CSKA Moskva – Minsk 6:4 (kon.) | Riga – Kunlun 3:2 (2:0 po s.n.) | Jokerit – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Avangard Omsk
Neděle 26.12.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 22 – 23 (19:59:16)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 20:44
    Peter Cehlárik (OMS) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:43
    Šimon Hrubec (OMS) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,4%
     
    Je konec! Avangard Omsk nakonec vítězí na ledě Jokeritu Helsinky 5:1. Hned v úvodu třetí části přidal pojistku hostujícího celku Dmitrij Ševčenko. Jokerit poté ještě otevřel hru a tlačil se vpřed. Poslední pátý zásah však v přesilovce přidal Nikolaj Prochornik.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Alexandr Děrgačov uspěl v souboji za klecí Šimona Hrubce, udržel kotouč pro Avangard a rozehrál odrazem o hrazení.
     
    58:16
    Prochorkin puk ze středního pásma nahodil za domácí klec a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku. Jokerit může zaútočit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Finský celek se usadil v útočném pásmu, ale Jokerit brzdí řada nepřesných přihrávek u modré čáry. Hosté už se nikam neženou.
    57:06 Nikolaj PROCHORKIN - 1:5
     
    57:06
    Avangard právě vstřelil branku!
    Další branka Omsku! Hosté dokázali využít přesilovou hru. V početní převaze se Omsk usadil v útočném pásmu. Přihrávku na levou stranu dostal NIKOLAJ PROCHORKIN, který zápěstím prostřelil brankáře!
     
    56:34
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Veli-Matti Savinainen – 2 min., držení).
     
    56:30
    Veli-Matti Savinainen se s pukem na čepeli dostal do útočného pásma, ale scházela mu podpora spoluhráčů v tmavých dresech Jokeritu.
     
    55:32
    Philip Holm nahodil puk z levé strany útočného pásma na branku soupeře, ale Šimon Hrubec si mezírku u pravé tyčky dobře pohlídal.
     
    55:10
    Veli-Matti Savinainen získal puk ve středním pásmu, poslal přihrávku na levou stranu, ale Jordan Schroeder s pukem branku soupeře neohrozil.
     
    54:35
    Domácí se sice tlač do útoku, ale defenziva Omsku pokračuje v koncentrovaném výkonu a zadáci v bílém soupeřům nenechávají prostor.
     
    54:10
    Niklas Friman získal puk v obranném pásmu a nahodil jej do pásma středního. Jeho následný průnik si defenziva Avangardu pohlídala.
     
    53:20
    Cehlárik poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Jemelin, ale proti přesile obránců v černém kotouč dlouho na holi neudržel.
     
    52:36
    Jensen se z levé strany prodral do útočného pásma, ale jeho následný pokus skončil vedle levé tyčky soupeřovy klece.
     
    52:10
    Jokerit se usadil v útočném pásmu, ale přihrávka z levé strany skončila mezi kruhy, kde zasáhli zadáci Avangardu Omsk.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 40. D. Sklenička – 11. Prochorkin (N. Jakupov, Cehlárik), 26. Brjukvin (Děrgačov, Jemelin), 30. Běreglazov (Prochorkin), 43. D. Ševčenko (C. Knight), 58. Prochorkin


    Jokerit Helsinky: Juvonen (Lindbäck) – P. Holm, Lindbohm, D. Sklenička, O. Leskinen, Kivistö, Friman – Nicklas Jensen, Schroeder, Turunen – Pakarinen, Norman, Savinainen – M. Anttila, Björninen, Junttila – H. Ikonen, Kombe, Hännikäinen.
    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – Pokka, Šaripzjanov, Běreglazov, V. Svedberg, Kaski, Jemelin, Čisťakov – Gricjuk, C. Knight, Sošnikov – N. Jakupov, Prochorkin, Cehlárik – Brjukvin, Děrgačov, Dědunov – N. Komarov, Kablukov, D. Ševčenko.
    thejrc.org