Česko – Švédsko cz 2:3 (kon.) | Rusko – Finsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Rusko
2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Finsko
Neděle 19.12.2021, 13:30 • CSKA Arena, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Celý turnaj i tak vyhráli hokejisté Ruska, kteří se utkali se všemi čtyřmi soupeři a z těchto bitev vytěžili 10 bodů. Finové stejně jako další celky sehráli jen tři duely a končí druzí se 7 body. To už je z mojí strany vše. Přeji krásný zbytek neděle! (16:18:13)
     
    Hokejisté Finska poráží v závěrečném zápase Channel One Cupu domácí Rusko 3:2 v prodloužení. Finové dnes předvedli velmi dobrý výkon, kterým se kvalitnímu výběru Sborné herně minimálně vyrovnali. V základní hrací době také dvakrát vedli. V závěru první třetiny otevřel skóre Waltteri Merelä. Rusko srovnalo ve 36. minutě dorážkou Arťoma Minulina. V závěrečné části se v přesilovce nejprve prosadil Sakari Manninen, ovšem domácí srovnali v čase 56:22 rovněž v početní výhodě, kdy pálil přesně Vjačeslav Vojnov. Rozhodnutí přišlo v závěru prodloužení. Rusové zkusili bez gólmana. Sakari Manninen se dostal do samostatného úniku a v zakončení do prázdné branky mu zabránil faulem Vojnov. Podle pravidel tak musel následovat technický gól připsaný Manninenovi.

    Střely na branku – 27:23 (4:7, 14:9, 9:5 – 0:2)
     
    Konec zápasu.
    64:29 Sakari MANNINEN - 2:3
     
    64:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové trestají Rusy za jejich risk! SAKARI MANNINEN se totiž dostal do samostatného úniku na opuštěnou ruskou klec. Vjačeslav Vojnov se mu ještě tygřím skokem snažil kotouč vypíchnout, což se mu i povedlo. Zároveň ale podrazil finskému útočníkovi nohy a v tomto případě je možné pouze jediné rozhodnutí sudích – technický gól! Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    64:10
    Rusové to v prodloužení zkoušejí s prázdnou brankou!
     
    63:20
    Domácí v šanci! Přečíslení 3 na 2 řešil Nikita Gusev přihrávkou na osu na Grigorenka. Ten ještě objel bránícího Fina a vrátil kotouč Gusevovi, který přestřelil!
     
    62:40
    Při hře 3 na 3 jsou zatím jistější finští hokejisté.
    61:28 Hietanen mohl ukončit prodloužení.
     
    61:28
    Finové málem rozhodli! Alexej Marčenko na modré zřejmě fauloval Komarova, což mu prošlo bez vyloučení. Ze situace přesto mohl těžit Juuso Hietanen, který jel sám na Fedotova, jenž se štěstím odolal. Puk našel někde ve výstroji.
     
    61:02
    Gusev na útočné modré málem přišel o puk, čímž by pustil dva Finy do samostatného úniku! Svou chybu ještě dokázal napravit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině se Finové nejprve ujali vedení přesilovkovou trefou Sakariho Manninena, ovšem Sborná srovnala rovněž v přesilové hře po ráně Vjačeslava Vojnova. Tenhle gól ještě muselo potvrdit video, Finové zkoušeli i trenérskou výzvu. Za stavu 2:2 se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    K velkému sólu se ještě nadechl Markus Granlund, ale až do zakončení se přes přesilu Rusů nedostal. Bude se prodlužovat.
     
    59:45
    Z dálky ještě vypálil Arťom Minulin. Säteri byl na místě.
     
    59:05
    Na začátku poslední minuty třetí třetiny si vybruslil do střelecké pozice Leo Komarov. Fedotov byl pozorný.
     
    58:47
    Finové v postavení mimo hru.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 36. Minulin (Grigorenko, N. Gusev), 57. Vojnov (K. Semjonov, Tolčinskij) – 19. Merelä (Joonas Nättinen, Salomäki), 45. S. Manninen (Kemppainen, Hartikainen), 65. S. Manninen (Kemiläinen)


    Rusko: Ivan Fedotov (T. Biljalov) – Vojnov (A), Čisťakov, A. Marčenko, S. Tělegin, Minulin, Nikišin, Šaripzjanov – Čibisov, Kadějkin, K. Marčenko – Grigorenko (A), P. Karnauchov, N. Gusev – Gricjuk, K. Semjonov, Tolčinskij – S. Plotnikov (C), Arťom Galimov, V. A. Tkačov – Kameněv.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Finsko: Säteri (Halonen) – Kaski, Pokka, Kemiläinen, P. Seppälä, Hietanen (C), Pelli, M. Seppälä – Hartikainen, S. Manninen (A), Markus Granlund – J. Karjalainen, Kemppainen, L. Komarov (A) – Ojamäki, Pärssinen, M. Nurmi – Merelä, Joonas Nättinen, Salomäki.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Sidorenko (RUS)
    thejrc.org