Buffalo – Ottawa 1:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:5 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (1:2 po s.n.)
Toronto – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Montreal – St. Louis 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Boston 4:1 (kon.)
Winnipeg – Seattle 5:3 (kon.) | Chicago – Columbus 4:7 (kon.) | Edmonton – Anaheim 7:3 (kon.)
San Jose – Vancouver 4:5 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
7:3 (1:2, 3:0, 3:1)
Anaheim Ducks
Pátek 18.02.2022, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:37 Zach HYMAN - 7:3
     
    51:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tady to začíná vypadat na debakl! McDavid našel z levé strany mezi kruhy postaveného ZACHA HYMANA, jemuž se podařilo skórovat bekhendovou střelou. Asistence: Connor McDavid a Kailer Yamamoto.
    50:19 Leon DRAISAITL - 6:3
     
    50:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Co nedokázal Ryan, to dokázal LEON DRAISAITL. Německý útočník vybojoval v útočném pásmu kotouč a okamžitě šel do zakončení. Prudkou ránu z mezikruží nedokázal Gibson zastavit. Bez asistence.
    49:17 Trevor ZEGRAS - 5:3
     
    49:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks snižují na rozdíl dvou branek. TREVOR ZEGRAS nachytal domácího brankáře na hruškách a z velkého úhlu napálil kotouč do šibenice. Asistence: Rickard Rakell a Sonny Milano.
    44:21 Warren FOEGELE - 5:2
     
    44:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tento zápas je nejspíše rozhodnutý. Nugent-Hopkins nejdříve za brankou vybojoval kotouč a poté našel na pravém kruhu WARRENA FOEGELEHO, jenž se střelou z první nemýlil. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Derek Ryan.
    30:21 Leon DRAISAITL - 4:2
     
    30:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přichází však rychlá akce a Oilers vedou o dvě branky. McLeod při přečíslení našel LEONA DRAISAITLA a ten z brankoviště nasměroval puk do branky. Gibson byl zcela bezmocný. Asistence: Ryan McLeod a Evander Kane.
    27:26 Jesse PULJUJÄRVI - 3:2
     
    27:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán a Oilers se dostávají do vedení. McDavid našel na brankovišti JESSE PULJUJÄRVIHO a ten pohotově uklidil puk do branky. Asistence: Connor McDavid a Zach Hyman.
    24:12 Derek RYAN - 2:2
     
    24:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V Rogers Place je vyrovnáno. DEREK RYAN mezi kruhy tečoval střelu od modré čáry a Gibson nedokázal včas zareagovat. Asistence: Cody Ceci a Warren Foegele.
    18:46 Evander KANE - 1:2
     
    18:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru využívají a vrací se do zápasu. EVANDER KANE dostal kotouč na levý kruh a střelou zápěstím vyzrál na Gibsona. Asistence: Ryan McLeod a Evan Bouchard.
    14:14 Sonny MILANO - 0:2
     
    14:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i druhou přesilovou hru v utkání. Zegras z levé strany poslal puk před brankoviště, odkud ho SONNY MILANO nasměroval do branky. Asistence: Trevor Zegras a Jamie Drysdale.
    04:39 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    04:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru nakonec využívají a dostávají se do vedení. ADAM HENRIQUE tečoval střelu od modré čáry a puk propadl za Smitha. Asistence: Cam Fowler a Jakob Silfverberg.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 19. E. Kane (R. McLeod, Bouchard), 25. D. Ryan (Ceci, Foegele), 28. Puljujärvi (McDavid, Hyman), 31. Draisaitl (R. McLeod, E. Kane), 45. Foegele (Nugent-Hopkins, D. Ryan), 51. Draisaitl, 52. Hyman (McDavid, Yamamoto) – 5. Henrique (Fowler, Silfverberg), 15. Milano (Zegras, Drysdale), 50. Zegras (Rakell, Milano)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Bouchard, Broberg, Niemeläinen – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, E. Kane – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – R. McLeod, Benson.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler (A), Pateryn, Mahura – T. Terry, Steel, Henrique – Rakell, Zegras, Milano – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – S. Carrick, D. Grant, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Skilliter, Nicholson – Toomey, O'Quinn

    Diváci: 9 150
    thejrc.org