Česko U16 – Maďarsko U18 7:3 (kon.)
konec
Česko U16
7:3 (2:0, 2:3, 3:0)
Maďarsko U18
Čtvrtek 30.12.2021, 12:30 • PSG aréna, Zlín • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:32:19)
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky tří branek, které si všechny připsali hráči Česka. Ti tak potvrdili svoji dominanci, jak v dnešním utkání, tak i v průběhu celého turnaje, kdy málokdy dali jakoukoli šanci svému soupeři.
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Během poslední minuty se prosazuje ještě ŠIMON POHLUDKA, který tak definitivně uzavírá dnešní utkání. Velký podíl na tomto gólu měl i jeho spoluhráč, který ho jeho přenosu přihrávkou poslal do samostatného úniku. Asistence: David Svozil.
     
    58:02
    Probíhají poslední dvě minuty a domácí celek už nehraje zrovna nějak dvakrát aktivně. To samé se dá říct i o jejich soupeři, kterému už jakoby došly veškeré síly.
     
    57:03
    Vypadá to, že i tato přesilová hra zůstane bez branky. Nutno ale uznat, že Češi ji, na rozdíl od jejich soupeře, tak nutně nepotřebují. Nejblíže k jejímu vstřelení měl ale David Svozil, který pokusem od modré jen těsně minul horní tyč.
     
    56:04
    Blíží se nám závěr utkání a hráčům v bělozelených dresech začíná poměrně dost téct do bruslí. Moc jim v této situaci nepomáhá ani jejich oslabení, které ale zatím bráni bravurně.
     
    55:05
    Vyloučení v týmu Maďarsko U18 (Bence Jurkovics – 2 min., podrážení).
     
    54:20
    Domácí celek se ihned po vyrovnání počtu hráčů na ledě usazuje v útočném pásmu, z čehož dokázal vykřesat střelu Adam Benák. K jeho smůle ale zcela míjí bránu.
     
    53:21
    Blíží se závěr početní výhody a tato přesilovka se Maďarům snad podařila ze všech nejmíň. Více střel na bránu měl snad i jejich soupeř, který se ale v oslabení na tomto turnaji neprosadil ani jednou.
     
    52:21
    Toto je velká příležitost hostů alespoň na zmenšení rozdílu ve skóre, zatím se jim ale nepodařilo ani jednou vystřelit na bránu, natož se usadit v útočném pásmu.
     
    51:22
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Martin Švec – 2 min., podrážení).
     
    50:57
    S náskokem tří branek se domácímu celku hraje o poznání pohodlněji, což jde vidět i na jejich hře, která zamkla jejich soupeře v obranném pásmu.
     
    49:58
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla metelice jako hrom, o kterou se postaral ADAM BENÁK. Prudkost střely ve spojení s tím, že brankář měl zcela zakrytý výhled, dalo to, že Viktor Pásztor neměl nejmenší šanci na zákrok. Asistence: Lukáš Král a Jiří Klíma.
     
    48:39
    Na buly u modré čáry získal kotouč Tamás Szücs, díky čemuž se jeho spoluhráči můžou vydat do útoku. Ten ale nakonec končí ještě dříve, než vůbec začal.
     
    47:40
    Ve středním pásmu předvedl své dobré napadání Šimon Pohludka, který si ale nevšiml, že se v útočném pásmu nachází ještě jeden z jeho spoluhráčů, kterého tak vystavil do ofsajdu.
     
    46:41
    Po obdržení křižné přihrávky mohl zakončovat do prázdné brány Aleš Zielinski. Ani on si ale nevedl o moc lépe, jelikož trefil pouze boční síť soupeřovy svatyně.
     
    45:42
    Před bránou soupeře mohl zakončovat z bezprostřední blízkosti Vojtěch Steklý. K jeho smůle mu ale nakonec kotouč přeskočil hůl a puk následně schovává brankář pod svou lapačku.
     
    44:43
    Po dlouhém souboji v rohu kluziště za svatyní domácích se k puku nakonec dostávají právě Češi, kteří se vydávají do útoku. Z toho těží svou střelou Samuel Šmerda, který ale míjí bránu.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 10. Lukáš Král (Švec), 10. Lukáš Král (Benák, Zielinski), 26. Steklý (Drančák, Zielinski), 32. Teplý (Jung), 42. Pohludka (Teplý, Jung), 50. Benák (Král, Klíma), 60. Pohludka (Svozil) – 22. Hiezl (Laskawy), 32. Löczi (Obsina, Nádasi), 35. Mihalik (Szilassy)


    Česko U16: Ebenstreit (Milota) – Hlinský, Zielinski (A), Svozil, Jiříček (A), Švec, Šmerda, Fibigr – Král L. (C), Benák, Kos – Veselský, Titlbach, Teplý – Steklý, Drančák, Lisler – Jung, Curran, Klíma – Pohludka
    Trenér: Milan Razým

    Maďarsko U18: Pásztor – Szabó, Haranghy, Lencsés, Nádasi, Rósa, Ritecz, Bagonya, Jurkovics – Simon (C), Balasits (A), Obsina – Hiezl, Laskawy, Mihalik – Szücs, Löczi, Trozsák – Csiki, Szilassy, Öri
    Trenér: Péter Róbert

    Rozhodčí: Cabák – Hranoš, Blažek
    thejrc.org