Znojmo – Fehérvár 6:3 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
6:3 (3:1, 1:0, 2:2)
Fehérvár AV19
Neděle 26.12.2021, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Pěkné odpoledne u sledování rakouské ICE Hockey League. Společně budeme svědky zápasu mezi znojemskými hokejisty a maďarským celkem Fehérvár AV19. Utkání začne v 17:30.
     
    TESLA ORLI ZNOJMO

    Orli se drží na 10. místě v tabulce rakouské nejvyšší soutěže. Po sérii tří vyhraných zápasů za sebou přišla domácí prohra s aktuálně pátým Innsbruckem. Znojemští se v aktuálním ročníku mohou spolehnout na služby produktivního kanadského útočníka Anthonyho Luciana, který za 28 zápasů posbíral 29 bodů a je na děleném čtvrtém místě v ligovém bodování. Dalším nepostradatelným hráčem domácích je Radek Prokeš, který si drží vysokou efektivitu střel. Každý třetí puk vyslaný z jeho hole na branku protivníka, končí v síti (z 39 střel 13 gólů).
    Hráči českého klubu jsou také týmem s nejúspěšnějšími přesilovkami soutěže. Celkový procentní podíl využitých přesilovek je 26,5 %.

    Nejproduktivnější hráči: Anthony Luciani (12+17), Radek Prokeš (13+13), Tomáš Svoboda (8+15)

    Nejproduktivnější obránci: Ryan Culkin (5+15), Jan Bartko (1+14)

    Poslední zápasy:
    Znojmo – Innsbruck 2:6
    Valpusteria – Znojmo 2:4
    Dornbirn – Znojmo 1:6
    Znojmo – Linz 4:1
    Salzburg – Znojmo 5:3

     
    HYDRO FEHÉRVÁR AV19

    Hosté se sice v tabulce nachází o 7 příček výše, než jejich dnešní soupeř, do zpěvu jim ale kvůli posledním výsledkům moc není. Z posledních pěti utkání se z výhry radovali jen dvakrát. Důležitou postavou maďarského klubu je kanadský obránce Josh Atkinson, který získal během 29 zápasů úctyhodných 25 bodů. Navíc je společně s Italem Alexem Petanem nejproduktivnějším hráčem týmu. Jeho italský spoluhráč je ale útočník.


    Nejproduktivnější hráči: Alex Petan (8+17), Josh Atkinson (7+18), Anže Kuralt (12+10)
    Nejproduktivnější obránci: Josh Atkinson (7+18), Tim Campbell (3+16)

    Poslední zápasy:
    Fehervar – Vídeň 3:2
    Salzburg – Fehervar 8:2
    Valpusteria – Fehervar 7:3
    Fehervar – Olimpija 4:2
    Fehervar – Graz 2:6

     
    Dnešní utkání bude zajímavé i z jiného úhlu pohledu. Znojmo i Fehérvár jsou týmy, které na gól nepotřebují tolik šancí. Oba týmy zdobí velká efektivita střel, maďarský klub je v tabulce efektivity třetím nejlepším týmem soutěže, hned o příčku za ním je pak Znojmo.
     
    Bilance posledních vzájemných duelů hovoří jednoznačně pro maďarský tým. Znojemští pět posledních vzájemných zápasů nepoznali, jaké to je nad Fehérvárem vyhrát. Podaří se jim dnes kletbu zlomit, nebo se nepříznivá série natáhne už na šest utkání v řadě?

    Poslední vzájemné zápasy:
    Fehérvár – Znojmo 5:1 (3. 12. 2021)
    Fehérvár – Znojmo 4:0 (27. 2. 2020)
    Znojmo – Fehérvár 2:3p (31. 1: 2020)
    Fehérvár – Znojmo 4:0 (3. 1. 2020)
    Znojmo – Fehérvár 3:4p (28. 12. 2019)
    Znojmo – Fehérvár 4:3 (24. 11. 2019)
     
    Úvodní sestavy:

    Tesla Orli Znojmo: Kantor (Groh) – Culkin, Sedlák, Haman, Younan, Bartko, Stránský – Köver, Němec, T. Svoboda – Immo, Zubov, Ahl – Matuš, Prokeš, Gorčík – Luciani, Joshua, Kvasnica
    Trenér: Glen Hanlon

    Hydro Fehérvár AV19: Kornakker (Ostlund) – Nilsson, Atkinson, Campbell, Fournier, Szabo, Horváth, Retfalvi, Reiter – Kuralt, Hari, Magosi – Petan, Sarauer, Erdely – Terbocs, Bartalis, Shaw – Mihaly, Nemeth, Jacobs
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Fichtner, Soos – Gatol, Muzsik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí se po úvodním buly zmocnili puku. Jejich rozehra byla ale nepřesná a puk odklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    02:00
    Po prvních dvou minutách hry jsou zatím aktivnější domácí. Domácí golman ještě nemusel na rozdíl od toho hostujícího zasahovat.
     
    02:34
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Mihaly – 2 min., podrážení).
     
    03:17
    Domácí se dostali do velké brankové příležitosti. V rozhodující chvíli ale chybělo pár centimetrů. Puk tak nakonec po kombinaci domácích ale letěl mimo.
     
    04:46
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je ADAM SEDLÁK, ten se z modré čáry napřáhl a puk se zastavil až v síti maďarského celku. Asistence: Tomáš Svoboda, Ryan Culkin.
    04:46 SEDLÁK - 1:0
     
    06:09
    Domácí jsou po brance viditelně nabuzení. Puk i nadále zůstává většinou na holích domácích.
     
    06:41
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je RADEK PROKEŠ, který za brankou nabral puk na svoji hůl a vhodil puk do branky hostů! Takzvaným "Michigan" gólem zvyšuje domácí útočník na 2:0 a postaral se o famózní moment dnešního utkání! Asistence: Radim Matuš, Sebastian Gorčík.
    06:41 PROKEŠ - 2:0
     
    09:09
    Luciani si najel do dobrého prostoru a znovu ohrozil hostující branku. Kvasnica si ještě dojel pro vyražený puk, ale i s jeho pokusem si věděl hostující golman rady a nepřipustil tak další inkasovanou branku.
     
    09:43
    Hostující útočník nestihl protečovat puk, i maďarský tým si tak připisuje icing.
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Ahl – 2 min., sekání).
     
    10:28
    Hostům se ale jejich první přesilová hra také příliš nedaří. Vůbec se nedokázali udržet v obranném pásmu Orlů, naopak hra se přesunula před golmana maďarského klubu. Kornakker přikryl střelu domácích, hra tak i nadále zůstane daleko od branky domácích.
     
    12:00
    Sérií několika vyhození se domácí osvobozují.
     
    12:12
    Domácí v plném počtu.
     
    13:58
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ISTVAN TERBOC, který dostal prostor a ujel všem protihráčům. Puk pak poslal nechytatelně pro golmana Kantora pod horní tyč. Asistence: Braeden Shaw, Istvan Bartalis.
    13:58 TERBOCS - 2:1
     
    15:20
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Szabo – 2 min., podrážení).
     
    16:32
    Svoboda měl možnost navýšit náskok svého týmu. S jeho střelou si ale Kornakker poradil a vyrazil ji.
     
    16:52
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je TOR IMMO, který využil chybu hostujících obránců, kteří nezachytili přihrávku ze zabrankového prostoru a puk poslal rovnou do brány. Asistence: Ilya Zubov, Anthony Luciani.
    16:52 IMMO - 3:1
     
    19:10
    Ryan Calkin chtěl ještě navýšit vedení domácího týmu. Tvrdou ránu namířil přesně na branku Fehérváru, Kornakker ale lapačkou vystihl směr puku a zažehnal nebezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a nutno říct, že domácím se povedla parádně. Třetímu týmu ligy zatím příliš nedovolují, aby ukázal svojí efektivitu. Za zmínku z první třetiny rozhodně stojí neuvěřitelná trefa Radka Prokeše, která v následujících dnech oběhne hokejové prostředí. Tzv. Michigannský gól, kdy hráč nabere puk na hůl a vhodí ho do odkryté branky, je opravdu velmi vzácná trefa a jsme na ni zvyklí spíše z NHL než z evropských soutěží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Oba týmy vstoupili do druhé třetině aktivně. Aktivnější se mi ale nyní poprvé v zápase zdají hosté. Ti také prověřili Kantora několika střelami ze střední vzdálenosti.
     
    22:48
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Köver – 2 min., sekání).
     
    23:52
    Domácí golman Kantor teď děkuje své brankové konstrukci. Rychlá a nebezpečná kombinace hostů už byla blízko snížení brankového rozdílu. Puk se ale od otřel o tyč a vylétl do rohu kluziště.
     
    24:48
    Domácí v plném počtu.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Campbell – 2 min., podrážení).
     
    26:31
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je RYAN CULKIN, který dostal perfektní přihrávku na kruh od Radka Prokeše a první jmenovaný poslal puk střelou z první do branky přes přesouvajícího se Kornakkera. Asistence: Radek Prokeš, Adam Sedlák.
    26:31 CULKIN - 4:1
     
    28:32
    Sedlák se šikovně dostal do útočného pásma. Z dobré střelecké pozice ale raději přihrál, navíc přihrávka byla zblokována. Hosté se tak ujímají puku a zakládají protiútok.
     
    30:05
    A Znovu Sedlák v akci. Domácí útočník projel po pravém mantinelu až za branku soupeře a zpoza branky adresoval puk najíždějícím spoluhráčům. Tentokrát si ale obránci maďarského klubu počínali obezřetně a nedovolili Orlům zakončit. Hostující golman ale puk rychle kryje.
     
    31:10
    I hosté ale mají skvělé příležitosti. Zatím však nejsou ve využívání šancí tak efektivní. Další obrovskou příležitost hasí Pavel Kantor!
    31:10 Neproměněná šance hostů
     
    33:50
    A na druhé straně další stoprocentní příležitost! Jeden ze znojemských hráčů ujel všem soupeřům a snažil se rozpohybovat brankáře Fehérváru. Ten ale levým betonem zasahuje a drží svůj tým.
    33:50 Nevyužitý únik Orlů
     
    36:40
    Nyní se hraje daleko od branky Orlů. Hosté se snaží soupeře uzamknout a nedopřát mu odpočinku.
     
    37:09
    Po obléhání znojemské branky vypíchl Luciani puk hostujícímu obránci a namířil si to sám na brankáře Fehérváru. Jeho únik byl zastaven, ale jen za pomoci nedovoleného zákroku.
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Atkinson – 2 min., sekání).
     
    38:49
    Znojemští hokejisté kombinují v útočném pásmu, přihrávky ale nejsou natolik rychlé, aby rozhýbaly hostující defenzivu a aby rychlým přesunem hráčů vytvořily skulinky pro případné střely domácích.
     
    40:00
    Hosté se už radovali z vstřelené branky Istvana Bartalise. Branka sice nebyla dosažena za pomocí nedovoleného zákroku, už se ale nevešla do 20 stanovených minut v rámci druhé třetiny. Znojemští hokejisté už situaci ani nedohrávali.
    Rozhodčí si vše potvrdili na videu a branku neuznali.
    40:00 Bartalis (FEH)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už na góly nebyla tak bohatá, jako ta první, přesto se bylo na co dívat. Oba týmy si vypracovaly několik slibných šancí, ať už to bylo v rámci přesilové hry, nebo po přečíslení. Prosadit se však dokázal jen Ryan Culkin, který z pravého kruhu napálil puk do odkryté branky.
    Poslední třetina začne přibližně v 20:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Orli zavezli puk do svého útočného pásma. Tam ho ale nedokázali na delší dobu udržet, a proto se puku ujímají hosté.
     
    42:00
    Fehérvár zatím nehraje jako třetí celek rakouské nejvyšší soutěže. Přihrávky hostujících hráčů postrádají přesnost a dobrý nápad. Hráči maďarského klubu v bílých dresech mají navíc horší pohyb a to jak s pukem, tak bez puku.
     
    43:35
    Další nepřesnost hostů a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před maďarského golmana.
     
    44:51
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je TOR IMMO, který si vyměnil puk s Filipem Ahlem a nedávná švédská posila pak bekhendem poslala puk kolem maďarského brankáře. Asistence: Filip Ahl, Ilya Zubov.
    44:51 IMMO - 5:1
     
    44:51
    Střídání v týmu Hydro Fehérvár AV19: ze hřiště odchází Kornakker, přichází Ostlund.
     
    47:41
    A nový hostující golman si připisuje první zákroky. Švédský brankář ve službách Fehérváru se stihl včas přesunout k protější tyči a puk ukryl ve své lapačce.
     
    47:52
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BRAEDEN SHAW. Kanadský útočník si na levém kruhu počkal na klouzající puk a z první ho poslal za záda přesouvajícího se Kantora. Asistence: Istvan Terbocs.
    47:52 SHAW - 6:2
     
    48:10
    Kuralt si nabruslil s pukem na střed a pokusil se vystřelit. Jeho pokus ale ani ke Kantorovi nedolétl, protože střela byla sražená dojíždějícím bekem.
     
    48:45
    A další nepřesnost hostů. Obránce v bílém dresu vyjel zpoza vlastní branky a snažil se přejet do středního pásma a najít někoho ze svých spoluhráčů. Puk byl ale rychlejší než rozehrávající obránce a hrací předmět se tak zadarmo dostal na hole Orlů.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Magosi – 2 min., podrážení).
     
    50:47
    Orli právě vstřelili branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ SVOBODA, který na nic nečekal a z voleje napálil odražený puk do branky maďarského celku. Asistence: Ryan Culkin, Adam Sedlák.
    50:47 T. SVOBODA - 6:1
     
    53:42
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Hari – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Sarauer – 2 min., podrážení)
    Domácí mají k dispozici dvojnásobnou přesilovku dlouhou dvě minuty.
     
    54:27
    Luciani se sám dostal až k hostujícímu brankářovi, na toho ale z velké blízkosti ze středu kluziště nevyzrál.
     
    55:40
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Horvath – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Hydro Fehérvár AV19 (Campbell – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Němec – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Svoboda – 2+2 min, hrubost).
     
    55:42
    Hosté v plném počtu.
     
    56:25
    Zápas už je mírně vyhrocený, zejména hráči maďarského týmu se snaží rozkouskovat hru i mírnými šarvátkami.
     
    57:19
    Vyloučení v týmu Tesla Orli Znojmo (Bartko – 2 min., hákování).
     
    59:19
    Domácí v plném počtu.
     
    59:37
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BRAEDEN SHAW, který nahodil puk na Kantora a ten přes clonu hráčů nedokázal včas zareagovat. Asistence: Joshua Atkinson, Csanad Erdely.
    59:37 SHAW - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    Znojemští Orli konečně ruší nepříznivou šňůru proti maďarskému Fehérváru. Po pěti porážkách v řadě přichází vítězství Znojma, a to hned ve velkém stylu! Maďarský celek dnes utkání nestíhal a inkasoval celkem šestkrát. Orli se naopak prezentovali pohlednou rychlou hrou a radují se ze zisku tří bodů. Kromě toho stojí za připomenutí a za shlédnutí famózní trefa na 2:0, kterou zařídil Radek Prokeš takzvaných "michiganským gólem."
     
    Ode mě je to dnes vše, děkuji za pozornost a někdy u hokeje se znovu těším na viděnou. (19:51:01)

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 5. Sedlák (Svoboda, Culkin), 7. Prokeš (Matuš, Gorčík), 17. Immo (Zubov, Luciani), 27. Culkin (Prokeš, Sedlák), 45. Immo (Ahl, Zubov), 51. Svoboda (Culkin, Sedlák) – 14. Terbocs (Shaw, Bartalis), 48. Shaw (Terbocs), 60. Shaw (Atkinson, Erdely)


    HC LERAM Orli Znojmo: Kantor (Groh) – Culkin, Sedlák, Haman, Younan, Bartko, Stránský – Köver, Němec, T. Svoboda – Immo, Zubov, Ahl – Matuš, Prokeš, Gorčík – Luciani, Joshua, Kvasnica
    Trenér: Glen Hanlon

    Fehérvár AV19: Kornakker (Ostlund) – Nilsson, Atkinson, Campbell, Fournier, Szabo, Horváth, Retfalvi, Reiter – Kuralt, Hari, Magosi – Petan, Sarauer, Erdely – Terbocs, Bartalis, Shaw – Mihaly, Nemeth, Jacobs
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Fichtner, Soos – Gatol, Muzsik

    Diváci: 1000
    ocianews.com