Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 4:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 07.01.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Motor hraje bez brankáře.
     
    54:46
    Budějovická lavička si bere oddechový čas.
     
    54:46
    Mohlo být rozhodnuto. V oslabení měli gól na lopatě Krištof s Ostřížkem a především druhý jmenovaný netrefil z ideální pozice prázdnou klec.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., hákování).
     
    45:56
    Mohlo to být 5:2: Nahození od modré v podání Krištofa tečoval šikovně Šik, ale kotouč o pár čísel minul zařízení.
    42:24 Miroslav HOLEC - 4:2
     
    42:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je sníženo, Valský od mantinelu uviděl volného MIROSLAVA HOLCE, který si najel mezi kruhy a pěknou střelou na vyrážečku nedal Tomkovi šanci. Spolupráce někdejších hráčů Brna tak končí gólem a Motor je stále ještě ve hře. Asistence: Jakub Valský.
     
    40:01
    Střídání v týmu Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Dominik Hrachovina, přichází Jan Strmeň.
    39:57 Luboš HORKÝ - 4:1
     
    39:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Po konci přesilovky je tu další gól v síti Budějovic. Znovu to nevypadalo, že by se domácí prosadili, ale v závěru napřáhl tvrdou bombou Mueller, po zásahu Hrachoviny se puk vykutálel před bránou a tam pohotový LUBOŠ HORKÝ bez problémů zakončil. Asistence: Peter Mueller, Michal Krištof.
     
    37:55
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš Pech – 2 min., hákování).
    35:36 Vladimír ROTH - 3:1
     
    35:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí svou početní výhodu dokázali využít. Dlouho to sice nevypadalo, pak se ale do puku opřel VLADIMÍR ROTH a zkušený bek propálil vše, co mu stálo v cestě. Možná i odrazem o tyč je Hrachovina překonán a Brno oskakuje na rozdíl dvou branek. Pro Rotha je to první gól v sezoně. Asistence: Petr Holik, Martin Zaťovič.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Ondráček – 2 min., hákování).
     
    30:53
    Na Hrachovinu si nepřišel ani Mueller, který si jen tak lehce protlačil před branku a bekhendem zakončil. Budějovický gólman už málem lovil puk ze sítě, ale obránce vytáhl v poslední moment kotouč z brankoviště.
     
    29:56
    A další dvě gólovky. Pavlík nabral rychlost od vlastní třetiny a nešel zastavit. Musel ho až vyčapat Hrachovina svým ramenem. Poté přišel další pokus, tentokrát Vincoura. Hostující mág drží svůj tým měrou vrchovatou.
     
    26:42
    Budějovice v posledních minutách pořádně zazlobily, Tomek měl plné ruce práce. Stále se ale něco děje a Kometa také mohla přidat gól. Gulašiho parádní přihrávka na Horkého volala po brance, ale brněnský útočník v jasné pozici trefil jen lapačku Hrachoviny.
     
    25:18
    Mohlo byt znovu vyrovnáno. Martin Hanzl se rozjel od modré sám na Tomka, ale ten skvělým zákrokem zlikvidoval jasnou tutovku hostů.
    21:29 Michal KRIŠTOF - 2:1
     
    21:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí ihned reagují a znovu vedou. Horký vystihl špatnou rozehrávku Motoru a volný MICHAL KRIŠTOF sám před gólmanem nezaváhal. Položil si ho a poslal bekhendem puk do sítě. Asistence: Luboš Horký.
    21:02 Jiří NOVOTNÝ - 1:1
     
    21:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je srovnáno. První varování nestačilo, Kometa opět v obraně nechala mezeru a pustila ke střele JIŘÍHO NOVOTNÉHO. Tomu Abdul naservíroval kotouč před bránu a s velkou klikou procedil kotouč za Tomka. Asistence: Jindřích Abdul, Milan Gulaš.
     
    17:44
    Největší šance Motoru příchází v závěru třetiny. Štencel si najel mezi kruhy a svižnou střelou orazítkoval břevno brněnské svatyně.
     
    13:59
    Doležal to zkusil po individuální akci, najel si od modré až před Tomka a táhlou střelou jen o kousek minul pravou tyč.
     
    12:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:55
    Tohle už byla gólovka Motoru. Holec dostal načepovanou jedenáctku přímo na volej a jeho prudká pumelice zastavila až lapačka Tomka po ukázkovém semaforu.
     
    10:18
    Holíkova ukázková souhra s Muellerem, který si našel prostor na slotu a Hrachovina předvedl další výtečný zákrok.
     
    09:03
    Obrovská šance Komety. Ďaloga od modré čáry uviděl před bránou stojícího Vincoura, který tváří v tvář nechal vyniknout dalšího brněnského rodáka, Dominika Hrachovinu.
    05:08 Marek ĎALOGA - 1:0
     
    05:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byl fofr. Jednak si Kometa gól zasloužila, protože měla neustále velký tlak a druhak má ve svém kádru MARKA ĎALOGU. Mueller našel slovenského obránce na červené, ten se rozjel jak Sáblíková v nejlepších letech a krásně mezi betony nachytal Hrachovinu. Skvělá a hlavně rychlá akce znamená vedení Brna. Asistence: Peter Mueller a Petr Holík.
     
    03:03
    Další velká šance Komety. Mueller našel před bránou zcela volného Zaťoviče, který měl před sebou prázdnou bránu, ale nestačil se v pravý moment zorientovat, otočit a než vystřelil, už byl Hrachovina betony na ledě.
     
    02:05
    Viděli jsme dvě slušné šance na obou stranách. Nejdřív Vráblík si najel mezi kruhy a mířil pod víko Tomkovy brány, ale o kousek minul. Poté Mueller našel Holíka, který se šikovně uvolnil kličkou do bekhendu a Hrachovina předvedl první těžký zákrok. Ještě se díval, zda mu kotouč nevypadl z výstroje.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. Ďaloga (P. Mueller, P. Holík), 22. Krištof (L. Horký), 36. Roth (P. Holík, Zaťovič), 40. L. Horký (P. Mueller, Krištof) – 22. J. Novotný (Abdul, Gulaš), 43. Holec (Valský)


    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, Roth – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Šik, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Dočekal, Ostřížek, T. Šoustal.
    Trenér: Jiří Kalous

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (41. Strmeň) – Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Štencel, Vráblík, Bučko – J. Ondráček, Holec, Valský – Vondrka, Pech (A), Z. Doležal – M. Beránek, M. Hanzl, Venkrbec – Abdul, J. Novotný, Gulaš (C).
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lederer, Ganger

    Diváci: 1000
    ocianews.com