Slavia – Havířov 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 6:4 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:0 (kont.)
Přerov – Kolín 1:2 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Sokolov – Prostějov 5:4 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
HK Mladí Draci Šumperk
Sobota 08.01.2022, 15:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina E
Partner:
     
    Hosté ve třetí třetině navýšili své vedení na rozdíl dvou branek, když v úvodu závěrečné dvacetiminutovky ubránili oslabení a v následné přesilovce se prosadil Kryštof Seidenglanz. Další gól přes množství šancí padl až v 58. minutě, a to do prázdné branky, když se ve středním pásmu napřáhl Patrik Janech.
    Vsetínským kromě prohry 2:5 komplikuje situaci do dalších zápasů to, že vinou zranění přišli o dva hráče.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek sobotního večera. (19:09:05)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Hosté drží puk za svou brankou. Utkání už se jen dohrává.
     
    59:13
    Lichner se k zakončení přece jen dostal. Vybojoval puk u mantinelu za brankou a z pravého kruhu poslal kotouč k bližší tyči. Střela trefila připraveného vsetínského gólmana.
     
    58:32
    Lichner v situaci dva na dva neprošel přes Kučného. Hraje se stále u Konečného branky, ale kotouč mají na hokejkách domácí.
     
    58:19
    Kotrlova střela od modré čáry byla pro Valentu skryta za bránícími i clonícími hráči. I přesto si s pokusem domácího beka šumperský brankář poradil. Střela mířila k levé tyči a Valenta ukryl puk do lapačky.
     
    57:50
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    PATRIK JANECH se ze středního pásma trefuje do prázdné branky. Asistence: Bez asistence.
     
    57:30
    Po Raušerově zakončení z bezprostřední blízkosti zvoní tyč.
     
    57:21
    Time out vypršel. Vsetínští se do hry vrací s šesti hráči v poli. Konečný je na střídačce.
     
    57:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:03
    Vsetínská rozehrávka ze středního pásma skončila na holi Kotrly. Ten se do útočného pásma probojoval spolu s Vaňkem, přes dobrou obranu hostů bylo ale téměř nemožné vyslat přihrávku od mantinelu a kotouč končí pod Valentovou lapačkou.
     
    55:58
    Hra se opět trochu uklidnila a slovo v útoku patří Šumperku. Mladí Draci mají ve zvyku střílet z ostrého úhlu k bližší tyči a Konečný si tento prostor dobře hlídá.
     
    53:40
    Rychlé brejky na obou stranách. Nejprve se v situací sám před gólmanem neprosadil Kovář, což k podobnému počinu vybídlo Peškara. Ani hostující útočník se z gólu neradoval, a tak posledním, kdo podobnou akci vyzkoušel, byl Koláček. Vsetínský střelec proti Valentovi neuspěl. Pokusil se dostat puk do branky na levým betonem, ale tam hostující brankář přiložil svou lapačku.
     
    52:51
    Oba celky se v ofenzivní činnosti pravidelně střídají. Nyní obsadili prostor před soupeřovou brankou Valaši, přičemž Valenta musel zasahovat u své levé tyče proti střele z vrcholu kruhu.
     
    51:12
    Na druhé straně to zkusil Seidenglanz, kterému nedělá problém projít ani mezi čtveřicí bránících hráčů Vsetína. Jeden takový kousek teď předvedl, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale zablokoval Šedlbauer.
     
    51:00
    I když už je Juřík na ledě, vsetínská přesilovková formace se ještě rychle dostala před Valentu a zakončila. Puk mají domácí stále na hokejkách a kombinují.
     
    49:43
    Hosté v plném počtu.
     
    49:08
    Čtveřice šumperských hráčů ustála tlak Vsetína a vyhazuje. Ušetřený čas využívají hosté ke střídání.
     
    48:55
    Šedlbauer od mantinelu pálil mimo. Neuchytila se ani střela Juráně, jehož místo v přesilovkové kombinaci je na hranici brankoviště těsně před gólmanem. V tomhle případě se k němu dostal odražený kotouč a vsetínský kapitán se jej za brankovou čáru snažil dostat kolem pravého betonu.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 23. Koláček (Raušer), 30. Koláček (Frolo, Juráň) – 1. Janech (Seidenglanz, Peškar), 22. Juřík (Tomeš, Zavoral), 27. Peškar (Janech, Seidenglanz), 43. Seidenglanz (Cekr, Compel), 58. Janech


    VHK ROBE Vsetín: Konečný (Čada) – Kučný, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Ürge, Koláček (A), Juráň (C), Vaněk, Kovář, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jan Dědek

    HK Mladí Draci Šumperk: Valenta (Ondráček) – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Janech, Seidenglanz, Lichner, Hlubuček, Novák.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Škach – Hanzlík, Mikšík
    ocianews.com