteří si tak připisují veledůležitý skalp první celku ligy.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:08:43)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 1. Luža (Tomeček), 26. Luža (Laciga, Kunst), 56. Heš (Talafa), 59. Talafa – 48. Dáňa (Dvořák), 57. Adamec (Dvořák)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Marek, Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Čechmánek, Laciga
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Škoda Plzeň: Němeček (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina (A), Soukup, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Hradil, Blaha – Kučera, Peluha
    bahis siteleri