Florida – NY Rangers 4:3 (kon.) | Washington – Nashville 5:3 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:4 (kon.)
NY Islanders – Detroit 0:0 (odl.) | St. Louis – Edmonton 4:2 (kon.) | Seattle – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Anaheim – Vancouver 1:2 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
New Jersey Devils
Čtvrtek 30.12.2021, 01:08 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:34:28)
    S pozdním vánočním dárkem v podobě porážky v Buffalu určitě spokojeni nebyli
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 42 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 19 – 7

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 58:25
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Marián Studenič (NJD) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, -2 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:03

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Hughes (NJD) – 1+2
    2. Tage Thompson (BUF) – 2+0
    3. Jesper Bratt (NJD) – 1+2
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 11 511 diváků.
     
    Hokejisté New Jersey v souboji dvou trápících se týmů uspěli na ledě Buffala, v gólově bohatém utkání zvítězili 4:3.

    Hosté zadělali na vítězství už v první třetině, v níž vstřelili dva góly, zatímco žádný neinkasovali. Ve druhém dějství se ovšem role otočily a byli to domácí, kteří dvěma trefami vrátili stav do vyrovnané podoby. Závěrečná dvacetiminutovka ovšem vyšla znovu lépe Ďáblům, za něž skórovali Jack Hughes a Jegor Šarangovič, za domácí už pouze snížil na konečných 3:4 svým premiérovým gólem v NHL Ethan Prow.

    Svěřenci kouče Ruffa zůstávají i přes vítězství v Metropolitní divizi na 7. místě, nicméně manko na 6. Philadelphii stáhli na dva body. Buffalo je v Atlantické divizi stále šesté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ne, tohle se nepovedlo. Rasmus Dahlin nastřelil kotouč do útočného pásma ještě před červenou čárou, a protože měl nejblíže k puku Smith, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Z levého kruhu střílel příklepem Alex Tuch. Mackenzie Blackwood si našel prostor, odkud na jeho střelu viděl, levým betonem udržel New Jersey v těsném náskoku.
     
    58:46
    Přes celé kluziště zkusil trefit odkrytou bránu Damon Severson. Neuspěl, naopak zařídil icing a vhazování v obranném pásmu Devils. Domácí střídačka si bere oddechový čas.
     
    58:34
    Přestože drží Rasmus Dahlin kotouč v obranném pásmu, tak Ukko-Pekka Luukkonen startuje na střídačku. Šavle zkouší powerplay!
     
    57:45
    Victor Olofsson nahodil za bránu, což k zisku útočného pásma nevedlo. Rychlostní souboj opanoval Ty Smith, následně vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    57:26
    Čas hraje s Ďábly. Mackenzie Blackwood zabránil vyrovnání, když pravým betonem hravě vykopl poměrně pomalou střelu Fitzgeralda.
     
    56:57
    Do zakončení s tlačil Victor Olofsson. Tělo sice vtlačil před Seversona, jenže ztratil kontrolu nad kotoučem, ten nechal za zády.
     
    56:24
    Dougie Hamilton musel zabrat, protože rozhodčí rozpažil. Produktivní obránce si poradil na jedničku, po mantinelu hrál mimo dosah Haydenovy hokejky.
     
    55:30
    Psychická výhoda nyní bude na domácí straně, ale hosté určitě neklesají na mysli, protože závěr se blíží a oni stále mají jeden gól k dobru.
    54:38 Ethan PROW - 3:4
     
    54:38
    Sabres právě vstřelili branku!
    Podruhé v krátkém časovém sledu střílel ETHAN PROW a tentokráte diváky v hale rozradostnil! Skvěle dohrál akci a stál přesně v tom místě, kam Blackwood vyrazil ránu Olofssona. Při dorážce měl i notnou dávku štěstí, protože gólman si levým betonem sám srazil kotouč za záda. Pro devětadvacetiletého obránce se jedná o premiérový gól v NHL. Asistence: Victor Olofsson a Mark Pysyk.
     
    54:26
    Od pravého mantinelu střílel na teč Ethan Prow. Rána to špatná nebyla, měla razanci, jenže prosvištěla o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    53:58
    John Hayden zkusil vyslat do úniku Arttu Ruotsalainena. Pochvalu zaslouží Damon Severson, Kanaďan nataženou hokejkou touš zastavil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Tage Thompson (Tuch, Dahlin), 24. Tage Thompson (Dahlin), 55. Prow (V. Olofsson, Pysyk) – 5. D. Hamilton (J. Hughes, N. Hischier), 12. Bratt (P. K. Subban, J. Hughes), 45. J. Hughes (Šarangovič, Bratt), 47. Šarangovič (Ty Smith, Bratt)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (M. Subban) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, Pysyk (A), Prow, Butcher – Tuch, Tage Thompson, Peterka – V. Olofsson, Ruotsalainen, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, B. Murray – Hayden, Eakin, Bjork (A).
    Trenér: Don Granato

    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, P. K. Subban, Siegenthaler, Severson (A), Ty Smith – J. Boqvist, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Studenič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Cormier, Tobias

    Diváci: 11 511
    thejrc.org