Kanada – Německo 0:0 (zruš.) | Švédsko – USA 0:0 (zruš.) | Česko – Rakousko cz 0:0 (zruš.)
zrušeno
Kanada
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Německo
Čtvrtek 30.12.2021, 01:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Mezinárodní hokejové federace (IIHF) informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. (22:57:47)
     
    Na loňský vzájemný zápas se Němcům nevzpomíná dobře. Kvůli hromadné nákaze koronavirem do něj šli jen se čtrnácti bruslaři a s budoucími stříbrnými medailisty prohráli vysoko 2 – 16.
     
    Německo

    Evropský výběr v Edmontonu ukazuje kvalitu i bez prověřených opor typu Seider, Stützle, Peterka nebo Reichel. Tobias Abstreiter má letos k dispozici méně hvězdný kádr, nicméně i ten už odehrál dvě vydařené partie. V první z nich Němci prohráli 1:3 s favorizovanými Finy. Předvedli ale statečný výkon a ten si přenesli i do zápasu s Českem, který by měl papírově znamenat přímý souboj o třetí postupové místo ve skupině A. Proti oslabené obraně českého týmu úřadoval útočník Krefeldu Alexander Blank, jenž svým gólem zařídil prodloužení a v něm se postaral i o vítězný gól na konečných 2:1. Německým hokejistům tak patří třetí příčka a do náročné bitvy s Kanadou mohou jít s čistou hlavou.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Blank – 3 body (2+1)
    • J. Münzenberger – 2 body (1+1)
    • A. Dziambor, D. Leonhardt, M. Rutkowski – 1 bod (0+1).
     
    Kanada

    Pro domácí reprezentanty jsou první tři zápasy na šampionátu jen zahřívací. Vše by mělo směřovat k tomu, že si to na přelomu roku rozdají s Finskem o vítězství ve skupině A. Díky lepšímu skóre je Kanada první už nyní. Proti Česku otočila zápas z 1:3 na 6:3 a včera bez potíží přejela papírově nejslabší Rakušany 11:2. I přes dobré výsledky nepanuje stoprocentní spokojenost s obranou, která s přičtením přípravného zápasu s Ruskem dostala ve třech duelech osm branek. Vůbec jasno není ani o hlavní postavě v brankovišti. Před pár hodinami všechny možné chmury přebil ostře sledovaný Connor Bedard, který jako první šestnáctiletý hráč nasázel na juniorském šampionátu čtyři góly v jednom zápase.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Perfetti – 6 bodů (1+5)
    • C. Bedard – 5 bodů (4+1)
    • M. McTavish – 5 bodů (3+2).
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu skupinové fáze mistrovství světa juniorů. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Kanadou a Německem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky:


    Kanada:
    Německo:
    bahis siteleri