Havířov – Třebíč 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:4 (kon.) | Jihlava – Vsetín 6:4 (kon.)
Ústí n/L – Sokolov 2:3 (po pr.) | Frýdek-M. – Slavia 3:1 (kon.) | Kolín – Vrchlabí 5:4 (kon.)
Kadaň – Poruba 2011 0:5 (kont.) | Šumperk – Přerov 2:1 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC ZUBR Přerov
Středa 12.01.2022, 18:07 • ŠKODA aréna, Šumperk • Chance liga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Šumperk vyhodil kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Robert Svoboda si bere oddechový čas. Michael Petrásek zůstává na střídačce, Zubři to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    56:48
    Draci postavili přesilovkovou formaci. Denis Kindl se nyní dostal k ráně z levého kruhu, jenže Michael Petrásek předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    56:05
    Tomáš Drtil vypálil od modré čáry tvrdou bombu, kterou Michael Petrásek vytěsnil maskou. Drží tak svůj tým stále ve hře.
     
    55:11
    Tomáš Kudělka jde podruhé na trestnou lavici v tomto utkání. Tentokrát fasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    54:27
    Tomáš Vildumetz a Daniel Vachutka nyní znovu pěkně zavařili v brankovišti Přerova, kde první jmenovaný dorážel střelu svého kolegy, Petrásek však situaci ustál.
    46:45 Tomáš DOLEŽAL - 2:1
     
    46:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov z ničeho snižuje na 1:2! Tomáš Šoustal se parádně vytočil na levém kruhu a nalil kotouč do mezikruží, odkud z bezprostřední blízkosti propálil Mokryho TOMÁŠ DOLEŽAL, jenž náskok Draků dělí dvěma! Ještě nás čeká drama! Asistence: Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal.
     
    42:25
    Jakub Svoboda už se hnal z pravé strany na klec Šumperka, Tomáš Drtil mu ale včas stihl zabránit v zakončení sekyrou, za kterou fasuje dvě trestné minuty a může být rád, že rozhodčí nenařídili také nájezd proti bráně Draků.
     
    39:49
    Jakub Kubeš dostal kotouč k levé straně na modrou čáru a okamžitě tvrdě pálil ke vzdálenější tyči, tam se však objevila lapačka Vojtěcha Mokryho!
     
    34:10
    Jakub Březák za vlastní klecí trochu nešikovně podrazil jednoho ze soupeřů, který se příliš nenamáhal souboj ustát, a putuje za katr na dvě minuty. Přesilovka pro Zubry.
     
    30:13
    A ještě jednou Michael Petrásek! Ten nyní ukázkovým semaforem zastavil ránu Jakuba Březáka z levé strany kluziště!
     
    29:27
    Daniel Vachutka nádherně rozdal kotouč z mezikruží doleva na Tomáše Vildumetze, jenž už z bezprostřední blízkosti napálil puk do břevna, od něhož se černá pryž odrazila do brankoviště Petráska, jenž jej následně zametl za svou klec!
     
    29:04
    Draci se nyní dobře vytočili v útočném pásmu a Petr Kratochvíl pálil z vrcholu levého kruhu na přední tyč! Michael Petrásek však byl na svém místě a kotouč na hrudi udržel.
     
    27:08
    Jakub Březák se nyní na levé straně šikovně proháčkoval až na kruh, odkud vypálil. Do jeho rány však vložil hůl František Hrdinka a srazil jeho pokus do ochranné sítě.
     
    23:27
    Snaha Draků najít v přesilovce kvalitní palebnou pozici přináší ovoce! Petr Kratochvíl střílel z vrcholu levého kruhu jen těsně nad břevno svatyně Přerova!
     
    22:20
    Tomáš Kudělka si v prvním duelu za Přerov připisuje dvě minuty za podrážení, když u hrazení v obranném pásmu fauloval Furcha.
    19:02 Denis KINDL - 2:0
     
    19:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vede 2:0! DENIS KINDL si sjel z pravé strany kluziště a dostal se do samostatného úniku, který zakončil parádní bekhendovou kličkou a zdvojnásobuje tak vedení svého celku! Asistence: Lukáš Žálčík, Tomáš Vildumetz.
     
    18:05
    Robert Černý se nyní už nacházel sám před bránou Šumperka, jenže mu kotouč v klíčovém okamžiku přeskočil hůl.
     
    16:45
    Přesilovku si zahrají hokejisté Přerova. Jakub Řezáč dostává dvě minuty za podrážení a Zubři tak mají možnost vyrovnat.
    15:36 Daniel SPRATEK - 1:0
     
    15:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vede 1:0 a využívá početní výhodu! Vachutka obdržel puk do mezikruží a poslal parádní střílený pas na hůl DANIELA SPRATKA, jenž z bezprostřední blízkosti jen správným nastavením čepele dopravil kotouč do sítě! Asistence: Daniel Vachutka, Rok Macuh.
     
    13:43
    Jiří Krisl je dalším vyloučeným hráčem tohoto utkání, kolenem lehce podebral Vachutku, sudí si ale více všimli jeho lokte a dávají mu tedy za faul loktem dvě minuty.
     
    06:08
    Draci vyfasují dvě minuty za to, že hráli v šesti, jejich přesilovka tak trochu předčasně končí. Trest musí jít odpykat Adam Scheuter.
     
    05:46
    Důležitý zákrok Michaela Petráska! Petr Kratochvíl už najížděl z pravé strany sám před klec Přerova, kam mířil i puk. Gólman hostí ale povyjel a prudký pas na útočníka Draků ukryl pod své tělo.
     
    04:12
    Síly na ledě se vyrovnají. Jakub Svoboda se střetl s brankářem Vojtěchem Mokrym, kterého povalil na led. Gólman Šumperka sice nebyl v brankovišti, přesto sudí útočníka Zubrů vylučují na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    03:07
    Vojtěch Šilhavý poněkud nešikovně zůstal stát u brány Přerova a Jakub Herman mu přepadl přes hůl. Přerov si zahraje přesilovou hru.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 16. Spratek (Vachutka, Macuh), 20. D. Kindl (Žálčík, Vildumetz) – 47. T. Doležal (Matěj Svoboda, T. Šoustal)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (Křupka) – Pěnčík, Drtil (A), L. Rutar, Hrachovský, Řezáč, Březák, Dudycha – P. Kratochvíl, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Vildumetz, Kohút – A. Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Scheuter.
    Trenér: Martin Janeček.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík (C), Krisl, Dluhoš – Jan Svoboda, Herman (A), Jakub Svoboda – T. Doležal (A), T. Šoustal, Süss – M. Sloboda, F. Dvořák, Goiš – Matěj Svoboda, Tadeáš Král, Matěj Novák.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Hucl, Micka – Štofa, Beneš.

    Diváci: 1000.
    thejrc.org