TK ženské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu (kon.) | TK mužské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu (kon.)
konec
Nominační tisková konference ženské hokejové reprezentace před ZOH v Pekingu

Čtvrtek 13.01.2022, 11:00Tiskové konference
     
    Tímto vám děkuji za pozornost, držte našim hokejistkám palce a mějte fajn den! (11:28:49)
     
    Konec tiskové konference!
     
    Tomáš Pacina: Seznam náhradnic má jedenáct nebo dvanáct hráček, uvažujeme ještě o různých způsobech. Zda je stáhnout do Česka, nebo je ponechat v jejich týmech, kde se budou každý den připravovat a testovat. Je to každopádně hodně složitá záležitost. Mluvíme a jednáme o ní každý den, protože je to jeden z důležitých aspektů přípravy.
     
    Tomáš Pacina: Od kvalifikace je vidět, že se o nás více píše a mluví. I na svazu je pohyb dopředu, co se týče ženského hokeje, vidět. Je spousta úvah, jak ženský hokej vylepšit.
     
    Tomáš Pacina: Kristýna Kaltounková je jedna z nejtalentovanějších českých hráček. Nenašli jsme společnou řeč.

    Měli jsme zápasy v Dánsku, kde jsme si oba odsouhlasili, že spolupráce momentálně není možná. Myslím si, že je to velká škoda, protože Kristýna je neuvěřitelně talentovaná a má před sebou velkou budoucnost.
     
    Tomáš Pacina: Mezi náhradnicemi jsou hráčky, které nejsou naočkované, takže vypadly ze seznamu náhradnic. Ze základního kádru však nebyl žádný problém, naočkovány jsou všechny.
     
    Tomáš Pacina: Vyřadit holky složité nebylo, protože Míša Pejzlová a Tereza Vanišová potvrzují své kvality dlouhodobě. Jsem si vědom, že to pro nikoho není příjemné a je to velké zklamání. Tereza i Míša jsou ale v týmu zaslouženě.
     
    Tomáš Pacina: Za poslední rok a půl jsme neodehráli moc zápasů, což je komplikace. Hrajeme složitým systémem, jsme za každý zápas vděční.
     
    Tomáš Pacina: Hlavním důvode, proč v nominaci není Karolína Erbanová, je návrat Terezy Vanišové a Michaely Pejzlové. Karolína nám moc pomohla, je nahoře v seznamu náhradnic, takže si zaslouží obdiv.
     
    Tomáš Pacina: Máme několik hráček v Čechách, které společně dennodenně trénují. Jsou na ledě každý dne plus mají kondiční přípravu. Myslím, že budou fantasticky připravené.
     
    Tomáš Pacina: Nikdo nevypadl. V nominaci jsou všechny holky, které jsme chtěly, a které si nominaci vysloužily dlouhodobými výkony.
     
    Tomáš Pacina: Připravujeme se na různé scénáře. Soustředíme se, aby náhradnice byly stoprocentně připravené zastoupit vypadnuté hráčky.
     
    Tomáš Pacina: Nejistotu o konání turnaje prožíváme v obavách. Prožíváme to tak, že každý den řešíme jakékoliv možnosti, které mohou nastat. Rádi bychom se soustředili na sport, ale bohužel to nejde.
     
    Tomáš Pacina: Do Pekingu poletíme s několika cíli. Dáváme si cíle, které můžeme ovlivnit, takže podat co nejlepší výkon. Budeme se na to soustředit zápas od zápasu. Je nejdůležitější hrát naši hru v naší identitě. Uvidíme, co nám soupeřky i turnaj přinesou.
     
    Tomáš Pacina: Přejeme si, aby se nominované holky mohly připravovat beze strachu, ale je tady COVID. Jistota není pro nikoho, že na olympiádu nakonec odjede. Spousta holka prožívá obavy a stres, dnešní doba je bohužel taková, že se řeší jenom opatření. Neřeší se, co by mělo být na olympiádě nejcennější – radost ze sportu.
     
    Tomáš Pacina: Cítím zároveň smutek kvůli holkám, které makaly a obětovaly celý život, aby se na olympiádu dostaly. Je to ale součástí sportu.
     
    Tomáš Pacina: Mám úsměv na rtech, když vidím holky, které se dostaly do nominace. Byla to dlouhá dlouhá cesta pro český hokej. Cesta, která začínala v malých klubech po republice, cesty šly větišnou přes Ameriku nebo Švédsky, kde holky hrály a uplatňovaly se ve světovém hokeji.
     
    Tereza Sadilová: Věřím, že jsme připravené. Čeká nás každodenní testování, pohyb týmu bude hodně omezen. Holky mají nastudovaná všechna pravidla, ale do Číny letí hrát primárně hokej a udělat úspěch. Tým je navíc kompletně naočkován.
     
    Tereza Sadilová představuje program, o kterém už jsme mluvili. Naše hokejistky začnou 3. února proti Číně od 5:10, ale zbývající tři duely už se odehrají v příjemnějších časech – v 9:40.
     
    Tereza Sadilová: Národní tým se sejde 24. ledna v O2 areně, kde odstartuje kemp před odletem na olympijské hry. Před odletem nás čekají tři PCR testy, které jsou klíčové pro odlet do Pekingu, i proto bude kemp probíhat v přísné bublině.

    Do Číny poletíme večer 27. ledna charterem, po příletu nás čekají PCR testy, po jejichž negativních výsledcích budeme moci mít první trénink.

    Daniel Ryl

    Program českého týmu na ZOH:
    3. února: Čína - ČESKO (5:10)
    5. února: ČESKO - Švédsko (9:40)
    7. února: ČESKO - Dánsko (9:40)
    8. února: Japonsko - ČESKO (9:40)
    Nominace českých hokejistek na ZOH 2022:
    Brankářky: Klára Peslarová (MODO), Viktorie Švejdová (MODO), Kateřina Zechovská (Bílina).

    Obránkyně: Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Pavlína Horálková (Krasnojarsk), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod), Samantha Kolowratová (Brynäs), Daniela Pejšová (MODO), Dominika Lásková (Merrimack College), Tereza Radová (Göteborg).

    Útočnice: Denisa Křížová (Brynäs), Kateřina Mrázová (Brynäs), Natálie Mlýnková (Vermont University), Kristýna Pátková (Vermont University), Aneta Lédlová (Kadaň), Vendula Přibylová (AIK Stockholm), Lenka Serdar (Linköping), Alena Mills (Hämeenlinna), Klára Hymlárová (St. Cloud State University), Noemi Neubauerová (Colgate University), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky), Tereza Vanišová (Leksand), Kateřina Bukolská (Leksand).

    Realizační tým:
    Tomáš Pacina (hlavní trenér), Martin Loukota (manažer týmu), Jakub Peslar (asistent), Jiří Vozák (asistent), Martin Fous (trenér brankářek), Tomáš Jankovič (video trenér), Jan Frühauf (lékař), Anna Šulcová (fyzioterapeutka), Tomáš Kučera (fyzioterapeut), Filip Raptopulos (kondiční trenér), Karolína Kovářová (kustodka), Marcel Krejsa (kustod), Tereza Sadilová (media manažerka).
    thejrc.org