Benátky n/J – Poruba 2011 1:4 (kon.) | Havířov – Vrchlabí 1:2 (2:3 po s.n.) | Šumperk – Jihlava 3:4 (kon.)
Kolín – Vsetín 3:5 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 2:7 (kon.) | Prostějov – Slavia 3:4 (po pr.)
Sokolov – Třebíč 2:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 1:6 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 03.01.2022, 18:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Atraktivní utkání 33. kola Chance ligy mezi týmy DRACI PARS ŠUMPERK a HC Dukla Jihlava začíná v 18:00.
     
    Poslední vzájemné zápasy
    Jihlava – Šumperk 6:5 pp
    Jihlava – Šumperk 5:0
    Šumperk – Jihlava 2:3
     
    HC Dukla Jihlava
    Nastartovaná Jihlava míří ke svému prvnímu duelu v novém kalendářním roce na led šumperské Škoda arény. Dukla vyhrála posledních pět z šesti odehraných zápasů a vyhřívá se na 4. místě v tabulce Chance ligy. V posledním utkání hráči z Vysočiny potvrdili formu, když porazili kolínské Kozly. Ovšem pozor! Tento duel se Dukle povedl otočit až v úplném závěru základní hrací doby. Ještě čtyři minuty před koncem vedl Kolín, jenže díky dvougólovému Havránkovi a Illéšovi domácí zvrátili průběh utkání. V jaké formě přijede Jihlava do Šumperka je tedy otázkou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Havránek (12+14)
    Jiří Fronk (11+12)
    Peter Lichanec (8+15)

    Brankářská jednička:
    Maxim Žukov (89,95%)
     
    DRACI PARS ŠUMPERK
    Domácí hokejisté nezakončili minulý rok zrovna povedeně, když prohráli dva důležité zápasy se svými žebříčkovými sousedy. V posledním utkání dokonce nedokázali vstřelit ani jednu branku. Nyní je ale vše minulostí, protože šumperští Draci měli poměrně dlouhou pauzu, ve které měli možnost vyčistit hlavy a dopilovat nepovedené prvky z vánočních duelů. Důležité je zmínit, že Šumperku se zápasy s celky, které jsou na vrcholu tabulky poměrně daří. Jestli domácí dokáží zaskočit favorizovanou Duklu se dozvíme již brzy.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Žálčík (20+11)
    Tomáš Vildumetz (11+20)
    Denis Kindl (8+18)

    Brankářská jednička:
    Vojtěch Mokry (91,55%)
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Hamrlík, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Scheuter, J. Horký.
    Trenér: Martin Janeček

    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Zeleňák, Bilčík, Eliáš – Helt, Lichanec, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – Cachnín, M. Juda, Vítězslav Brož – T. Harkabus (A), F. Seman, Houška.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Koziol, Vrba – Gančarčík, Hranoš.
     
    Dobrý den, hráči už se pomalu sjíždí na ledové ploše k pozdravu a za malou chvíli utkání vypukne.
     
    Domácí dnes nastoupí v klasické modrožluté variantě a hosté v hnědožluté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Úvodní buly pro hosty, kteří se okamžitě pustili dopředu. Filip Helt společně s Lichancem dostali hru do útočné třetiny Draků. Tam zasáhl Mokry a hra se obrací.
     
    01:40
    Březák založil od vlastní brány společně s novým parťákem v obranné dvojici Rutarem. Do útočného pásma už ale vystřídala další pětka a od modré pálil Řezáč.
     
    02:20
    Hosté dobře napadají a Valenta vystřelil z dálky. Poté si vzali kotouč domácí.
     
    03:14
    Zápas začíná v obrovském tempu a nyní přišly první šance. Nejprve se do samostatného úniku dostal Illéš a na druhé straně zasahoval Žukov proti výpadu Kratochvíla.
     
    04:28
    Domácí hokejisté rozehráli opět až od Mokryho, ale Antoníček pouze nahodil a jel střídat. Toho využil Kowalczyk a prověřil lapačku šumperské jedničky.
     
    04:40
    Tečovaná střela Semana skončila mimo hrací plochu a vhazovat se bude po pravici Mokryho. V ledu se objevila díra a rozhodčí na chvíli museli přerušit hru.
     
    05:23
    Pěnčík prohrál osobní souboj s Houškou a z toho pramenila šance hostů. Mokry má zatím více práce než jeho sok na druhé straně.
     
    05:45
    Jihlava má přečtenou rozehrávku Šumperka a domácí nemohou rozehrát. Většina hry se odehrává v obranném pásmu Draků.
     
    06:17
    Spratek v ofsajdu a poté si vzali puk hosté. Nahození Čachotského od mantinelu ale jednoduše pokryl domácí brankář.
     
    07:00
    Brož ukázal skvělé kličky, ale ta výsledná mu dovolila pouze střelu z bekhendu.
     
    07:29
    Brož sundal krásným hitem Rutara. Jihlavský forvard si tak samozřejmě vysloužil pískot od domácích fanoušků.
     
    08:50
    Šumperk si s Jihlavou neví rady. Nyní se možná ukazuje velký tabulkový a výsledkový rozdíl. První lajna Draků v čele s kapitánem Kindlem se pokouší nastartovat svůj tým a donutila hosty k zakázanému uvolnění.
     
    09:13
    Souboj druhých formací vyznívá lepé pro Duklu, protože šumperskou dvojku zamkla v jejím pásmu. Vachutka ale vybojoval puk a vyjel dopředu.
     
    09:55
    Mokry musel tasit lapačku! Jihlava využila trhliny v domácí obraně a Harkabus střílel v přečíslení dva na jednoho.
     
    10:53
    Máme za sebou více než polovinu první třetiny a ve Škoda aréně je bezbrankový stav. Po šanci Jihlavy uklidnila hru komerční přestávka.
     
    11:39
    Buly ve středním pásmu vyznělo pro domácího centra a Šumperk se vydal dopředu. Jihlavská obrana si ale okamžitě získala puk. Poté v šanci Denis Kindl, ale přestřelil v největší šanci domácích. Na střídačce Jihlavy se zvyšoval hlas.
     
    12:00
    Maxim Žukov v problémech. Jednoduché nahození Drtila krotil velice těžce a domácí si získali pásmo.
     
    13:32
    Unavené pětky odjely na střídačky a na led se vrací elitní formace. Jejich souboj odstartovalo vhazování po pravici Mokryho. Hra se nyní velice kouskuje.
     
    13:52
    Dávid Kohút doslova perfektně našel volného Dudychu v útočném pásmu. Ten pálil z první, ale po jeho střele zazněl pouze zadní mantinel. Šumperk se začíná osmělovat.
     
    17:00
    V útočném pásmu se snažil kličkovat Harkabus, ale domácí obrana si na něj počíhala. Poté se rozjeli do útoku Draci a vybojovali útočné pásmo. Vildumetzova lajna ale vepředu nic nevymyslela a hra se opět obrací.
     
    18:19
    Souboj nejlepších centů na vhazování vyhrál hostující forvard. Následně se v obrovské šanci ocitl Skořepa, který ale vystřelil vysoko nad Mokryho branku.
     
    18:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Překvapivá první branka! MARTIN PĚNČÍK našel odražený kotouč a z první ho napálil do vinglu Jihlavské brány. Draci tak vytěžili vedení ze třetiny, ve které herně strádali. Asistence:Petr Kratochvíl a Denis Kindl.
    18:24 Martin PĚNČÍK - 1:0
     
    19:50
    V závěru třetiny ještě v šanci Daniel Spratek! Domácí hráč si položil Žukova a úplně si odkryl bránu. Z bekhendu ale netrefil prázdnou klec Jihlavy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Z počátku hosté vlétli na led Škoda arény jako uragán a svým pohybem a rychlostí opařili Šumperk, který měl problémy vůbec rozehrát. Na konci třetiny ale našel volný puk mezi kruhy Martin Pěnčík a střelou z první otevřel gólový účet zápasu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Střely na bránu: 4:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Vhazování pro Kindla, který nahodil do předu. Gólový střelec Pěnčík hned z úvodu sestřelil ostrým hitem Mareše.
     
    21:00
    Šumperská nepřesnost je dnes může opravdu mrzet. Tváří v tvář najel na Žukova Kratochvíl, ale opět přestřelil.
     
    21:48
    První zákrok druhé periody si připsal Mokry a hra se přerušila. Na střely je to sice 4:18 pro Jihlavu, ale Šumperk rozhodně vede na velké šance.
     
    22:34
    Znovu. Rok Macuh na ose hřiště snad přestřelil Jihlavskou bránu o tři metry. Šumperk do druhé části vstoupil lépe a okupuje pásmo Dukly. Poté se do potyčky dostal Žálčík a Illéš. Rozhodčí vše uklidnil.
     
    24:52
    V další šanci Dudycha, ale tentokrát se ani neodhodlal vystřelit a raději podržel puk. Na druhé straně potom pálil Čachotský. Mokry ale s klidem vyrazil.
     
    25:04
    Pozor! Čachotský v šanci faulovaný a bude trestné střílení.
     
    25:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ ČACHOTSKÝ si rychlým bruslením vykoledoval trestné střílení a po sléze ho i sám vykonal. Pomalu najel na Mokryho a v při jeho přesunu mu poslal puk mezi betony. Bez asistence.
    25:04 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:1
     
    26:07
    A téměř okamžitě na to odpovídá čtvrtá lajna Draků. Horký našel volného Vildumetze, který musí zaskakovat za Scheutera. Ten ale vypálil doprostřed brány.
     
    27:11
    Ze středního pásma nahodil na Žukova Pěnčík a vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    28:11
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk odpovídá. DÁVID KOHÚT dostal dobrou přihrávku od Vachutky, když Žokov povyjel z brány, a proměnil. Žukov si po sléze stěžoval, že mu Vachutka bránil v chytání, ale sudí branku uznávají. Asistence: Daniel Vachutka.
    28:11 Dávid KOHÚT - 2:1
     
    29:33
    Horký v druhé třetině doslova lítá. Svým spoluhráčům připravuje jednu šanci za druhou. Poté pálil od modré Hamrlík. K vidění bylo ale i přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Illéš. Bohužel pro něj nepřesně.
     
    31:20
    Máme za sebou více než půlku zápasu a Šumperk přebral iniciativu hry. Do přečíslení se dostal Spratek s Macuhem, ale nedokázali překvapit jihlavskou obranu.
     
    32:16
    Daniel Spratek teď málem vzteky zlomil svou hůl. Další promarněná šance tohoto hráče. Opět vystřelil úplně mimo.
     
    33:11
    Přečíslení tři na dva, které řídil Žálčík, ale Kowalczyk se dobře vrátil a zkušeně odbránil tuto situaci.
     
    34:23
    Rok Macuh krásně nabruslil do útočného pásma s pukem na holi. Tam ho ale sestřelil Mareš a odebral mu puk. Dukla hraje hodně fyzický hokej plný střetů, dohrávání a osobních soubojů.
     
    35:30
    Daniel Spratek dostal další gólovou přihrávku. Tentokrát nepřestřelil, protože trefil hned prvního hráče před sebou. Tento útočník očividně nemá svůj den. Kdyby proměnil každou svou šanci, možná by už slavil hattrick.
     
    35:52
    Další trestné střílení. Tentokrát pojede domácí hráč.
     
    35:52
    K trestnému střílení byl vyslán nejlepší střelec soutěže Lukáš Žálčík, ale neproměnil.
     
    37:06
    Řezáč měl problémy s napadáním hostů a zazmatkoval v rozehrávce. Celou situaci musel řešit Mokry, protože Valenta nebezpečně nahazoval před clonícího Lichance.
     
    38:26
    Dukla zamkla Šumperk v jeho pásmu a střelu od modré tečoval Filip Helt. Poté se dopředu vydal Žálčík. Tam se hra okamžitě obrátila a střelu Čachotského blokoval Antoníček.
     
    39:11
    Rurar obkroužil bránu a poslal puk před Žukova. První, kdo našel puk byli ale hosté. Ludvík Rutar ale poslední dobou ukazuje svůj hokejový um. Poprvé v sezóně je ve druhé lajně a poměrně se mu daří.
     
    39:55
    Třetinu uzavřel Vachutka střelou, kterou Žukov bleskově vytěsnil ramenem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi o druhá třetina, ve které se posunulo skóre o jednu branku na každé straně. Jako první se prosadil ze samostatného nájezdu Tomáš Čachotský, ale o pár minut později dal domácím vedení zpět slovenský forvard Dávid Kohút. Velkou šanci měl Žálčík, když mu bylo nabídnuto trestné střílení. Ve finální kličce ho ale vyčapal Žukov.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Střely na bránu 11:30.
     
    Dnešní utkání sleduje 989 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Úvodní buly třetí třetiny pro hosty, ale první střelu si připisuje domácí třiapadesátka Tomáš Drtil. Uvidíme, zda Jihlava odkáže opět obrátit duel v poslední periodě, jako to bylo v minulém utkání.
     
    41:22
    Brož vyhodil na zakázané uvolnění a na druhou pětku hostů naskočí čerstvá třetí lajna Šumperka.
     
    42:04
    Kratochvíl se snažil vybojovat útočné pásmo ale vystavil se postavení mimo hru, díky obraně Zeleňáka.
     
    43:14
    Jakub Horký v čele čtvrté formace zamířil s pukem na holi dopředu. Tentokrát ale nic nebezpečného nevymyslel a Dukla si vzala puk na své hokejky. Poté vystřelil Lichanec, ale jeho střelu zblokoval Pěnčík.
     
    44:10
    Dudycha poslal k ledu Havránka, což se dalo posoudit jako faul. Rozhodčí jsou dnes velmi benevolentní.
     
    45:36
    Řezáč zastavil puk rukavicí na modré a poslal ho do rohu. Tam mu vylétla do obličeje hokejka jednoho z protihráčů a opět se mělo pískat.
     
    46:09
    Kachyňa se neprosadil a Houška sundal Pěnčíka loktem. Dnes se ale rozhodčím nechce vylučovat a vhazovat se bude před Mokrym. Jihlava přitvrzuje.
     
    46:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla překvapivě skóruje. Po vhazování vypálil VLASTIMIL BILČÍK a na ránu si pravděpodobně stečoval vlastní hráč do brány. Vyrovnáno. Asistence: Peter Lichanec.
    46:29 Vlastimil BILČÍK - 2:2
     
    46:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je obrat! Jihlava potvrzuje formu třetích třetin, ve kterých otáčí skóre, i dnes. JOSEF SKOŘEPA po nahrávce Havránka zastavil radost domácích fanoušků přesnou střelou. Asistence: Tomáš Havránek a Tomáš Čachotský.
    46:53 Josef SKOŘEPA - 2:3
     
    48:00
    Ve Škoda aréně je opět Drama! Po půlminutovém výpadku Draků Jihlava vede.
     
    49:41
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak poslední třetina je opravdu na góly bohatá. Rychlou odpověď na branku Dukly střílí TOMÁŠ VILDUMETZ. Na této brance má možná největší podíl brankář Žukov, protože dnes nevypadá vůbec jistě a tento moment určitě mohl vyřešit. Asistence: Daniel Vachutka a Štěpán Dudycha.
    49:41 Tomáš VILDUMETZ - 3:3
     
    51:30
    Poslední chvíle jsou dechberoucí. V další šanci Vildumetz, tentokrát ale minul. Havránek pálí zase na druhé straně.
     
    52:05
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Havránek – 2 min., hákování).
     
    53:05
    Šumperk má příležitost vzít si vedení zpět. Jenže pozor! Poslední vzájemný zápas znamenal hned pět tref v oslabení. Zatím si Draci v přesilovce nic nebezpečného nevykombinovali.
     
    53:59
    KIndl zavezl puk krásným sólem, tam ho ale odzbrojili hosté a vyhodili přes všechny čáry.
     
    54:05
    Hosté v plném počtu.
     
    55:45
    Prudké nahození Pěnčíka tečoval Macuh a Žukov musel být opět v pozoru. Hra se postupně uklidnila a Vachutka rozehrál. V šanci Harkabus a byl faulovaný!
     
    55:55
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Martin Pěnčík – 2 min., podrážení).
     
    55:55
    Po šanci Šumperka má svoji početní výhodu i Dukla a hostující trenér si vyžádal oddechový čas.
     
    56:00
    Macuh vyhrál vhazování a domácí vyhodili.
     
    56:58
    Valenta kombinoval s Čachotským, ale druhý zmiňovaný přestřelil. Harkabus ještě udržel pásmo.
     
    57:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Neskutečné. Celá přesilová hra byla poměrně suchá bez střelby, ale poté se odhodlal vystřelit Tomáš Valenta. jeho střelu tečoval JOSEF SKOŘEPA a Dukla jde pár minut před koncem do vedení. Asistence: Tomáš Valenta a Tomáš Harkabus.
    57:06 Josef SKOŘEPA - 3:4
     
    58:16
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vojtech Zeleňák – 2 min., držení).
     
    58:30
    Poslední šance Draků vyrovnat. Vypadá to, že to domácí zkusí i v šesti.
     
    59:20
    Na ledě elitní formace domácích a Mokry je venku z brány.
     
    59:49
    Kindl pálí a Žukov chytá.
     
    Konec zápasu.
     
    Tenhle zápas se po dvou řekněme sušších třetinách rozjel do plných. Na začátku třetiny vyrovnal Vlastimil Bilčík a během třiceti sekund navýšil Josef Skořepa. Na to reagoval domácí Tomáš Vildumetz. Poté se hrálo za nerozhodného stavu a v závěru přišly první vyloučení. Přesilovou hru dokázali využít ale pouze hosté z hole Josefa Skořepy a tím hosté v napínavém utkání vyloupili šumperskou Škoda arénu.
     
    To je z tohoto textového přenosu vše. Loučím se s Vámi a přeji hezký zbytek večera. (20:24:02)
    Marken.cz

    Michal Krobot

    Branky a nahrávky: 19. Pěnčík (P. Kratochvíl, D. Kindl), 29. Kohút (Vachutka), 50. Vildumetz (Vachutka, Dudycha) – 26. Čachotský, 47. Bilčík (Lichanec), 47. Skořepa (T. Havránek, Čachotský), 58. Skořepa (Valenta, T. Harkabus)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (R. Běhula) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Hamrlík, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Scheuter, J. Horký.
    Trenér: Martin Janeček

    HC Dukla Jihlava: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Zeleňák, Bilčík, Eliáš – Helt, Lichanec, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – Cachnín, M. Juda, Vítězslav Brož – T. Harkabus (A), F. Seman, Houška.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Rozhodčí: Koziol, Vrba – Gančarčík, Hranoš

    Diváci: 989
    ocianews.com