HC Litvínov – Havířov 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 7:4 (kon.) | Kladno – K. Vary 2:5 (kon.)
Pardubice – Liberec 5:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 6:0 (kon.) | Zlín – Salzburg 5:4 (kon.)
Sparta – Plzeň 2:6 (kon.) | Slavia – Vítkovice 2:0 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:10 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:10 (1:4, 1:3, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Pátek 14.01.2022, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    Střetnutí dominoval Třinec, který vypadal daleko lépe herně a předvedl větší kvalitu při zakončení. Chomutovu dnes bojovnost nestačila, a když připočítáme střeleckou potenci, je z toho drtivá porážka Pirátů. (20:10:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na pravé straně se soupeře elegantně zbavil Matěj Kozlík, který pak předal kotouč do levého kruhu. JAN MOŠKOŘ měl před sebou odkrytou branku, a tak vsítil desátý gól Ocelářů. Asistence: Matěj Kozlík a Tommy Wardas.
     
    58:46
    Z nepřehledné situace se kotouč odrazil za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil, jelikož viděl hození puku.
     
    58:13
    Ve středním pásmu se kotouče zmocnil Josef Rykl, který střelou trefil jen obránce. Následně se hra rychle přelila na druhou stranu a přihrávka mířila před branku, kde byl nikým nepokrytý Tommy Wardas, jenž zamířil do brankáře.
     
    56:58
    Chomutovští jeli ve dvou na brankáře! Jenomže celou situaci na sebe vzal Pavel Šugár, jenž zamířil do Patrika Švančary. Spoluhráč se na něj pochopitelně zlobí, tohle šlo vyřešit mnohem lépe!
     
    55:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přihrávku k levé tyči dostal Michal Ramik, který si počkal na najetí spoluhráče. PAVEL MATĚJ pak z mezikruží zamířil přesně k pravé tyči, čímž nedal brankáři šanci zasáhnout. Oceláři se na střídačce hecují a chtějí vsítit ještě desátý gól! Asistence: Michal Ramik a Nico Geidl.
     
    54:48
    Na levé straně dobře pracoval David Černý, ale jeho zakončení z úhlu cestičku do sítě nenašlo.
     
    53:36
    Oceláři chybovali při rozehrávce a před brankou zůstal zcela osamocený Pavel Šugár, na něhož okamžitě mířila přihrávka. Ovšem jeden z bránících hráčů skočil na led a žabičkou černou gumu srazil k zadnímu mantinelu.
     
    52:10
    Velkou rychlost nabral Tadeáš Svoboda, který mířil mezi brankářovu ruku a tělo. Ovšem Patrik Švančara mezírku rychle utěsnil a puk vyrazil se štěstím do rohu.
     
    51:28
    Nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Tommy Wardas, jehož snažení poslalo kotouč nad branku. Následně to zleva zkoušel Richard Pětník, ale Filip Tuček se stihl přesunout.
     
    50:18
    Na vrcholu levého kruhu se napřáhl Michal Ramik, který tentokrát zamířil vedle. Chomutovští se pak hnali do akce, ale nezbývali jim síly.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Cháb – 2 min., hákování).
     
    48:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z levého kruhu vystřelil do soupeře Nico Geidl, který puk dojel a směřoval jej před branku. Mezi kruhy už byl připravený zakončit MICHAL RAMIK, jenž využívá další početní výhodu Třince. Asistence: Nico Geidl.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Rykl – 2 min., nesportovní chování).
     
    47:18
    Na druhé straně se za obranu dostal Tomáš Šilar, jenž postupoval na brankáře zprava. Jeho zakončení mířilo na zadní tyčku s čímž Švančara počítal.
     
    46:59
    Tommy Wardas přihrával na levou stranu, odkud z úhlu zkoušel překvapit brankáře Jan Moškoř. Filip Tuček zůstal u první tyčky a puk vyrazil.
     
    46:01
    Rozehrávka Ocelářů byla nepřesná a doputovala na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici hostujícího maskovaného muže.
     
    45:04
    Na pravé straně se nacházel rozjetý Jan Ekrt, který nabruslil až do kruhu pro vhazování, odkud rozvlnil síťku třinecké branky z venku.
     
    44:23
    Na druhé straně nahazoval kotouč proti brance Petr Andrle, který mířil na zadní tyčku. Domácímu brankáři kotouč z lapačky vypadl a zamířil do rohu.
     
    43:35
    Sice se Martin Pöschl napřáhl až ke stropu ROCKNET ARÉNY, ale černá guma mu sjela z hole a zamířila jen do rohu kluziště.
     
    42:49
    Hostující brankář musel být znovu pozorný, ale tentokrát se tolik nezapotil. Černá guma se k němu odrazila z probíhajícího souboje a zamířila pod lapačku. Avšak jeden z Pirátů zůstal ležet zády na ledové ploše a nezvedal se. Na střídačku mu museli pomoci spoluhráči.
     
    41:44
    Tvrdou ránu z vrcholu pravého kruhu vyslal Josef Rykl, avšak hostující brankář puk vyrazil. Následně to z druhé strany Pavel Šugár, ale ani on na Švančaru nevyzrál.
     
    40:51
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel Filip Hrůzek, který se sice opřel do kotouče, ale do chomutovské sítě ho tentokrát neposlal.
     
    40:25
    Oceláři se hned hnali do útočného pásma, ovšem zakončení od modré čáry bylo zablokované prvním hráčem Pirátů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Herně vypadala druhá dvacetiminutovka o trochu vyrovnanější, jenomže mezi oběma týmy je diametrální rozdíl v kvalitě zakončení. Díky tomu Třinec odskočil do pohodlného vedení a kráčí ze třemi body. Pirátům se nedá upřít snaha, jenže dnes to na Oceláře nestačí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Z levého kruhu mířil do horní poloviny Tomáš Šilar, jenomže jeho zakončení zamířilo těsně nad branku Třince.
     
    38:00
    Chomutov se cpal do branky a kotouč vypadl mezi kruhy, kde se ho chopil Tadeáš Svoboda. Zakončení domácího hráče mířilo do levé šibenice, avšak Švančara zasáhl vyrážečkou.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Michal Pětník.
     
    37:05
    Chomutovská obrana chybovala při rozehrávce a puku se chopil Patrik Šutý. Ten jej předal do tandemu na Richarda Pětníka, který orazítkoval pravou tyčku pirátské svatyně.
     
    36:21
    Od levého mantinelu na střed útočného pásma zamířil Oskar Haas, jehož snažení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    35:30
    Chomutov se hnal do akce, kterou ale pro ofsajd zastavili čároví sudí.
     
    34:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nepříjemný pokus z osy vyslal Patrik Šutý, a jelikož se Tuček přemisťoval, tak mu černá guma vypadla z lapačky. Ještě ze vzduchu ji trefil OSKAR HAAS, který navyšuje vedení Ocelářů – 2:7. Asistence: Patrik Šutý.
     
    33:49
    David Petrásek dostal těžkou přihrávku, kterou nezpracoval. Sám na branku se hnal Patrik Šutý, jenž zamířil jen do brankářova betonu.
     
    32:32
    Dalším pokusem od modré čáry se předvedl Martin Pöschl, jemuž opět scházel spoluhráč před brankou. Švančara kotouč vyklepal z lapačky a sám vyhodil.
     
    30:59
    Kotouč dostal na modrou čáru dostal Vojtěch Cestr, jehož pokus hostující brankář viděl a schoval jej do výstroje. Chomutovu v této akci chyběl hráč před brankou.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Petr Ullrych – 2 min., podrážení).
     
    29:55
    Vysokou rychlost nabral Tomáš Šilar, který se dostal za obránce a jel sám na brankáře. Domácí útočník byl při zakončení seknut, ale vylučovat se nebude.
     
    27:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ve vyrovnané pasáži hry přidávají Oceláři další trefu a dávají Chomutovu další lekci z produktivity. u pravé tyčky zůstal důrazný MATĚJ KOZLÍK, který přidává šestou branku Třince v tomto střetnutí. Asistence: Tommy Wardas.
     
    27:15
    Nejprve z pravého kruhu nebezpečně vystřelil Tadeáš Svoboda, jehož pokus mířil pod horní tyčku. Hostující gólman jej vyrazil ramenem do ochranné sítě. Následně po vhazování se mezi kruhy nacházel Cháb, který třetí branku Pirátů nepřidal.
     
    26:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři velmi rychle našli odpověď, když skvěle vyřešili přečíslení! Přihrávka z osy mířila na levý kruh, z něhož zakončil NICO GEIDL do protipohybu Tučka. Asistence: Pavel Matěj a Michal Ramik.
     
    26:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští si branku zasloužili! Tomáš Šilar přihrával mezi kruhy, odkud se střelou zápěstí prezentoval PAVEL ŠUGÁR, jenž zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Tomáš Šilar.
     
    25:24
    Chomutovské zakončení z pravé strany vyrazil hostující brankář před sebe. Odraženého puku se chopil Filip Cháb, který jej místo do odkryté branky poslal do soupeře!
     
    24:45
    Zakončení domácího celku vyletělo z mezikruží, jenomže puk mířil doprostřed branky, kde byl připravený Švančara.
     
    24:15
    Oceláři nejsou spokojeni s výrokem čárového rozhodčího, který jim odpískal zakázané uvolnění.
     
    23:28
    Velkou rychlost nabral Jan Ekrt, jenž přebruslil celé kluziště. Ovšem obránci Třince jej nepustili k zakončení. Puku se však chopil Tomáš Šilar, který trefil brusli soupeře.
     
    22:33
    Na ose útočného pásma si od soupeře odskočil Richard Pětník, jehož zakončení zamířilo jen vedle pravé tyče.
     
    21:53
    Skrytý pokus od modré čáry vyslal Oskar Haas, avšak Filip Tuček zaznamenal první zákrok v utkání. Oceláři pokračovali v kombinaci, ale rozhodčí viděli přihrávku rukou.
     
    20:52
    Z osy vystřelil Tomáš Šilar, jehož pokus brankáři vypadl před sebe. S dorážkou mohl přispěchat Jan Ekrt, jenž před odkrytou klecí minul.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Štěpán Suk, přichází Filip Tuček.
     
    Dominance Třince je zjevná, a pokud se nic závratného nestane, dojdou si pro vítězství. Chomutov ve druhé desetiminutovce soupeři absolutně nestíhal a může děkovat Štěpánu Sukovi, že rozdíl ve skóre není ještě vyšší.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    V předbrankovém prostoru není chomutovská obrana důsledná, a tak znovu kapituluje. Oceláři vyhráli vhazování a kotouč následně putoval mezi kruhy, odkud se volejem prezentoval TOMMY WARDAS. Štěpán Suk se snažil přesunout, ale na puk lapačkou nedosáhl – 1:4. Asistence: Matěj Kozlík a Jan Moškoř.
     
    19:16
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Martin Pöschl, jehož nabídka mířila před branku, kam si najížděl také jeho spoluhráč. K teči nedošlo, a tak kotouč vyrazil betonem brankář.
     
    18:26
    Výpadem na střed se pokoušel uvolnit Daniel Chovaniak, ale celou situaci přečetl Vojtěch Cestr, jenž zakončení srazil do ochranné sítě.
     
    17:18
    Po delší době registrujeme střelecký pokus také na třineckou branku. Od pravého mantinelu to vyzkoušel Filip Döring, jehož lapačkou vychytal Patrik Švančara.
     
    16:20
    Mezi kruhy se znovu nacházel hostující útočník, na což by si domácí obrana měla dávat pozor. Zakončení Patrika Šutého chomutovskému brankáři vypadlo a černá guma se chvíli válela opuštěná v brankovišti.
     
    15:58
    Oceláři se hnali ve dvou do přečíslení, ale jejich akce byla zastavena pro ofsajd.
     
    15:13
    Mezi kruhy dostával přihrávku Jonáš Jobánek, který si odstoupil od beka, ale střelou Štěpána Suka nepřekonal. Domácí celek je v posledních minutách pod obrovským tlakem.
     
    14:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Od levého mantinelu přihrával přes celou šířku Patrik Šutý. Na pravém kruhu se nacházel osamocený OSKAR HAAS, který naznačil přihrávku, ale zakončil do bližší šibenice branky – 1:3. Asistence: Daniel Chovaniak a Partik Šutý.
     
    13:27
    Skryté nahození od levého mantinelu vyslal Petr Andrle, který vymyslel nabídku na teč. Ovšem ta nepřišla, proto domácí brankář schoval černou gumu do lapačky.
     
    12:40
    Chomutovská obrana se otřásá v základech, jelikož je pod tlakem! Před brankou se nacházel Michal Ramik, jenž domácího gólmana nepřekonal. Po chvíli to zkoušel z trochu větší vzdálenosti Jan Moškoř, ale Suk byl znovu připravený zasáhnout.
     
    11:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jonáš Jobánek přihrával z osy na pravý okruh, odkud se střelou z jedné prezentoval RICHARD PĚTNÍK. Štěpán Suk kotouč vyrazil kotouč před sebe, a tak přišla dorážka, na kterou byl chomutovský brankář krátký. Asistence: Jonáš Jobánek.
     
    10:06
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Matěj Kozlík, jemuž se puk při zakončení nabalil na čepel hole, a tak střelecký pokus za moc nestál. Štěpán Suk zapisuje do statistik další úspěšný zákrok.
     
    09:30
    Nahození za branku si pohlídal chomutovský gólman, který sám vyhodil přes celé kluziště. Piráti se v tomto oslabení už ubrání.
     
    08:50
    Třinecká početní kombinace vypadala velmi dobře, domácí totiž nevěděli, kam dříve skočit. Od mantinelu přišla přihrávka na osu, odkud přišlo zakončení, které bylo sražené do ochranné sítě.
     
    07:59
    Na hranici brankovišti se nacházel Nico Geidl, který se dobře vytočil a třikrát zakončoval do brankářova betonu. Štěpán Suk výborně celou situaci ustál a drží Chomutov.
     
    07:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    07:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Ještě v stejné přesilovce našli Piráti odpověď! Z levé strany vyslal krásnou přihrávku Tadeáš Svoboda a celou situaci na zadní tyči uzavíral DAVID ČERNÝ, jenž z hranice brankoviště nedal brankáři šanci zasáhnout – 1:1. Asistence: Tadeáš Svoboda a Vojtěch Cestr.
     
    06:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Chomutovští trenéři nabádali své hráče, aby pomohli obránci pod tlakem, což se nepovedlo. Mezi kruhy zůstal MICHAL RAMIK, jenž překonal chomutovského Suka v oslabení. Asistence: Pavel Matěj.
     
    05:33
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Filip Hrůzek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:33
    Na levé straně dostal trochu prostoru Tomáš Šilar, kterého stíhal obránce. Chomutovský útočník byl při zakončení faulován.
     
    04:41
    Zakončení Pirátů vyletělo od modré čáry, ale před brankou jej zablokoval Antonín Kareš. Oceláři vystřídali a okamžitě se vydali před branku Chomutova.
     
    03:33
    Těžká přihrávka sice mířila na střed útočného pásma, avšak Jan Moškoř ji nezpracoval dostatečně rychle, a tak byl dostoupen dvěma soupeři.
     
    02:35
    Chomutovský hráč zamířil okamžitě na ošetřovnu a poté byl doktorkou poslán do kabiny. Petr Jíra s rozhodnutím stále není spokojen, ale vhazovalo se ve středním pásmu.
     
    02:32
    Na ledové ploše zůstala krvavá stopa, a tak musí úřadovat ledaři. Oba kapitáni se nacházejí u rozhodčích, zřejmě se vylučovat nebude.
     
    02:32
    V útočném pásmu zůstal ležet jeden z chomutovských hráčů, kterého si Tadeáš Svoboda nevšiml a vjel do třetiny. Pro ofsajd je hra přerušená a Petr Jíra signalizuje, že se jednalo o faul.
     
    01:48
    Hra se přemístila na druhou stranu hrací plochy a od modré se propagačním pokusem prezentoval Josef Rykl. Avšak lapačka hostujícího brankáře byla připravena.
     
    01:12
    Petr Andrle vyslal nahození od modré čáry, ale před chomutovským brankářem bylo prázdno, a tak puk vyrazil k obráncům Chomutova.
     
    00:36
    Tadeáš Svoboda vyhrál úvodní vhazování a hnal se do pásma, ale při zakončení byl dohrán tělem. Na druhou stranu se hnal zleva Pavel Matěj, jenž Tučka neprostřelil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, Pöschl, Rykl – Ekrt, P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    Trenér: Petr Jíra.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
    Trenér: René Mucha.

    Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Hnát, Pěkný.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Chomutov se nachází na předposlední pozici, jelikož po finanční krizi bylo "áčko" posláno až do krajské ligy, což zapříčinilo, že mu utekli rozdíloví hráči. Piráti se tak perou s osudem, ale zatím posbírali patnáct bodů. Před posledním zápasem se do sestavy Petra Jíry vrátil z Finska Stanislav Vrhel, jenž dopomohl týmu k vítězství nad Litvínovem. Ovšem situace Pirátů dál zůstává velmi kritická. Naopak Třinec v klidu míří do vyřazovacích bojů, avšak v základní části bojuje o co nejlepší výchozí pozici. Slezané aktuálně okupují osmou pozici, když zaznamenali třiapadesát bodů. V posledním zápase zastavili Oceláři sérii dvou porážek, jelikož v těsně porazili Havířov.
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje, ve střetnutí Chomutova s Třincem je favorit jasný. Ovšem naplní Oceláři papírové předpoklady? Nebo se Piráti znovu vzepřou osudu a připíšou další nečekané body? To začneme odtajňovat ve pátek od 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Černý (T. Svoboda, Cestr), 27. Šugár (T. Šilar) – 7. Ramik (Matěj), 12. Pětník (Jobánek), 15. Haas (Chovaniak, Šutý), 20. Wardas (Kozlík, Moškoř), 27. Geidl (Matěj, Ramik), 28. Kozlík (Wardas), 35. Haas (Šutý), 49. Ramik (Geidl), 56. Matěj (Ramik, Geidl), 60. Moškoř (Kozlík, Wardas)


    Piráti Chomutov: Suk (21. Tuček) – Petrásek, Cestr, Pöschl, Rykl – Ekrt, P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    Trenér: Petr Jíra.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
    Trenér: René Mucha.

    Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Hnát, Pěkný
    thejrc.org