Vladivostok – Chabarovsk 3:5 (kon.) | Novosibirsk – Kazaň 2:6 (kon.) | Barys – Riga 7:1 (kon.)
Ufa – Magnitogorsk 3:4 (po pr.) | Čerepovec – Minsk 3:5 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
Nižněkamsk – N.Novgorod 2:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:2 (kon.) | Jokerit – Jekatěrinburg 0:0 (odl.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:4 (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 03.01.2022, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo nám utkání mezi Ufou a Magnitogorskem, které nabídlo velmi kvalitní podívanou. V souboji dvou týmů, které pokukují po zisku Gagarinova poháru, se Magnitogorsk dostal zkraje druhé třetiny do tříbrankového vedení, trefili se za něj Andrej Čibisov a dvakrát také Nikita Korostěljov. Ještě do konce prostřední dvacetiminutovky ale snížil Danil Baškirov a přesilovou hru využil Viktor Tichonov. Třetí třetina byla především o defenzívě hostů, ale ti nakonec své vedení neudrželi, poněvadž třináct sekund před koncem řádné hrací doby vyrovnal Baškirov. V prodloužení hráli hosté přesilovku, kterou po chvíli využil Philippe Maillet, takže dva body dnes putují do moci Metallurgu. Hosté vyhráli 4:3 po prodloužení.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a na počtenou! (15:13:46)
     
    Česká a slovenská stopa

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Statistiky

    Střely na branku: 25 – 43
    Vyloučení: 4 – 3
    Góly v přesilovkách: 1 – 2
    Hity: 11 – 7
    Vhazování: 35 – 35
     
    Konec zápasu.
    61:59 Philippe MAILLET - 3:4
     
    61:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Početní výhodu v prodloužení sehrál Metallurg opravdu velmi dobře. Linus Hultström z levé strany vybídl PHILIPPA MAILLETA, který se ranou z prostředku útočného pásma nemýlil. Alexandr Šaryčenkov se nestačil přemístit a inkasoval. 3:4 po prodloužení. Asistence: Linus Hultström.
     
    61:40
    Linus Hultström vypálil z vrcholu levého kruhu pouze do připravené lapačky domácího brankáře. Tlak Magnitogorsku ale trvá.
     
    61:21
    Na řadu přijde přesilová hra hostů čtyř proti třem. Je zcela pochopitelné, že si hostující střídačka vyžádala oddechový čas.
     
    61:21
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., podrážení).
     
    61:17
    Tichonov vybídl ve skvělé pozici Granlunda, který hledal místo mezi betony. Ty ale Jussi Olkinuora rychle zaklapl.
     
    60:36
    Do celkem výhodné pozice si na levé straně útočného pásma najel Brendan Leipsic, jenž o kousek netrefil prostor u zadní tyče.
     
    60:17
    Přihrávka Baškirova na Larsena přesná nebyla. Ke kotouči se dostali hosté, kteří rázem i zakončili, ale Alexandr Šaryčenkov lapačkou zakročil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Přestože hosté vedli o tři góly, nakonec to k výhře po základní hrací době dotáhnout nedokázali. Za domácí se totiž dvěma góly blýskl Danil Baškirov, takže za stavu 3:3 půjdeme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:47 Danil BAŠKIROV - 3:3
     
    59:47
    Ufa právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, přece jen je vyrovnáno! Domácí se okamžitě dostali do útočného pásma a 13 sekund před koncem třetí třetiny nakonec opravdu vyrovnali. Tichonov s Kuljominem sice na brankovišti promáchli, ale DANIL BAŠKIROV už zamířil přesně. 3:3. Asistence: Nikolaj Kuljomin a Viktor Tichonov.
     
    59:36
    Nyní už ale opět míří na střídačku, takže domácí ještě šanci mají!
     
    59:29
    Alexandr Šaryčenkov se musel do branky vrátit, neboť se vhazovalo v obranném pásmu Ufy. Musel si připsat další zákrok, který zvládl na jedničku.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 28. Baškirov, 33. V. Tichonov (P. Larsen, Markus Granlund), 60. Baškirov (N. Kuljomin, V. Tichonov) – 21. Čibisov (Korostěljov, Currie), 24. Korostěljov (Čibisov), 27. Korostěljov (Čibisov, Maillet), 62. Maillet (Hultström)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (27. Šaryčenkov) – P. Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Chafizullin, Viktor Antipin, Zubarev, J. Birjukov – V. Tichonov, Hartikainen (A), Markus Granlund – N. Kuljomin, Šmeljov, Kadějkin (A) – Baškirov, Chochrjakov, R. Amirov – Kartajev, Sannikov, Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nalimov) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, I. Nikolajev, Minulin, M. Grigorjev – Korostěljov, Currie (A), Čibisov – Maillet, Leipsic, Goldobin – Nikoncev (A), S. Košelev, M. Karpov – A. Několenko, Kvočko, Akolzin – Korobkin.
    Trenér: Ilja Vorobjov

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Goljak, Poljakov

    Diváci: 5 808
    ocianews.com