Rakousko – Kanada 2:11 (kon.) | Finsko – Česko cz 0:0 (zruš.) | Slovensko – Rusko 0:0 (zruš.)
zrušeno
Finsko
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Česko
Středa 29.12.2021, 20:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Mezinárodní hokejové federace (IIHF) informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. (22:57:19)
     
    Stejný problém potkal o den dříve americké hokejisty. V kádru USA se také prokázala nákaza koronavirem, kvůli které byl kontumován duel se Švýcarskem. Pro české mladíky je nyní důležité, zda budou schopní odehrát závěrečný duel ve skupině proti Rakousku. Tento duel je na programu ve čtvrtek 30.12.2021 ve 22:30. Pokud Češi nebudou moci nastoupit, turnaj pro ně skončí.
    Český tým byl kvůli případu koronaviru umístěn do karantény. O dalším postupu rozhodne IIHF a direktoriát turnaje.
     
    Dnešní duel se nakonec neodehraje! V týmu českých juniorů se potvrdila nákaza koronavirem. Finové vítězí kontumačně 1:0!
    Trefí se Myšák proti Finsku?
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři na sebe v letošním kalendářním roce narazili hned třikrát. V červenci zvítězili Finové 3:1, o měsíc později naopak vyhráli 3:0 Češi. Dosud poslední vzájemný duel se odehrál v polovině listopadu a Finsko slavilo vítězství 4:2.
     
    Finsko

    Finská dvacítka je na tom mnohem lépe. Na poslední světovém šampionátu získala bronz. Také letošní turnaj v Kanadě rozjeli Finové na jedničku. V úvodním vystoupení přehráli Německo 3:1. Po tomto utkání ale napanovala úplná spokojenost, jelikož Němci finské mladíky přestříleli. V dalším souboji nastoupili Finové proti Rakousku, které podle předpokladů přestříleli 7:1. Finská trojice Brad Lambert, Samuel Helenius a Ville Koivunen navíc vévodí kanadskému bodování turnaje.
     
    Česko

    Český výběr v úvodních duelech letošního šampionátu nezazářil. Před samotným turnajem český tým neodehrál žádné přípravné utkání. Na úvod turnaje čekal na výběr trenéra Mlejnka těžký kalibr – domácí Kanada. Češi sice v první třetině velkému favoritovi nasázeli tři branky, ale nakonec padli výsledkem 3:6. Do druhého duelu ve skupině čekal na Česko papírově přijatelnější soupeř, kterým bylo Německo. Češi svého soupeře sice přestříleli 40:32, ale opět se projevila nekvalita v zakončení. Česko s Německem padlo 1:2 v prodloužení. V německém dresu pak dokonce nastoupili hráči z druhé rakouské nebo dokonce třetí německé ligy. Dnes na český tým čeká další silný soupeř. Po duelu s Finskem zakončí Češi základní skupinu soubojem s Rakouskem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa do 20 let mezi Finskem a Českem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky:


    Finsko:
    Česko:
    ocianews.com