USA – Finsko 3:4 (po pr.) | Německo – Slovensko 0:4 (kon.)
po prodl.
USA
3:4 (1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
Finsko
Čtvrtek 23.12.2021, 20:00 • Rogers Place, Edmonton • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás zase příště. (22:41:14)
     
    Napínavý souboj nakonec ovládli hokejisté Finska. Nutno podotknout, že to však nebylo snadné vítězství. Suomi sice vlétli do zápasu lépe a svou herní převahu přeměnil Kasper Simontaival v úvodní branku, v závěru však USA srovnali po chybě kapitána Hirvonena z hole Tannera Dickinsona. Druhou třetinu ovládli hráči USA a seveřané mohli být rádi, že po 40 minutách hry byl stav stále nerozhodný. V závěrečné dějství zvýšili dokonce na 3:1 Berard a James a zdálo se, že USA si již vítězství nenechají uzmout. Toto přesvědčení však zničil Savage, který díky svému drsnému faulu putoval do kabin a daroval Finům pětiminutovou přesilovku. Díky ní dokázali Maatta a Ottavainen srovnat skóre a poslat tak zápas do prodloužení. V něm stále pokračovala přesilovka a v čase 60:57 tečoval Kasper Simontaival střelu kapitána Hirvonena a ukončil dnešní utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    60:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský obrat je dokonán! Kapitán Hirvonen si objel útočné pásmo USA a z pravého kruhu pro vhazování vyslal ránu zápěstím. Tu dokázal ještě ztečovat KASPER SIMONTAIVAL a usměrnil touš přesně do pravého růžku americké klece. Je rozhodnuto, Finsko dnes vítězí! Asistence: Roni Hirvonen, Joakim Kemmel
     
    60:48
    Kemmel dostal nabito na pravé straně a rozhodl se pálit z první. Jeho rána prosvištěla kolem levé tyče.
     
    60:28
    Nádherná akce v podání Kaspera Simontaivala! Ten si efektní kličkou obehrál bránícího hráče a servíroval mezi kruhy na hůl obránci Niemelovi. Ten však z bezprostřední blízkosti brankáře Silversteina nepřekonal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    USA dokázalo ve třetí části hry navýšit své vedení díky Jamesově přesné ráně. Vidle do povedeného zápasu však hodil Savage svým vyloučením do konce zápase. Posléze se z přesilové hry prosadil Maatta a Ottavainen a zápas USA s Finskem tak jde do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Kemmel vyslal po vstupu do útočného pásma pohotovou střelu, kterou Silverberg podrží ve své lapačce. Nejspíše se dočkáme prodloužení. Času už moc nezbývá.
     
    59:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je panečku zvrat! VILLE OTTAVAINEN dostal puk na vrchol pravého kruhu pro vhazování a prostě to tam napáli. No a Silverstein asi takové zakončení nečekal a puk proskákal přes jeho výstroj až za brankovou čáru. Máme srovnáno a finská přesilovka nadále pokračuje. Asistence: Aleksi Heimosalmi, Oliver Kapanen
     
    58:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další dotlačený gól! Dnes nevidíme na pohled krásné góly, ale ubojované silou a důrazem. Zmatku před brankářem využil JOEL MAATTA, jenž poslal puk do okryté části branky. Tak tu máme přeci jen drama a hlavně – přesilová hra pokračuje i přes její využití! Asistence: Kasper Puutio, Kasper Simontaival
     
    58:09
    Simontaival zavezl puk do útočného pásma. Tam ho však ztratil a následovala vyhození které jen těsně minulo odkrytou finskou branku!
     
    57:05
    Nakonec to nejsou dvě minuty! Rozhodčí faul Savageho zkoumali na video a rozhodli, že jde do šaten a to znamená pětiminutová přesilovka do Finy! Blomqvist zůstává na střídačce.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu USA (Savage – 2 min., faul loktem).
     
    56:39
    Heimosalmi si efektní kličkou obhodil napadajícího hráče, záhy u něj byl ale další v modrém a další vyhození mimo nebezpečnou zónu. Tudy cesta nevede.
     
    55:53
    Silverstein zapisuje další úspěšný zákrok po střele Hirvonena. USA vyhazují do středního pásma a následuje střídání na obou stranách.
     
    54:39
    Finové neví co s pukem a to ani dnes nejaktivnější hráč Kasper Simontaival. Dlouho čekal, jak založit útok. Nakonec nahodil do pásma a záhy o něj přišel.
     
    53:55
    Tohle už bude pro seveřany těžké. Američané se nachází ve skvělé pohodě a každou minutou se jejich hra zlepšuje. Naopak Finové se k ohrožení svatyně Silversteina dostávají jen velmi obtížně.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 18. Dickinson, 41. Berard (Beniers), 52. James (Lucius) – 4. Simontaival (Hirvonen), 59. Maataa (Puutio, Simontaival), 60. Ottavainen (Heimosalmi, Kapanen), 61. Simontaival (Hirvonen, Kemmel)


    USA: Commesso (Silverstein) – Moore, Sanderson, Faber, Kaiser, Hughes, Kleven, Morrow, Peart – Samoskevich, Beniers, Berard – Mazur, Cooley, Knies – Coronato, James, Slaggert – Lucius, Dickinson, Smilanic – Pastrujov, Savage
    Trenér: Nate Leaman

    Finsko: Merilainen (Blomqvist) – Niemela, Nurmi, Puutio, Ottavainen, Rafkin, Viro, Heimosalmi, Aho – Simontaival, Maenpaa, Hirvonen – Kemell, Kapanen, Karvinen – Lambert, Helenius, Koivunen – Vaisanen, Maatta, Nikupeteri – Paivarinta
    Trenér: Anti Pennanen
    bahis siteleri