Třinec – Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 2:9 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:9 (1:6, 1:1, 0:2)
Mountfield HK
Úterý 21.12.2021, 18:00 • Rocknet Aréna, Chomutov • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní podvečer při sledování textového přenosu z 33. kola Tipsport extraligy. Hokejisté Kladna dnes na aktuálně svém domácím ledě v Chomutově přivítají Hradec Králové. Začínáme již v 18:00.
     

    Mounfield Hradec Králové

    Hosté neprožívají zrovna povedené období, jelikož ani jeden z posledních tří zápasů nezvládli a připsali si tedy pouhý jeden bod za paradoxně velmi šťastnou remízu doma proti Spartě, kdy dokázal vyrovnat Filip Pavlík v čase 18:21. Při poslední prohře, jenž se odehrála jako nedělní předehrávka jsme byli svědky opravdu ostudného výkonu, protože Mounfield předvedl, že se opravdu nenachází v nejlepší formě a padl tak doma s Karlovými Vary v poměru 2:4.

    Produktivitě týmu vévodí Fin Ahti Oksanen (12+12), který je oporou především při početních výhodách. Hned za ním je odchovanec olomouckého hokeje Aleš Jergl (9+14), což možná je pro mnoho příznivců příjemným překvapením. Naopak v brankovišti se aktuálně střídá duo Štěpán Lukeš a Henri Kiviaho. Oba dva se pyšní solidní statistikou úspěšnosti zákroků nad 91,00%, a proto prozatímně patří mezi nejlepší brankáře naši soutěže.

    Nutno podotknout, že výběr Tomáše Martince neprožívá již zmíněné nejlepší období, i tak ale bude v tomto souboji jasným favoritem.

    Poslední tři utkání:

    Mounfield Hradec Králové 2:4 HC Energie Karlovy Vary
    Mounfield Hradec Králové 3:4pp HC Sparta Praha
    Bílí Tygři Liberec 2:1 Mounfield Hradec Králové
     

    Rytíři Kladno

    Domácí se i přes herní progres opět nacházejí ve výsledkové nepohodě, jelikož jsou pouze pět bodů nad posledním Zlínem, což leccos naznačuje. V posledním střetnutí padli na půdě Českých Budějovic a to v poměru 3:2, kdy za domácí Motor rozhodl dvěma
    brankami Jakuba Valského. Poslední příděl získali Rytíři v posledním souboji proti Pardubicím, nakonec se tedy jednalo o prohru v prodloužení.

    Králem produktivity je legendární útočník Tomáš Plekanec (5+20), čímž tedy potvrzuje, že i ve svém věku stále patří ke klíčovým hráčům svého týmu. Jako druhý v pořadí je snajpr Nicolas Hlava (8+9), jenž paradoxně začínal s ledním hokejem právě v Rocknet Aréně a je tedy odchovancem místních Pirátů. Mezi třemi tyčemi úřaduje zkušený Landon Bow s úspěšností zákroků 90,00%, záda mu kryje juniorský brankář Maxmilian Burda, jenž se do brankoviště v lize ještě nedostal.

    Mužstvo Davida Čermáka bude pochopitelně jasným outsiderem, ovšem oproti svému sokovi nemají co ztratit, což bude jejich výhodou.

    Poslední tři utkání:

    Motor České Budějovice 3:2 Rytíři Kladno
    Rytíři Kladno 4:5pp HC Dynamo Pardubice
    Rytíři Kladno 0:6 HC Sparta Praha
     
    Vzájemná utkání v letošním ročníku

    V sezóně se celky spolu utkaly již dvakrát. V obou případech byl lepší Mounfield, jednou za tři body a následně po prodloužení.

    Mounfield Hradec Králové 4:3pp Rytíři Kladno I 26.10. 2021

    Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava)

    Rytíři Kladno 0:3 Mounfield Hradec Králové I 14.9. 2021

    Branky a nahrávky: 1. Smoleňák (Blain), 19. Lev (McCormak, Cingeľ), 59. Blain (Lev, Kel. Klíma)
    Přiblíží se Hradec Králové Třinci?
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Zajíc, K. Wood, Veber, J. Suchánek (A) – Hlava, Plekanec (C), Zikmund – M. Beran, A. Kubík, Račuk – M. Indrák, Melka, Kristo – Machala, Filip, Pytlík.
    Trenér: David Čermák

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lalancette, Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lev (A), Miškář – Orsava, Štohanzl, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Micka, Svoboda – Kajínek, Axman.
     
    Do dnešního střetnutí rozhodně nezasáhne majitel klubu a obrovská legenda ledního hokeje Jaromír Jágr, prozatím bez specifikovaných důvodů.
     
    Obě mužstva již vyjíždí na ledovou plochu, což znamená že utkání započne za pár minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na úvodní buly byli úspěšnější domácí, kteří ihned zakládají postupný útok.
     
    00:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácím se dostávají do vedení opravdu hned zkraje utkání, což je tedy studenou sprchou pro hosty. Po průniku do útočného pásma se kolem branky otočil AHTI OKSANEN, jenž dokázal prorvat touš až za brankáře Landona Bowa. Bez asistence.
    00:28 Ahti OKSANEN - 0:1
     
    00:39
    Hosté se ihned usazují v útočném pásmu a dostávají tak domácí hráčí pod obrovský tlak.
     
    00:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opravdu neuvěřitelný začátek potvrzuje Mounfield druhou vstřelenou brankou, ihned v první minutě střetnutí. Po rychlém kontru ze středního pásma poslal zajímavou pobídku Kevin Klíma před domácí svatyni přímo na volného JORDANA PERRETA , který nadvakrát opět překonal kanadského brankáře. Asistence: Aleš Jergl, Kevin Klíma.
    00:55 Jordann PERRET - 0:2
     
    01:22
    Skrytý pokus Miroslava Indráka zamířil jen těsně nad pravou tyč Henriho Kiviaha.
     
    01:41
    Chybu v rozehrávce domácích mohl potrestat Patrik Miškář, který ale vůbec netrefil domácí svatyni a skóre tak zůstává prozatím stejné.
     
    02:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opravdu famózní začátek od hostů, jež vše korunují další brankou. Po tlaku v útočném pásmu poslal zpoza branky přihrávku Radek Pilař přesně na hokejku JAKUBA ORSAVY, který dokázal trefit puk pod horní tyč svatyně Landona Bowa. Asistence: Martin Štohanzl, Radek Pilař.
    02:19 Jakub ORSAVA - 0:3
     
    02:52
    Bekhendový pokus Radka Smoleňáka dokázal vytáhnout brankář Landon Bow fantastickým zákrokem, díky svému levému betonu. Domácí brankář tedy dokázal zachytit svou první střelu v dnešním utkání.
     
    03:33
    Celky se aktuálně přesunuli s pukem do středního pásma, jelikož nikdo teď nedokáže předvést kvalitní přesun do útočného pásma.
     
    04:15
    Průnik do útočného pásma od Aleše Jergla dokázal zastavit za pět minut dvanáct svým defenzivním zákrokem debutující obránce Václav Veber.
     
    04:55
    Domácí se začínají osmělovat, což potvrzují vyrovnáním dosavadní hry, ovšem zatím se jim nedaří dostat do žádné větší příležitosti.
     
    05:23
    Pokus Ladislava Zikmunda končí po teči clonícího Richarda Nedomlela až v ochranné síti, i tak se ale bude vhazovat v útočném pásmu Rytířů.
     
    05:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jen velmi brzy korigují stav zápasu a to ihned po sedmi vteřinách své početní výhody. Po vyhrané buly se dostal k puku JAKE DOTCHIN, který svou rychlou ranou dokázal překonat zatím ještě nepřichystaného Henriho Kiviaha. Asistence: Nicolas Hlava, Tomáš Plekanec.
    06:03 Jake DOTCHIN - 1:3
     
    06:32
    Ihned po buly se hra přesunula do útočné třetiny hostů, kde se ovšem puk nachází pouze v rohu ledové plochy, jelikož oba týmy si jednoznačně nic nedarují.
     
    06:57
    Střela z pravého kruhu od Marka Račuka se pouze otřela o boční síť Henriho Kiviaha.
     
    07:25
    Vyhození Jakuba Suchánka končí až na zakázaném uvolnění. Hra se tedy po delší době přesune před brankáře Landona Bowa.
     
    07:59
    Nahození Jérémiho Blaina končí na připravené lapačce Landona Bowa, který si tak připisuje důležitý úspěšný zákrok.
     
    08:23
    Potom co se puk dostal záhadně až do ochranné sítě, se bude vhazovat v útočném pásmu hostí, ale až po komerční přestávce.
     
    08:49
    Nahození Ladislava Zikmunda si pohlídal Henri Kiviaho raději ve své výstroji, především díky dojíždějícímu Tomáši Plekancovi.
     
    09:26
    Zajímavý pokus Kevina Klímy doputoval až na hokejku Martina Kehara, což znamená že Rytíři se dostanou po delší době k postupnému útoku.
     
    09:44
    Domácí se nemohou dostat do útočné třetiny, jelikož hosté velmi dobře pracují na vlastní modré čáře.
     
    10:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    I přesto že se hosté v posledních minutách k ničemu nedostali, tak opět odskakují svému sokovi o tři branky. Po prudké střele Aleše Jergla, kterou Landon Bow pouze vyrazil před sebe, se dostal k dorážce PATRIK MIŠKÁŘ, jenž si počínal velmi sebejistě a pohotově tak zakončil do odkryté sítě, čímž si připisuje svou první branku v letošním ročníku. Asistence: Aleš Jergl.
    10:01 Patrik MIŠKÁŘ - 1:4
     
    10:58
    Kličkovanou Aleše Jergla zastavil až v brankovišti svou hokejkou Landon Bow, což byl v celkovém součtu velmi důležitý zákrok.
     
    11:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ostudná smršť pro domácí pokračuje další brankou hostujícího Mounfieldu. Po vysokém napadání Ahtiho Oksanena se tento finský snajpr nakonec dostal k puku a ještě dokázal najít přesným pasem CHRISTOPHEA LALANCETTEHO, který se svou prudkou střelou pod horní tyč nemýlil. Asistence: Ahti Oksanen.
    11:30 Christophe LALANCETTE - 1:5
     
    11:54
    Filip Pavlík teď inkasoval hit od Martina Kehara, z čehož se ovšem rychle oklepal a ihned přispěl k dalšímu dění na ledové ploše.
     
    12:12
    Pokus Miroslava Indráka končí pouze v lapačce Henriho Oksanena, který potvrzuje svou stoupající formu tímto jistým zákrokem.
     
    12:43
    Střelu z otočky Antonína Melky zblokoval obětavým blokem Radim Šalda a zabránil tak jakémukoliv nebezpečí.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
     
    13:31
    Ostrý pokus Jakea Dotchina zastavilo až tvrzené sklo ležící za hostující svatyní.
     
    13:58
    Domácí sice jsou natlačeni v útočném pásmu, ovšem rány lítají nepřesně. Příkladem toho byl pokus Matěje Berana z levého kruhu, jenž zamířil opět mimo hostující svatyni.
     
    14:16
    Hostům se teď po delší době podařilo vyhodit touš z obranné třetiny, což znamená že celá obranná čtveřice se dostane na střídačku.
     
    14:51
    Pobídku před branku hostí od Jaromíra Pytlíka nedokázal využít svým bekhendovým zakončením Adam Kubík, jelikož puk mu přeskočil v osudové chvíli hůl.
     
    15:00
    Hosté v plném počtu.
     
    15:26
    Střelu Kellyho Klímy dokázal zachytit Landon Bow ve své připravené výstroji.
     
    15:58
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., držení).
     
    16:28
    Střelu Tomáše Plekance dokázal zblokovat Jordan Perret svou připravenou holí, čímž ihned osvobodil svůj celek z obranné třetiny.
     
    16:57
    Ladislav Zikmund teď vyzkoušel pozornost Henriho Kiviaha střelou z mírného voleje, ovšem tento pokus opravdu nenadělal finskému brankáři příliš problémů.
     
    17:35
    Hosté teď dokázali držet delší puk ve své moci, což ji velmi vyhovovalo ve vlastní oslabení.
     
    17:58
    Domácí v plném počtu.
     
    18:22
    Nebezpečná střela Adama Kubíka zamířila pouze na připravenou lapačku Henriho Kiviaha, který si tak s touto ranou hravě poradil.
     
    18:55
    Prudké vyhození Jakuba Suchánka končí až na icingu. Hra se tedy přesune před brankáře domácích Landona Bowa.
     
    19:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté pečetí svou efektivitu šestou brankou a to jen za první třetinu. Po nahrávce Bohumila Janka se dostal k puku v mezikruží KELLY KLÍMA, který vymetl pravý roh domácí svatyně a nedal tak brankáři Landonu Bowu žádnou šanci. Asistence: Bohumil Jank, Christophe Lalancette.
    19:25 Kelly KLÍMA - 1:6
     
    19:55
    První perioda se již dohrává za domácí brankou, skóre se tak prozatím nijak měnit nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a musím tedy uznat, že něco podobného bych v paměti asi hledal zbytečně. Hosté dokázal vsíti neuvěřitelných šest branek, i přes fakt že si nevypracovali příliš mnoho šancí, což potvrzují skoro padesáti procentní úspěšností střelby. Domácí dokázali pouze korigovat z přesilové hry zásluhou Jakea Dotchina, jedná se ale opravdu o velmi malé pozitivum v celkovém součtu, protože brankář Landon Bow dokázal krýt minimálně dvě další obrovské šance. Uvidíme tedy, jak trenéři nastaví svém mužstva do druhé periody, na kterou se podíváme ihned po první přestávce.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé periody bylo příznivější pro hosty, kteří se ihned vydávají směrem k domácí brance.
     
    20:44
    Střílenou přihrávku Ladislava Zikmunda dokázal zachytit Henri Kiviaho ve svých betonech.
     
    21:18
    Nahození Radima Šaldy vůbec netrefilo prostor tří tyčí domácí svatyni a k puku se tak dostávají Rytíři.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., sekání).
     
    21:54
    Po delším tlaku domácích se dostal ke střele dnešní jediný střelec Rytířů Jake Dotchin, tentokrát ale trefil pouze clonícího Radka Smoleňáka.
     
    22:22
    Hosté brání aktuálně velmi sebevědomě a cíleně, což dělá domácím obrovské problémy se vůbec dostat do útočné třetiny.
     
    22:48
    Nepřesná přihrávka Martina Kehara dokonce končí až na icingu, což jen potvrzuje mizernou početní výhodu.
     
    23:19
    Další rozehrávka vedená Markem Račukem byla nepřesná, ovšem domácí si puk i tak opět získali.
     
    23:25
    Hosté v plném počtu.
     
    23:49
    Nadějnou přihrávku za obranu od Richarda Nedomlela dokázal zachytit na poslední chvíli Jakub Suchánek.
     
    23:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté střílejí svou další branku, což znamená že trápení domácích stále pokračuje. Po usazení v útočné třetině se dostal ke střele Kevin Klíma, jehož střelu sice vyrazil Landon Bow, ovšem pouze na připraveného JORDANA PERRETA, který si svou jistou ranou připisuje druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Kevin Klíma.
    23:59 Jordann PERRET - 1:7
     
    24:06
    Po střetu Bohumila Janka s Ondřejem Machalou se objevil druhý zmíněný nehybně na ledové ploše. Po rychlém zakročení lékařů odjíždí mladičký útočník na nosítkách až do kabin. Snad tedy vše dobře dopadne. O trestu Bohumila Janka prozatím jednají hlavní arbitři.
     
    24:06
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 5 min. + 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., hrubost).
     
    24:14
    Pokus Matěje Berana skončil pouze na připravené lapačce Henriho Kiviaha.
     
    24:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácím se daří korigovat skóre opět z početní výhody. Po střele Jakea Dotchina se dostal k dorážce TOMÁŠ PLEKANEC, jenž nadvakrát dokázal z voleje překonat brankáře Henriho Kiviaha, který na tento pokus neměl nárok. Asistence: Jake Dotchin, Danny Kristo.
    24:22 Tomáš PLEKANEC - 2:7
     
    24:56
    Nahození Jakuba Orsavy proletělo jen těsně nad horní tyčí domácí svatyně.
     
    25:30
    Početní výhoda domácích pokračuje, ovšem po vstřelené brance nepřichází žádné nebezpečné příležitosti.
     
    25:59
    Jérémie Blain opět dokázal vyhodit puk přes všechny čáry a osvobozuje tak svůj tým z obranné třetiny.
     
    26:13
    Pokus Marka Račuka skončil na vyrážečce Henriho Kiviaha, který dokázal puk dostat mimo nebezpečí.
     
    26:58
    Další pokus tentokrát od Antonína Melky, zamířil na clonícího Filipa Pavlíka, jenž dostal puk mimo své obranné pásmo.
     
    27:15
    Průnik Miroslava Indráka skončil až na tvrzeném skle za brankou hostí, jelikož střela byla pravděpodobně ztečována někým z hráčů Mounfieldu.
     
    27:58
    Hosté opět vyhodili puk zásluhou Richarda Nedomlela, čímž se opět dostávají z úzkých.
     
    28:35
    Pokus Adama Kubíka končí ve výstroji Henriho Kiviaha, kterému tato střela nenadělala mnoho problémů.
     
    29:06
    Hosté v plném počtu.
     
    29:59
    Nepřesná přihrávka Matěje Berana končí na zakázaném uvolnění a hra se tedy přesune po delší době před brankáře Landona Bowa.
     
    30:21
    Nahození Aleše Jegla z pravé strany dokázal pokrýt Landon Bow ve své lapačce a na poslední chvíli též puk rozehrát.
     
    30:56
    Patrik Miškář se teď dostával do zajímavé příležitosti, ovšem v klíčové situace selhalo zpracování a k puku se tak dostávají domácí.
     
    31:10
    Další střela tentokrát Antiho Oksanena skončilo až za mantinely po teči Jakuba Suchánka.
     
    31:55
    Tvrdý hit teď rozdal Richard Nedomlel proti Adamu Kubíkovi, ovšem vše bylo v souladu s pravidly, a tak k vyloučení nedojde.
     
    32:29
    Hosté se aktuálně usadili v útočném pásmu a prozatím pouze kombinují. Uvidíme další branku v podání Mounfieldu?
     
    32:38
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jake Dotchin – 2 min., naražení zezadu).
     
    33:25
    Střela Filipa Pavlíka zamířila těsně nad pravou tyč svatyně Landona Bowa.
     
    33:56
    Kyle Wood se teď dostal k puku, čehož využil delším držení puku a vyhození přes všechny čáry.
     
    34:16
    Střela Kevina Klímy končí mezi betony připraveného Landona Bowa.
     
    34:50
    Po ostrém zákroku Nicolase Hlavy na Graemeho McCormacka se strhla strkanice v oblasti středového kruhu. Aktuálně dochází k domluvě mezi rozhodčími, kteří následně budou rozdávat pravděpodobně vyšší tresty.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Nicolas Hlava – 5 min. + 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, naražení zezadu).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min.).
     
    35:15
    Pokus Marka Račuka končí i přes menší závar před hostující svatyní pod lapačkou Henriho Kiviaha.
     
    35:49
    Hosté teď kombinují na vlastní polovině, a jelikož je domácí nenapadají, využívají tento časový úsek ke střídání.
     
    36:16
    Po krásném uvolnění Ahtiho Oksanena dokázal na poslední chvíli zabránit nebezpečí obranným zákrokem Mario Gaspar.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:56
    Střela Filipa Pavlíka byla nepřesná, jelikož se od zadního mantinelu dokázala odrazit až do středního pásma.
     
    37:28
    Sražený pokus Jérémiho Blaina skončil až v ochranné síti. Buly proběhne v útočném pásmu hostí.
     
    37:58
    Dělovka Radka Smoleňáka z pravé strany končí ve výstroji Landona Bowa, který tuto střelu zachytil spíše díky potřebnému štěstí.
     
    38:12
    Adam Kubík aktuálně dokázal vyhodit puk z obranné třetiny a pomohl tak svým spoluhráčům v této tíživé situaci.
     
    38:35
    Rychlý pokus Aleše Jergla dokázal vyrazit svou hokejkou Landon Bow mimo nebezpečí.
     
    38:50
    Hosté v plném počtu.
     
    39:10
    Rána Filipa Pavlíka zamířila pouze do boční sítě, což je škoda, jelikož prudší pokus jsme již delší dobu nemohli vidět.
     
    39:33
    Domácí stále kombinují v útočné třetině, ale šetří si nějakou šanci až do posledních vteřin druhé části.
     
    39:50
    Domácí v plném počtu.
     
    39:56
    Nahození Ladislava Zikmunda skončilo až na zadním tvrzeném skle, kde si puk získali hosté. Skóre se tedy nijak měnit nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě jsme byli svědky po jedné brance na obou stranách. Nejprve dokázal prosadit Jordan Perret, ovšem následně alespoň korigoval skóre z početní výhody Tomáš Plekanec. Jinak jsme viděli velmi nepříjemný náraz Bohumila Janka na Ondřeje Machalu, z čehož plynul trest do konce utkání a zranění druhého zmíněného, který odjedl z ledové plochy na nosítkách. Na druhé straně jsme též viděli trest do konce zápasu pro Nicolase Hlavu, jenž trefil svým naražením Jakuba Suchánka. Do poslední třetiny můžeme pouze polemizovat, jak se oba celky naladí a též jakým výkonem se budou prezentovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:59.
     
    Před začátkem poslední periody můžeme konstatovat, že Ondřej Machala utrpěl poranění hlavy a aktuálně je na cestě do nejbližší fakultní nemocnice.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Buly na úvodní poslední části tohoto souboje vyhráli domácí, kteří se ihned snaží dostat do útočné třetiny.
     
    40:42
    Pokus Richarda Nedomlela z modré čáry zastavil svým betonem Landon Bow.
     
    40:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., sekání).
     
    41:10
    Pokus Jordana Perreta z mezikruží mířil jen těsně vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    41:15
    Po závaru před domácí brankou dokázal srazit Radek Smolěňák tři tyče mimo svou polohu, což znamená že buly proběhne ve středním pásmu.
     
    41:49
    Příklep od Greeda McCormacka skončilo na vyrážečce Landona Bowa, jenž puk odklidil za svou branku.
     
    42:29
    Rychlý kontr zakončil střelou Jakub Lev, ovšem pouze do betonů Landona Bowa, jenž si připisuje další úspěšný zákrok ve třetí periodě.
     
    42:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    42:58
    Domácí nešťastně vyhodili puk po skončení početní výhody a hra se tedy po icingu opět přesune před jejich svatyni.
     
    43:16
    Nahození Michaela Gaspara bylo nepřesné, protože skončilo na clonícím Antonínu Melkovi.
     
    43:56
    Rytíři se aktuálně nedokáží dostat ze své třetiny, jelikož nestačí rychlosti hostujících hráčů.
     
    44:12
    Radim Šalda předvedl výbornou defenzivní práci a následně též rozehrál postupný útok hostí.
     
    44:46
    Pokus Josefa Zajíce dokázal vyrazit Henri Kiviaho mimo tři tyče a předvedl tak po delší době nějaký zákrok.
     
    45:10
    Na druhé straně se dostal ke střele Jérémie Blain, který jak již víme umí vystřelit pořádnou ránu, ovšem tentokrát se trefil pouze do betonů Landona Bowa.
     
    45:50
    Protiútok vedený Markem Račukem dokázal brzy zastavit svou hokejkou Aleš Jergl.
     
    46:33
    Po krásném uvolnění posílal přihrávku před branku Jakub Lev, ovšem vše přečetl Landon Bow, který ukryl puk ve své lapačce.
     
    46:53
    Nahození Martina Štohanzla vůbec netrefilo domácí svatyni, kteří se tak ujímají puku.
     
    47:22
    Po přihrávce od Radima Šaldy na Radka Smoleňáka se tento snajpr objevil v ofsajdovém postavení a hra se tedy přesune do středního pásma, ale až po komerční přestávce.
     
    47:48
    Střela Marka Račuka opět končí na připravené lapačce Henriho Kiviaha.
     
    48:26
    Nahrávka Jakuba Suchánka byla nepřesná a nakonec končí až na icingu. Buly proběhne před brankářem Landonem Bowem.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., podrážení).
     
    49:26
    Pokus Ahtiho Oksanena jen těsně minul domácí svatyni. Následně se podařilo vyhodit Martinu Keharovi, který tak osvobodil svůj celek.
     
    49:49
    Střela Kevina Klímy z levého kruhu končí jen na připraveném Landonu Bowovi, jenž ukryl puk ve své výstroji.
     
    50:20
    V obrovské šanci se objevil Radek Smolěnák, ovšem z hranice brankoviště zamířil pouze do vnějšku pravé tyče domácí svatyně.
     
    50:54
    Domácí v plném počtu.
     
    51:17
    Tvrdá střela Kellyho Klímy končí po teči jednoho z bránících až v ochranné síti. Vhazování proběhne v útočném pásmu hostí.
     
    51:47
    Vynikající zákrok předvedl Henri Kiviaho proti střele Marka Račuka. Opravdu famózní přesun, za který by se nestyděl ani Dominik Hašek.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ahti Oksanen – 2 min., podrážení).
     
    52:28
    Rozjetého Václava Vebera zastavil hitem Michael Gaspar, který ale puk pouze odevzdal do středního pásma.
     
    52:39
    Pokus Tomáše Plekance zblokoval clonící Filip Pavlík, jenž v klidu podrží puk za svou svatyní a následně se ho pravděpodobně pokusí vyhodit přes celé hřiště.
     
    52:59
    Hosté svým napadáním opět získávají puk, což se jim náramně hodí, jelikož aktuálně určitě nikam nespěchají.
     
    53:26
    Domácí se vůbec nedokáží dostat do útočné třetiny. Jednoznačně to tedy potvrzuje obrovské trápení v dnešním střetnutí z jejich strany.
     
    53:59
    Střelu Miroslava Indráka s přehledem lapil připravený Henri Kiviaho.
     
    54:16
    Hosté v plném počtu.
     
    54:37
    Po velké příležitosti Aleše Jergla sice neuvidíme branku, ale trestné střílení, jelikož byl faulován Matějem Beranem.
     
    54:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    K nájezdu se postavil AHTI OKSANEN, jenž zamíchal s pukem a následně ho poslal bezpečně nad vyrážečku Landona Bowa a připisuje si tak druhou branku v dnešním utkání.
    54:37 Ahti OKSANEN - 2:8
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., krosček).
     
    55:39
    Vyhození Martina Kehara se po doteku tvrzeného skla dostalo až do hlediště stadionu. Některý z fanoušků si tak připíše na své konto cenný suvenýr.
     
    55:55
    Střela Jakuba Orsavy zamířila opět do připraveného Landona Bowa, který si připisuje jistý zákrok.
     
    56:24
    V oslabení se dostal ke střele Tomáš Plekanec, ovšem trefil pouze beton Henriho Kiviaha.
     
    56:46
    Po jednom ze soubojů u svatyně domácích je posunutá branka. Po krátké pauze hra zůstane v útočném pásmu hostí.
     
    57:14
    Rytíři vyhazují puk z vlastní třetiny a potvrzují, že početní nevýhoda není letos jejich hlavním problémem.
     
    57:53
    Pokus Radka Pilaře končí na zadním tvrzeném skle. Hosté jdou ihned střídat a dávají tak domácím prostor k nějakému smysluplnému útoku.
     
    58:22
    Nahození Adama Kubíka dokázal vyrazit Henri Kiviaho svým pohotovým betonem.
     
    58:56
    Po zajímavém průniku Ahtiho Oksanena dokázal tento finský útočník i zakončit, ale pouze do horní tyče, která ho tak připravila o první hattrick v Tipsport extralize.
     
    59:13
    Po protiútoku domácích se ocitl Ladislav Zikmund v ofsajdovém postavení. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    59:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté korunují dnešní výkon devátou brankou! Po rychlém průniku do útočného pásma se dostal ke střele JAKUB LEV, jenž přímo vymetl levou šibenici svatyně Landona Bowa. Asistence: Graeme McCormack
    59:36 Jakub LEV - 2:9
     
    59:58
    Filip Pavlík zajel s pukem za svou vlastní branku, kde též celý dnešní souboj končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Jasným průběh utkání odstartovali hosté již v první minutě utkání, kdy se po brankách Ahtiho Oksanena a Jordana Perreta ujali dvoubrankového vedení. O dvě minuty později bylo pro Rytíře ještě hůře, jelikož po rychlém úniku se prosadil zkušený Jakub Orsava. Následně sice dokázali domácí korigovat zásluhou Jakea Dotchina, na což ale odpověděl jejich soupeř dalšími třemi brankami od Patrika Miškáře, Christopheho Lalancetta a Kellyho Klímy a po první části se tak skóre zastavil na poměru 1:6. Ve druhé periodě jsme byli svědky jedné branky na obou stranách. Nejprve se prosadil Jordan Perret, kterého ale o minutu později následoval z početní výhody Tomáš Plekanec. V poslední periodě se už kladenští na nic nezmohli a pouze sledovali, jak hradečtí udávají konečný stav střetnutí díky trestnému střílení Ahtiho Oksanena a parádní střele Jakuba Lva. Konečný stav utkání 2:9
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 25:37
    Střely mimo branku: 7:13
    Zblokované střely: 9:13
    Vyloučení: 9:10
    Využití početních výhod: 2/9, 0/9
    Vyhraná buly: 36:35
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a dopředu přeji příjemné prožití vánoční svátků. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. (20:52:37)
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 7. Dotchin (Plekanec), 25. Plekanec (Dotchin, Kristo) – 1. Oksanen (Smoleňák), 1. Perret (Kevin Klíma, Jergl), 3. Orsava (R. Pilař), 11. Miškář (Jergl), 12. Lalancette (Oksanen), 20. Kelly Klíma (Smoleňák), 24. Perret (Kevin Klíma), 55. Oksanen (TS), 60. Lev (McCormack)


    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Zajíc, K. Wood, Veber, J. Suchánek (A) – Hlava, Plekanec (C), Zikmund – M. Beran, A. Kubík, Račuk – M. Indrák, Melka, Kristo – Machala, Filip, Pytlík.
    Trenér: David Čermák

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lalancette, Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lev (A), Miškář – Orsava, Štohanzl, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Micka, Svoboda – Kajínek, Axman

    Diváci: 1000
    thejrc.org