Vítkovice – Zlín 1:2 (po pr.) | Motor ČB – Olomouc 1:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.)
Liberec – Kladno 3:2 (kon.) | Sparta – Třinec 5:8 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 23.12.2021, 18:00Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je u konce, důležité tři body nakonec berou Tygři. V prvních dvou třetinách byli domácí lepší a vypracovali si tříbrankový náskok, do té třetí ale nastoupili možná až moc pasivně, čehož Kladno využilo a snížili na rozdíl jediného gólu. Při závěrečném power-play pak hosté měli obrovský tlak, Liberecké ale už poněkolikáté v této sezóně podržel skvělý Petr Kváča.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek večera a pěkné svátky. (20:30:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V posledních sekundách se ještě před Kváčou vytvořila nepřehledná skrumáž, skvěle chytající liberecký gólman ale dokázal udržet kotouč před brankovou čárou. Tři body tedy zůstanou pod Ještědem, závěr zápasu byl ale pořádně dramatický.
     
    59:50
    Adam Klapka ze středního pásma minul prázdnou kladenskou branku!
     
    59:41
    Po nahození Kyla Wooda proskákal kotouč jen kousek od Kváčovy branky!
     
    59:29
    Matěj Beran střílel z pravé strany, Petr Kváča ukryl kotouč ve své náruči, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    59:11
    Hosté jsou v útočném pásmu, Landon Bow už je na střídačce!
     
    58:45
    Po ofsajdu Kladenských se bude vhazovat ve středním pásmu, Landon Bow je tedy stále ve své brance.
    58:04 Kyle WOOD - 3:2
     
    58:04
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A pozor, Kladenští necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby snižují na rozdíl jedné branky! Hned po buly se kotouč dostal až ke KYLU WOODOVI, který z levého kruhu vymetl šibenici Kváčovy branky. Asistence: Jake Dotchin.
     
    58:00
    Střelu Krista z pravé strany schoval Kváča ve své lapačce. Kladenští si následně berou oddechový čas.
     
    57:30
    Landon Bow už je na střídačce, Kladno to zkouší v šesti!
     
    56:39
    Michal Ivan se z modré čáry posunul s kotoučem až na pravý kruh, odkud nebezpečně vypálil, ztečovaný kotouč nakonec skončil až v ochranné síti, hra je tedy přerušena.
     
    55:59
    Jakub Klepiš nejdříve křižnou přihrávkou hledal Michala Birnera, jeho nahrávka ale byla zblokovaná. Následně stejný útočník nabil Mislavu Rosandičovi, jehož dělovku od modré čáry ukryl Bow ve své náruči.
     
    54:43
    Kladenští si po delší době vytvořili soustavnější tlak, žádnou větší šanci z něj ale nevytěžili. O zajímavou akci se pokusil Antonín Melka, který se z pravé strany prokličkoval až do mezikruží, tam ale o kotouč přišel.
     
    53:36
    A další povedené střídání libereckých mladíků ve čtvrté formaci! Po rychlé akci střílel Adam Najman z levé strany, Bow vyrazil kotouč pouze na hůl Jakuba Rychlovského, tomu se však v nadějné pozici zakončit nepodařilo.
     
    52:50
    Adam Klapka zpoza branky přihrával Petru Jelínkovi, ani tato nahrávka ale nakonec nebyla přesná.
     
    51:46
    Martin Faško-Rudáš zavezl kotouč do útočného pásma, objel branku a hledal Jana Ordoše, jeho přihrávka ovšem svého adresáta nenalezla.
     
    50:36
    Čtvrtá liberecká formace předvedla velmi dobré střídání, aktivní byl zejména Adam Najman, který nejprve hledal Jana Šíra, přihrávka ale nakonec byla nepřesná. Následně se mladý útočník zpoza branky dotlačil až před Bowa, ten ale nakonec situaci uklidnil a ukryl kotouč ve své lapačce.
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 5. P. Jelínek (Gríger, Birner), 23. Birner (M. Rosandić, Klepiš), 24. Klapka (P. Jelínek) – 41. Kehar (Plekanec, Melka), 59. K. Wood (Dotchin)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Štibingr, M. Rosandić, M. Ivan, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Klepiš, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, A. Najman, J. Šír.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Baránek, J. Suchánek (A), Veber, Zajíc – Zikmund, Plekanec (C), Hlava – Račuk, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Melka, M. Indrák – M. Kadlec, Filip, Pytlík.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Lučan, Kis
    thejrc.org