Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Spartak Moskva
Středa 29.12.2021, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dvanáct střel Spartaku stačilo na vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (19:21:46)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jakub Jeřábek (SPM) 0+0, 0 střel, 2 trestné minuty, 1 zablokovaná střela, 1 hit, čas na ledě 13:53
     
    Střetnutí tabulkových sousedů skončil lépe na hůře postavený Spartak, jenž se na jeden bod dotáhl na dnešního soka. Od začátku zápasu moskevský celek tahal za delší konec provazu, který na chvíli upustil na začátku poslední dvacetiminutovky. Jenomže hostující mužstvo si situaci pohlídalo a trefou do prázdné brány pečetil výsledek Alexandr Chochlačov.

    Střely na branku: 33:12.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Alexandr CHOCHLAČOV - 2:4
     
    59:34
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, když jeden z domácích obránců nezachytil vyhození po mantinelu. Puku se zmocnil Sergej Širokov, jenž odmítl trefit prázdnou branku. A tak předal kotouč na finského parťáka, jenž ke skórování vybídl ALEXANDRA CHOCHLAČOVA. Asistence: Jori Lehterä a Sergej Širokov.
     
    58:35
    Nahození od modré čáry vyrazil Alexej Krasikov do rohu hrací plochy, kde chvíli probíhal souboj. Poté ale Alexandr Avcin posunul hru do středního pásma.
     
    58:25
    Domácí mužstvo si bere oddechový čas, aby i nejlepší hráči odpočinuli. Igor Nikitin uděluje taktické pokyny a ukazuje, že Edward Pasquale zůstane na střídačce!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty, které dělí Spartak od vítězství. Ovšem ve stejně době přišlo nahození Lokomotivu za branku, odkud hostující celek zahrál na icing.
     
    57:28
    Maxim Cyplakov zachytil přihrávku soupeře a vydal se do útočného pásma. Po chvíli přišlo další zakončení Spartaku, které si pohlídal kanadský maskovaný muž.
     
    56:24
    Hostující celek už je v plném počtu a už je velmi blízko od cenného vítězství. Ovšem Lokomotiv ještě rozhodně neskládá zbraně.
     
    55:20
    Odražený kotouč si na hranici brankoviště našel Pavel Kraskovskij, který ale nedokázal přehodit brankářův beton. Alexej Krasikov tak stále drží Spartak v těsném vedení a minimálně je hrdinou svého týmu.
     
    54:46
    Na levé straně měl napřeženo Alexandr Polunin, který se chtěl opřít do puku, což hokejka nevydržela. Následně Spartak vyhodil a může vystřídat.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Emil Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:47
    Už to vypadalo, že Lokomotiv půjde znovu za útočnou akcí. Ale situaci ve středním pásmu zastavil Tim Heed, jenž černou gumu nahodil zpátky.
     
    52:50
    Od modré čáry se napřáhl Nikita Čerepanov, jehož dělovka byla zablokovaná a kotouč se pak odrazil do středního pásma.
     
    51:56
    Jegor Averin držel puk na levé straně útočného pásma, ale chvíli po něm o kotouč přišel Alexandr Jelesin. Domácímu mužstvu se čas už velmi krátí, i když je ho stále dost.
     
    50:20
    Domácí publikum se rozčiluje, jelikož vidělo hákování svého hráče. Jednalo se o jasné vyloučení, ale rozhodčí jsou jiného názoru. Oba celky aktuálně posílají na ledovou plochu nové formace.
     
    49:19
    Hostující celek se chvíli nacházel v útočné třetině, ale přihrávka po prknech byla zastavena v rohu hrací plochy. Jenomže Jaroslavl jej okamžitě poslal do neutrální zóny.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 41. Korškov (Jelesin, Barancev), 46. A. Anisimov (M. Osipov) – 3. D. Kvartalnov (Soloduchin, Jevenko), 6. I. Baranov, 36. Nikišin (Chochlačov, Heed), 60. Chochlačov (Lehterä, Širokov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Trenér: Igor Nikitin

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Heed, Nikišin, Bryncev, D. Višněvskij (A), Mamkin, J. Jeřábek, N. Sokolov, Jevenko – Chochlačov, Lehterä (A), Širokov (C) – M. Cyplakov, Emil Pettersson, Kugryšev – I. Baranov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2 646
    thejrc.org