Třinec – Kladno 3:2 (po pr.) | Zlín – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 6:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 5:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 1:6 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:10 Marek KALUS - 5:2
     
    45:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se zakousli do soupeře s takovou vervou, že ho unavili, zcela rozebrali a do prázdné brány nakonec poslal puk z mezikruží MAREK KALUS. Asistence: Robert Flick, Karel Plášil.
    42:43 Rostislav MAROSZ - 5:1
     
    42:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Pozor, máme tu snížení. Nejprve se od puku nenechal na pravém kruhu odstavit Solovjov, pak přijel podél mantinelu ROSTISLAV MAROSZ, kterému přenechal puk, a ten se z ostrého úhlu rozmáchl tak, že puk procedil úzkou mezerou mezi brankářem a horní tyčkou. Bez asistence.
    35:27 Matyáš KANTNER - 5:0
     
    35:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už to bylo lepší a přesilovka domácích je využita. Puk se nejprve zasekl u hráčů v předbrankovém prostoru, odkud se dostal na hůl MATYÁŠE KANTNERA, jenž ho poté uklidil do poloodkryté branky. Asistence: Pavel Kousal, Martin Ševc.
    31:28 David ŠŤASTNÝ - 4:0
     
    31:28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ale v další vlně se puku chopil u modré čáry DAVID ŠŤASTNÝ, který si najel na pravý kruh, odkud vystřelil. Dolejš jeho střelu vyrazil, avšak ta se odrazila zpět ke Šťastnému u levé tyče. Stačilo už jen zavěsit do prázdné branky. Bez asistence.
    18:41 Tomáš FOŘT - 3:0
     
    18:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tvrdou ranou od modré proměňuje přesilovku TOMÁŠ FOŘT, proti které nedokázal Aleš Stezka nijak zareagovat. Asistence: Adam Raška, Pavel Pýcha.
    11:03 Martin PLÁNĚK - 2:0
     
    11:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři zasypali brankáře několika dalšími ranami z dálky, které Stezka vyrážel před sebe. Nevyčištění prostoru v obranném pásmu pak hosty přišlo draho, protože dalekonosná rána MARTINA PLÁŇKA, která už skončila v síti. Navíc hráli domácí ve výhodě, protože tam byl vítkovický faul. Asistence: David Bernad.
    04:58 Maris BIČEVSKIS - 1:0
     
    04:58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nicméně Boleslav se následně sama vydala do protiútoku a MARIS BIČEVSKIS se trefil zblízka. Byla to snad teprve první rána domácích, která doletěla k brankáři. Asistence: Jan Eberle.
    Marken.cz

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky: 5. Bičevskis (Jan Eberle), 12. Pláněk (Bernad), 19. Fořt (Adam Raška I, Pavel Pýcha), 32. D. Šťastný, 36. Kantner (P. Kousal, Ševc) – 43. Marosz, 46. M. Kalus (Flick, Plášil)


    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Pospíšil, Fořt, D. Šťastný – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Kelemen, Adam Raška I, Claireaux – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    HC Vítkovice Ridera: Stezka (21. Dolejš) – L. Kovář, Gewiese, A. Solovjov, Galvinš, P. Koch, Plášil, R. Polák (C) – Flick, Fridrich, Marosz – L. Krenželok (A), M. Kalus, J. Krejsa – Bernovský, Chlán, J. Hruška (A) – Dej, Lakatoš, Roberts Bukarts.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 960
    thejrc.org