Třinec – Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 2:9 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 21.12.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:35 Andrej NESTRAŠIL - 3:1
     
    59:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zdá se být rozhodnuto. Z levé strany útočné třetiny poslal puk do odkryté svatyně Litvínova ANDREJ NESTRAŠIL. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 3:1.
     
    58:52
    Godla je na střídačce a hosté drží puk v útočné třetině.
    56:35 Milan DOUDERA - 2:1
     
    56:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe. MILAN DOUDERA poslal po vyhraném buly v útočném pásmu puk na Godlu, který tak trochu k překvapení obecenstva skončil v litvínovské síti. Asistence: Miloš Roman. Stav utkání 2:1.
     
    56:12
    Dva litvínovští hráči se zjevili s pukem na slotu před Mazancem. Nakonec Chalupa nic nevymýšlel a po obrátce vystřelil. Jeho pokus mezi nohama Kundrátka trefil pravou tyč Mazancovy branky.
     
    53:52
    Růžička přes Hrehorčáka posunul puk na Vránu, který se probíjel do samostatného nájezdu. Godlu si sice položil, ale byl už v takovém úhlu, že se mu nepodařilo poslat puk do branky.
     
    50:41
    No a na druhé straně se do situace jeden na jednoho s Mazancem dostal opět Jarůšek. Opět neúspěšně. Vhazování v obranné třetině domácího týmu.
     
    48:19
    Matěj Stříteský (LIT) se v situaci provinil faulem, a tak je zde další přesilovka domácích.
     
    48:19
    Vrána vyjel s pukem na holi a soupeřem na zádech zpoza branky a pokusil se vystřelit. Godlovi puk proklouzl a přestože nevěděl, kde je, tak dorážející Růžička s Kurovským neuspěli.
     
    43:23
    Teď zase drželi puk hosté. Hübl sice v rohu kluziště nic nevymyslel, ve středním pásmu ale kotouč opět získal a poslal dopředu Zdráhala. Toho zahákoval Vladimír Dravecký (TRI) a je dalším vyloučeným hráčem tohoto utkání.
     
    42:35
    Roman před brankou získal puk a naservíroval jej do stoprocentní pozice Martin Růžičkovi, který byl před zcela odkrytou brankou, Godla ležel na ledě. Růžička ale v posledních zápasech není v pohodě, touhle pozicí by obvykle nepohrdl, teď ale puk poslal pouze do nastavených zoufalých Godlových rukou.
     
    40:00
    Oba výtržníci byli potrestáni menším trestem za hrubost. Tedy Tomáš Marcinko (TRI) a Daniel Kolář (LIT) – 2 minuty hrubost.
     
    37:09
    Sukeľ z vlastní třetiny našel najíždějícího Kudrnu na levém křídle litvínovského útoku, který jednoduchou přihrávkou přehrál jediného bránícího Jaroměřského a poslal puk Jarůškovi. Litvínovský křídelník ze situace tváří v tvář úspěšně nevyšel. Z domácího pohledu důležitý zákrok Mazancův.
     
    31:24
    Oním druhým vyloučeným hráčem Litvínova ve druhé třetině je Marek Hrbas (LIT), který dostal menší trest za držení.
     
    30:32
    Erik Hrňa najížděl úplně sám na Godlu a jeho pokus ze slotu skončil na levé tyči Godlovy branky.
    29:36 Michal KOVAŘČÍK - 1:1
     
    29:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další třinecká akce v přesilové hře už ale končí gólem. MICHAL KOVAŘČÍK dorazil za zcela bezmocného Godlu puk po střele Nestrašila z mezikruží. Tomu puk do střelecké pozice před branku poslal od modré čáry Ondřej Kovařčík. Asistence: Andrej Nestrašil, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 1:1.
     
    28:50
    Hrňa se dostával rychle přes střední třetinu do útočného pásma, když jej podrazil Giorgio Estephan (LIT). První přesilovka Ocelářů ve druhé třetině.
     
    26:31
    Adámek přes Nestrašila z vlastní třetiny nahrál na levé křídlo na najíždějícího Michala Kovařčíka, který přešel přes Stříteského a v situaci tváří v tvář Godlovi ještě nahrával doprava na svého bratra, který byl pokrytý.
     
    25:06
    Rychlá akce domácích! Kundrátek z vlastní třetiny přes Romana dostal puk na Hrehorčáka do situace tři na dva. Hrehorčák dal pod sebe na centra Romana a jeho pokus z blízka zlikvidoval Godla.
     
    20:05
    Absurdní trest pro domácí. Třinecký kapitán Vrána vyhrál dozadu buly a Martin Marinčin (TRI), který už stál dva kroky v obranné třetině, chtěl poslat puk s co největší razancí za Godlu. Poslal jej ale až do ochranné sítě. Místo klídku na zbytek oslabení, tak mají Třinečtí před sebou krátké oslabení tři na pět.
     
    18:19
    Třinečtí po delší době v útočném pásmu. Adámek přes Růžičku poslal puk na střílejícího Vránu. Godla puk vyrazil a hosté se řítili do útočného pásma. Přitom svého soupeře sekl Aron Chmielewski (TRI) a přesilovku si v první třetině zahraje i Verva.
    16:13 Andrej KUDRNA - 0:1
     
    16:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    ANDREJ KUDRNA s pukem na holi nabruslil ze střední třetiny do útočného pásma a z vrcholu levého kruhu vyslal přes obránce Kundrátka prudkou střelu k levé Mazancově tyči. Třinecký brankář poprvé kapituluje. Asistence: Richard Jarůšek, Matěj Stříteský. Stav utkání 0:1.
     
    14:34
    Dvě dobré situace pro hosty! Irvingovu přihrávku zpoza vlastní branky prodloužil na Zdráhala ve střední třetině Hübl a Zdráhal si následně najel mezi kruhy do dobré střelecké pozice. Následně se o pár sekund později dostal ke střele ze slotu i dnešní oslavenec Hübl, ale Mazanec byl úspěšný i proti druhé těžké střele.
     
    11:02
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Richard Jarůšek (LIT), který v obranné třetině Třince zahákoval obránce domácích Kundrátka. Úvodní přesilovou hru zápasu tak budou mít domácí.
     
    10:51
    Kurovský dělá svým pohybem problém hostující obraně. Teď byl vidět při dvou obkrouženích v litvínovském pásmu a hlavně při tom druhém, kdy hrnul puk do brankoviště, chyběly decimetry, aby zasunul před Godlovým betonem do branky.
     
    09:31
    Domácí drželi třetinu bez úspěchu asi dvacet sekund. Hosté kontrovali ve třech proti dvěma. Jícha z levé strany nabil do druhé vlny Demelovi, jehož střelu z vrcholu kruhu výborným zákrokem vyrazil Mazanec.
     
    07:06
    Největší šance Ocelářů v zápase! Růžička z levé strany uvolnil Adámka, který si najel do střelecké pozice na pravý kruh, odkud jeho střelu vyrazil Godla do strany pravou paží. Z této pozice krkolomně chtěl poslat puk do branky Nestrašil, nezamířil ale přesně.
     
    03:10
    Po nedůrazu ve třinecké obranné třetině se k puku dostal zcela nekrytý Zygmunt, jehož střela z levého puntíku skončila na levé tyči Mazancovy branky!
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 30. M. Kovařčík (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 57. M. Doudera (Miloš Roman), 60. A. Nestrašil (Martin Růžička) – 17. Kudrna (Jarůšek, Stříteský)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, D. Kolář – M. Chalupa, Estephan, P. Svoboda – P. Straka (A), V. Hübl (C), P. Zdráhal – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, J. Jícha.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Lederer, Rožánek

    Diváci: 1 000
    thejrc.org