Winnipeg – Minnesota 6:3 (kon.) | Carolina – Florida 2:3 (po pr.) | Calgary – Anaheim 6:2 (kon.)
Vegas – Colorado 0:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 17.02.2022, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:51 Andrew MANGIAPANE - 6:2
     
    57:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě navyšují své vedení! Stolarz ránu od pravého mantinelu nedokázal zkrotit, kotouč se dostal na hůů ANDREWA MANGIAPANEHO, který pětadvacátou brankou v sezoně ještě navyšuje domácí vedení! Asistence: Dillon Dubé a Sean Monahan.
    56:48 Johnny GAUDREAU - 5:2
     
    56:48
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames potvrzují vítězství! Hostům se nepodařilo usadit se v pásmu a přišel trest. Pojistku na výhře domácích přidává trefou do prázdné kasy Johnny Gaudreau. Asistence: Elias Lindholm a Matthew Tkachuk.
    44:26 Isac LUNDESTRÖM - 4:2
     
    44:26
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují v oslabení! ISACA LUNDESTRÖM dokázal dostat kotouč za záda Markströma a snižuje vedení Flames. Bez asistence.
    24:24 Matthew TKACHUK - 4:1
     
    24:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hra čtyřech proti čtyřem domácím svědčí! Gaudreau našel v dobré střelecké pozici MATTHEW TKACHUKA, který se nemýlil a posílá domácí do tříbrankového náskoku! Asistence: Johnny Gaudreau a Trevor Lewis.
    23:43 Elias LINDHOLM - 3:1
     
    23:43
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí opět odskakují! ELIAS LINDHOLM nabral ve středním pásmu rychlost, narazil si šikovně kotouč o mantinel a přesně dokázal zakončit! Asistence: Rasmus Andersson a Johnny Gaudreau.
    21:34 Sonny MILANO - 2:1
     
    21:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Na útočné modré čáře se zmocnil kotouč Lundeström, který šikovně našel najíždějícího SONNYHO MILANA, který si dokázal v souboji tváří v tvář poradit s domácím brankářem! Asistence: Isac Lundeström a Cam Fowler.
    12:55 Elias LINDHOLM - 2:0
     
    12:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Tvrdou ránu Anderssona dokázal Gibson vyrazit, na dorážku ELIASE LINDHOLMA byl brankář hostí už krátký, a tak Flames odskakují na rozdíl dvou branek! Asistence: Matthew Tkachuk a Rasmus Andersson.
    05:34 Dillon DUBÉ - 1:0
     
    05:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! DILLON DUBÉ se skvěle zbavil protihráče za brankou, našel na modré čáře Rasmuse Anderssona, kterého ránu ještě dokázal před brankou tečovat. Gibson neměl šanci na jeho teč zareagovat a domácí jdou díky tomu do vedení! Asistence: Rasmus Andersson a Sean Monahan.

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 6. D. Dubé (R. Andersson, Monahan), 13. E. Lindholm (M. Tkachuk, R. Andersson), 24. E. Lindholm (R. Andersson, J. Gaudreau), 25. M. Tkachuk (J. Gaudreau, T. Lewis), 57. J. Gaudreau (E. Lindholm, M. Tkachuk), 58. Mangiapane (D. Dubé, Monahan) – 22. Milano (Lundeström, Fowler), 45. Lundeström


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Kylington, Ch. Tanev, Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – D. Dubé, Monahan (A), Toffoli – Lucic, Adam Ružička, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Suter

    Anaheim Ducks: J. Gibson (29. Stolarz) – Fowler (A), Pateryn, Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Benoit – T. Terry, Getzlaf (C), Henrique – Rakell, Zegras, Milano – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, Deslauriers, S. Carrick.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Walsh, Skilliter – Kovachik, Hunt
    thejrc.org