Omsk – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:4 (po pr.)
CSKA Moskva – Jokerit 2:3 (kon.) | Soči – Viťaz 3:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:14:08)
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:57
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 27:20 (6:7, 13:7, 8:6)
    Zblokované střely – 11:9
    Vyhraná vhazování – 31:32
    Tresné minuty – 13:11
    Hity – 6:8
     
    Finský Jokerit po výborném výkonu zaslouženě zvítězil na ledě favorizovaného CSKA 3:2.

    Hosté ani jednou nepustili soupeře do vedení. Dvakrát se favorit zvládl dotáhnout do nerozhodného stavu, avšak na třetí pozdní gól Teemu Turunena z 57. minuty již odpověď nenašel. Hráči z hlavního města Ruska zabojovali a vyrovnat zkusili i v powerplay, avšak kromě jednoho menšího závaru dobře pracující defenziva Jokeritu nebezpečí před Linbäckem nepřipustila a těsnou výhru si pohlídala.

    Svěřenci kouče Marjamäkiho se díky vítězství odpoutali od dnešního soupeře na třetím místě západní konference na rozdíl dvou bodů, na jiný celek z Moskvy, Dynamo, ztrácí jediný bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Na pozici falešného obránce zůstal Michail Grigorenko, Právě on střílel z pravé strany, ale puk neusměrnil dobře, Lindbäckovi nedělal zákrok pravým betonem větší starosti.
     
    59:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:11
    Zmatky v předbrankovém prostoru zvládl Jokerit bez úhony. Kdyby byl Lucas Wallmark blíže bráně, tak by nejspíše zakončoval bekhendem do odkryté brány, ale nestalo se tak, hrací předmět proto doletěl k levému mantinelu.
     
    58:35
    Velkého zaváhání se dopustil Vladislav Kameněv, jemuž na modré čáře přeskočil puk přes čepel hole. Domácí tak musí vyklidit útočné pásmo.
     
    58:08
    CSKA Moskva získalo vhazování v útočném pásmu, což byl signál pro Reideborna k opuštění brány. Domácí zkouší štěstí v šesti hráčích!
     
    57:46
    Z levého kruhu vyzkoušel štěstí Alexandr Popov. Anders Lindbäck předvedl výborný přesun k levé tyči a ještě lepší zákrok pravým betonem.
     
    57:17
    Není nač čekat, domácí musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Sergej Plotnikov získal útočné pásmo, začíná kombinační kolotoč.
    56:18 Teemu TURUNEN - 2:3
     
    56:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, finské mužstvo se s blížící koncovkou základní hrací doby ujímá potřetí v utkání těsného náskoku! TEEMU TURUNEN na modrou nahrál Skleničkovi a český zadák okamžitě spoluhráči puk vrátil. Následovala tvrdá střela z pravého kruhu do protějšího horního růžku, za níž Reideborn natahoval vyrážečku marně. Asistence: David Sklenička.
     
    56:01
    Od modré si sjel blíže bráně Niklas Friman. Bez rozmýšlení pálil z první, Reideborn kotouč udržel ve výstroji.
     
    55:25
    Černá guma opět mimo hrací plochu. A tentokráte má tato skutečnost dvouminutovou dohru, protože Konstantin Okulov vyhazoval z obranného pásma a k doteku puku s tvrzeným sklem nedošlo.
     
    55:09
    V posledních okamžicích se hra hodně kouskuje. Další pozastavení způsobil Alexandr Popov, který vyhodil puk na vlastní střídačku.
     
    54:46
    Další střelecký pokus z domácích řad vyprodukoval Vitalij Abramov. Forhendovou ránu napálil do Junttily, ten v bolestivé grimase chvíli zůstal klečet na ledě.
     
    54:24
    Matvej Guskov si vyměnil puk s Plotnikovem a pálil forhendem z pravého kruhu. Lindbäck odpálil touš vyrážečkou do ochranné sítě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Kameněv (Okulov), 22. Nordström (TS) – 13. Schroeder (Turunen, Hännikäinen), 21. Pakarinen (A. Grant), 57. Turunen (D. Sklenička)


    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – D. Dietz, Dahlbeck (A), Gilmour, Arťom Sergejev, Kiselevič, Provolněv, M. Ibragimov – Grigorenko (A), Wallmark, Nordström – S. Plotnikov, Kameněv, Okulov – Sorkin, Andronov (C), Alexandr Popov – V. Abramov, Světlakov, M. Guskov – Poltapov.
    Trenér: Sergej Fjodorov

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – Nicklas Jensen, Kossila, Joensuu – Pakarinen (A), Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila (C), Björninen, Junttila.
    Trenér: Lauri Marjamäki

    Rozhodčí: Sidorenko, Sergejev – Lazarev, Novikov

    Diváci: 2 695
    thejrc.org