Chabarovsk – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Kazaň 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 3:4 (po pr.)
Magnitogorsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:0 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Omsk – Minsk 3:0 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 0:0 (odl.)
po prodl.
CSKA Moskva
3:4 (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 07.01.2022, 12:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, děkuji vám za pozornost a u dalších on-line přenosů zase někdy na počtenou! (15:10:07)
     
    Češi ani Slováci na soupiskách nebyli.
     
    To CSKA propáslo šanci se aspoň dočasně posunout na vedoucí flek Západní konference, za vděk tak musí vzít jen posunu na třetí místo.
     
    I když nejlepší střelec KHL Niko Ojamäki nebodoval, na ledě byl nesmírně platným hráčem. Nad všemi dominoval jak v rychlosti střelby (150,5km/h), tak v rychlosti bruslení (37km/h). I díky jeho příspěvku si Viťaz odveze z hlavního města vítězství.
     
    Viťaz zaskočil CSKA netypickým power-play

    V první třetině jasně lepší CSKA nedokázalo střeleckou převahu vyjádřit gólově a po brance inkasované v oslabení muselo dotahovat. Hřebínek Moskvanům srazil ve 14. minutě Daniel Audette, jenž využil svého dobrého postavení i šťastného odrazu kotouče před poloprázdnou branku. Domácí byli sice blízko vyrovnání, když se po Wallmarkově střele puk proletěl vzduchem a dopadl k druhé tyči, Igor Saprykin se však rychle zorientoval a stejně jako při jiných krizích Viťaz podržel.

    Ve druhé třetině měli Moskvané navrch ještě více, když soupeři povolili pouze čtyři střely na branku. Žádná z nich se neujala, na druhou stranu však favorita dlouho trápila koncovka. Teprve slepenec gólů ve 36. a 38. minutě nahrál týmu do karet. Andrej Světlakov obstaral v přesilovce vyrovnání a Michail Grigorenko v rovnovážném počtu obrat.

    Jenže stejný kousek se po přestávce podařil i Fjodorovi Malychinovi ve spolupráci s Mirem Aaltonenem. V tu dobu zbývalo CSKA na srovnání osm a půl minuty. Wallmark ještě v dobré šanci minul, avšak Alexandr Popov už mířil v čase 57:44 přesně. Za stavu 3:3 se tak šlo do prodloužení.

    V něm hostující trenér Juri Babenko vsadil na hru bez brankáře se čtyřmi hráči v poli. A tahle netypická varianta mu k velkému překvapení vyšla. Autorem vítězného gólu se stal Fjodor Malychin.

    Viťaz tak porazil loňského finalistu 4:3 v prodloužení.
    Viťaz překvapil CSKA v prodloužení
     
    Konec zápasu.
    62:15 Fjodor MALYCHIN - 3:4
     
    62:15
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Juri Babenko si mne ruce, sázka na power-play se mu vyplatila! Jeho svěřenci uzamkli CSKA v pásmu, kde kombinovali. Voronkovovu polovysokou střelu z pozice levého beka pak za záda Fedotova tečoval FJODOR MALYCHIN. Asistence: Jegor Voronkov a Vitalij Popov.
     
    61:20
    Do ulity zalezlé CSKA se vytrvale brání a čeká na správný moment k brejku.
     
    60:09
    Viťaz hraje netypicky bez brankáře se čtyřmi hráči v poli!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zápasu přihlíží 2 865 diváků.
     
    Střely na branku: 38:15 (13:6, 13:4, 12:5).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Žádost o další obrat Igor Saprykin rezolutně odmítl. Vše tak nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
    57:44 Alexandr POPOV - 3:3
     
    57:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V CSKA Areně je zase veseleji! Rozjetý Slepyšev se na levé straně protáhl před Kemiläinena a před brankou našel nedobře střeženého ALEXANDRA POPOVA, kterému stačilo dobře nastavit hůl. Podíl viny na tom má Voronkov. Asistence: Anton Slepyšev.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 36. Světlakov (Slepyšev, Okulov), 38. Grigorenko (Grudinin, Arťom Sergejev), 58. Alexandr Popov (Slepyšev) – 14. Audette (M. Aaltonen, Starkov), 50. Malychin (Rasskazov), 52. M. Aaltonen (Starkov), 63. Malychin (Jegor Voronkov, V. Popov)


    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Gamzin) – D. Dietz, Dahlbeck, Arťom Sergejev, Grudinin, M. Ibragimov, Provolněv – Grigorenko (A), Wallmark, Nordström – S. Plotnikov, Světlakov, Okulov – V. Abramov, P. Karnauchov, Slepyšev (A) – Sorkin, Andronov (C), M. Guskov – Mingačov, Alexandr Popov.
    Trenér: Sergej Fjodorov

    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Dorožko) – Kemiläinen, Jegor Voronkov, F. Zotov, Lisovec, Golovkov (A), Borodkin, K. Ljamin – Starkov, M. Aaltonen (A), Ojamäki – Audette, V. Popov, Barabanov – Malychin (C), Rasskazov, Arkalov – Šiksatdarov, I. Zinčenko, Ivaňuženkov.
    Trenér: Juri Babenko

    Rozhodčí: Sidorenko, Fraňo – Goljak, Poljakov

    Diváci: 2 865
    ocianews.com