Třinec – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Litvínov – Motor ČB 3:4 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – K. Vary 5:0 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 11.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Motor České Budějovice
    Na sever míří Motor v dobré formě, zvítězil už pětkrát v řadě. S chemiky Českobudějovičtí nemají dobrou bilanci, v obou odehraných zápasech se dařilo Litvínovu, který bral všechny body. Naposledy se České Budějovice utkaly s Vítkovicemi a sehrály souboj o 5. místo, který Motor vyhrál a posunul se tabulkou. Nejproduktivnějším hráčem Motoru je Lukáš Pech s 38 body na kontě. Na druhém místě se drzí Milan Gulaš s 31 body.
     
    HC VERVA Litvínov
    Litvínovští stále bojují o postup do předkola play-off. Naposledy změřili chemici síly s Olomoucí. Byť první třetina hovořila ve prospěch černožlutého celku, zbytek utkání měli kohouti ve své režii. Jednalo se o důležité utkání, protože Olomouc se v tabulce nacházela přímo nad Litvínovem. Svůj souboj svěřenci Vladimíra Růžičky prohráli a po 45 odehraných zápasech se Verva nachází až na 13. místě a od Kladna ji dělí pouhých 7 bodů. Nejproduktivnějším hráčem chemiků je Kanaďan Giorgio Estephan, který posbíral 38 kanadských bodů. Na druhém místě se nachází Patrik Zdráhal s 34 body. Zranění nepustilo do hry brankáře Denise Godlu, proto do posledních zápasů nastoupil Jakub Neužil.
    Budou se radovat i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – P. Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, V. Hübl (C), M. Chalupa – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Micka, Hradil – Lederer, Gerát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hosté se natlačili před branku Litvínova, kde si sjížděl Petr Šenkeřík, ale nakonec na puk nedosáhl. Nicméně Motor stále operuje před Denisem Godlou.
     
    00:45
    Domácí nyní zahrozili, když Petr Straka pálil z prostoru mezi kruhy, ale dobře zakročil Václav Karabáček, jenž puk srazil mimo tři tyče.
     
    01:56
    Přemysl Svoboda vypíchl Lukáši Pechovi kotouč a spěchal s ním do pásma, ale z levé strany gólmana Jana Strmeně nepřekonal.
     
    03:05
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Strejček – 2 min., držení).
     
    03:05
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru při vyloučení Strejčka, který už sedí na trestné lavici za držení. Vhazovat se bude po pravé ruce Denise Godly.
     
    03:23
    Ve vlastním oslabení střílel jeden z domácích a Strmeň musel zakročit. Hosté tak zvládli tuto šanci bez inkasované branky a hned po zisku kotouče do útočného pásma.
     
    04:30
    Hráči Vervy zatím své oslabení hrají velmi dobře, po nepřesném zakončení Romana Vráblíka zachytil puk Matěj Stříteský a odpálil ho až před Strmeně.
     
    05:05
    Litvínov je v plném počtu.
     
    05:40
    Také Litvínov si zahraje početní výhodu, hostům se ji využít nepodařilo, budou domácí úspěšní?
     
    05:40
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Tomáš Chlubna – 2 min., hákování).
     
    06:28
    Patrik Demel byl důrazný u hostujícího brankoviště, ale nakonec kotouč končí jen vedle pravé tyče branky Jana Strmeně.
     
    07:09
    Hosté se dostali na puk a hned ho vyhodili až před Denise Godlu. Osvobozují se a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    07:40
    Také Motor své oslabení zvládl a už je v plném počtu.
     
    08:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Pawel Zygmunt u hrazení vybojoval puk, udělal s ním pár kroků a poté z pravé strany u brankoviště poslal kotouč na levou stranu, kde ho do odkryté sítě bez větších problémů trefuje PŘEMYSL SVOBODA – 1:0. Asistence: Pawel Zygmunt.
    08:09 Přemysl SVOBODA - 1:0
     
    08:26
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    08:53
    Za brankou hostů získal kotouč Jan Štencel a poté šli hráči Motoru směrem před litvínovskou branku, ale k žádnému zakončení díky obraně Litvínova se nedostali.
     
    10:01
    Do další akce se rychle rozjeli domácí hráči, Viktor Hübl zavezl touš do útočného pásma, kde ale následně pak netrefuje zařízení z levého kruhu Jiří Fronk.
     
    10:51
    Nahození kotouče do pásma hostů nebylo zakázaným uvolněním jak ukazuje sudí a domácí tak velmi rychle zase otáčejí hru před Strmeňovu klec.
     
    11:21
    Zakázané uvolnění Motoru, hra se tak stěhuje před Jana Strmeně, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:51
    Útok Českých Budějovic byl neúspěšný, po něm pak opět pláchli do teritoria soupeře domácí hráči, ale jejich snaha před Janem Strmeněm byla taktéž neúspěšná.
     
    13:05
    Patrik Demel vyslal jedovku od modré čáry a obránci hostů ji srazili do bezpečí. Následně pak se opět hra stáčela před Godlu, který byl i tentokráte bez práce.
     
    14:12
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    15:41
    Denis Godla si zapisuje další důležitý zákrok, když zlikvidoval pokus Lukáše Pecha. Ten objel jeho branku a na pravé straně pohotově zakončil.
     
    16:29
    Hned na to dopředu šli domácí, Chalupa byl chvíli na puku a poslal ho Danielu Kolářovi, který hned vystřelil a přesný zákrok vytasil Jan Strmeň.
     
    17:40
    Nyní se drze rozhýbali hosté v pásmu Litvínova, ale zblízka pak nedokázal Vondrka zakončit přesněji.
     
    18:51
    Velký závar před domácí brankou, nejlépe se zorientoval Jindřich Abdul, ovšem jeho svižný pokus končí na zacvaknutých betonech Denise Godly!
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Půl minuty před koncem první třetiny se ještě vhazovalo před Strmeněm, ovšem domácí před ním nedokázali zakončit.
     
    19:50
    Nyní už je puk ve středním pásmu, mají ho hosté, ale zřejmě se v této části hry už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Oba celky se v její první desetiminutovce přetlačovaly a snažily se otevřít účet zápasu, ale oba gólmani byli pozorní. V deváté minutě pak udeřila Verva. Přemysl Svoboda dostal pěknou přihrávku od Zygmunta a z levé strany trefil částečně odkrytou klec Jana Strmeně. Litvínov tak po prvním dějství vede o jeden gól a hosté se budou snažit vyrovnat.
     
    Střely na branku: 10 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    Hráči obou celků krouží po ledové ploše, která po jejím vyčištění není úplně v pořádku, na ledě je dost vody. Všichni sudí se tedy ještě radí, co s danou situací. Ale vypadá to, že se za chvíli nakonec začne hrát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Aaron Irving získal kotouč a hned ho poslal do středního pásma, tam na něj nedosáhl svojí holí Giorgio Estephan.
     
    21:47
    Matúš Sukeľ se nyní ocitl v obrovské šanci, kdy měl čas k přesnému zakončení, ale nakonec jeho velká šance končí zmarem.
     
    21:55
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., podrážení).
     
    22:28
    Hosté mají k dispozici druhou přesilovku a už se roztahují v litvínovském teritoriu a mají snahu ji využít, aby se dostali k vyrovnání.
     
    22:49
    Abdul dostal puk na Percyho, který ale z levé strany netrefuje zařízení. O chvilku později už ale stejný hráč orazítkoval tyč Godlovy brány!
     
    23:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A nyní to už hostujícímu hráči vyšlo a je vyrovnáno. STUART PERCY dostal pas od Jindřicha Abdula a z levé stany pohotovou střelou umístil puk k protější tyči – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Jindřich Abdul a Lukáš Pech.
    23:17 Stuart PERCY - 1:1
     
    24:05
    A hosté mohli jít dokonce do vedení, ale jejich pokus končí na tyči litvínovské branky, kterou orazítkoval Miroslav Holec!
     
    25:20
    Teď měli zase šanci domácí hráči, ale jejich pokus končí na pozorném Janu Strmeňovi.
     
    26:21
    Richard Jarůšek se natahoval holí po kotouči u bližší tyče, ale kotouč končí vedle Strmeňovy branky. Na druhé straně pak nepovedenou střelu poslal vedle David Štich.
     
    27:39
    Patrik Zdráhal poslal do úniku Matěje Chalupu, který se natlačil až před Strmeně, ovšem zblízka ho nechal jen vyniknout!
     
    28:29
    A hned z dalšího rychlého protiútoku se zrodila velká šance hostů, na levé straně zakončoval Jan Štencel, ale otevřenou část klece Litvínova minul!
     
    28:29
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také litvínovští hráči využívají svou početní výhodu a znovu vedou. Krásně to udělal Giorgio Estephan, který okolo beka hostů prostrčil puk do mezikruží, kde vyplaval PATRIK ZDRÁHAL a bleskovou střelou pak rozvlnil síť za zády Jana Strmeně – 2:1. Asistence: Giorgio Estephan.
    29:27 Patrik ZDRÁHAL - 2:1
     
    30:03
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, u puku jsou hosté a hned se zkoušeli před Godlou prosadit, ovšem pokus Tomáše Chlubny končí mimo tři tyče.
     
    30:58
    Jan Piskáček prostrčil podél levého hrazení puk do útočného pásma, ale nakonec byl v ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    32:57
    Další pokus domácích, Strmeň se natahoval po puku semaforem, ale ten pak skončil vedle jeho brány. Nicméně to byla další dobrá šance domácích.
     
    33:52
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:08
    Matěj Stříteský chtěl vystřelit, ale jeho snahu zastavil Daniel Voženílek. Ten získal puk a hned ho se spoluhráči zavezl dopředu, kde už hosté kombinují.
     
    34:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nic z toho nebylo a následně pak z rychlé akce naopak skórují domácí hráči. Kotouč se dostal k modré čáře, odkud vystřelil JAN STREJČEK a jeho pokus pak zapadl za záda Jana Strmeně – 3:1. Verva tak jde do dvoubrankového náskoku. Asistence: Viktor Hübl a Matěj Chalupa.
    34:33 Jan STREJČEK - 3:1
     
    35:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo dlouho a hosté jdou Litvínovu na dostřel jediné branky. Pawel Zygmunt neudržel kotouč, který mu vypadl z čepele a ten si sebral pohotově LUKÁŠ PECH a posléze ještě pohotověji zakončil přesně. České Budějovice jsou tak zpátky ve hře – 3:2. Bez asistence.
    35:12 Lukáš PECH - 3:2
     
    36:05
    Závar před hostující klecí, Petr Straka ale nadvakrát Strmeně nepřekonal.
     
    36:46
    Hosté se dostali do další šance, ale vyrovnání jim nepovolila obrana Litvínova.
     
    37:09
    Do zakončení se přiřítil Jakub Valský, ale z nápřahu trefil jen beton Denise Godly, který si připisuje další velmi důležitý zákrok a drží svůj tým.
     
    38:24
    Demel uklidnil hru a pak dlouhým pasem z vlastního obranného pásma poslal puk na Richarda Jarůška, který na něj ale nedosáhl.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Jan Štencel to ještě zkusil z vrcholu pravého kruhu, jeho pokus ale nebyl tak prudký, aby Denise Godlu ohrozil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. V ní se povedlo hostům srovnat. Ovšem domácí dvěma góly rázem vedli 3:1. Hosté ale ještě stihli snížit na rozdíl jediného gólu a ještě tak mají šanci se zápasem něco udělat. Rozhodně nás ještě čeká napínavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:22.
     
    Střely na branku: 12 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Michal Vondrka poslal pas na Percyho a ten hned střílel po zemi, ale Godla si dokázal poradit.
     
    41:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno. Nepřehledná situace u domácího brankoviště, poté puk poslal Vondrka na KRISTOFERSE BINDULISE, jenž pak prostřelil Denise Godlu a začíná se znovu od začátku – 3:3. Asistence: Michal Vondrka.
    41:29 Kristofers BINDULIS - 3:3
     
    42:58
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Štich – 2 min., krosček).
     
    43:25
    U brankoviště dorážel pokus Zdráhala Petr Straka a proti jeho pokusu byl Jan Strmeň.
     
    44:39
    Hosté své oslabení zvládají velmi dobře, dokonce se dostali i do šance. Sice ji nevyužili, ale aspoň pošetřili cenné vteřiny z oslabení.
     
    44:58
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    45:20
    Vhazuje se po pravé ruce Denise Godly, hosté ožili a tlačí se čím dál více před jeho klec. Nyní střílel Lukáš Pech, ale jeho do boční sítě domácí brány.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    46:03
    Komerční pauza.
     
    46:19
    Motor hraje přesilovou hru a už je ho plné útočné pásmo. Abdul zamíchal pukem před Godlou, ale neprostřelil ho. Nicméně akce hostů trvá i nadále a svého soupeře ostřelují.
     
    47:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a otočka je na světě. Jindřich Abdul poslal puk na levou stranu, kde byl dobře postaven STUART PERCY, jenž zakončil prakticky do odkryté sítě – 3:4 a má tak zaděláno na hattrick. Asistence: Jindřich Abdul a Lukáš Pech.
    47:07 Stuart PERCY - 3:4
     
    48:53
    Hosté jsou nyní na koni a mají velkou chuť své vedení navýšit, ale jejich snaha tentokráte skončila na obraně Litvínova.
     
    49:36
    Bindulis pokazil rozehrávku Vervy, ta se musela vrátit zpět do obranného pásma a až poté otočila hru. Ale před Strmeněm nikdo nebyl, kdo by zakončil.
     
    51:01
    Oba týmy nyní vystřídaly, od Godly zakládali akci Litvínovští, ale jejich souhra postrádala přesnost.
     
    51:48
    Andrej Kudrna číhal mezi kruhy, ovšem nikdo mu neposlal touš a ten se záhy ocitl jen ve středním pásmu.
     
    52:27
    Jan Strmeň si nyní pohlídal svou levou tyč, tam pod lapačku ukryl kotouč a přerušil hru. Následuje ještě další komerční přestávka.
     
    53:41
    Richard Jarůšek se pokusil z pravé strany o zakončení, ale to mu nesedlo a kotouč Strmeně vůbec neohrozil.
     
    54:46
    Domácí vrhají své poslední síly do útoku, nyní se uhnízdili v teritoriu hostů, ale nedokázali se před Janem Strmeněm dostat do vážnější šance.
     
    55:54
    Lukáš Pech vyplaval u brankoviště Litvínova, ale nedostal přesnější přihrávku. Nepovedlo se mu tedy zakončit a do rychlé akce pádí domácí.
     
    56:40
    Jan Strejček vyslal na pravé straně nebezpečnou a tvrdou ránu, ovšem Jan Strmeň byl připraven a jeho pokus u své levé tyče si pohlídal a poté přerušil hru.
     
    57:39
    František Gerhát poslal puk na modrou čáru, Patrik Demel ale nemohl zakončit, protože u něho byli dva protihráči. O chvilku později už stejný hráč zblízka zakončil, ale Strmeň zavřel bránu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Oddechový čas si bere lavička domácích a dá se očekávat, že Litvínov to zkusí se šesti bruslaři a bez brankáře.
     
    58:07
    Je to tak, branka Vervy je prázdná!
     
    58:44
    Domácí měli velký tlak, puk létal ze strany na stranu, hosté to ale ustáli. Nicméně nepovedlo se jim poslat puk do neutrální zóny.
     
    59:16
    Až nyní se to povedlo, kotouč je ve středním pásmu a Motor rychle střídá.
     
    59:45
    Michal Vondrka nahodil naslepo puk před domácí branku, sice ji netrefil, ale už to vypadá, že hosté svůj těsný náskok uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině srovnali na 3:3 a poté využili přesilovku a strhli vedení na svou stranu. To i přes závěrečný domácí tlak udrželi a ze severu Čech pojedou na jih rozhodně spokojení, protože získali tři body. Domácí naopak během chvilky o bodový zisk přišli.
     
    Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtenou. (20:03:25)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. P. Svoboda (Zygmunt), 30. P. Zdráhal (Estephan), 35. Strejček (V. Hübl, M. Chalupa) – 24. Percy (Abdul, Pech), 36. Pech, 42. Bindulis (Vondrka), 48. Percy (Abdul, Pech)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – P. Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, V. Hübl (C), M. Chalupa – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Micka, Hradil – Lederer, Gerát

    Diváci: 1000
    thejrc.org