Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
New York Rangers
Pátek 14.01.2022, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:32 Chris KREIDER - 0:3
     
    59:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hodně snadný 200. gól kariéry zvládl CHRIS KREIDER. Za dnešní aktivitu si ještě jeden zásah určitě zasloužil. Prchnul všem potenciálním strážcům a kotouč jako v bavlnce doručil až za brankovou čáru. Asistence: Kevin Rooney.
     
    57:00
    Jacob Trouba už neudržel nervy a před bránou povalil Bonina. Dvě minuty za nedovolené bránění a můžeme očekávat brzké odvolání Adina Hilla.
     
    52:16
    Igor Šesťorkin! Dnes je tento Rus k nepřekonání. Matt Nieto dostal ukázkovou přihrávku na střed, ale narazil jen na beton brankáře. Pak nevyužívá přečíslení dva na jednoho ani Jeffrey Viel, když pro změnu trefil rameno.
     
    44:41
    Tomáš Hertl se vzhledem k současné formě nebojí pálit, teď ovšem prozvonil pouze břevno. To mohlo být důležité snížení ze strany Sharks, ale Šesťorkin ukazuje, že nejen skvěle chytá, ale také si umí postavit bránu.
    41:27 Braden SCHNEIDER - 0:2
     
    41:27
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je naprostá paráda. Jen si to představte: BRADEN SCHNEIDER z pozice obránce dává gól ve svém prvním utkání v nejlepší soutěži na světě. Sharks si o inkasovaní nějakou dobu koledovali. Karlsson neopustil obranné pásmo, Filip Chytil zvolil přihrávku na křídlo a Ryan Strome uvolnil na středu právě Schneidera. Tomu stačilo dobře zamířit k levé tyči a mohl slavit nejen premiérový zásah v NHL, ale také důležité navýšení vedení. Na gól jsme čekali od poloviny úvodní části. Asistence: Ryan Strome a Filip Chytil.
     
    37:14
    Přečíslení dva na jednoho řešil dlouho individuálně Hertl. Pak se mu povedlo puk přehrát na Meiera, který musel ovšem složitě zakončovat ze vzduchu, přesto dokázal napálit tyč! Až opakovaný záběr ukázal, jak blízko skutečně byl.
     
    32:24
    Jeffrey Viel se rozhodl ztrestat počínání Jacoba Trouby v předchozím souboji s Meierem. Pěstní rozmíška vyzněla lépe pro zápasníka domácí strany, což oceňuje střídačka San Jose i jeho diváci. Oba rohovníci dostávají pětiminutové tresty.
     
    31:08
    Po obranném zákroku Maria Ferrara vyslal Tomáš Hertl do samostatného útoku Andrewa Cogliana, ale ten jako by si vůbec nevěřil. Už z mezikruží zkusil bez naznačení poslat puk mezi betony brankáře, což nemohlo slavit úspěch.
     
    30:08
    Před bránu se natlačil Chris Kreider, jehož pohyb už obrana nezachytila. Kličku do bekhendu vystihl nataženým betonem Adin Hill, tady už útočníkovi Rangers scházely centimetry.
     
    29:15
    Dlouhodobá strkanice před bránou vyústí v dvouminutové tresty na obou stranách. Jacob Trouba předvedl nedovolené bránění, domácí Timo Meier zase krosček.
     
    28:29
    Přes obránce vypálil parádně Timo Meier. Igor Šesťorkin se zasekl na místě a zřejmě lehký dotek tyčky odvrátil oslavu Sharks. To byla moc zdařilá akce švýcarského útočníka.
     
    23:40
    Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Adam Raška, který našrouboval K'Andreho Millera na mantinel. Obránce Rangers odchází ze střídačky na kontrolu.
    10:25 Chris KREIDER - 0:1
     
    10:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Blueshirts nemuseli na protiútok čekat dlouho, v oslabení se totiž dostali k přečíslení dva na jednoho prakticky ihned po buly. Adam Fox předal přihrávku CHRISI KREIDEROVI, který pokračoval na Miku Zibanejada. Ten si kotouč podržel až do poslední chvíle, kdy předal krosovou přihrávku na svého parťáka v tandemu. Kreider pálil po ledě, ale kotouč nějakým způsobem přece jen zaplul mezi betony Adina Hilla. Asistence: Mika Zibanejad a Adam Fox.
     
    10:14
    Za krosček na Rudolfse Balcerse půjde odpočívat Ryan Strome, hosté tak nemohli rozjet kontr a čeká je první oslabení.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 11. Kreider (Zibanejad, A. Fox), 42. B. Schneider (R. Strome, Chytil), 60. Kreider (K. Rooney)


    San Jose Sharks: Hill (Sawchenko) – M. Ferraro (A), B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson (A), M.-É. Vlasic, R. Merkley – T. Meier, Hertl (A), Balcers – Gregor, Couture (C), Dahlén – Cogliano, Bonino, Nieto – Viel, Weatherby, Adam Raška II.
    Trenér: Bob Boughner

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba (A), Nemeth, B. Schneider – Kreider (A), Zibanejad (A), Kakko – Panarin (A), R. Strome (A), Chytil – McKegg, K. Rooney, Greco – Gettinger, M. Barron, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Marquis, McNamara
    thejrc.org