Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Dynamo Moskva
Středa 05.01.2022, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:43 (19:47:14)
     
    Střely na branku: 30 – 26
     
    Je konec! Domácí Jokerit zvládl souboj s Dynamem Moskva a vítězí hladce 5:1. Ve třetí třetině domácí celek své vítězství ještě potvrdil. Dynamo se sice snažilo hrát aktivně, ale po brejku se prosadil domácí Markus Hännikäinen. Na jeho zásah navíc v přesilové hře navázal Hannes Björninen.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Zajcev – 2 min., podrážení).
     
    59:20
    Dnešní duel už se pouze dohrává. Ani jeden z týmů se nikam nežene. Jokerit si je vědom toho, že dnešní duel zvládne vítězně.
     
    58:26
    Niklas Friman dostal nabito na levou stranu útočného pásma, ale zakončení příklepem mu vůbec nesedlo. Jeho rána skončila v lapačce brankáře.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:05 Hannes BJÖRNINEN - 5:1
     
    57:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit přidává pátou branku! HANNES BJORNINEN si počkal na přihrávku mezi kruhy, puk si zpracoval a nikým neatakován jej poslal do sítě! Asistence: Kalle Kossila.
     
    56:34
    Alexandr Petunin se na levé straně útočného pásma uvolnil a vypálil. Při pokusu však zlomil svou hokejku.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Rob Klinkhammer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:09
    Philip Holm se uvolnil kličkou na útočné modré čáře a zakončil zápěstím. Hostující brankář Bočarov se skvěle roztáhl a schoval puk v lapačce.
     
    55:30
    Andrej Sergejev se krásně uvolnil mezi kruhy, dostal se do zakončení, ale jeho projektil skončil na hrudníku připraveného gólmana!
     
    55:03
    Andrej Pedan na modré čáře získal volný kotouč, přihrál na levou stranu, nicméně odtamud už nikdo v bílém nevypálil. Ze strany Dynama je to spíše křeč.
     
    54:36
    Veli-Matti Savinainen v rohu útočného pásma dohrál jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval nějaký trest.
     
    54:03
    Vjačeslav Vojnov na modré čáře získal kotouč, nahodil jej na branku Jokeritu, ale gólman domácího celku byl opět připraven.
     
    53:37
    Philip Holm na levé straně útočného pásma dostal kousek prostoru, ale dělovkou forhendem zamířil kousek nad břevno.
     
    53:10
    Tommi Kivistö uklidňuje rozehrávku Jokeritu za brankou. Domácí hokejista počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly pouští na led i hostující kouč.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Schroeder (Friman), 9. B. O'Neill (Friman), 33. M. Anttila (Hännikäinen), 52. Hännikäinen (Schroeder, Turunen), 58. Björninen (Kossila) – 36. O. Lindberg


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Tervo) – P. Holm, O. Leskinen, A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – B. O'Neill, Kossila, Joensuu – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.
    Dynamo Moskva: I. Bočarov (Kulbakov) – Vojnov, A. Mironov, Andrej Sergejev, Volkov, J. Zajcev, A. Pedan, A. Bělov – Wedin, Šipačov, Galijev – Raševskij, O'Dell, O. Lindberg – Igumnov, Jakimov, Klinkhammer – Petunin, O. Zajcev, A. Fjodorov – Muranov.

    Rozhodčí: Birin, Sojin – Sivov, Šišlo
    thejrc.org