Washington – Los Angeles 2:3 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 2:3 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 20.12.2021, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:50:23)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 22 | Přesilová hra: 1/5 – 0/2 | Trestné minuty: 8 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jon Gillies (NJD) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 57:38
    Tristan Jarry (PIT) – 17 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:53
    Marián Studenič (NJD) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:24
    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:51
    Dominik Simon (PIT) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 6:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Teddy Blueger (PIT) – 1+0
    2. Michael Matheson (PIT) – 1+0
    3. Dougie Hamilton (NJD) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 14 857 diváků.
     
    Pittsburgh pokračuje ve vítězném tažení. Na ledě New Jersey zvítězil v dramatickém utkání 3:2 a šňůru bez porážky natáhl už na sedm zápasů.

    Tučňáci se dostali do vedení v první třetině a už ho nepustili. Na druhý i třetí gól sice domácí dokázali odpovědět, ale vyrovnat se jim ani v jednom případě nepodařilo. V samotném závěru měl velkou příležitost poslat utkání do prodloužení Johnsson, ale bekhendem na Jarryho nevyzrál.

    Svěřenci kouče Sullivana se díky vítězství přiblížili v Metropolitní divizi třetímu New Yorku Rangers na rozdíl tří bodů, New Jersey zůstává v téže divizi sedmé.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Johnsson mohl poslat utkání do prodloužení, Jarry byl proti
     
    59:58
    Andreas Johnsson schovává hlavu v dlaních, v poslední akci zápasu měl totiž na holi vyrovnání! Obdržel dlouhou nahrávku od Tatara a krásně se protáhl mezi Dumoulinem a Letangem, leč bekhendové zakončení nedokázal zvednout nad Jarryho levé rameno.
     
    59:07
    Za nahozením Jespera Bratta vystartoval za bránu Tristan Jarry. Vyhodit po mantinelu ovšem nezvládl, domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    58:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:39
    Z levého kruhu zkoušel štěstí ránou ze zápěstí Ty Smith. Od hokejky bránícího Astona-Reeseho se černá guma odrazila až do ochranné sítě.
     
    58:05
    Dougie Hamilton nahodil kotouč do útočné třetiny a Jon Gillies vystartoval na střídačku. Ďáblové nemají co ztratit, zkouší powerplay!
     
    57:53
    Nyní hosté sami protihráčům ulevili. Při vysokém forčekinku si totiž nepohlídali ofsajd, který čárový rozhodčí odpískal.
     
    57:21
    Ty Smith musel zacouvat, protože ho nepříjemně napadal Jason Zucker. Domácí přišli o další cenné vteřiny, času na zbyt už není.
     
    56:47
    Pens ukazují, že rozhodně útočit nezapomněli! Rychlý brejk řešil Kasperi Kapanen střelou z pravého kruhu, Gilliese zachránila horní tyč.
     
    56:20
    Přesně tohle Pittsburghu vyhovuje. Brian Dumoulin kličkou vyřadil ze hry Tatara, těsně před Hughesem volil oblouček ven z obranného pásma.
     
    55:49
    Tristan Jarry povyjel proti Zachovi, čímž českého útočníka viditelně rozhodil, ten skončil za bránou v bezvýchodné situaci proti dvěma protihráčům.
     
    55:16
    Akci hostujícího celku zastavilo postavení mimo hru. To ovšem Tučňáky za dané situace nemusí bránit, stále drží hru daleko od vlastní brány.
     
    54:47
    Damon Severson nešťastně přikopl touš do jízdy Jasonu Zuckerovi. Obránce měl velké štěstí, že protihráč nezvládl zpracování, takže ztratil rychlost a únik se nekonal.
     
    54:29
    Na modré čáře zastavil kotouč Dougie Hamilton. Cíleně nahazoval na teč, v tomto případě se ovšem žádný ze spoluhráčů pobídky neujal.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Kuokkanen (Ty Smith, Šarangovič), 52. Bastian (D. Hamilton, Zacha) – 10. Blueger, 22. D. Heinen (M. Pettersson, Zucker), 50. Matheson (D. Simon, Ruhwedel)


    New Jersey Devils: J. Gillies (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Ty Smith, Severson (A), Siegenthaler, Bahl, Geertsen – Tatar, J. Hughes, Zacha – Studenič, Mercer, A. Johnsson – Vesey, Šarangovič, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Kasperi Kapanen, Crosby (C), Rodrigues – D. Heinen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. O'Connor, Lafferty, D. Simon.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: St. Pierre, Lambert – Pancich, Daisy

    Diváci: 14 857
    ocianews.com