Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 4:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 4:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Berani Zlín
Pátek 07.01.2022, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás z olomoucké plecharény, Dnes se společně podíváme na utkání 39. kola Tipsport extraligy mezi týmy HC Olomouc a PSG Berani Zlín.
     
    HC Olomouc:

    Olomoučtí hokejisté nezažívají úplně nejlepší období. V posledních pěti zápasech zaznamenali pouze jedno vítězství, a to po nájezdech proti karlovarské Energii. V ostatních případech bral všechny body soupeř.
    V domácím prostředí pak kohouti naplno nebodovali od 21. listopadu, kdy v plecharéně porazili kladenské Rytíře 4:3. V utkání s Berany tak budou chtít obě tyto nepříznivé bilance vylepšit.

    V tabulce patří svěřencům trenérů Zdeňka Motáka a Jana Tomajka jedenácté místo se 48 body. V dnešním duelu by se jim přitom velice hodilo uspět, jelikož náskok na soupeře, kteří jsou v pořadí za nimi, se ztenčil na minimum (dvanáctý Litvínov má na kontě 47 bodů, třinácté Karlovy Vary pak 45).

    Hlavními hvězdami olomouckého kádru jsou dva členové elitní formace – Jan Káňa a David Krejčí. První jmenovaný má na kontě 35 kanadských bodů, druhý 33. Společně se tak podíleli na drtivé většině olomouckých branek.
     
    PSG Berani Zlín:

    Cíl Beranů pro letošní sezónu je jasný – udržet se v Extralize. Po katastrofální první polovině soutěže se nyní Valaši začínají zvedat. V posledních pěti zápasech zaznamenali výhru po nájezdech nad Vítkovicemi a zvládli i klíčový souboj s Kladnem. V duelech s Hradcem Králové, Libercem a Karlovými Vary se pak svěřenci trenéra Luboše Jenáčka museli smířit s hořkostí porážky.

    Právě výhra nad Rytíři snížila rozdíl mezi předposledním a posledním místem na pouhé tři body. Kladno má ovšem oproti Zlínu k dispozici ještě zápas navíc. Vzájemné zápasy mezi těmito dvěma soupeři taktéž hovoří lépe pro Středočechy. Parta kolem kapitána Pavla Kubiše tak musí hlavně sbírat body a doufat, že jejich největší soupeř v boji o záchranu alespoň dvakrát klopýtne. Zejména důležitý pak bude poslední vzájemný duel, který se odehraje na Zimním stadionu Luďka Čajky 18. února.

    Hlavními hvězdami Beranů jsou Daniel Gazda a Antonín Honejsek. První jmenovaný má na kontě 13 kanadských bodů, druhý pak 12.
     
    Vzájemné zápasy:

    Bilance vzájemných zápasů je v letošní sezóně vyrovnaná. V obou případech zvítězil domácí tým. V plecharéně skončil duel výsledkem 4:2 pro Olomouc, na Zimním stadionu Luďka Čajky pak 3:2 pro Zlín.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, A. Rutar, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Burian, Nahodil, Michal Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták, Jan Tomajko

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Žižka, T. Hanousek, Suhrada, O. Němec (A), Dluhoš, Ferenc – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Okál, R. Veselý, Fryšara – Karafiát, P. Sedláček (A), O. Flynn – Vopelka.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Daniel Pražák, Filip Vrba – Jiří Gebauer, Marek Hlavatý.
     
    Brankáři už přivádějí svá mužstva na modré čáry. Před utkáním bude ještě předán Lukáši Nahodilovi dres s číslem 500. Tohoto zápasového jubilea dosáhl rodák z Třebíče v předvánočním duelu na ledě českobudějovického Motoru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly patří Olomouci.
     
    00:25
    Do prvního útoku však zamířili Berani, jejichž snahu ale zastavil hvizd čárového sudího. Ofsajd.
     
    00:35
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    00:56
    Nepovedenou rozehrávku zachytili Zlínští na polovině hřiště, načež se vydali do rychlého protiútoku. Následná střela ale skončila pouze na Branislavu Konrádovi.
     
    01:34
    Domácí se dostali do útoku, u mantinelu bojoval Silvester Kusko, o kotouč ale nakonec přišel. Následně se na druhou stranu vydal Jakub Ferenc, avšak i jeho snaha nakonec vyšla vniveč.
     
    02:06
    Rána Zdeńka Okála z levého kruhu byla sražena olomouckou obranou do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude před Konrádem.
     
    02:45
    Michal Kunc se dostal ke kotouči ve středním pásmu, načež se vydal do toho útočného. Poté zkusil vystřelit zápěstím, trefil však jen před ním stojícího obránce.
     
    03:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Závar před zlínskou brankou končí vedoucím gólem Hanáků! Poté, co David Krejčí na Kašíka nevyzrál, pálil na brankáře Beranů Jan Švrček. I proti němu Kašík vytáhl výborný zákrok, nicméně na dorážku VOJTĚCHA TOMEČKA uz nedosáhl. Asistence: Jan Švrček a David Krejčí.
    03:01 Vojtěch TOMEČEK - 1:0
     
    03:46
    Libor Kašík chtěl dostat puk do bezpečí, nicméně kotouč přeletěl mantinel, a to bez zásahu plexiskla. Hostující gólman tak dostává dvouminutový trest, který odsedí Zdeněk Okál.
     
    04:19
    Jan Káňa pálil zleva, trefil však jen Kašíka. Následně Berani vyhodili.
     
    04:35
    Nepovedená přihrávka na Lukáše Nahodila končí dalším vyhozením, o které se postaral Tomáš Žižka.
     
    04:56
    Jan Knotek se ocitl v dobré pozici, dostal však nahrávku pouze na brusle. Zakončit tak nedokázal.
     
    05:21
    Vynikající zákrok Libora Kašíka proti Davidu Krejčímu! Olomoucký centr si najel na pravý kruh, nicméně zlínský strážce svatyně proti němu vyjel a střelu zneškodnil
     
    05:46
    Hosté v plném počtu.
     
    06:36
    Kašík nyní raději přikryl kotouč před dotírajícími protihráči. Následuje komerční přestávka.
     
    06:48
    Činit se musel i Branislav Konrád, jenž kryl velmi dobrou střelu z první z hole Dareka Hejcmana.
     
    06:51
    Kotouč se ocitl mimo hřiště, vhazovat se bude před Konrádem.
     
    07:31
    Útočnou snahu olomouckých obrana Beranů zastavila. Následně ovšem Zlínu nevyšla rozehrávka, a tak rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    07:33
    Ihned po buly pálil Švrček, kotouč se ke Kašíkovi ale nakonec nedostal.
     
    08:12
    Ofsajd Olomouce.
     
    08:48
    Dopředu pelášil Oskar Flynn, přihrávku jednoho ze svých spoluhráčů ale nakonec nedostihl. Olomoucká obrana si puk přebrala.
     
    09:02
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:05
    Berani jdou do tří. Ihned po buly míří na trestnou lavici i Pavel Sedláček, a to za sevření puku rukou. Kohouti tak budou mít k dispozici téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku.
     
    09:35
    Další skvělý zákrok Libora Kašíka, a to proti střele z první od Jana Káni! Zlínský gólman skočil ke své pravé tyči a pokus nejproduktivnějšího forvarda domácích vyrazil. Následně stejný hráč trefil tyč.
     
    10:16
    Další kombinace nebyla ze strany Olomouce povedená. Berani vyhazují
     
    11:00
    Rána Davida Krejčího končí pouze na zadním mantinelu, následně Pavel Kubiš ušetřil drahocenný čas.
     
    11:05
    Oba hráči Zlína už jsou na ledové ploše. Berani krizovou situaci ustáli.
     
    Radek Veselý střílel zprava, Branislav Konrád si připsal úspěšný zákrok.
     
    12:01
    Libor Kašík zastavil střelu Davida Škůrka od modré, načež přerušil hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    12:44
    Jiří Suhrada ztratil puk, čehož mohl využít Rostislav Olesz. Hostující obránce ale svoji chybu zavčasu napravil a zakončení Oleszovi překazil.
     
    13:35
    Hanáci jsou usazeni ve zlínském obranném pásmu, k nebezpečnější střele se ale zatím nedostávají.
     
    13:52
    nyní se Beranům povedlo dostat puk do bezpečí, díky čemuž mohli vystřídat.
     
    14:48
    Tomáš Žižka pálil od modré, trefil však jen před ním stojícího beka. Zlín je ale taktéž usazen v útočné třetině, stejně jako předtím jeho soupeř. Ani on se ale k nebezpečné šanci nedostává.
     
    15:40
    David Škůrek vyslal na Kašíka prudkou ránu, přičemž hostující strážce svatyně s ní měl problémy. Nakonec však dostal puk mimo tři tyče.
     
    16:04
    Na druhé straně skryl střelu Antonína Honejka do své výstroje a přerušil hru. Následně si s jedním z olomouckých hráčů vyřizoval účty Zdeněk Okál, rozhodčí však tuto roztržku rychle ukončili.
     
    16:39
    Z mezikruží pálil Jiří Ondrušek, Libor Kašík ale vytáhl další přesný zákrok.
     
    17:08
    Zlínská branka je posunutá, přičemž Libor Kašík se nachází v nehokejové pozici. Zapříčinil to Rostislav Olesz, jenž do brankáře nechtěně najel poté, co svojí jízdu nedobrzdil . Zdá se ale, že je Kašík v pořádku.
     
    17:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují svůj náskok! Střelu Dalibora Řezníčka tečoval před Kašíkem LUKÁŠ NAHODIL. Hostující gólman byl proti tomuto zásahu bezmocný. Asistence: Dalibor Řezníček.
    17:54 Lukáš NAHODIL - 2:0
     
    18:01
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    18:46
    Další závar před hostující brankou. Střelu Davida Krejčího se snažil dorazit Tomáš Černý. Libor Kašík ovšem udržel puk před brankovou čarou.
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Z ostrého úhlu pálil Pavel Kubiš. Branislav Konrád si prostor u své tyčky pohlídal.
     
    20:00
    Hráči dlouho bojovali o kotouč u zadního mantinelu. Tento souboj zastavila až závěrečná siréna.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vedou domácí hokejisté 2:0. Skóre otevřel ve čtvrté minutě po dorážce Švrčkovy střely Vojtěch Tomeček. Dvě minuty před koncem úvodní části pak Řezníčkovu střelu od modré nechytatelně tečoval Lukáš Nahodil. Vedení Hanáku přitom mohlo být ještě vyšší. Největší šance si vypracovali během přesilové hry pěti proti třem, avšak Berany zatím drží skvěle chytající Libor Kašík. Zlínský brankář by ovšem potřeboval, aby jeho snahu podpořili i jeho spoluhráči v útoku. Herně jsou na tom totiž hosté zatím hůře. Uvidíme, zdali se tento obraz změní ve druhé části.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní buly druhé dvacetiminutovky patří domácícm.
     
    20:50
    Rána Ondřeje Němce od modré skončila pouze na zadním mantinelu. Následně se stejný hráč dostal k puku znovu, přičemž se jeho pokus snažil tečovat Alexandre Mallet. Branislav Konrád si ale nakonec poradil.
     
    21:32
    Jan Švrček nyní špatně rozehrál a málem z toho byl vlastní gól. Puk ale nakonec skončil na boční síťce.
     
    22:09
    Berani se do druhé třetiny vrhli s velkým zápalem. Další střelu na Konráda vyslal Vladimir Michasjonok. Olomoucký brankář schoval kotouč do výstroje a přerušil hru.
     
    22:23
    Zakázané uvolnění Olomouce
     
    22:37
    Jakub Navrátil se vydal dopředu, načež hledal před brankou volného Rostislava Olesze. Situaci ale zachránil Tomáš Žižka, jenž tuto přihrávku výborně vystihl svojí hokejkou.
     
    22:37
    Jakub Navrátil se vydal dopředu, načež hledal před brankou volného Rostislava Olesze. Situaci ale zachránil výborným obranným zákrokem Tomáš Žižka, jenž tuto přihrávku vystihl svojí hokejkou.
     
    23:54
    Jiří Suhrada převzal puk v obranném pásmu, oba celky střídají.
     
    24:21
    Jan Káňa se snažil dostat přes Jakuba Ference, ten se však obelhat nenechal a kotouč mu sebral.
     
    25:00
    Adam Rutar pálil z hranice mezikruží, Libor Kašík ale proti jeho ráně vytasil svojí lapačku a přerušil hru.
     
    25:09
    Podobně dopadl i Silvester Kusko, jehož střelu schoval Kašík do své výstroje.
     
    25:51
    Zleva pálil Jan Knotek, trefil však jen boční síť, Následně byla zlínská branka opět posunuta. Rozhodčí chtěli poté vyloučit Silvestera Kuska, jelikož si mysleli, že právě on neférově najel do Libora Kašíka a posunul tím klec. Tento trest však odvolal Zdeněk Okál, který Kuska na svého brankáře natlačil. Parádní gesto fair play od hostujícího útočníka!
     
    26:09
    Jan Bambula trefuje tyč!
     
    26:41
    Nyní se stejný hráč dostal nikým nehlídán až před Kašíka, ten si však s jeho zakončením poradil.
     
    26:52
    Na druhé straně vykryl Branislav Konrád ránu Vladimira Michasjonoka. Následuje komerční přestávka.
     
    27:35
    Střela z levé strany v podání Jakuba Ference končí mimo tři tyče.
     
    27:51
    Přesilovou hru si zahrají také Berani. David Škůrek podrazil Dareka Hejcmana a míří na trestnou lavici.
     
    27:58
    Kohouti ale vyhráli buly a povedlo se jim vyhodit.
     
    28:24
    Ani nyní se Beranům nepodařilo usadit v útočném pásmu. Domácí se opět osvobodili.
     
    28:52
    Zlínští si nepohlídali přechod přes modrou čáru. Rozhodčí pískají ofsajd.
     
    29:11
    Jan Bambula zachytil rozehrávku hostí a poslal kotouč až za Libora Kašíka.
     
    29:48
    Až nyní se Berani dostali ke kombinaci, kterou zakončoval Darek Hejcman. Jeho ránu však zastavil Dalibor Řezníček.
     
    29:58
    S koncem Škůrkova trestu se dostal do obrovské příležitosti Jakub Ferenc společně s Patriksem Zabusovsem. Druhý jmenovaný se obloučkem pokoušel přehodit Branislava Konráda, ten však předvedl výborný zákrok.
     
    31:16
    Tomáš Černý byl v tísni, nakonec se mu však povedlo rozehrát. Puk se tak dostal až k Davidu Krejčímu, jehož střela byla ovšem ztlumena Pavlem Kubišem. Libor Kašík tak se zákrokem neměl větší problémy.
     
    31:26
    Zakázané uvolnění Zlína.
     
    32:14
    Adam Rutar pálil od modré čáry, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Na druhé straně dopadl stejným způsobem pokus Antonína Honejska.
     
    32:58
    Branislav Konrád zachytil puk do lapačky, načež rychle rozehrál.
     
    33:21
    Nahození Jiřího Ondruška zkoušel tečovat Silvester Kusko. Libor Kašík si ale s tímto poradil.
     
    34:20
    Zlínský útok zastavil Jan Švrček. Olomoucký obránce se snažil založit rychlou protiakci, přihrál ale nepřesně.
     
    35:04
    Libor Kašík nyní předvedl dva důležité zákroky proti střelám z mezikruží. Zlínský brankář svůj tým dnes opravdu drží.
     
    35:32
    Olomoučtí měli k dispozici přečíslení dvou proti jednomu. Jan Káňa předložil kotouč Davidu Krejčímu, jenž však střelou z první minul. Stalo se tak díky dalšímu parádnímu zásahu Libora Kašíka. Kotouč skončil v ochranné síti, následuje komerční přestávka.
     
    36:26
    Střela na bližší tyč v podání Radka Veselého skončila na betonech Branislava Konráda.
     
    36:49
    Darek Hejcman poslal k zemi Jana Knotka. Olomoucký útočník si to nenechal líbit a do svého soupeře se okamžitě pustil Rozhodčí ocenili tuto roztržku dvěma minutami pro oba borce.
     
    37:30
    Nyní tedy oba týmy hrají ve čtyřech. Kotouč skončil mimo hřiště, vhazovat se bude před Kašíkem.
     
    37:44
    Přihrávka na Davida Krejčího neměla potřebné parametry. Zlínská obrana ji včas zachytila.
     
    38:40
    Jan Bambula jel po přihrávce Davida Krejčího zcela sám na Libora Kašíka, ten si však s jeho forhendovou kličkou poradil na výbornou!
     
    38:49
    Oba celky jsou v pěti.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé přetiny.
     
    39:12
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    39:32
    Alexandre Mallet vypíchl kotouč Vilému Burianovi, načež se snažil rychle rozehrát. Jeho přihrávka ale žádného z Beranů nenašla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Začátek druhé třetiny vyšel lépe Beranům, kteří v prvních pěti minutách řádně zaměstnali Branislava Konráda. Poté však převzali opět iniciativu kohouti, kteří si vytvořili větší množství šancí. Berany ovšem stále drží nad vodou Libor Kašík, který si připsal několik efektních, a zároveň efektivních zákroků. Stav po čtyřiceti minutách je tak stále 2:0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly vyhráli hráči Olomouce, kteří vzápětí nahodili puk za Kašíkovu branku.
     
    40:50
    Berani zastavili puk za svojí klecí, načež zamířili na střídačku.
     
    41:01
    Ofsajd Zlína.
     
    41:15
    U mantinelu zůstal po nárazu leže Patriks Zabusovs. S lotyšským útočníkem to nevypadá vůbec dobře.
     
    41:15
    K zadnímu mantinelu přispěchli i lékaři. Vše se stalo poté, co byl Zabusovs dohrán za olomouckou brankou. Náraz to přitom vůbec nebyl příjemný.
     
    41:15
    Nyní se ale Patriks Zabusovs zvedl a odjel na střídačku, i když s bolestivou grimasou. Důležité je, že bude nejspíše v pořádku.
     
    41:32
    Zajímavou střelu vyslal na Konráda Štěpán Fryšara, Olomoucký gólman ale schoval puk do výstroje a přerušil hru.
     
    42:32
    Michal Kunc nahodil puk za zlínskou branku, kam si sjel Libor Kašík. Hostující brankář rychle rozehrál.
     
    42:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ NAHODIL je dnes dvougólovým střelcem! Poté, co obdržel přihrávku od Tomáše Černého, si sjel na pravý kruh a střelou zápěstím vymetl levý roh Kašíkovy branky. Asistence: Tomáš Černý a Vilém Burian.
    42:54 Lukáš NAHODIL - 3:0
     
    43:37
    Do další velké přiležitosti se po přihrávce Vojtěcha Tomečka dostal David Krejčí. Libor Kašík ale předvedl další výborný zásah a neumožnil tak centru elitní olomoucké formace vstřelit čtvrtý gól.
     
    44:46
    Jan Dluhoš s Jakubem Ferencem se dostali dopředu, načež jejich souhru zakončil z druhé vlny Vladimir Michasjonok. Kotouč skončil ale pouze mimo branku.
     
    45:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je to 4:0! Lukáš Nahodil se nyní ze střelce proměnil v nahravače. Jeho nabídku využil VILÉM BURIAN, jenž střelou zápěstím překonal Kašíka. Asistence: Lukáš Nahodil a Adam Rutar.
    45:31 Vilém BURIAN - 4:0
     
    46:17
    Libor Kašík v dnešním utkání dochytal. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal Daniel Huf. Za svůj výkon si ale zaslouží absolutorium.
     
    46:17
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hákování).
     
    46:25
    Berani přesilovku nezahájili dobře. Kohoutům se povedlo vyhodit.
     
    46:55
    Stejně tak to dopadlo i nyní. Zlínští se zatím nedokáží dostat do útočné třetiny.
     
    47:31
    Nyní se už hosté usadilii v útočném pásmu a kombinují.
     
    48:11
    Střela z mezikruží skončila mimo Konrádovu branku. Následně pálil Ondřej Němec. Jeho pokus skončil v náručí olomouckého brankáře.
     
    48:17
    Domácí v plném počtu.
     
    48:45
    Daniel Huf si připsal svůj první úspěšný zákrok, načež přerušil hru.
     
    48:59
    Zakázané uvolnění Beranů.
     
    49:39
    Tomáš Černý udržel útočné pásmo, načež od modré Čáry vypálil. Daniel Huf schoval tuto střelu do své lapačky.
     
    49:59
    Oskar Flynn střílel z levého kruhu, svůj pokus ale zamířil pouze nad Konrádovu branku.
     
    50:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., sekání).
     
    50:26
    Stejně jako v předchozích případech, i nyní domácí hokejisté po vyhraném buly vyhazují.
     
    51:00
    V oslabení vypálil Jiří Ondrušek. Střela to byla sice prudká, ovšem velmi nepřesná.
     
    51:40
    Zdeněk Okál zavezl puk do útočné třetiny, načež předal puk Ondřeji Němcovi, jenž pálil z mezikruží. Kotouč nakonec skončil nad brankou.
     
    52:01
    Další olomoucký útok v oslabení si vzal na starost David Krejčí. Zakončit se mu ale nakonec nepodařilo, a to díky velmi dobrému zákroku jednoho ze zlínských obránců.
     
    52:20
    Domácí v plném počtu.
     
    52:40
    Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
     
    53:18
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Rutar – 2 min., podrážení).
     
    53:29
    Domácí se osvobozují.
     
    53:48
    Stejně tak nyní, a to po nepřesné rozehrávce Antonína Honejska.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Hanousek – 2 min., podrážení).
     
    55:00
    Nepovedená rozehrávky mohl využít Jakub Navrátil, který měl spoustu volného prostoru. Svoji střelu ale nakonec poslal na zadní mantinel
     
    55:18
    Olomoučtí jsou v pěti a mají k dispozici krátkou přesilovku.
     
    55:50
    Domácí kombinují a hledají vhodný prostor ke střele.
     
    56:02
    Jan Káňa už byl s pukem ve středním pásmu, a tak rozhodčí pískají ofsajd.
     
    56:26
    Zprava pálil David Krejčí, branku netrefil. Berani jsou v pěti.
     
    57:04
    Velká šance Zdeňka Okála! Zlínský útočník si vybruslil před Branislava Konráda, načež se jej pokusil vymíchat. Domácí brankář se ale nachytat nenechal.
     
    57:36
    Na druhé straně pak zakončoval přečíslení po přihrávce Lukáše Klimka Vojtěch Tomeček, mezi tři tyče však nezamířil.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vladimir Michasjonok – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    58:00
    Beranům se povedlo vyhodit, kohouti musejí začít útočnou akci z vlastního obranného pásma. Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:36
    Přihrávka Tomáše Černého na Rostislava Olesze byla nepřesná. Hosté se tak opět osvobozují.
     
    59:06
    David Krejčí vybízel ke střele Jana Knotka. Tomu však puk těsně před střelou vypíchli pozorní obránci.
     
    59:36
    Hosté v plném počtu.
     
    59:37
    Lukáš Nahodil mohl zkompletovat hattrick, avšak Daniel Huf byl proti.
     
    59:57
    Pozor, po skrumáži před Branislavem Konrádem se puk ocitl někde ve výstroji olomouckého brankáře, přičemž je možné, že se překulil přes brankovou čáru! Rozhodčí si půjdou zatelefonovat.
     
    59:57
    Hlavní sudí po konzultaci s kolegou u videa rozpažuje! Vypadá to tedy, že Konrád o čisté konto nepřijde.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině olomoučtí hokejisté vstřelili další dvě branky. Nejprve zaznamenal svoji druhou trefu v dnešním duelu Lukáš Nahodil, načež o několik minut později skóroval i Vilém Burian. Po čtvrtém gólu nahradil Libora Kašíka ve zlínské svatyni Daniel Huf, jenž už neinkasoval. Berani mohli snížit, a to zejména po akci Zdeňka Okála, Branislav Konrád ale nakonec čisté konto udržel. Hanáci tak po šesti týdnech vítězí na domácím kluzišti, a to 4:0.
     
    To je ode mě vše. U dalších zápasů Tipsport extraligy se těším na počtnou! (20:29:08)
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Švrček, David Krejčí), 18. Nahodil (Řezníček, J. Káňa), 43. Nahodil (T. Černý, Burian), 46. Burian (Nahodil, A. Rutar)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, A. Rutar, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Burian, Nahodil, Michal Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták, Jan Tomajko

    Berani Zlín: Kašík (47. Huf) – Žižka, T. Hanousek, Suhrada, O. Němec (A), Dluhoš, Ferenc – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Okál, R. Veselý, Fryšara – Karafiát, P. Sedláček (A), O. Flynn – Vopelka.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Daniel Pražák, Filip Vrba – Jiří Gebauer, Marek Hlavatý
    thejrc.org