Sokolov – Havířov 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 1:3 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 5:0 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
AZ Havířov
Sobota 12.02.2022, 17:00Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:36 David CHROBOČEK - 4:1
     
    52:36
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov koriguje na 1:4! Krátce po buly se kotouč dostal na modrou čáru, odkud z pravé strany vypálil DAVID CHROBOČEK, do jeho rány sice Neužil vrazil vyrážečkou, jenže puk se pak vznesl do vzduchu a spadl za brankovou čáru, AZ Heimstaden tak snižuje na rozdíl tří branek! Asistence: Jakub Doktor, Jan Hudeček.
    50:23 Marek SLOBODA - 4:0
     
    50:23
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov zvyšuje na 4:0! Baník dlouho kombinoval v útočném pásmu, nakonec Jandus našel krásným křižným pasem před brankou číhajícího MARKA SLOBODU, jenž už měl úlohu poměrně snadnou – okamžitě napálil kotouč do sítě! Martin Sejpal neměl šanci se přesunout včas a Západočeši vedou již o čtyři trefy. Asistence: Tomáš Jandus, Jan Novák.
     
    48:02
    Za nahozeným pukem nyní rychle dojel Jan Hudeček, jenž pálil z ostrého úhlu na levé straně na klec Baníku, Jakub Neužil měl přední tyč dobře utěsněnou.
     
    40:38
    František Klejna vystřelil od modré čáry, po jeho ráně se dostal k dorážce Jakub Konečný, jenž měl na pravé straně ohromnou šanci, Martin Sejpal však předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    40:15
    David Chroboček na startu třetího dějství zahákoval jednoho ze soupeřů v prostoru před svou brankou a fasuje zato dvě trestné minuty.
     
    37:27
    Jakub Doktor je zatím asi nejaktivnějším hráčem Havířova, jeho ránu z levého kruhu však Jakub Neužil v pohodě likviduje.
     
    35:35
    Tomáš Jandus se nyní po přihrávce z levé strany dostal v předbrankovém prostoru k zakončení, bekhendovým pokusem ale nepřehodil Sejpalův beton.
    34:22 Vojtěch TOMI - 3:0
     
    34:22
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník už vede 3:0! Patrik Kadeřávek vystřelil z pravé strany od modré čáry, Martin Sejpal pouze vyrazil kotouč vedle sebe, kde byl důrazný VOJTĚCH TOMI, jenž okamžitě dorazil puk do sítě Havířova a zvyšuje tak náskok Západočechů! Asistence: Patrik Kadeřávek, Tomáš Rohan.
     
    32:27
    Petr Hašek vyslal kupředu po pravém křídle Tomáše Janduse, jenž však ranou z pravého kruhu včas vyjetého Martina Sejpala nepropálil!
     
    26:08
    Jakub Doktor se dostal na pravé straně ke střele, která však na bránu Sokolova nemířila. Následně však pálil ještě jednou z levého kruhu a tuto ránu už musel Jakub Neužil krotit ve své náruči!
     
    25:02
    Tomáš Jandus se po přihrávce Marka Slobody dostával v mezikruží k puku, byl však seknutý a zakončit nedokázal. Následně vehementně protestoval proti rozhodnutí sudích a dostává dvě trestné minuty za nesportovní chování. Havířov si tak zahraje přesilovku.
     
    24:06
    Tomáš Kulhánek šel na levém kruhu do situace dva na jednoho s Vrhelem, situaci se rozhodl řešit ranou na přední tyč, kterou trefil!
     
    21:56
    Tomáš Rohan zůstal krátce po vhazování zcela sám před Martinem Sejpalem, jeho bekhendový pokus však brankář Havířova také kryje! Skvělý vstup Baníku do druhé části a neméně úžasné zákroky gólmana Slezanů.
     
    21:32
    Petr Hašek nyní narazil v útočném pásmu na Tomáše Pastora, který ho sice od puku odstavil, jenže o chvíli později pálil Tomáš Jandus, jenž napálil z levého kruhu pravou tyč brány za Sejpalem!
     
    21:16
    Buly před Neužilem vyhráli hokejisté Západočechů a Tomáš Kulhánek měl během chvilky další velkou šanci, když byl v mezikruží sám před bránou Havířova, Martin Sejpal však skvěle zasáhl proti jeho ráně vyrážečkou!
     
    20:38
    Jaromír Kverka nyní předvedl rychlé nohy na pravé straně, následně předal do mezikruží na Jana Pohla, jenž měl dobrou střeleckou možnost z mezikruží, Martin Sejpal však jeho ránu skvěle vyrazil! Dobrý zákrok gólmana AZ Heimstaden!
     
    19:26
    Jaroslav Mrowiec se nyní šikovně otočil na vrcholu levého kruhu a nebezpečně pálil na přední tyč, Jakub Neužil však dokázal vykopnout puk mířící k bližší tyčce betonem!
    14:40 Tomáš VRACOVSKÝ - 2:0
     
    14:40
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník předvádí parádní práci, protože dává gól v oslabení! Tomáš Rohan teď vyslal kupředu TOMÁŠE VRACOVSKÉHO, s nímž šel následně do situace dva na jednoho. Druhý jmenovaný zvolil na levém kruhu tvrdou ránu na zadní tyč a trefil přesně, Baník vede 2:0! Asistence: Tomáš Rohan.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Ondřej Jurčík – 2 min., hákování).
    11:38 Jan POHL - 1:0
     
    11:38
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov využívá přesilovku a jde do vedení! Klejna podél modré čáry nabil na pravou stranu JANU POHLOVI, jenž tvrdou ranou k zadní tyči otevírá skóre utkání! Baník vede 1:0! Asistence: František Klejna, Jakub Konečný.
     
    11:06
    František Klejna už mohl pálit, Martin Sejpal však proti němu vyjel a dobře pokryl prostor, do kterého obránce Baníku mířil!
     
    10:57
    Vojtěch Tomi byl přidržen Tomášem Pastorem v obranném pásmu Havířova a Baník si tak zahraje přesilovou hru.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. J. Pohl (Klejna, J. Konečný), 15. Vracovský (T. Rohan), 35. Tomi (Kadeřávek, T. Rohan), 51. M. Sloboda (T. Jandus, J. Novák) – 53. Chroboček (J. Doktor, Hudeček)


    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Kadeřávek, Seemann, A. Rulík, Vodička – Jurčík (A), T. Rohan (C), Tomi – Vracovský, Kverka (A), J. Konečný – Vrhel, Prošek, T. Jandus – Hašek, M. Sloboda, Kulhánek.
    Trenér: Martin Štrba.

    AZ Havířov: Sejpal (Štipčák) – E. H. Jansons, G. Jansons, Chroboček, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec – J. Doktor, Hudeček (A), Dostálek – Křemen, Maruna (C), Tjurin – L. Bednář, Hotěk, J. Žolobov – Damašek, Mrva, Krupa.
    Trenér: Tomáš Potěšil.

    Rozhodčí: Bejček, Marek – Beneš, Horažďovský.

    Diváci: 512.
    thejrc.org