Litvínov – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Liberec – Pardubice 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Sparta – Motor ČB 1:5 (kon.) | Kladno – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 09.01.2022, 16:00 • O2 arena, Praha - Libeň • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:31:50)
     
    Je dobojováno! Budějovičtí hokejisté si ve třetí třetině pojistili své vedení, když se prosadil podruhé v utkání Lukáš Pech a gólový účet zápasu uzavřel Jan Piskáček. Motor vítězí v Praze vysoko 5:1 a připisuje si cenné tři body do tabulky. Sparťané na výhru proti Motoru v aktuální sezoně stále čekají.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Machovský připravil kotouč pro Poláška a sparťané ještě zkusili zaútočit. Pozorná obrana Budějovic však poslala kotouč znovu až na druhou stranu.
     
    58:35
    Obrovská šance Sparty v útočném pásmu! Miroslav Forman střílel úplně osamocen před brankou, ale Hrachovina si vyjel a kotouč ukryl v náruči.
     
    58:20
    V posledních dvou minutách třetí třetiny budou sparťané hrát ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl tentokrát Martin Hanzl (CEB) za hákování.
     
    57:56
    Chlapík si vyměnil kotouč s Moravčíkem a sparťanský obránce si udělal menší výlet před soupeřovu branku. Rána domácího beka mířil mimo branku.
     
    57:26
    Doležal napadal sparťanskou rozehrávku v útočném pásmu, ale obránce Polášek i přes budějovickou snahu vyhodil kotouč alespoň do neutrální zóny.
     
    57:12
    Pavelka se dobře vrátil zpátky do obranného pásma, ale vzápětí je hra znovu přerušena. Bude se vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    56:53
    Jiří Ondráček přihrával od mantinelu na Miroslava Holce, který však měl ke kotouči už příliš daleko. Sparťané dostávají puk do středního pásma.
     
    56:34
    Holec pronikl s kotoučem do útočného pásma, ale budějovický útočník byl v ofsajdu. Byť hostující forvard krátce po odpískání střílel vedle, obránce Dvořák zasáhl.
     
    56:25
    Dvořák přihrál na modré čáře Miklišovi a střela druhého jmenovaného zaplula přesně do náruče připraveného Dominika Hrachoviny. Hra je přerušena.
     
    55:39
    Budějovičtí hráči už hrají v plném počtu. Karabáček poslal přihrávku svému spoluhráči a hosté se dostávají až do útočného pásma k Machovskému.
     
    55:22
    Sobotka se dostal až k brance, kde se však neprosadil, podobně jako kapitán domácího týmu Michal Řepík. Hrachovina vytasil své betony.
     
    55:00
    Sparťané se nevzdávají a ještě zkouší ohrozit soupeřovu branku. Thorellova rána z kruhu však našla pouze lapačku připraveného Dominika Hrachoviny.
     
    54:18
    Hosté se brání velmi úspěšně. Obránce Piskáček si dojel opuštěný kotouč u mantinelu a poslal černou pryž až na druhou stranu k Matěji Machovskému.
     
    53:52
    Kaše si najel na přihrávku od svého spoluhráče v prostoru modré čáry, ale bránící čtveřice Motoru nepouští sparťany do výrazně nebezpečných pozic.
     
    53:33
    Obránce Jandus neproklouzl do útočného pásma a sparťané si vzápětí vynutili další nedovolený zákrok. Petr Šenkeřík (CEB) se provinil podrážením.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. R. Horák (Chlapík, Sobotka) – 27. Z. Doležal (J. Ondráček, Vráblík), 37. Valský (Holec), 40. Pech (Vondrka, Z. Doležal), 47. Pech (Percy, Gulaš), 50. Piskáček (Šenkeřík, Pech)


    HC Sparta Praha: Salák (47. Machovský) – T. Pavelka, A. Polášek (A), Mikliš, Moravčík, M. Jandus, Tomáš Dvořák – Chlapík, Sobotka (A), Buchtele – M. Řepík (C), R. Horák, E. Thorell – M. Forman, D. Voženílek, D. Kaše – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad – J. Konečný.
    Trenér: J. Jandač

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Percy, Bučko, Vráblík, Štencel, Remta – Z. Doležal, Pech (A), Vondrka – Gulaš (C), J. Novotný, Abdul – Valský, J. Ondráček, Holec – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek.
    Trenér: J. Modrý

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Votrubec, Brejcha

    Diváci: 1 000
    thejrc.org