Třinec – Zlín 6:2 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:4 (kon.) | Pardubice – Kladno 4:3 (po pr.)
Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Berani Zlín
Pátek 14.01.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:53 Andrej NESTRAŠIL - 6:2
     
    57:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dominanci Slezanů v lichých třetinách ještě potvrdí ANDREJ NESTRAŠIL, který dostal přihrávku mezi kruhy a trefil se přímo do horního růžku. Třinec vede už o čtyři góly a nemůže být pochyb o tom, kdo toto utkání ovládne. Vladimír Svačina zapisuje už třetí gólovou nahrávku. Asistence: Vladimír Svačina a Marko Daňo.
     
    56:04
    Za hákování je vykázán Vladimir Michasjonok. Zdá se být rozhodnuto o vítězi.
     
    52:16
    Hezkou akci zleva opět zakončoval po přihrávce Malleta Vladimir Michasjonok, ruce k nebi ovšem zvedat nemůže. Při Ocelářích teď stojí i kus štěstí.
     
    51:20
    Ještě jedna možnost pro Zlín na návrat do zápasu. Tomáš Kundrátek se dopustil před vlastní klecí nedovoleného bránění a bude nervózně sledovat třinecké oslabení.
    45:28 Jan JAROMĚŘSKÝ - 5:2
     
    45:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hotovo ještě zdaleka není, ale Oceláři se v této části znovu přiblížili vítězství. Luxusní ránu do vikýře zvládnul také obránce JAN JAROMĚŘSKÝ, který dnes povýšil do prvního obranného páru. Důvěru splatil do puntíku a poděkuje Michalu Kovařčíkovi. Právě ten mu pozici na levé straně hrací plochy dokonale nachystal. Asistence: Michal Kovařčík.
     
    43:50
    V obrovské příležitosti se znovu nachomýtnul Mallet, který srší aktivitou. Marek Mazanec už klouzal od levé tyče, ale měl štěstí.
    42:40 Daniel KUROVSKÝ - 4:2
     
    42:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slovy klasika: s touhle brankou nebude mít uklízečka žádnou práci, tam je vymeteno! DANIEL KUROVSKÝ.se otočil s pukem a vystřihl nádhernou bombu pod víko, se kterou už nedokázal Libor Kašík cokoliv udělat. Skvělý návrat do Třince slaví Vladimír Svačina, který doposud působil jen na farmě, ale možná se po dvou dnešních asistencích bude hlásit u trenéra Václava Varadi. Asistence: Vladimír Svačina a Daniel Krenželok.
     
    40:57
    Monstrózní příležitost a v ní Alexandre Mallet. Těžko na první dobrou určit, jestli si na puk trošku sáhnul Mazanec, nebo šel vedle od brankové konstrukce.
    35:38 Pavel KUBIŠ - 3:2
     
    35:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Třinečtí ve své výhodě tentokrát absolutně propadli, Zlín měl v podstatě situaci dva na nikoho a dokázal ji beze zbytku využít. Radek Veselý už byl trochu unavený, a tak dal přednost PAVLU KUBIŠOVI, který procpal kotouč mezi Mazancovy betony a zařídil pro sebe druhý zářez v zápase. Utkání má tak dva dvougólové borce. Asistence: Radek Veselý.
     
    34:10
    Dvě minuty si odpyká Jiří Karafiát, který v obranném pásmu podrážel. Domácí dnes už využili dvě početní převahy.
     
    33:53
    Před Milošem Romanem zívala prázdná klec, ale slovenský útočník minul kotouč.
     
    25:58
    Mazance teď zaměstnal Radek Veselý, ale mnohem větší šanci měl před prázdnou bránou Oscar Flynn. Rozhodující střelec posledního vzájemného duelu ztratil rovnováhu, a tak Třinec přežil klinickou smrt.
     
    19:44
    Faul vysokou holí předvedl Aron Chmielewski. Dvougólový snajpr stráví závěr na trestné lavici.
    13:24 Marko DAŇO - 3:1
     
    13:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    I když Aron Chmielewski zařídil sám dva góly, rozdílovou postavou je zatím také Slovák MARKO DAŇO. Dokázal potrestat fauly na svou osobu přesným zásahem pod břevno, v brankovišti roztažený Libor Kašík už na kotouč nezvládl dosáhnout. Branku připravil Miloš Roman, ke kterému se puk šťastně odrazil od Roberta Mamčicse. Asistence: Miloš Roman a Vladimír Svačina.
     
    12:34
    Třetí faul v této třetině získává pro svůj tým Marko Daňo. Znovu ho nevybíravě složil Tomáš Hanousek, což by ho nyní mohlo mrzet. Třinec před chvílí jednu přesilovku hravě zužitkoval a Aron Chmielewski může útočit na hattrick. Zlínský bek dostal dvě minuty za držení.
    09:55 Aron CHMIELEWSKI - 2:1
     
    09:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přestřelka nekončí. Po 27 vteřinách využil přesilovou hru polský útočník ARON CHMIELEWSKI, který tak přidává svůj druhý zásah v úvodní periodě. Dostal kotouč na levé křídlo a věděl, co má s pukem dělat. Krásně zakončil na zadní tyč, Libor Kašík přes clonu nezareagoval včas a podruhé inkasuje. Asistence: Tomáš Kundrátek.
     
    09:27
    Marko Daňo zaslouží další pochvalu, znovu vyprovokoval soupeře k faulu. Antonín Honejsek musí pykat za svou hrubost.
    08:49 Pavel KUBIŠ - 1:1
     
    08:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Trvalo půl minuty, než hosté srovnali. Velký tlak do brankoviště a nakonec střela PAVLA KUBIŠE, který procpal kotouč zřejmě mezi betony brankáře Marka Mazance. Ten už po předchozí sekvenci nedokázal zareagovat dobrým postavením a Oceláři velmi brzy prohospodařili svůj hubený náskok. Asistence: Robert Černý.
    08:18 Aron CHMIELEWSKI - 1:0
     
    08:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oslabení Oceláři se dostávají do vedení zásluhou své nové první formace. Luxusní přihrávku na pravou stranu dostal ARON CHMIELEWSKI, stačilo zakončit do zcela odkryté brány. Za úchvatnou pobídku dostane pochvalu obránce Jakub Michálek, který teď parádně podpořil útok. První bod si vysloužil také Alan Lyszczarczyk, který stál na počátku akce. Asistence: Jakub Michálek a Alan Lyszczarczyk.
     
    02:14
    Oba zúčastnění dostávají trest za hrubost, ale Marko Daňo s tímto výrokem není spokojený. Má za to, že sedět měl pouze Jakub Ferenc. Zlínský zadák ovšem schytává dokonce čtyři trestné minuty a Třinec má přesilovku pět na tři.
     
    02:00
    Po dvou odehraných minutách vyrábí první faul Lukáš Vopelka, který držel rozehrávajícího hráče v rohu.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 9. Chmielewski (J. Michálek, Lyszczarczyk), 10. Chmielewski (Kundrátek), 14. Daňo (Miloš Roman, Svačina), 43. Kurovský (Svačina, D. Krenželok), 46. Jaroměřský (M. Kovařčík), 58. A. Nestrašil (Svačina, Daňo) – 9. Kubiš (R. Černý), 36. Kubiš (R. Veselý)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (L. Daneček) – Kundrátek (A), Jaroměřský, M. Adámek, M. Doudera (C), Teper, D. Krenželok, J. Michálek – Chmielewski, A. Nestrašil (A), Daňo – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Svačina, M. Kovařčík, Kurovský – Šlahař, Komorski, Lyszczarczyk.
    Trenér: Václav Varaďa

    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, T. Hanousek, Suhrada, Ferenc, Žižka, R. Černý, Dluhoš – O. Flynn, R. Veselý, Mallet – Kubiš (C), Hejcman, Michasjonok – J. Doktor, Honejsek, Vopelka – Karafiát, P. Sedláček (A), Fryšara.
    Trenér: Luboš Rob

    Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Brejcha, Votrubec
    thejrc.org