Toronto – Ottawa 6:0 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:6 (kon.) | Seattle – Vancouver 2:5 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:0 (kon.) | Detroit – Boston 1:5 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Anaheim 4:2 (kon.) | Washington – New Jersey 3:4 (po pr.)
Vegas – Winnipeg 4:5 (po pr.)
konec
Minnesota Wild
4:6 (1:1, 1:5, 2:0)
St. Louis Blues
Neděle 02.01.2022, 01:25 • Target Field, Minneapolis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:15:12)
    Winter Classic ovládlo St. Louis, v gólovém utkání porazilo Minnesotu 6:4
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 32 | Přesilová hra: 0/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6%, odchytal 40:00
    Kaapo Kähkönen (MNS) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 12:15
    Jordan Binnington (STL) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Kyrou (STL) – 2+2
    2. Kirill Kaprizov (STL) – 1+2
    3. Vladimir Tarasenko (STL) – 1+0
     
    Winter Classic přihlíželo 38 619 diváků.
     
    Winter Classic v Minneapolisu nabídlo parádní podívanou. Z vítězství se nakonec radovali hokejisté St. Louis, kteří v divoké přestřelce porazili Minnesotu 6:4.

    Hráči Blues rozhodli o svém úspěchu v úvodních dvou třetinách, v níž vstřelili šest gólů, zatímco domácím povolili pouze dva. Wild ve třetí dvacetiminutovce ještě zabrali a dalšími dvěma trefami střetnutí lehce zdramatizovali, na více se ovšem nezmohli, hosté si komfortní náskok po čtyřiceti minutách hry celý sebrat nenechali. Skvělý výkon předvedl hlavně Jordan Kyrou, jenž posbíral čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.

    Svěřenci kouče Berubeho se zásluhou vítězství vrátili do čela Centrální divize o bod před Nashville, hokejisté Wild spadli právě za Predátory na třetí příčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Dumbovi se navíc nepovedlo poslat kotouč do bezpečí a před branku obdržel přihrávku Vladimir Tarasenko, tváří v tvář Kähkonenovi ale neuspěl.
     
    59:27
    Ofenzivní snažení Minnesoty překazil hvizd čárového rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Tímto momentem domácí zřejmě definitivně přišli o možnost bodového zisku.
     
    58:55
    Kevin Fiala přijel nejrychleji k volnému kotouči před bránou. Vyjetého Binningtona ovšem nepropálil, zasáhl jeho pravý beton.
     
    58:28
    Blíže bráně si od modré sjel Dmitrij Kulikov. Po jeho zakončení švihem si obrana Blues může vydechnout, Marco Scandella srazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    57:47
    V důležitou chvíli Brandon Saad ztratil stabilitu, takže ani on nedokázal vyhodit. Dmitrij Kulikov přes hokejku Kostina zvládl nahrát Dumbovi.
     
    57:17
    Niko Mikkola po mantinelu nezvládl vyhodit do středního pásma. Finský gólman tak spolu s dalšími pěti spoluhráči musí čelit pokračujícímu tlaku Wild.
     
    56:40
    Odražený puk od zadního mantinelu před brankou získal Rem Pitlick. Místo střely z první ovšem ještě zpracovával, následné zakončení zblokoval Colton Parayko do ochranné sítě.
     
    56:11
    Na modré nezvládl zpracování Alex Goligoski a měl co dělat, aby za zády udržel Bozaka. Povedlo se, následoval pas před střední pásmo na Merrilla.
     
    55:33
    Kevin Fiala je po vstřeleném gólu při chuti. Najel mezi tři protihráče a střílel zápěstím pod břevno, Binnington zakročil vyrážečkou.
     
    55:05
    Hokejisté v zelených dresech jsou znovu v útočném pásmu a Kaapo Kähkönen už je znovu na střídačce. Wild pokračují v powerplay.
    54:22 Kevin FIALA - 4:6
     
    54:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Drama je na světě! KEVIN FIALA obdržel pas v předbrankovém prostoru. Zachoval se zkušeně a místo střely z první ještě udělal Binningtonovi kličku do protipohybu, až pak kotouč zavěsil pod břevno. Asistence: Kirill Kaprizov a Alex Goligoski.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Kaprizov (Hartman), 39. R. Pitlick (V. Rask, Bjugstad), 49. Hartman (Zuccarello, Kaprizov), 55. K. Fiala (Kaprizov, Goligoski) – 15. Perron (R. O'Reilly, M. Scandella), 21. Kyrou, 29. Tarasenko (Kyrou, R. Thomas), 35. I. Barbašev (Kyrou, Bučněvič), 38. Kyrou (R. Thomas), 40. Krug (I. Barbašev)


    Minnesota Wild: C. Talbot (41. Kähkönen) – Dumba (A), Addison, Merrill, Goligoski, D. Kulikov, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Duhaime, N. Sturm, Greenway – R. Pitlick, V. Rask, Bjugstad.
    Trenér: Dean Evason

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Krug, Perunovich, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Bučněvič, Bozak, L. Brown – Sundqvist, I. Barbašev, K. Kostin.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Rooney, Lee – Galloway, Murchison

    Diváci: 38 619
    thejrc.org