Finsko – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:6 (kon.)
konec
Rusko
3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Švédsko
Neděle 26.12.2021, 22:30 • WP Centrium, Red Deer • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Já se s Vámi loučím, ale Vy můžete sledovat souboj Česka s domácí Kanadou. Na počtenou! (01:23:15)
     
    Střely na branku – 30:24 (4:6, 13:10, 13:8)
     
    Souboj medailových aspirantů vyzněl lépe pro Švédy, kteří vstoupili do turnaje výhrou 6:3 nad Ruskem. Tři korunky si postupně vypracovaly vedení 3:0, na kterém mohly stavět. V první třetině se trefil v přesilové hře Oskar Olausson. Ve druhé části pak švédský náskok navýšili ve vlastním oslabení Simon Edvinsson a ve dvojnásobné početní výhodě Emil Andrae. Sborná ještě do přestávky snížila zásluhou Fjodora Svečkova.

    Hodně dramatická pak byla závěrečná dvacetiminutovka. Seveřané nejprve zužitkovali díky Alexanderovi Holtzovi další přesilovku 5 na 3 a za stavu 4:1 se zdálo, že je hotovo. Rusové však mají Matveje Mičkova. Ten nejprve dostal puk za brankovou čáru, i když byl faulován a jeho trefu potvrdilo video. Poté skóroval dokonce z rohu hřiště odrazem o masku brankáře Wallstedta. Následoval obrovský nápor Ruska, ovšem v 52. minutě nachytal gólmana Guskova ranou mezi betony Theodor Niederbach a švédský tým se zase uklidnil. Razítko na výsledek pak dal střelou do pouštěné svatyně soupeře Daniel Ljungman.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě icing Švédska. Do konce utkání ale schází jen 0,6 sekundy.
    59:10 Daniel LJUNGMAN - 3:6
     
    59:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! DANIEL LJUNGMAN už od červené čáry ruskou branku trefil. Asistence: Simon Edvinsson.
     
    58:56
    Švédský brankář Jesper Wallstedt projevil velkou odvahu poté, co zastavil puk za vlastní brankou a zkusil přes celé hřiště zamířit do prázdné svatyně soupeře! To se mu nepovedlo, zahrál na icing.
     
    58:25
    Zion Nybeck se pokusil ze středního pásma trefit prázdnou ruskou branku. Zamířil vedle.
     
    57:59
    Projektil Šakira Muchamadullina vykopl Wallstedt do ochranné sítě za svou brankou.
     
    57:47
    Branka Ruska zůstává prázdná! Uvidíme hru v šesti.
     
    57:47
    Puk vypadl do hlediště za švédskou střídačkou. Rusové si vyžádali oddechový čas.
     
    57:20
    Hráčům v červeném pískána přihrávka rukou. Hra je tedy přerušena a vhazuje se daleko od švédské branky.
     
    56:49
    Čas Rusům rychle utíká. Švédové navíc dobře brání střední pásmo.
     
    55:34
    Kirill Tankov si vybruslil na pravý kruh, odkud střílel na vzdálenější tyčku. Tu minul.
     
    55:20
    Ruský brankář Guskov vyhodil puk do hlediště, ale bylo to přes plexisklo za ruskou střídačkou. Za to se tedy vylučovat nebude.
     
    54:50
    Švédský útok zastavilo postavení mimo hru. Poslední reklamní přestávka v tomto duelu.
     
    53:40
    Pro Švédy je to zase o něco veselejší. Po dvou gólech Mičkova byli pod těžkým tlakem. Pátou brankou zase trochu otupili nápor Sborné.
     
    52:21
    Daniel Ljungman zavřel mantinel, zachytil rozehrávku Rusů a z ostrého úhlu okamžitě nastřeloval puk na bližší tyčku ruské svatyně. Guskov měl co dělat, aby k ní natlačil beton včas.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 37. Svečkov (Čibrikov, Tankov), 45. Mičkov (S. Děmidov), 46. Mičkov (Smirnov, S. Děmidov) – 6. Olausson (Holtz, Grans), 28. Edvinsson, 35. Andrae (Grans, W. Eklund), 44. Holtz (W. Eklund, Andrae), 52. Niederbach (Torgersson), 60. Ljungman (Edvinsson)


    Rusko: Askarov (41. J. Guskov) – Muchamadullin (A), Smirnov, Kirsanov, N. Novikov, Grudinin, Steklov, Savikov – Mičkov, Chusnutdinov (C), S. Děmidov – Čibrikov, Tankov, Svečkov – Pašin, Guslistov, Ťutněv – D. Jurov, Zlodějev (A), I. Zinčenko – Ponomarjov.
    Trenér: Sergej Zubov

    Švédsko: Wallstedt (Clang) – Edvinsson (A), Grans, Leo Lööf, Nyström, Andrae (C), A. Olsson, Forsfjäll – Holtz (A), W. Eklund, Olausson – A. Sjöberg, Ljungman, Stakkestad – I. Rosén, Niederbach, Torgersson – Nybeck, Ekmark, O. Magnusson – Stenman.
    Trenér: Tomas Monten

    Rozhodčí: Hennessey (USA), Kowalski (CAN) – Huseby (CAN), Rey (USA)
    ocianews.com