Třinec – Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 2:9 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:9 (1:6, 1:1, 0:2)
Mountfield HK
Úterý 21.12.2021, 18:00 • Rocknet Aréna, Chomutov • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Jakub LEV - 2:9
     
    59:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté korunují dnešní výkon devátou brankou! Po rychlém průniku do útočného pásma se dostal ke střele JAKUB LEV, jenž přímo vymetl levou šibenici svatyně Landona Bowa. Asistence: Graeme McCormack
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., krosček).
    54:37 Ahti OKSANEN - 2:8
     
    54:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    K nájezdu se postavil AHTI OKSANEN, jenž zamíchal s pukem a následně ho poslal bezpečně nad vyrážečku Landona Bowa a připisuje si tak druhou branku v dnešním utkání.
     
    54:37
    Po velké příležitosti Aleše Jergla sice neuvidíme branku, ale trestné střílení, jelikož byl faulován Matějem Beranem.
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Ahti Oksanen – 2 min., podrážení).
     
    51:47
    Vynikající zákrok předvedl Henri Kiviaho proti střele Marka Račuka. Opravdu famózní přesun, za který by se nestyděl ani Dominik Hašek.
     
    50:20
    V obrovské šanci se objevil Radek Smolěnák, ovšem z hranice brankoviště zamířil pouze do vnějšku pravé tyče domácí svatyně.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., podrážení).
     
    40:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Antonín Melka – 2 min., sekání).
     
    Před začátkem poslední periody můžeme konstatovat, že Ondřej Machala utrpěl poranění hlavy a aktuálně je na cestě do nejbližší fakultní nemocnice.
     
    36:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:50
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Nicolas Hlava – 5 min. + 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, naražení zezadu).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min.).
     
    32:38
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jake Dotchin – 2 min., naražení zezadu).
    24:22 Tomáš PLEKANEC - 2:7
     
    24:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácím se daří korigovat skóre opět z početní výhody. Po střele Jakea Dotchina se dostal k dorážce TOMÁŠ PLEKANEC, jenž nadvakrát dokázal z voleje překonat brankáře Henriho Kiviaha, který na tento pokus neměl nárok. Asistence: Jake Dotchin, Danny Kristo.
     
    24:06
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 5 min. + 10 min. osobní trest + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., hrubost).
     
    24:06
    Po střetu Bohumila Janka s Ondřejem Machalou se objevil druhý zmíněný nehybně na ledové ploše. Po rychlém zakročení lékařů odjíždí mladičký útočník na nosítkách až do kabin. Snad tedy vše dobře dopadne. O trestu Bohumila Janka prozatím jednají hlavní arbitři.
    23:59 Jordann PERRET - 1:7
     
    23:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté střílejí svou další branku, což znamená že trápení domácích stále pokračuje. Po usazení v útočné třetině se dostal ke střele Kevin Klíma, jehož střelu sice vyrazil Landon Bow, ovšem pouze na připraveného JORDANA PERRETA, který si svou jistou ranou připisuje druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Kevin Klíma.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jordann Perret – 2 min., sekání).
    19:25 Kelly KLÍMA - 1:6
     
    19:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté pečetí svou efektivitu šestou brankou a to jen za první třetinu. Po nahrávce Bohumila Janka se dostal k puku v mezikruží KELLY KLÍMA, který vymetl pravý roh domácí svatyně a nedal tak brankáři Landonu Bowu žádnou šanci. Asistence: Bohumil Jank, Christophe Lalancette.
     
    15:58
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radek Smoleňák – 2 min., držení).
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
    11:30 Christophe LALANCETTE - 1:5
     
    11:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ostudná smršť pro domácí pokračuje další brankou hostujícího Mounfieldu. Po vysokém napadání Ahtiho Oksanena se tento finský snajpr nakonec dostal k puku a ještě dokázal najít přesným pasem CHRISTOPHEA LALANCETTEHO, který se svou prudkou střelou pod horní tyč nemýlil. Asistence: Ahti Oksanen.
    10:01 Patrik MIŠKÁŘ - 1:4
     
    10:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    I přesto že se hosté v posledních minutách k ničemu nedostali, tak opět odskakují svému sokovi o tři branky. Po prudké střele Aleše Jergla, kterou Landon Bow pouze vyrazil před sebe, se dostal k dorážce PATRIK MIŠKÁŘ, jenž si počínal velmi sebejistě a pohotově tak zakončil do odkryté sítě, čímž si připisuje svou první branku v letošním ročníku. Asistence: Aleš Jergl.
    06:03 Jake DOTCHIN - 1:3
     
    06:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jen velmi brzy korigují stav zápasu a to ihned po sedmi vteřinách své početní výhody. Po vyhrané buly se dostal k puku JAKE DOTCHIN, který svou rychlou ranou dokázal překonat zatím ještě nepřichystaného Henriho Kiviaha. Asistence: Nicolas Hlava, Tomáš Plekanec.
     
    05:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Bohumil Jank – 2 min., vysoká hůl).
    02:19 Jakub ORSAVA - 0:3
     
    02:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opravdu famózní začátek od hostů, jež vše korunují další brankou. Po tlaku v útočném pásmu poslal zpoza branky přihrávku Radek Pilař přesně na hokejku JAKUBA ORSAVY, který dokázal trefit puk pod horní tyč svatyně Landona Bowa. Asistence: Martin Štohanzl, Radek Pilař.
    00:55 Jordann PERRET - 0:2
     
    00:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opravdu neuvěřitelný začátek potvrzuje Mounfield druhou vstřelenou brankou, ihned v první minutě střetnutí. Po rychlém kontru ze středního pásma poslal zajímavou pobídku Kevin Klíma před domácí svatyni přímo na volného JORDANA PERRETA , který nadvakrát opět překonal kanadského brankáře. Asistence: Aleš Jergl, Kevin Klíma.
    00:28 Ahti OKSANEN - 0:1
     
    00:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácím se dostávají do vedení opravdu hned zkraje utkání, což je tedy studenou sprchou pro hosty. Po průniku do útočného pásma se kolem branky otočil AHTI OKSANEN, jenž dokázal prorvat touš až za brankáře Landona Bowa. Bez asistence.
     
    Do dnešního střetnutí rozhodně nezasáhne majitel klubu a obrovská legenda ledního hokeje Jaromír Jágr, prozatím bez specifikovaných důvodů.
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 7. Dotchin (Plekanec), 25. Plekanec (Dotchin, Kristo) – 1. Oksanen (Smoleňák), 1. Perret (Kevin Klíma, Jergl), 3. Orsava (R. Pilař), 11. Miškář (Jergl), 12. Lalancette (Oksanen), 20. Kelly Klíma (Smoleňák), 24. Perret (Kevin Klíma), 55. Oksanen (TS), 60. Lev (McCormack)


    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, Zajíc, K. Wood, Veber, J. Suchánek (A) – Hlava, Plekanec (C), Zikmund – M. Beran, A. Kubík, Račuk – M. Indrák, Melka, Kristo – Machala, Filip, Pytlík.
    Trenér: David Čermák

    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lalancette, Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lev (A), Miškář – Orsava, Štohanzl, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Micka, Svoboda – Kajínek, Axman

    Diváci: 1000
    thejrc.org