Třinec – Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 2:9 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 21.12.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení hokejoví přátelé, reprezentační turnaj v Moskvě je minulostí a to v hokejovém kalendáři znamená, že se vánoční svátky kvapem blíží. Než vypukne štědrovečerní hodování, jsou na programu ještě dvě extraligová kola. Mantinely třinecké WERK ARENY se rozduní v úterý 21. prosince 2021, kdy zde od pro Třinec klasických 17 hodin zkříží hole hráči reprezentující průmyslová města. Na programu je totiž v rámci 33. kola Tipsport extraligy duel HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. V obou dosavadních zápasech těchto soupeřů v aktuální sezóně byli úspěšnější Slezané, Litvínov má zatím na svém kontě pouze jeden bod. Jak to dopadne potřetí?
     
    Poslední vzájemný zápas

    Druhý vzájemný zápas této sezóny a utkání, které se mezi těmito dvěma soupeři hrálo jako poslední, bylo na programu na konci října v Litvínově. Oceláři tehdy končili čtyřzápasovou venkovní šňůru a třízápasový trip. Série se z třineckého pohledu nakonec ukázala být stoprocentní. Výsledky Litvínova tehdy byly jako na houpačce – na dvě vítězství chemici navázali dvěma prohrami. Druhá byla právě doma s Třincem. Oceláři vstupovali do třetí třetiny za těsného vedení. Zápas byl vyrovnaný až do samotného závěru, kdy vedení Třince pojistil razantní střelou do zmatku před litvínovskou brankou Adámek a následně do prázdné branky pečetil tři body pro Slezany Dravecký.

    26. října 2021: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
    Branky a nahrávky: 14. Hrbas (Estephan), 27. Demel (P. Straka, V. Hübl) – 12. P. Vrána (Marcinko, A. Nestrašil), 21. P. Vrána (Martin Růžička, M. Daňo), 33. Miloš Roman, 57. M. Adámek, 59. Dravecký (Marcinko).
     
    Z litvínovské kabiny

    Litvínovská Verva jako prakticky celou sezónu střídá úspěšnější a méně úspěšné série. Od utkání proti Mladé Boleslavi, které se hrálo 19. listopadu, tedy zatím jeden mezireprezentační blok zápasů, koučuje Litvínov místní odchovanec Vladimír Růžička. Chemiky dosud vedl v devíti zápasech, z nichž Verva vyhrála čtyři a získala 13 bodů z 27 možných. „Perfektní výkon kluků, bránili, snažili se, lezli tam. Myslím si, že když takhle budou pracovat, tak si ukázali, že umí hrát i proti takhle silným mužstvům, jako je Liberec. Ten hokej zkrátka takovýhle je,“ zhodnotil poslední úspěšný zápas proti Liberci, který Litvínov vyhrál 2:0, lodivod žluto-černých. Zatím nepříliš bohatou bodovou bilanci pod novým trenérem budou chtít Litvínovští upravit v Třinci, kde nastoupí určitě i s Viktorem Hüblem. Pokud tato legenda nejen litvínovského klubu, ale i extraligy, do utkání pod Javorovým nastoupí, osamostatní se na prvním místě z hlediska počtu odehraných extraligových zápasů. V posledním odehraném utkání totiž vyrovnal výkon Petra Kadlece, který má na svém kontě 1 250 utkání.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-0-1-4, skóre 28:26, 16 bodů
    Pozice v tabulce: 10.
    Bilance: 30 zápasů, 12-1-3-14, skóre 82:89, 41 bodů
    Bilance venku: 15 zápasů, 5-0-2-8, skóre 36:43, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Patrik Zdráhal 24 (11+13)
    Nejlepší střelec: Patrik Zdráhal 11

    Poslední zápas Litvínova:

    12. prosince 2021: HC Verva Litvínov – Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 17. Strejček, 53. P. Svoboda (Irving, Balinskis).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři poprvé v sezóně zažívají něco, co by se z jejich pohledu mohlo nazvat menší krizí. Z posledních pěti zápasů prohráli tři a z posledních deseti utkání potom čtyři. Ale stále od začátku sezóny platí, že Třinec neprohrál dvakrát za sebou. Uvidíme, zda to bude pravidlem i po zápase s Litvínovem. Třinečtí do utkání půjdou posílení i mentálně, kdy ví, že se jim proti Vervě v nové aréně daří. Co byl postaven nový stadion na Frýdecké ulici, Oceláři s Litvínovem prohráli jen úplně první zápas základní části, který se zde hrál v říjnu 2014. Následujících třináct utkání dlouhodobé části sezóny, které se zde hrály, dopadly minimálně jednobodovým ziskem Třince (v jednom případě) nebo přímo vítězstvím slezského týmu (ve dvanácti utkáních). Domácí budou chtít hlavně zapomenout na nepříjemný konec utkání s Plzní, které ztratili v samotném závěru po dalekonosné Čerešňákově střele: „Takových branek jsem za kariéru viděl hodně. Skočilo to tam. Káca podával celý zápas skvělý výkon a celou sezonu podává. To se v hokeji prostě stává,“ vyjádřil se k nevídané brance aktuálně velmi gólový obránce Kundrátek.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 6-0-1-3, skóre 29:20, 19 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 31 zápasů, 20-2-4-5, skóre 96:58, 68 bodů
    Bilance doma: 16 zápasů, 9-2-2-3, skóre 48:26, 33 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 31 (13+18)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 13

    Poslední zápas Třince:

    12. prosince 2021: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
    Branky a nahrávky: 37. Kundrátek (Hrňa, Dravecký), 41. Kundrátek (Hrňa) – 24. Mertl (Bulíř, Čerešňák), 43. Bulíř (Dufek), 60. Čerešňák (Mertl).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, D. Kolář – M. Chalupa, Estephan, P. Svoboda – P. Straka (A), V. Hübl (C), P. Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, J. Jícha.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Lederer, Rožánek.
     
    Lodivod domácího týmu Václav Varaďa nemůže v dnešním utkání počítat s křídelníkem první formace Markem Daněm, do sestavy se vrací Kurovský a naopak v ní nejsou Kofroň se Šedivým. Hostující kouč Vladimír Růžička v dnešním utkání nenapsal na soupisku Františka Lukeše, který ještě poslední zápas proti Liberci odehrál, takže se pravděpodobně jedná o nějakou zdravotní lapálii, jež vznikla během reprezentační pauzy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly, které vhodil Jakub Šindel, vyhrál Petr Vrána.
     
    00:18
    První přerušení hry je způsobeno zakázaným uvolněním. Vhazuje se před Godlou.
     
    01:18
    Domácí se snaží o útočnou aktivitu v ofenzivní třetině, ale nemohou se dostat na kotouč. Hosté se úspěšně brání.
     
    01:39
    Svoboda hledal od levého mantinelu Straku, který najížděl do předbrankového prostoru, ale ten na puk nedosáhl.
     
    01:59
    Písknut další icing hostujícího týmu. Hráči Litvínova reagovali podrážděně a oprávněně. Puk byl tečován a hlavní sudí Šindel nakázal vhazování ve středovém kruhu.
     
    02:19
    Odražená Stříteského střela od modré čáry skončila v ochranné síti za Mazancem.
     
    02:52
    Domácí se snaží být na puku, ale mají problém přejít střední pásmo. Irving v obranné třetině sbírá puk před Draveckým a rozehrává.
     
    03:10
    Po nedůrazu ve třinecké obranné třetině se k puku dostal zcela nekrytý Zygmunt, jehož střela z levého puntíku skončila na levé tyči Mazancovy branky!
     
    03:25
    Hrbas střílel od modré. Puk byl tečován, ale hosté na chvíli získali pásmo.
     
    03:50
    Stříteský drží puk za brankou a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají, aby Litvínov rozjel útočnou akci.
     
    04:28
    Třinečtí mají problém přejít střední pásmo. Jaroměřský se to teď snažil zjednodušit, nahodil ze střední třetiny na Godlu, kterému vypadl puk. U kotouč ale byli nejdřív hosté, takže se z jejich pohledu nic nedělo.
     
    05:10
    Zdráhal teď vyhrával sprinterský souboj před Marinčinem, tak Mazanec pomohl vyjetím a rozehrávkou. Trefil ale jen čárového rozhodčího a z toho pro Třinecké hrozilo nebezpečí. Hosté se ale na puku nezorientovali.
     
    05:48
    Hrehorčák vyjel s pukem z rohu a hledal v předbrankovém prostoru Draveckého. Puk šel do dobrého místa, ale na druhou stranu, než Dravecký drží hůl.
     
    06:13
    Domácí teď poprvé předvedli před Godlou souvislejší aktivitu. Hrehorčák ale podruhé neuspěl, vypadalo to na drobný háček hostujícího hráče.
     
    06:46
    Nestrašilova formace se také zdržela v útočném pásmu, vše končí nepřesnou střelou Michala Kovařčíka, kterou sbírá Jarůšek.
     
    07:06
    Největší šance Ocelářů v zápase! Růžička z levé strany uvolnil Adámka, který si najel do střelecké pozice na pravý kruh, odkud jeho střelu vyrazil Godla do strany pravou paží. Z této pozice krkolomně chtěl poslat puk do branky Nestrašil, nezamířil ale přesně.
     
    08:03
    Kurovský se teď důrazně natlačil až před Godlu, který jeho pokus odrazil před sebe do prostoru, kam dojížděl Hrňa. Ten odrazil puk na litvínovského brankáře, ale ten uspěl i proti této dorážce. Oceláři získávají pásmo.
     
    08:39
    Krátká mezihra hostů v útočném pásmu. Puk se ale bez ohrožení třinecké branky dostává za litvínovskou branku, odkud bude akci rozjíždět hostující tým.
     
    08:49
    Puk se rychle zase vrátil do obranné třetiny domácího týmu, kde jej přikryl Mazanec a po dlouhé době přerušil hru. První komerční přestávka utkání.
     
    09:04
    Domácí vyhráli buly v obranné třetině a puk se rychle dostal k Hrehorčákovi, který jej vyexportoval až do útočné třetiny domácího týmu.
     
    09:31
    Domácí drželi třetinu bez úspěchu asi dvacet sekund. Hosté kontrovali ve třech proti dvěma. Jícha z levé strany nabil do druhé vlny Demelovi, jehož střelu z vrcholu kruhu výborným zákrokem vyrazil Mazanec.
     
    10:03
    Chmielewski s Vránou vystaveni do ofsajdu. Vhazování v neutrální zóně.
     
    10:09
    Domácí vyhráli vhazování ve střední třetině, ale přes Kundrátka a Ondřeje Kovařčíka se puk dostal na litvínovskou střídačku. Vhazování se tedy bude opakovat.
     
    10:32
    Domácí se šikovně dostali z vlastní třetiny a rýsovala se akce dvou na jednoho. Litvínovští situaci dobruslili a bylo to spíš dva na dva, Nestrašil ale z pravé strany dostal puk do předbrankového prostoru, kde byl ale Michal Kovařčík pokryt. Třinecký forvard se pak srazil s Godlou a společně posunuli branku. Po přerušení vhazování v útočné třetině Třince.
     
    10:51
    Kurovský dělá svým pohybem problém hostující obraně. Teď byl vidět při dvou obkrouženích v litvínovském pásmu a hlavně při tom druhém, kdy hrnul puk do brankoviště, chyběly decimetry, aby zasunul před Godlovým betonem do branky.
     
    11:02
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Richard Jarůšek (LIT), který v obranné třetině Třince zahákoval obránce domácích Kundrátka. Úvodní přesilovou hru zápasu tak budou mít domácí.
     
    11:47
    Domácí ale zatím mají problém se dostat do útočné třetiny, natož se v ní usadit. Vrána skončil s pukem ve při s Godlou za brankou a puk opět míří za Mazancovu branku.
     
    12:11
    Zásah puku vysokou holí hostujícího hráče, ke kterému došlo ve třinecké obranné třetině. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    12:41
    Domácí vysloveně honí puk po mantinelech a hosté neměli problém opět vyhodit.
     
    13:15
    V přesilovce Třince se neurodilo vůbec nic, ani střela. Vše završila přihrávka Romana na Michala Kovařčíka, kterého pokryl z trestné lavice se vracející Jarůšek a moc nechybělo a zrodila se šance na litvínovské straně.
     
    13:38
    Domácí jsou po nevyužité přesilovce v křeči a provinili se zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude před Mazancem.
     
    13:42
    Demelovu bombu od modré po buly v útočném pásmu přikryl pod betony Mazanec a je vyhlášená druhá komerční přestávka úvodní dvacetiminutovky.
     
    13:57
    Třinečtí se po vyhraném buly dostávali kostrbatě z obranné třetiny a když to vypadalo, že se dopředu dostane s chutí dnes hrající Kurovský, puk mu přeskočil hůl a do hry se dostali zase hosté.
     
    14:34
    Dvě dobré situace pro hosty! Irvingovu přihrávku zpoza vlastní branky prodloužil na Zdráhala ve střední třetině Hübl a Zdráhal si následně najel mezi kruhy do dobré střelecké pozice. Následně se o pár sekund později dostal ke střele ze slotu i dnešní oslavenec Hübl, ale Mazanec byl úspěšný i proti druhé těžké střele.
     
    15:42
    Hosté teď hrozí u Mazance častěji. Na třinecké útočné straně ztratil další nadějnou situaci Michal Kovařčík tím, že se ji pokusil vzít na sebe a ztroskotal na modré čáře.
     
    16:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    ANDREJ KUDRNA s pukem na holi nabruslil ze střední třetiny do útočného pásma a z vrcholu levého kruhu vyslal přes obránce Kundrátka prudkou střelu k levé Mazancově tyči. Třinecký brankář poprvé kapituluje. Asistence: Richard Jarůšek, Matěj Stříteský. Stav utkání 0:1.
    16:13 Andrej KUDRNA - 0:1
     
    16:47
    Litvínovští opět hrozí u Mazance! Domácí ale tentokrát rychle vyexportovali puk z vlastní třetiny.
     
    17:04
    Straka při přechodu do útočného pásma v ofsajdu. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    17:33
    Hrňa s Marcinkem dostali puk do útočného rohu, tam jej ale sebral Hrbas a bez potíží dostal puk do bezpečných vod pro Třinec.
     
    17:49
    Zakázané uvolnění Litvínova a vhazovat se bude po pravé ruce Godly.
     
    17:56
    Hosté vyhráli buly ve vlastní třetině a rychle se dostali na druhý konec kluziště. Provinili se ale přitom porušením pravidla o ofsajdu.
     
    18:19
    Třinečtí po delší době v útočném pásmu. Adámek přes Růžičku poslal puk na střílejícího Vránu. Godla puk vyrazil a hosté se řítili do útočného pásma. Přitom svého soupeře sekl Aron Chmielewski (TRI) a přesilovku si v první třetině zahraje i Verva.
     
    18:30
    Domácí hned poslali puk na Godlu a Irving, i přes obtěžování Marcinkem, bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    19:00
    Hosté si zatím nevedou o moc lépe. Opět s pukem na holi za vlastní brankou obránce Irving.
     
    19:19
    Domácí zatím přesilovku hostů pacifikují dobře. Zpoza Godlovy branky tentokrát bude rozehrávat Balinskis.
     
    19:32
    Balinskis se nakonec objevil i v dobré střelecké pozici. Jeho pokus z levého křídla ale Mazanec odrazil, hostující obránce byl v těžkém úhlu.
     
    19:48
    Necelých třináct sekund později vhazování u Godly po icingu Litvínova. To by už mohlo být pro domácí dobré.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina nenabídla příliš hokejové krásy a jedinou branku, kterou vstřelil svižnou střelou z levého křídla v sedmnácté minutě Andrej Kudrna. V průběhu první třetiny si více nadějných střeleckých situací vyrobili hráči Vervy. Zmiňme střelu Zygmunta do tyče, Demelovu střelu v akci tři na dva nebo střely Zdráhala a Hübla ze slotu. Na třinecké útočné straně se povedla situace, kterou zakončoval z pravého kruhu Adámek nebo nadějné Kurovského obkroužení Godlovy branky. K vidění byly i dvě přesilovky, po jedné na každé straně, ale oba týmy v součtu moc času v útočné třetině nepobyly. Bylo to jedno velké trápení v podání obou týmů. Litvínov tedy ještě naději na využití přesilovky má – na začátku druhé části hry bude dohrávat ještě 18 sekund početní výhody pět na čtyři.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 8:10
    Střely mimo 3:2
    Zblokované střely 3:3
    Hity 6:0
    Vhazování 10:9
    Trestné minuty 2:2
     
    Druhá třetina začne cca v 17:49.
     
    Na led se vracejí rozhodčí jako první aktéři tohoto zápasu. Druhá třetina začne zhruba za půldruhé minuty.
     
    Oba týmy se rovnají k úvodnímu buly druhé třetiny. Na domácí straně bude chybět jeden hráč, Aron Chmielewski míří na trestnou lavici a bude doufat, že tam stráví 18 sekund hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Absurdní trest pro domácí. Třinecký kapitán Vrána vyhrál dozadu buly a Martin Marinčin (TRI), který už stál dva kroky v obranné třetině, chtěl poslat puk s co největší razancí za Godlu. Poslal jej ale až do ochranné sítě. Místo klídku na zbytek oslabení, tak mají Třinečtí před sebou krátké oslabení tři na pět.
     
    20:50
    Litvínovští se ihned nastěhovali do obranného pásma, k domácím se po chvíli vrátil první vyloučený Chmielewski. Právě on velkou bojovností s Marcinkem dostali puk z obranné třetiny.
     
    21:26
    Irving zakopl při manévru ve vlastní třetině, domácí ale puk nezískali, hosté bez problémů pokračují do útočné třetiny.
     
    22:05
    V litvínovských přesilovkách na začátku druhé třetiny není moc co popsat. Hosté se sice – hlavně na začátku a na konci této pasáže – dostali do útočné třetiny na puk, ale do střelecké situace se prakticky nedostali. Domácí se bez potíží ubránili.
     
    22:34
    První návštěva Ocelářů v útočném pásmu ve druhé třetině. Vránova střela z vrcholu levého kruhu míří nad Godlovu branku.
     
    23:00
    Litvínov se provinil icingem. Vhazování před Godlou.
     
    23:40
    Třinečtí se usadili v útočné třetině, ale posunovali si puky po mantinelu a občas do toho vkročila nepřesnost. Nakonec se po krkolomné cestě dostal puk na modrou ke střele Jaroměřského, ta ale byla velmi nepřesná.
     
    23:50
    Hosté se ale po minutém pobytu ve vlastním pásmu uvolnili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:09
    Domácí toho ale nijak nevyužili. Tak Marcinko s pukem na holi osnuje další akci z vlastní třetiny.
     
    24:26
    Marinčin nahodil puk od modré do chumlu před Godlou. Litvínovský brankář puk vyrazil pouze před sebe, kde clonil Marcinko. Jeho dorážku hostující brankář vyrazil.
     
    25:06
    Rychlá akce domácích! Kundrátek z vlastní třetiny přes Romana dostal puk na Hrehorčáka do situace tři na dva. Hrehorčák dal pod sebe na centra Romana a jeho pokus z blízka zlikvidoval Godla.
     
    25:26
    Třinečtí po ubráněných oslabeních zvedli obrátky. Další vhazování v obranné třetině Litvínova.
     
    25:51
    Kudrna teď získal puk do jízdy ve středním pásmu, objel Kundrátka, přes kterého střílel před prvním gólem, a následně z podobné pozice minul Mazancovu branku.
     
    26:04
    První komerční přestávka druhé třetiny.
     
    26:31
    Adámek přes Nestrašila z vlastní třetiny nahrál na levé křídlo na najíždějícího Michala Kovařčíka, který přešel přes Stříteského a v situaci tváří v tvář Godlovi ještě nahrával doprava na svého bratra, který byl pokrytý.
     
    27:01
    Hübl vyjel s pukem na holi z rohu až před Mazance, ale byl pokrytý a víc než střelu do Mazancova betonu nemohl vyprodukovat.
     
    27:58
    Na třinecké útočné straně se snažil prosadit Roman při kombinaci s Růžičkou. Hosté pak získali puk a do jízdy do druhé vlny dostal nabito Balinskis. Jeho pokus Mazanec vyrazil.
     
    28:50
    Hrňa se dostával rychle přes střední třetinu do útočného pásma, když jej podrazil Giorgio Estephan (LIT). První přesilovka Ocelářů ve druhé třetině.
     
    29:19
    Třinečtí se s obtížemi dostali do útočného pásma a rozestavěli se. Následně střílel Marinčin od modré a jeho střelu lehce tečoval těsně vedle Ondřej Kovařčík.
     
    29:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další třinecká akce v přesilové hře už ale končí gólem. MICHAL KOVAŘČÍK dorazil za zcela bezmocného Godlu puk po střele Nestrašila z mezikruží. Tomu puk do střelecké pozice před branku poslal od modré čáry Ondřej Kovařčík. Asistence: Andrej Nestrašil, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 1:1.
    29:36 Michal KOVAŘČÍK - 1:1
     
    29:41
    Hned po buly propadl jeden z bránících hráčů Litvínova a k zajímavé střele z levého křídla se dostal Hrehorčák.
     
    30:32
    Erik Hrňa najížděl úplně sám na Godlu a jeho pokus ze slotu skončil na levé tyči Godlovy branky.
     
    30:57
    Oceláři po vyrovnávací brance Litvínov doslova drtí. Ještě před Hrňou měl šanci dorážkou z blízka Vrána. Třinec bude navíc hrát přesilovku. V útočném pásmu je nastěhováno šest hráčů domácích.
     
    31:24
    Oním druhým vyloučeným hráčem Litvínova ve druhé třetině je Marek Hrbas (LIT), který dostal menší trest za držení.
     
    32:00
    Kundrátek si vyměnil puk s Růžičkou a Nestrašilem a následně střílí z první Růžička ze svého stanoviště na levém kruhu. Mimo.
     
    32:25
    Růžičkova přihrávka na Kundrátka na modrou ale proklouzla do obranného pásma. Mazanec rychle rozehrává, Oceláři ale vystřídají.
     
    32:59
    Hrňa z rohu přihrál na Michala Kovařčíka sjíždějícího od modré čáry. Jeho lehký pokus po zemi do brankoviště málem Godlu překvapil, dorážející Roman nebyl úspěšný.
     
    33:08
    Irving zašlápl puk v rohu a vhazování v útočné třetině Třince se bude opakovat.
     
    33:20
    Zygmunt v oslabení pošetřil zbývající čas za třineckou brankou. Oceláři s koncem přesilovky rozjíždějí situaci od vlastní branky.
     
    34:04
    Doudera z vlastní třetiny našel na modré najíždějícího Hrehorčáka, ten ale neměl jak zakončil, a tak v pádu z levé strany nahrál Draveckému. Ten také rychle nezakončil, Třinečtí ale získali pásmo.
     
    34:28
    Po dlouhé době přikryl puk i Mazanec na druhé straně. Následuje komerční přestávka.
     
    34:55
    Adámkovo vysoké nahození prodloužil na Chmielewského ve středním pásmu Růžičku, třinecký útočník se ale k zakončení nedostal. Godla vyjel a rozehrál.
     
    35:20
    Další přerušení hry Mazancem. Vhazování po jeho pravé ruce.
     
    35:49
    Po delší době v útočné aktivitě také hosté, Oceláři se snaží vysoko napadat a situaci jim znepříjemňovat.
     
    36:02
    Ke svižné střele z jízdy z podobného místa, ze kterého v první třetině skóroval Kudrna, se dostal Michal Kovařčík. Godla jeho střelu štrajchnul lemem lapačky.
     
    37:09
    Sukeľ z vlastní třetiny našel najíždějícího Kudrnu na levém křídle litvínovského útoku, který jednoduchou přihrávkou přehrál jediného bránícího Jaroměřského a poslal puk Jarůškovi. Litvínovský křídelník ze situace tváří v tvář úspěšně nevyšel. Z domácího pohledu důležitý zákrok Mazancův.
     
    37:44
    Útočná aktivita domácích. Adámek nahazoval od modré, Godla toho asi moc neviděl, vyrazil puk do strany. K dorážce se natahoval neúspěšně Kurovský. Následnou bombu Jaroměřského od modré lapil do lapačky Godla.
     
    38:32
    Růžička s Vránou se nedostali do útočné třetiny. Litvínovští hru obrátili a drží se před Mazancem, situaci si ale sami komplikují nepřesnými přihrávkami.
     
    38:55
    Verva se dlouho držela v pásmu. Hru přerušila vysoká hůl domácího hráče a vhazovat se bude před Mazancem.
     
    39:25
    Po tuhém boji za třineckou brankou vyváží puk Musil s Nestrašilem aspoň do neutrální třetiny.
     
    39:42
    Musilovu střelu od modré tečoval Dravecký těsně mimo Godlovu branku.
     
    39:59
    Třinec se držel do samotného závěru v útočném pásmu a se závěrečnou sirénou druhé třetiny došlo k souboji mezi Marcinkem a Danielem Kolářem. Nic dramatického se z toho nezrodilo, ale pravděpodobně rozhodčí udělí tresty na obou stranách.
     
    40:00
    Oba výtržníci byli potrestáni menším trestem za hrubost. Tedy Tomáš Marcinko (TRI) a Daniel Kolář (LIT) – 2 minuty hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme sledovali o něco odlišný obrázek hry než v první třetině. Domácí hráči měli herně navrch, vytvořili si několik velmi nadějných příležitostí a dopracovali se k vyrovnávací brance. Hosté nejprve na začátku druhé třetiny nevyužili krátkou dvojnásobnou přesilovku a následnou klasickou početní výhodu. Následně neproměnili své šance Roman, Michal Kovařčík, který ale jako střelec byl u vyrovnávací situace v polovině zápasu, když dorážkou Nestrašilovy střely vyrovnal zápas. Oceláři se po vyrovnávací brance dostali do obrovského tlaku, z něhož rezultovala tyč Hrni ze situace tváří v tvář Godlovi a další – tentokrát nevyužitá – přesilová hra. Hosté měli velkou šanci zhruba tři minuty před koncem, když Jarůšek nevyužil rychlou akci dva na jednoho.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 19:16
    Střely mimo 14:3
    Zblokované střely 10:7
    Hity 9:1
    Vhazování 18:17
    Trestné minuty 6:8
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 18:38.
     
    Jako první aktéři se na led vracejí rozhodčí. Zápas bude pokračovat zhruba za dvě minuty.
     
    Marcinko s Kolářem sedí na trestných lavicích, podle počtu hráčů na ledě to vypadá, že budeme začínat ve čtyřech na obou stranách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál hostující Sukeľ.
     
    40:21
    Kudrnovu střelu od modré Mazanec kryje na hrudi. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    40:48
    Třinečtí drží puk, ale mají problém s vysokým litvínovským napadáním.
     
    41:06
    Hrbas střílí z vrcholu kruhu. Jeho nepříliš prudkou střelu Mazanec vyrazil nad sebe. Hosté jsou výrazně aktivnější.
     
    41:34
    Kurovský získal puk, nechtěl ale riskovat nejistou přihrávku na volného Hrňu, a tak zajíždí za vlastní branku.
     
    41:48
    Hra se teď chvíli konala v litvínovském obranném pásmu. Godla přerušuje hru.
     
    42:14
    Růžička s Vránou získali puk v útočné třetině, následně se od modré čáry vyháčkoval až do zakončení před brankou Marinčin. Puk mu v klíčovém momentu sjel a bylo z toho nedůrazné zakončení.
     
    42:35
    Roman před brankou získal puk a naservíroval jej do stoprocentní pozice Martin Růžičkovi, který byl před zcela odkrytou brankou, Godla ležel na ledě. Růžička ale v posledních zápasech není v pohodě, touhle pozicí by obvykle nepohrdl, teď ale puk poslal pouze do nastavených zoufalých Godlových rukou.
     
    42:47
    Icing Vervy vrací hru před Godlu.
     
    43:23
    Teď zase drželi puk hosté. Hübl sice v rohu kluziště nic nevymyslel, ve středním pásmu ale kotouč opět získal a poslal dopředu Zdráhala. Toho zahákoval Vladimír Dravecký (TRI) a je dalším vyloučeným hráčem tohoto utkání.
     
    43:48
    Marcinko s Nestrašilem nedokázali vyvézt puk, získal jej Sukeľ a nabil na modrou Estephanovi. Jeho střelu ale Mazanec viděl a před brankou nikdo neclonil ani nedorážel, takže třinecký brankář v klidu puk přikryl.
     
    44:12
    Hübl vysunul Zdráhala, který si neohroženě najel až do předbrankového prostoru, kde mu ale šikovně do kotouče šťouchl Kundrátek.
     
    44:42
    Asi nejlepší přesilovka Litvínova v zápase. Po aktivitě Balinskise kolem modré čáry střílel nebezpečně na teč Stříteský, Mazanec vyráží do strany.
     
    45:10
    Sukeľ zaváží puk do útočné třetiny a následně Doudera vyhazuje až za Godlu.
     
    45:32
    Domácí jsou kompletní a Nestrašil s Marcinkem zavezli puk do útočné třetiny.
     
    45:55
    Nestrašil od levého mantinelu nabil Marcinko mezi kruhy, který sice těsně bráněn, ale dokázal vystřelit. Puk ale minul Godlovu branku.
     
    46:25
    Jícha najížděl po levém křídle a z velkého úhlu zkusil Mazancovu pozornost. Adámek jej následně za brankou odzbrojil.
     
    46:41
    Mazanec přerušuje hru a je vyhlášená první komerční přestávka třetí třetiny.
     
    47:11
    Litvínovští se teď snažili o tlak, Oceláři ale dokázali odrážet útočné snahy, takže hosté nahazovali ze středního pásma. Následně se exportovat puk do útočné třetiny pokusili i domácí.
     
    48:05
    Třinečtí v útočném pásmu pobyli jen chvíli. Následný vysoký oblouček z litvínovského pásma až za třineckou branku na rozhodující místo dřív dobruslil Adámek před Svobodou.
     
    48:19
    Vrána vyjel s pukem na holi a soupeřem na zádech zpoza branky a pokusil se vystřelit. Godlovi puk proklouzl a přestože nevěděl, kde je, tak dorážející Růžička s Kurovským neuspěli.
     
    48:19
    Matěj Stříteský (LIT) se v situaci provinil faulem, a tak je zde další přesilovka domácích.
     
    49:07
    Třinecká přesilovková kombinace. Hrňa pálí z vrcholu pravého kruhu, Godla odráží. Následně ztrácí puk Růžička a Kudrna jej vyhazuje do bezpečných vod.
     
    50:01
    Ondřej Kovařčík ztratil nepřesnou přihrávkou puk v útočném pásmu a po Hrbasově umném vyhození z toho byla nakonec nebezpečná situace a Gerhátova střela na druhé straně.
     
    50:29
    Hosté už jsou kompletní. Puk na holi má Třinec, ale kombinace mu moc nejde.
     
    50:41
    No a na druhé straně se do situace jeden na jednoho s Mazancem dostal opět Jarůšek. Opět neúspěšně. Vhazování v obranné třetině domácího týmu.
     
    51:21
    Po útočné aktivitě Třince se hra dostala do obranné zóny domácího týmu. Po zakázaném uvolnění bude hra pokračovat vhazováním před Mazancem.
     
    51:52
    Růžička vyjel od modré čáry s pukem na holi a nahrál Douderovi na modré. Jeho pas do předbrankového prostoru na Vránu ale neprošel. Třinec však získal pásmo.
     
    53:05
    Po sérii nepřesností vzal puk ve středním pásmu Zdráhal a nahodil jej za Mazance. Ani tato taktika ale nebyla úspěšná v tom směru, aby Litvínov získal pásmo.
     
    53:28
    Zakázané uvolnění hostů teď vrací hru ke Godlovi.
     
    53:52
    Růžička přes Hrehorčáka posunul puk na Vránu, který se probíjel do samostatného nájezdu. Godlu si sice položil, ale byl už v takovém úhlu, že se mu nepodařilo poslat puk do branky.
     
    54:00
    Poslední komerční přestávka tohoto utkání. Vhazovat se bude v útočné třetině domácích.
     
    54:19
    Jaroměřský ometl puk o skla v obranném pásmu, následně přes Chalupu se dostal puk na modrou, odkud nebezpečně pálil Stříteský. Brankář Mazanec jeho pokus odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    54:38
    Balinskis střílel, Mazanec máchl rukavicí do prázdna. Následně získal puk Kundrátek a vyexportoval jej do střední třetiny.
     
    55:09
    Doudera posunul puk na Marinčina, jehož bombu od modré vykopl Godla do strany. Tam sice byl Ondřej Kovařčík, ale nebyl dobře natočený, aby mohl puk do sítě dorazit.
     
    55:53
    Litvínov sbírá puk za vlastní brankou a rozjíždí další akci. Tvrdé nahození ze středního pásma kryje domácí brankář ve své výstroji.
     
    56:12
    Dva litvínovští hráči se zjevili s pukem na slotu před Mazancem. Nakonec Chalupa nic nevymýšlel a po obrátce vystřelil. Jeho pokus mezi nohama Kundrátka trefil pravou tyč Mazancovy branky.
     
    56:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe. MILAN DOUDERA poslal po vyhraném buly v útočném pásmu puk na Godlu, který tak trochu k překvapení obecenstva skončil v litvínovské síti. Asistence: Miloš Roman. Stav utkání 2:1.
    56:35 Milan DOUDERA - 2:1
     
    56:54
    Litvínovští drží puk a snaží se zosnovat útočnou aktivitu směrem dopředu.
     
    57:11
    Růžička nahazoval od modré a Marinčin, který sjížděl před branku, se snažil o teč. Godla odrazil puk do strany.
     
    57:43
    Třinečtí se teď nepřesnou přihrávkou sami vyprovodili z pásma. Musil ale kotouč dojel a přes Kundrátka jej domácí vracejí zpět.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté nahazují puk do útočného pásma, Godla je zatím v brance.
     
    58:29
    Po boji u mantinelu má puk Doudera a šikovně pro domácí jej posílá do střední třetiny.
     
    58:42
    Vysoké nahození z litvínovské obranné třetiny nekončí katastrofou jako v případě třineckého utkání s Plzní, Mazanec jej odrazil za branku. Tam je ale první Straka.
     
    58:52
    Godla je na střídačce a hosté drží puk v útočné třetině.
     
    59:22
    Kundrátek propíchl puk do střední třetiny a Litvínov musí opět obracet hru.
     
    59:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zdá se být rozhodnuto. Z levé strany útočné třetiny poslal puk do odkryté svatyně Litvínova ANDREJ NESTRAŠIL. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 3:1.
    59:35 Andrej NESTRAŠIL - 3:1
     
    59:52
    Aktivitu Gerháta zastavil u mantinelu Jaroměřský a vypadá to, že se skóre dnešního utkání už nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Prezident třineckého klubu Ján Moder ještě ihned po skončení utkání předá cenu za 1 251. utkání v nejvyšší soutěži hostujícímu Hüblovi, kterým se kapitán Litvínova osamostatnil na čele žebříčku hráčů dle počtu odehraných utkání. Sympatické gesto.
     
    Nejlepší hráči utkání: Daniel Kurovský – Patrik Zdráhal
     
    Utkání končí nakonec vítězstvím domácího týmu. Vyrovnanou třetí třetinu nakonec rozhodla sedmapadesátá minuta, kdy nejprve Chalupa před Mazancem neuspěl a puk z ideální pozice poslal do pravé třinecké tyče a o malý moment později propadlo do litvínovské branky nahození Milana Doudery od levého mantinelu. Výsledek utkání následně do prázdné branky pečetil Andrej Nestrašil.
     
    Dnešní utkání sledoval maximální možná počet diváků – 1 000.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 30:26
    Střely mimo 17:5
    Zblokované střely 13:11
    Hity 12:3
    Vhazování 24:32
    Trestné minuty 8:10
     
    Extraligový program je nabitý i přes Vánoce a absence hokeje ve třinecké Werk areně nebude dlouhá. Již na Štěpána, tedy 26. prosince 2021 se od 17 hodin pod Javorovým odehraje utkání 35. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno. Na sledování online textového přenosu z tohoto utkání vás již nyní srdečně zvu. (19:18:16)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 30. M. Kovařčík (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 57. M. Doudera (Miloš Roman), 60. A. Nestrašil (Martin Růžička) – 17. Kudrna (Jarůšek, Stříteský)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, D. Kolář – M. Chalupa, Estephan, P. Svoboda – P. Straka (A), V. Hübl (C), P. Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, J. Jícha.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Lederer, Rožánek

    Diváci: 1 000
    thejrc.org