Saint-Étienne – Lens 1:2 (kon.) | PSG – Brest 2:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:2 (1:0)
Racing Lens
Sobota 15.01.2022, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne ztratilo dobře rozehraný zápas a znovu prohrálo, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:56:38)
     
    Poslední mužstvo francouzské nejvyšší soutěže dlouho sahalo po bodech, ale také po vítězství. Jenomže Saint-Étienne nezvládlo koncovku zápasu a znovu prohrálo. Ovšem řekněme si to otevřeně, Lens mělo obrovskou dávku štětí, po které zapisuje tři body. V tabulce se tak Racing Club posunul zatím na čtvrtou příčku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Seko FOFANA - 1:2
     
    90+5
    Lens právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól si poslední celek nezasloužil inkasovat, ale fotbal se nehraje na krásu! Na levé straně se uvolnil SEKO FOFANA, který svůj technický pokus poslal k zadní tyči. Domácí hráči jsou velmi zklamáni – 1:2. Asistence: David Costa
     
    90+5
    Lamine Ghezali poslal centr na pravou stranu šestnáctky, kde se do zakončení hlavou opřel Ryad Boudebouz. Ten mířil do spodního rohu branky, kam se dostal Jean-Louis Leca.
     
    90+4
    Z velké dálky se napřáhl Corentin Jean, jenž vybojoval alespoň rohový kop. Pro balon se z brankové čáry vydal Paul Bernardoni, jehož fauloval Florian Sotoca.
     
    90+3
    Dalo se očekávat, že Racing Club De Lens nebude spokojené s výsledkem. Vždyť bojuje o evropské poháry a bod s posledním je málo.
     
    90+2
    U postranní lajny dostal trochu času k centru Lamine Ghezali, avšak před brankou se nenacházel nikdo v zeleném dresu. Racing Club tak otáčí kormidlem hry.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě šest minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mickael Nade, přichází Lamine Ghezali.
     
    90
    V přerušené hře se hlavní rozhodčí vrátil k některému ze zákroku, za který Gabriel Silva (Saint-Étienne) uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Lens chce ještě rozhodnout, když se další střelou od pokutového puntíku prezentoval Seko Fofana, jehož snažení zastavil v malém vápně Abdoulaye Bakayoko.
     
    88
    Na pravé straně se v náběhu nacházel Florian Sotoca, který se neunáhlil a zvolil přihrávku pod sebe. Zakončením z jedné se prezentoval Seko Fofana, jenž zamířil vedle pravé tyče.
     
    87
    Saint-Étienne zvyšuje svou aktivitu, ale zprava přihrávkou před branku neuspělo. Následně na druhou stranu mohl vyrazit Seko Fofana, avšak míč mu ukopl vracející se Yvann Maçon.
     
    86
    Z pravé strany postupoval k brance Lucas Douath, jenž už byl v šestnáctce. Ovšem místo zakončení vymyslel přihrávku pod sebe, kterou našel jen dobře postaveného soupeře.
     
    85
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Ibrahima Baldé.
     
    85
    Florian Sotoca si hodil balon dál od nohy, a tak se ho zmocnil Gabriel Silva, jemuž první zmíněný došlápl na kotník.
     
    84
    Hostující celek přenesl hru na pravou stranu, odkud odcentroval Jonathan Clauss. Jenomže balon letěl blízko brance, a tak si jej sebral Paul Bernardoni.

    Michal Luxa

    Branky: 39. Boudebouz (Aouchiche) – 78. Sotoca (Clauss), 90+5. Fofana (Costa)

    Karty:   90. Gabriel Silva (SET) – 30. Gradit (LNS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:13.
    AS Saint-Étienne: Bernardoni – Maçon, Nade (90+1. Ghezali), Kolodziejczak (C), Gabriel Silva – Boudebouz, M. Camara, Bakayoko, Youssouf (80. Dioussé) – Aouchiche (80. Lhéry), Thioub (56. Douath).
    Náhradníci: Bajic – Dieye, Dioussé, Douath, Ghezali, Krasso, Lhéry, Mouton, Rivera.

    Trenér: Pascal Dupraz

    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso (74. P. Berg), Medina – Clauss, Ch. Doucouré, Fofana (C), Frankowski (62. Jean) – G. Kakuta (74. Costa), Kalimuendo (85. Baldé), Saïd (62. Sotoca).
    Náhradníci: Faríñez – Baldé, P. Berg, Cahuzac, Costa, Jean, Pereira, Sotoca, Wooh.

    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Letexier – Rahmouni, Pasqualotti
    thejrc.org