Tampa – Montreal 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Vegas 3:6 (kon.) | San Jose – Arizona 8:7 (2:0 po s.n.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 29.12.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a dobrou noc! (03:59:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 1 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:49
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:22
     
    Tři hvězdy utkání

    Brayden Point (TBL) 2+1
    Ondřej Palát (TBL) 1+0
    Maxime Lagacé (TBL) 27 zákroků
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Maxime Lagacé (TBL) 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 58:10
    Samuel Montembeault (MTL) 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 60:22
     
    Statistiky
    Střely na branku: 37 – 31
    Zblokované střely: 14 – 6
    Tresné minuty: 8 – 8
    Využití: 0/4 – 0/4
    Úspěšnost vhazování: 52% – 49%
    Hity: 37 – 34
     
    Tak to bylo jak na horské dráze! Montreal i přes špičkový výkon nakonec bere jen jeden bod, protože Blesk dokázal v závěru zápasu vsítit dva góly v rozmezí jedné minuty. Vítěznou radost soupeři sebral český útočník Ondřej Palát, jenž se prosadil skvělou střelou nad beton brankáře Canadiens. Hosté si ale určitě zasloužili vyhrát, protože i v slabší sestavě hráli opravdu skvělý hokej s vedoucím týmem celé ligy. Po takovém utkání ani nešlo poznat, že jsou na dně Východní konference. Dnes tedy vybojovali alespoň jeden bod, který by před zápasem brali všemi deseti. Vzhledem k průběhu duelu z toho ale Montreal může být jen smutný.
     
    Konec zápasu.
    60:36 Ondřej PALÁT - 5:4
     
    60:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přestřelka je dokonáno, dvacet sekund před koncem třetí třetiny Tampa ještě prohrávala, nakonec ale vítězí! Postaral se o to ONDŘEJ PALÁT, který výborným napadání dostal protihráče pod tlak a po přihrávce Victora Hedmana zakončil přesně nad beton Samuela Montembeaulta. Asistence: Victor Hedman.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Montreal v závěrečné periodě předvedl opravdu výborný výkon, který by si zasloužil i dva body, ale zatím se bude muset smířit s jedním, pojďme ale pěkně popořádku. Canadiens dlouho usilovali o vyrovnání na 3:3, až se to povedlo Kaleu Clagueovi, který navíc zaznamenal svou první branku v NHL. Hosté i nadále byli lepším celkem, díky čemuž mohl výborně napadat David Savard, který poté nádhernou střelou překlopil vedení na stranu svého týmu. Poté to dlouho vypadalo, že Canadiens zapíšou dva body, ale zatím je o jeden obral Corey Perry, který úspěšně dorážel v předbrankovém prostoru dvacet sekund před koncem základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:40 Corey PERRY - 4:4
     
    59:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Canadiens se cenného vítězství zatím nedočkají, protože Lightning srovnává na poslední chvíli! Parádní práci opět odvedl Brayden Point, který se svým zakončením sice nebyl úspěšný, ale poté o brusle Alexe Killorna poslal puk zpátky před branku, kde už úspěšně zakončoval COREY PERRY. Asistence: Brayden Point, Steven Stamkos.
     
    59:04
    Tampa se rychle usadila v útočném pásmu, ale tam poměrně dlouho zbytečně kombinovalo. Následovala klíčová přihrávka před branku, ale ta gól neznamenala.
     
    58:36
    Oddechový čas pro Tampu Bay.
     
    58:36
    Přece jen je tu příležitost domácích, kterou měl na svědomí Ondřej Palát, který nejprve pálil z dálky a pak také dorážel. Samuel Montembeault ho však v obou případech vychytal!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 12. B. Point (M. Joseph, Hedman), 15. B. Point (Killorn), 29. Colton (Stamkos, Perry), 60. Perry (B. Point, Stamkos), 61. Palát (Hedman) – 11. Vejdemo (Pezzetta, C. Paquette), 23. Harvey-Pinard (Niku, Schueneman), 47. Clague (Caufield, Poehling), 54. D. Savard


    Tampa Bay Lightning: Lagacé (Alnefelt) – Hedman (A), Rutta, McDonagh, Bogosian, C. Foote, Day – Palát, Stamkos (C), Raddysh – Killorn (A), B. Point, M. Joseph – Maroon, Colton, Perry – Katchouk, Riley Nash, Fortier.
    Trenér: Jon Cooper

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – A. Romanov, D. Savard (A), Kulak, Clague, Schueneman, Niku – Drouin, Suzuki (A), B. Gallagher (A) – Harvey-Pinard, Poehling, Caufield – Belzile, Evans, J. Ylönen – C. Paquette, Pezzetta, Vejdemo.
    Trenér: Dominique Ducharme

    Rozhodčí: O'Rourke, Morton – MacPherson, Brisebois
    thejrc.org