Mountfield HK – Pardubice 1:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 5:2 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Zlín 1:3 (kon.) | Liberec – Olomouc 3:4 (po pr.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Úterý 04.01.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dalšího utkání v rámci hokejové Tipsport extraligy! Spolu se podíváme na duel mezi českobudějovickým Motorem a Mladou Boleslaví. Zápas startuje v 17:30 a my budeme u toho.
     
    BK Mladá Boleslav

    Středočeši se nacházejí v horní polovině tabulky, konkrétně na šestém místě se ziskem padesáti čtyř bodů. Stejně bodů mají i páté Vítkovice. Mladá Boleslav má třetí nejlepší obranu, která dosud inkasovala osmdesát čtyři branek, útok už ale patří k tomu horšímu v lize. Z posledních pěti zápasů však Bruslaři vyhráli jen dvakrát, a to nad Kometou a Vítkovicemi. Jinak přišly jen porážky. Ta poslední byla navíc hodně vysoká, jelikož Mladá Boleslav padla na ledě pražské Sparty 0:7.
     
    Motor České Budějovice

    Motor je na tom o trochu hůře než jeho soupeř, co se týče tabulkové postavení. Patří mu totiž devátá pozice se ziskem jednapadesáti bodů. Jihočeši však mají oproti soupeřům před sebou odehráno o zápas méně, oproti Boleslavi dokonce o dva. Jak v defenzivě, tak v ofenzivě patří České Budějovice spíše k průměru ligy. V posledních utkáních se jim však celkem daří, jelikož vyhrály rovnou čtyři zápasy z pěti. Postupně porazily Kladno, Zlín, Plzeň a v posledním duelu také vysoko Pardubice.
    Dnešní duel se bude hrát v retro dresech!
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Bindulis – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, J. Ondráček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Šidlík – Kotala, Fořt, D. Šťastný (C) – Kelemen, Adam Raška I, Pospíšil – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, Jan Eberle – J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík a Pavel Patera.

    Rozhodčí: Pešina, Vrba – Zíka, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A dnešní utkání nám právě začalo! Úvodní buly sice vyhráli hostující hokejisté, ovšem u puk jsou nyní domácí, kteří kombinují v útočné třetině.
     
    00:36
    Jihočeši se nakonec z ničeho nic dostali do šance, když Lukáš Pech zůstal osamocený v pásmu, ale Tomáš Fořt jej na poslední chvíli dokázal zastavit.
     
    01:18
    Jan Strmeň musel za branku, když posunul touš jen kousek od sebe. Martin Bučko měl menší problémy, ale nakonec jej dokázal posunout od soupeřícího hráče.
     
    01:55
    Roman Vráblík nezachytil puk v obranné třetině, ovšem Mladá Boleslav toho nedokázala nijak využít.
     
    02:20
    Čtvrtá formace českobudějovického celku se dostala poprvé na led a hned se nám ukázala v dobrém světle. Jan Růžička nakonec musel zasahovat.
     
    02:46
    Jeden z hostujících hráčů objel branku a chtěl zasunout puk k levé tyčce. Domácí gólman to ale čekal, a tak si připsal úspěšný zákrok na své konto.
     
    03:20
    Pavel Pýcha nahazoval od modré, ale branku úplně minul. Na druhé straně nebyl úspěšný Milan Gulaš, a tak na obou stranách dochází ke střídání.
     
    03:48
    Motor se sice provinil ofsajdem, avšak o několik sekund později se musel prezentovat zákrokem. Dopředu tak mohou zamířit hostující hokejisté.
     
    04:34
    Jiří Novotný nezachytil přihrávku v útočném pásmu, ale Jihočeši se v něm stejně udrželi. Následně pálil Kristofers Bindulis, ale těsně minul levou tyčku.
     
    05:09
    Martin Bučko si poradil v obranném pásmu. Budějovicím se následně povedlo projít do útočného pásma, ovšem zpětná přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    05:54
    Středočeši se provinili zakázaným uvolněním, načež došlo k menší rozmíšce za Strmeňovou brankou. Rozhodčí to ale rychle ukončil a hra se přesouvá.
     
    06:12
    Obrovská šance na domácí straně! Petr Šenkeřík si sjel od modré k odraženému kotouči, avšak jeho bombu ze středu hřiště dokázal Jan Růžička vytěsnit mimo tři tyče!
     
    07:05
    Martin Beránek byl na úrovni Petra Šidlíka, přesto byl domácím odpískaný ofsajd.
     
    07:36
    Václav Karabáček předvedl velmi dobré napadání a k zisku kotouče mu mnoho nechybělo. Přesto čtvrtá formace o několik sekund později puk získala.
     
    08:04
    Ke střele se nakonec dostal Stuart Percy. Možnost to byla zajímavá, i když střela přišla z ostrého úhlu. Jan Růžička nakonec zasahovat nemusel.
     
    08:35
    Další velká šance na domácí straně! Zdeněk Doležal zachytil puk ve středním pásmu a Jihočeši šli do přečíslení tři na dva. Jindřich Abdul ale nedostal ideální přihrávku, a tak bekhendem mířil jen do boční sítě!
     
    09:07
    Michal Vondrka pádil za hostující obranu, kam na něj mířil daleký oblouček. Domácí útočník ale netušil, kde se puk nachází, a tak se do velké šance nedostal.
     
    09:57
    A dvě velké možnosti také na hostující straně! Najman posunul touš na střed hřiště, odkud se na budějovického brankáře hnal jeden z hostí. Jeho bekhendová stahovačka ale úspěšná nebyla, stejně tak dorážka o několik sekund později.
     
    10:32
    Kristofers Bindulis jen posunul puk do útočného pásma, kde se České Budějovice usadily. Znovu v tom měla prsty čtvrtá lajna, která hraje velmi dobře.
     
    11:15
    Gólová možnost Mladé Boleslavi! Přečíslení dva na jednoho zakončoval Tomáš Fořt, ale Jan Strmeň se překonat nenechal!
     
    11:49
    Dnešní podívaná nás zatím ani trochu nenudí! Útoky se střídají ze strany na stranu. Nyní proto zakončoval Doležal, který vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    12:03
    Milan Gulaš se uvolnil na levé straně a zkusil vypálit skrytou střelu přes obránce. Jan Růžička na jeho pokus dobře viděl, a tak bez větších potíží zakročil.
     
    12:50
    Jakub Valský se hnal po levé straně, když chtěl všechny překvapit zadovkou na spoluhráče. Hráči Boleslavi to však čekali, a tak jeho přihrávku zastavili.
     
    13:22
    Už to vypadalo, že se čtvrtá formace dostane znovu do útočného pásma, avšak nakonec vše zhatila píšťalka sudího, jelikož Motoru je pískaný ofsajd.
     
    13:58
    Petr Šenkeřík byl nejúspěšnější v rohu obranné třetiny, odkud vyštráchal puk. Ten ale následně opustil hrací plochu a vhazování tak bude před Strmeněm.
     
    14:09
    Pavel Pýcha dostal nabito na modrou, ale napálil jednoho z domácích hráčů. Mladá Boleslav se ale následně dostala zpět k puku a může kombinovat.
     
    14:40
    Šance, která vznikla z ničeho nic! Jiří Novotný se dostal k odraženému puku, ovšem jeho rychlou střelu zápěstím zastavil Jindřich Abdul.
     
    15:10
    Michal Vondrka se snažil prokličkovat do středního pásma, čímž by vyšachoval hned tři soupeře. Právě ten poslední však jeho cestu zastavil.
     
    16:04
    A zajímavé utkání nám stále pokračuje! Jiří Ondráček se šikovně prokličkoval až na střed hřiště a vyslal tvrdou ránu. Vyjetý Jan Růžička ale jeho pokus zastavil!
     
    16:45
    Čtvrtá formace Mladé Boleslavi se nám zatím v utkání moc nepředvedla, nyní to mohla napravit. Ke střele se však v útočném pásmu nedostala.
     
    17:17
    Adam Jánošík si zamotal puk pod bruslemi, a tak raději jen nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    17:46
    David Šťastný projel skrze střední pásmo jako nůž máslem, a tak se Středočeši mohou usadit v pásmu. Rána od modré ale byla zastavena soupeřem.
     
    18:18
    Velká šance na hostující straně! Adam Raška zůstal úplně sám před gólmanem a mířil na přední tyč. Jan Strmeň ovšem jeho pokus vyráží vyrážečkou!
     
    19:00
    Do konce třetiny zbývá minuta!
     
    19:37
    V posledních vteřinách první periody drží hostující hokejisté puk v obranném pásmu, ale nejspíše se již nic nestane. Na branku si tak zatím budeme muset počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velmi záživná první perioda utkání mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví. Oba týmy měly několik gólových možností, ale oba gólmani naprosto kralovali první čísti hry. Branky jsme se tak nedočkali, snad se nějaké dočkáme v dalším průběhu hry.

    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 11 – 15
    Střely mimo: 6 – 2
    Zblokované střely: 2 – 3
    Hity: 1 – 0
    Vhazování: 7 – 5
    Trestné minuty: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    A už je před námi i druhá část dnešního duelu! Buly sice vyhrál Lukáš Pech, avšak kotouč se o několik sekund později dostal na střídačku domácího týmu.
     
    20:38
    První útoční formace jihočeského celku se sice dostala kostrbatě do útočného pásma, ale nakonec mnoho k zajímavé šanci tedy nechybělo.
     
    21:17
    Středočeši se drželi v útočném pásmu, ale vetší šanci si nevypracovali. Následně šli dopředu domácí a přišel faul, Motor bude hrát první přesilovou hru.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Adam Jánošík – 2 min., držení hole).
     
    21:55
    Milan Gulaš udělal chybu v obranném pásmu, načež Boleslav měla dobrou šanci. Jan Strmeň ale zasáhl vyrážečkou a kotouč vyrazil mimo tři tyče.
     
    22:32
    Až nyní se dostali domácí do kombinace v útočném pásmu. Milan Gulaš dostal nabito do levého kruhu, ale střela mu nesedla ani trochu.
     
    23:04
    Miloš Kelemen trefuje tyč! Středočeši ujeli do akce dva na dva a Kelemen vzal celou akci na sebe. Za Strmeněm se ozvala zadní tyčka.
     
    23:28
    Adam Jánošík je na ledě!
     
    24:02
    Stuart Percy ukázal, jaký má přehled v obranném pásmu, když sebral touš svému soupeři. Následně ale poslal špatnou přihrávku na Štencela a hosté se tak mohli usadit na okamžik v útočné třetině.
     
    24:32
    Martin Bučko zastavil kotouč ještě v útočném pásmu, načež vyslal hodně ostrou ránu od modré. Jan Růžička ji však vyrazil, jelikož na pokus dobře viděl.
     
    25:03
    České Budějovice měly potíže v obranném pásmu s rozehrávkou, ale nakonec to zvládly.
     
    25:35
    Mladá Boleslav se už nějakou dobu drží v útočném pásmu. Následoval navíc faul a hosté si také mohou zahrát první přesilovou hru v utkání.
     
    25:42
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., vražení na mantinel).
     
    26:06
    Krásná kombinace Středočechů! Tomáš Pospíšil dostal nabito křižnou přihrávkou do levého kruhu. Střela mu však úplně nesedla a Jan Strmeň zasáhl.
     
    26:42
    Mladá Boleslav ještě udržela puk v útočném pásmu, a tak může pokračovat v kombinaci i nadále.
     
    27:06
    Za Strmeněm se podruhé během chvilky ozvala tyčka! Následně Jihočeši vyhazují.
     
    27:42
    Roman Vráblík je na ledě!
     
    28:16
    Martin Hanzl měl dostatek prostoru na pravé straně, načež se chtěl uvolnit na střed hřiště. Ve svém pohybu byl však zastaven, načež přišel ještě jeho faul.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Martin Hanzl – 2 min., podrážení).
     
    28:49
    Mladá Boleslav hraje tak druhou přesilovou hru během několika chvilek. Tak uvidíme, jestli si povede o něco lépe než předtím? Minule z toho byla jen tyč.
     
    29:15
    Velký závar vznikl před domácí brankou, kde byla situace chvilku hodně nepřehledná. Jan Strmeň má však puk ve výstroji, a tak je hra přerušena.
     
    29:44
    České Budějovice se nyní brání bez větších problémů a vyhazují jeden puk za druhým.
     
    30:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A hostí využívají přesilovou hru, takže jdou do jednobrankového vedení! Pavel Pýcha posunul kotouč na vrcholek levého kruhu, kde se do něj opřel JAN STRÁNSKÝ, jehož bomba se zastavila ž v síti. Asistence: Pavel Pýcha a David Šťastný.
    30:11 Jan STRÁNSKÝ - 0:1
     
    30:52
    A během chvilky mohlo být klidně srovnáno! Václav Karabáček už byl připravený před brankou, ale Pavel Pýcha těsně před ním kotouč srazil mimo hráče.
     
    31:27
    Dobrá bomba domácího obránce od modré, když toho Jan Růžička mnoho neviděl. Přesto zasáhl, a tak hosté nadále vedou o jednu branku.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Tomáš Pospíšil – 2 min., podrážení).
     
    32:16
    Milan Gulaš dostal znovu nabito na vrcholek levého kruhu, ovšem střela mu znova úplně nesedla. Minula branku o pořádný kus, puk posléze opustil třetinu.
     
    32:48
    Jihočeši se rozhodli pro vystřídání přesilovkové formace. Zdeněk Doležal měl být koncovým hráčem, ovšem přihrávka pro střelu z první nebyla ideální.
     
    33:28
    Jindřich Abdul zkoušel pálit z pravé strany, ovšem do jeho rány vpadl jeden z hostujících hráčů.
     
    33:44
    Tomáš Pospíšil je na ledě!
     
    34:19
    Středočechům se nepovedla rozehrávka z vlastního obranného pásma. Hra se tak přesouvá před Růžičku, povede se Jihočechům ještě srovnat v druhé části?
     
    34:55
    Roman Vráblík zachytil puk ještě v útočném pásmu, ale k zakončení se nedostal. Byl zády k brance, a tak posunul touš jen podél mantinelu za branku.
     
    35:35
    Komerční přestávka.
     
    36:02
    Jiří Novotný vyhrál vhazování v útočném pásmu, načež se ranou z první prezentoval Jindřich Abdul. Jeho ránu ovšem udržel Jan Růžička ve výstroji.
     
    36:46
    Jiří Ondráček sice zvládnul tečovat nahození, ale gólová šance z toho nebyla. Motor se v posledních minutách v útočné fázi přece jen hodně hledá.
     
    37:19
    Martin Beránek si sjížděl k brance, kde se ho snažil najít spoluhráč zadovkou. K mladému útočníkovi se ale puk nedostal, a tak se musí vracet do obrany.
     
    38:07
    Miloš Kelemen viděl volného Adama Rašku na středu hřiště, ale neposlal mu úplně ideální přihrávku. Hostující tak nakonec nemohl ani zakončovat.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:30
    Miroslav Holec odvedl dobrou práci za brankou Strmeně, a tak obral soupeře o kotouč. Jihočeši se ovšem s kotoučem nikam daleko nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už nám první branku přinesla! Ta padla v druhé přesilové hře hostujícího celku. V té první byla k vidění jen tyčka, následně už kotouč zamířil tam, kam měl. Pavel Pýcha posunul kotouč na Jana Stránského, jehož rána nad ledem se zastavila až v síti. České Budějovice toho jinak směrem dopředu moc nepředvedly a budou se muset před poslední periodou zvednout.

    Další třetina začne přibližně v 18:16.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 17 – 23
    Střely mimo: 13 – 9
    Zblokované střely: 6 – 7
    Hity: 1 – 0
    Vhazování: 21 – 19
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    A už se nám rozjela i poslední třetina dnešního duelu! V první formaci se nám představuje Lukáš Pech, Michal Vondrka a Zdeněk Doležal!
     
    40:51
    Trenérské duo se tedy rozhodlo sáhnout do domácí sestavy, ono se není co divit na druhou stranu. Jihočechům se v druhé periodě v ofenzivě moc nedařilo.
     
    42:01
    Jiří Ondráček skvěle vybojoval kotouč, Jan Růžička ale jeho pokus na zadní tyč vyrazil betonem! Následně dorážka Bindulise už byla hodně nepřesná.
     
    42:47
    Jeden z hostí držel kotouč pod bruslí v útočném pásmu, ale k ničemu mu to nebylo. Na druhé straně tvrdě vypálil Martin Beránek, ale gólman hostí zase chytá.
     
    43:11
    Už to vypadalo, že se domácí celek dostane do přečíslení tři na dva, ovšem znovu se ozvala píšťalka rozhodčího. Jihočechům je pískáno ofsajdové postavení.
     
    43:40
    David Šťastný šikovně nahodil kotouč před branku, ovšem ten se zastavil o dvojici před brankou. Jan Strmeň tak nakonec zasahovat nemusel.
     
    44:09
    Na druhé straně mohl vypálit Roman Vráblík, avšak jeho rána nepatřila mezi ty nejpovedenější.
     
    44:53
    Pavel Kousal dojel kotouč u mantinelu jako první, a tak následně nabil na útočnou modrou. Odtud sice přišla tvrdá rána, ta ale jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:36
    Jiří Ondráček jen nahodil kotouč podél mantinelu do útočného pásma, jelikož jeho spoluhráč mířil na druhou stranu. Domácí útočník si tak musí pro puk dojet.
     
    46:12
    Jihočeši vytvořili celkem slušný závar před Růžičkou, avšak ani z toho branka nebyla.
     
    46:47
    Roman Vráblík vyslal tentokrát tvrdou ránu, ani ta však neskončila v místě určení!
     
    47:11
    České Budějovice se hnaly do akce tři na dva, avšak nakonec ani nezakončily. Následně byla vidět vysoká hůl v obličeji českobudějovického útočníka, avšak přesilová hra z toho pro Motor nebude.
     
    48:03
    Domácí se drží v útočném pásmu, ovšem nedaří se jim vymyslet nějakou zajímavou možnost. Nakonec se navíc musí jen vracet do obranného pásma.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Kristofers Bindulis – 2 min., sekání).
     
    48:59
    Jihočeši vyhráli vhazování v obranném pásmu a poslali kotouč daleko za branku Růžičky. Následně navíc ještě drželi hosty daleko od své vlastní branky.
     
    49:35
    Pavel Kousal se prokličkoval až na střed hřiště, ale jeho následný pokus byl sražen hokejkou nad branku.
     
    49:51
    Hodně nepříjemný moment! Petr Šenkeřík se postavil do střely, jenže se při tom přetočil zády ke střele. Dostal tak do nechráněného místa někde na bederní páteři! Následně je hra raději přerušena a Šenkeřík bude muset být ošetřen. Nakonec mu spoluhráč pomohl na střídačku, tak uvidíme, jestli bude schopen pokračovat.
     
    50:29
    Kristofers Bindulis je na ledě!
     
    51:04
    Již dlouhou dobu vidíme souboj za brankou domácího gólmana, nakonec je ale hra přerušena.
     
    51:35
    Domácí se nepovedla rozehrávka v obranném pásmu a Jan Stránský byl u puku jako první. Jeho bekhendový pas ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    52:13
    Šikovné nahození o mantinel a Středočeši vybojovali útočné pásmo. Na chvilku sice kotouč ztratili, ale během několika sekund si jej sebrali zpět.
     
    52:53
    Jan Strmeň dnes obrovsky drží šance svého týmu! Přečíslení tři na jednoho vyrazil vedle sebe, kde ještě došlo k dorážce. I tam byl ale domácí brankář včas, a tak je to stále jen o gól!
     
    53:08
    Je za námi poslední komerční přestávka a do konce duelu nám chybí posledních sedm minut! Podaří se domácímu celku srovnat do konce hrací doby?
     
    53:50
    Petr Šenkeřík je nakonec zpět na ledě, což je velmi dobrá zpráva pro českobudějovické fanoušky.
     
    54:11
    David Šťastný se po pravé straně znovu dostal do střelecké pozice. Kapitán hostí mířil dobře, ale Jan Strmeň vytáhl další skvělý zákrok ramenem...
     
    54:36
    Jindřich Abdul zkusil skryté nahození od modré, ale Jan Růžička si místečko pro výhled přece jen našel. Připsal si tak další zákrok, tentokrát vyrážečkou.
     
    55:30
    Jakub Kotala si bez větších problémů dojel z rohu mantinelu až před gólmana, kterého bekhendem nedokázal přehodit! Velké štěstí pro Motor.
     
    56:04
    Na druhé straně se po delší době připomněl Milan Gulaš, avšak jeho štiplavá rána v brance neskončila.
     
    56:57
    Mladá Boleslav drží kotouč za brankou českobudějovického celku a hraje tam s ním bez větších problémů. Toto bude Středočechům bohatě stačit..
     
    57:46
    Jan Strmeň míří na střídačku!
     
    58:04
    Jihočeši se už delší dobu drží v útočném pásmu. Jan Štencel nakonec vyslal tvrdou ránu po boji v útočném pásmu, ale Jan Růžička má puk v lapačce.
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    58:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá výhodu jednoho muže v poli navíc a srovnává minutu před koncem stav na 1:1! Velkou zásluhu na tom má Jindřich Abdul, jenž po puku skočil a popostrčil ho na MILANA GULAŠE, jehož bomba z první zapadla nechytatelně k tyči. Asistence: Jindřich Abdul a Jan Štencel.
    58:57 Milan GULAŠ - 1:1
     
    59:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Jihočeši během dvaceti sekund dokonce otáčejí stav utkání a najednou jsou blízko třem bodům! Odražený kotouč totiž ze vzduchu sklepl JIŘÍ ONDRÁČEK, jenž procedil puk mezi betony brankáře těsně za brankovou čáru! Bez asistence.
    59:13 Jiří ONDRÁČEK - 2:1
     
    59:13
    Ve hře je ale ještě video!
     
    59:13
    Gól platí a Motor jde 47 sekund před koncem do vedení! Během několika sekund tak hned panuje jiná nálada v Budvar aréně.
     
    59:13
    Jenže video bude v akci ještě jednou, tentokrát jde o trenérskou výzvu! Je otázkou proč, jelikož Vondrka v brankovišti nestál...
     
    59:13
    A gól platí i po druhém zkoumání videa! Boleslavský trenér to prostě zkusil a nevyšlo to.
     
    59:13
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Jan Eberle.
     
    59:24
    Jan Růžička je na střídačce a hostující celek to ještě zkusí v pěti!
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla koncovka zápasu jak hrom! České Budějovice totiž otočily stav zápasu během šestnácti sekund, a to minutu před koncem duelu. Minutu a tři vteřiny před koncem, když Motor hrál v šesti hráčích v poli, skočil Jindřich Abdul po puku, který posunul na kapitána domácích. Milan Gulaš se do něj jednoduše opřel a trefil se přesně k tyči. O šestnáct sekund později se k odraženému puku dostal Jiří Ondráček, který ho slepl ze vzduchu mezi betony gólmana a dostal ho za brankovou čáru. Mladá Boleslav to následně zkusila i přes dvouminutový trest bez gólmana, ale naopak mohli ještě jednu branku přidat Jihočeši. To se sice nestalo, ale díky skvělé koncovce zůstávají všechny body v Budvar aréně.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 30
    Střely mimo: 14 – 14
    Zblokované střely: 9 -12
    Hity: 3 – 1
    Vhazování: 32 – 26
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:01:45)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 59. Gulaš (Abdul, Štencel), 60. J. Ondráček – 31. J. Stránský (Pavel Pýcha, D. Šťastný)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Šenkeřík, Piskáček (A), Percy, Bučko, Štencel, Vráblík, Bindulis – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, J. Ondráček, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (M. Schwarz) – Pavel Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Šidlík – Kotala, Fořt, D. Šťastný (C) – Kelemen, Adam Raška I, Pospíšil – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, Jan Eberle – J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík a Pavel Patera

    Rozhodčí: Pešina, Vrba – Zíka, Rampír

    Diváci: 1000
    thejrc.org