Florida – Dallas 7:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 7:3 (kon.) | Colorado – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.)
Boston – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 15.01.2022, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásný sobotní večer při sledování kanadsko-americké NHL. Nejlepší hokejová liga naší planety si pro nás dnes přichystala několik fantastických zápasů, přičemž k jedním z nich patří souboj mezi domácími Carolina Hurricanes a hosty Vancouver Canucks. Celým přenosem vás provede Adam Sedlák, již od začátku tohoto klání v 19:00 SEČ.
     

    • 2 P., 34 Z, 18-5-2–9, Skóre: 115:79, 50 b.
    -------------------------------------------------------------------
    Carolina Hurricanes (Metropolitní divize)

    Hurricanes letos prožívají opravdu sezónu snů, která jim dle slov odborníků nebyla úplně předpovídána, a proto se jedná spíše o překvapení. Na druhou stranu nesmíme opomenout aktuální formu, jenž je vzhledem k celkovém součtu sezóny zcela žalostná. Přeci jen nejprve přišla zbytečná prohra s Pantery po prodloužení, ovšem včera jsme byli svědky trpkého debaklu před vlastními fanoušky v poměru 0:6 s Blue Jackets. Nicméně dosavadní průběh se takto hodnotit určitě nedá, jelikož předtím drželi Canes parádní sérii osmi výher bez porážky.

    Jak se zrodila zatím parádní sezóna? Zcela jednoznačně si musíme říci, že za prozatímními úspěchy stojí hlavně trenér Rond Armour, díky své vynikající strategii vzhledem k počtu devětasedmdesáti obdržených branek, tedy nejméně v celé soutěži. Všemu samozřejmě napomáhají výkony hlavních hvězd Sebastiana Aha (15+22) či Teuva Teravainena. Zapomenout ale nesmíme ani na brankářskou jedničku Frederika Andersena. Ten si totiž drží skvělou statistiku s úspěšností zákroků přes 92,5%, a to už je opravdu hodně slušné.

    Hráči ke sledování:

    1. Sebastian Aho (FIN) 31 Z, (15+22)

    - Finský špílmachr patří jednoznačně k největším talentům v současné době na naší planetě, protože v pouhých čtyřiadvaceti letech stále více a více naplňuje svůj dlouholetý potenciál. Troufám si tvrdit, že budoucnu ho ale budeme vídávat v jiném týmu.

    2. Andrei Svechnikov (RUS) 31 Z, (12+14)


    - Ruská mašina sice letos nepředvádí výkony, jako tomu bylo v minulosti, i tak se ale stále drží nadstandardně. Jeho výkony jsou velmi opěvované na veřejnosti, a to zásluhou neuvěřitelné techniky s holí, o níž se mohlo několik let pouze slychávat.

    3. Martin Nečas (CZE) 32 Z, (7+12)

    - Česká rychlonožka se zatím prezentuje podle očekávaní v kanadském bodování, to ale v jeho výkonu určitě není vše. Mnoho příznivců nedokáže ocenit famózní hru dozadu, která přispívá nejen k výsledkům, nýbrž k formě formací, kde zrovna rodák z Nového Města nastupuje.

    Poslední tři utkání:

    Carolina Hurricanes 0:6 Colombus Blue Jackets
    Carolina Hurricanes 3:4pp Florida Panthers
    Carolina Hurricanes 6:3 Calgary Flames
     


    • 7 P., 36 Z, 14-2-3–15, Skóre: 84:93, 35 b.
    --------------------------------------------------------------------
    Vancouver Canucks (Pacifická divize)

    Canucks mají v celkovém součtu na svého dnešního soupeře tučné manko patnácti bodů, což je zapříčiněno především formou aktuální. Zvedli se totiž hlavně před koronavirovou vánoční pauzou, o čemž svědčí osm výher v řadě. Následně ale přišli po výhře s Krakeny dvě zbytečné ztráty s Floridou a Tampou s celkovým skóre 4:9, a to leccos značí. Nicméně oproti počátku ročníku je zlepšení opravdu znát, ale dnes jsi nejsem úplně jist, zda-li to bude stačit na velmi dobře organizovaného soupeře.

    Jaké jsou příčiny herního progresu? Zde bych především zařadil hru v početních výhodách a výkony mezi třemi tyče od obou brankářů, kde tedy můžeme sledovat Jaroslava Haláka a Thatcher Demka. Zmíněný se mohou pyšnit velmi solidní statistikou jen těsně pod 92,00%. Jinak tedy v přesilových hrách je to hlavně o J. T. Millerovi (11+25), jenž zároveň vede bodování týmu a a troufám si tvrdit, že mnoho odborníků začíná mile překvapovat. Výběr Bruce Boudreaua začíná mířit rozhodně výše k lepším umístěním, což ale hráče nabádá k tomu, aby do budoucna nepolevili.

    Hráči ke sledování:

    1. J.T. Miller (USA) 36 Z, (11+25)


    - Jak jsem již zmiňoval, americký forvard je určitě hlavním tahounem týmu, což potvrzuje statistikou v kanadském bodování soutěže, kde okupuje velmi pěknou devátou příčku. Nutno podotknout, že kdyby se hráči slavné kanadsko-americké soutěže dostali na olympiádu, zkušený hráč by pravděpodobně nechyběl v nominaci kouče Mikea Sullivana.

    2. Quinn Hughes (USA) 35 Z, (2+26)

    - Jeden ze slavné mladičké trojice si zatím oproti svým bratrům rozhodně, jelikož patří k nejproduktivnějším obráncům soutěže. Nutno říci, že ve dvaadvaceti letech prosazuje velký potenciál, jenž by rád uplatňoval i v budoucnu.

    3. Jaroslav Halák (SVK) 8 Z, 91,52%, 2,59 GAA, 0 SO

    - Slovenský brankář je sice dvojkou týmu, ovšem i tak ukázal, že je velmi platným pro své mužstvo. Přeci jen jeho výše uvedené statistky leccos naznačují a stále je více než reálný přesun do klubu, kde by byl o mnoho více vážený, tak uvidíme.

    Poslední tři utkání:

    Tampa Bay Lighting 4:2 Vancouver Canucks
    Florida Panthers 5:2 Vancouver Canucks
    Seattle Kraken 2:5 Vancouver Canucks
     
    Československá stopa:

    Martin Nečas (CAR) – 32 Z, (7+12)
    Jaroslav Halák (VAN) – 8 Z, 91,52%, 2,59 GAA, 0 SO
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (LaFontaine) – Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole, Bear, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck (A), A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook, Kotkaniemi, Niederreiter.
    Trenér: Rod Amour

    Vancouver Canucks: Halák (Demko) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Elias Pettersson – Höglander, Dickinson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McIsaac (CAN), Halkidis (CAN) – Mills (CAN), Pancich (USA).
     
    Hráči obou celků již nastupují na ledovou plochu. Samotné utkání tedy započne za pár minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Ihned po buly se dostali do útočného pásma domácí, kde se snaží jakkoliv ohrozit branku hostí.
     
    00:58
    Vincent Trocheck vyslal velmi dobrý pokus z pravé strany, ovšem brankář Thatcher Demko dokázal puk pohotově pokrýt.
     
    01:16
    Brett Pesce si sjel pro puk do středního pásma a rovnou se vydal do útoku, ovšem jeho pokus zblokoval clonící Tucker Poolman.
     
    01:52
    Rychlá střela zápěstím od Teuva Teräväinena skončila jen na zadním tvrzeném skle, odkud si puk získali hráči hostí.
     
    02:19
    Nepřesná nahrávka Brock Boesera končí až na zakázaném uvolnění, a proto se těžiště hry přesune před branku Canucks.
     
    02:55
    Dobrý průnik Nina Niederreitera zastavil za pět minut dvanáct svým obranným zákrokem zkušený obránce Luke Schenn.
     
    03:23
    Anthony DeAngelo se prosadil v útočném pásmu do bekhendového zakončení z hranice mezikruží, ale svatyni hostí jen těsně přestřelil.
     
    03:54
    Hosté jsou zatím při držení puku pod obrovským tlakem, jelikož jejich sok napadá velmi vysoko, čímž dělá velkou neplechu.
     
    04:28
    Jesper Fast si po buly sice získal puk v dobré pozici, ovšem prováhal možnost ke střele, a proto následně o puk zbytečně přišel.
     
    04:49
    Bo Horvat se teď dostal do dobré příležitosti, ovšem ke střele se nedostal, jelikož ho za dnes přidržel Brett Pesce, který si jde po zásluze sednout na trestnou lavici.
     
    05:22
    Střela Conora Garlanda skončila jen na betonech brankáře Frederika Andersena, který opět prokázal své sebevědomí.
     
    05:52
    Luke Schenn se teď dostal k zajímavému pokus z modré čáry, kdy se prudce napřáhl a trefil prostor tří tyčí, ale zde byl připraven Frederik Andersen, jenž touš pohotově lapil.
     
    06:24
    Domácím se teď daří vyhazovat puky z obranného pásma, a proto aktuálně mohou pohodlně střídat.
     
    06:49
    Domácí v plném počtu.
     
    07:26
    Sebastian Aho si po kličkované ve středním pásmu vyžádal i zakončení, ale zamířil pouze do připraveného pravého betonu Thatchera Demka.
     
    07:39
    Andrei Svečnikov si teď vypracoval po uvolnění prostor k zakončení, zde byl ale poslán k zemi Tylerem Myersem, který je tedy po zásluze vyloučen.
     
    07:59
    Střelu Setha Jarvise dokázal brankář Thatcher Demko pohotově vyrazit, a to až do středního pásma, čímž svůj tým vysvobodil z obrovského zámku domácích.
     
    08:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí svou početní výhodu přeci jen velmi rychle proměňují! Po krátké kombinaci v útočném pásmu se dostal ke střele SEBASTIAN AHO, jenž z otočky trefil puk pod lapačku Thatchera Demka 1-0! Asistence: Teuvo Teräväinen, Anthony DeAngelo.
    08:17 Sebastian AHO - 1:0
     
    08:38
    Po rychlém průniku hostí do útočného pásma se dopustil zbytečného faulu Joey Keane, který tedy se tedy díky tomu přemísťuje na trestnou lavici.
     
    08:56
    Nahození od Tuckera Poolmana dokázal skrýt ve své výstroji dánský maniak Frederik Andersen.
     
    09:12
    Domácí teď promrhali obrovskou šancí na zvýšení vedení! Po chybě hostí se dostal do samostatného úniku Nino Niederreiter, ten ale trefil pouze nachystanou lapačku Thatchera Demka.
     
    09:52
    Do dobré šance se dokázal prosadit Martin Nečas, ovšem z pravého kruhu trestuhodně přestřelil svatyni hostí.
     
    10:15
    Hosté se v početní výhodě stále nemohou dostat do žádné šance, jelikož v prvé řadě se jim nedaří přechod do útočného pásma.
     
    10:38
    Domácí v plném počtu.
     
    10:58
    Nahozen od Matthewa Highmora zastavil již clonící Seth Jarvis svým obětavým skokem do střely, čímž zažehnal jakékoliv nebezpečí pro svůj tým.
     
    11:29
    Nepřesná přihrávka od Conora Garlanda končí až na zakázaném uvolnění, a proto se bude vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    11:54
    Dobrou kombinaci hostí ve středním pásmu sice zastavil Ian Cole, ovšem ten velmi brzy puk ztratil, a proto jsou opět v držení hráči Canucks.
     
    12:30
    Andrej Svečnikov si vypracoval nadějnou příležitosti na zvýšení skóre, ale v klíčové chvíli mu podjely brusle, a proto o puk přišel.
     
    12:50
    Ethan Bear si teď vyšlápl z obranné třetiny až brance hostí, ovšem zde o puk přišel, a proto aktuálně kombinují hráči Canucks.
     
    13:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se z ničeho nic prosazují a skóre je tedy vyrovnáno. Po rychlém kontru se k puku dostal BO HORVAT, jenž nenápadnou střelou zamířil přesně do horního rohu branky Frederika Nielsena 1-1! Asistence: Luke Schenn
    13:24 Bo HORVAT - 1:1
     
    13:56
    J. T. Miller si příliš dlouho pohrával s pukem, ale nakonec dokázal zakončit, i tak pouze do ochranné sítě, což znamená, že proběhne buly v útočném pásmu hostí.
     
    14:15
    Oba týmy se aktuálně přesunuli do středního pásma, jelikož nikdo není schopen rozehrát dobrou kombinaci z vlastního pásma, a proto dochází k boji o každý kousek ledu při střídačkách.
     
    14:46
    Jordan Martinook zkoušel obstřelit dva bránící hráče, ovšem zamířil pouze do zadního mantinelu, a tak drží puk hosté.
     
    15:20
    Vyhození od Olivera Ekmana-Larssona končí až na icingu. Vhazovat se tedy bude před brankářem Thatcherem Demkem.
     
    15:48
    Nepřesná nahrávka Stevena Lorentze skončila až na střídačce hostí, což znamená, že se bude vhazovat v pásmu středním.
     
    16:16
    Po delším tlaku domácích v útočném pásmu se ke střele dostal Vincent Trocheck, který ale svým pokusem trefil pouze boční síť hostující svatyně.
     
    16:56
    Conor Garland měl na hokejce vedoucí branku, ale při samostatném úniku trefil pouze levý beton Frederika Nielsena, který tak velmi důležitě podržel svůj celek.
     
    17:09
    Domácí se teď po chybě ve střídaní ocitli na ledové ploše v šesti hráčích, a proto tedy budou opět hrát v početní nevýhodě.
     
    17:54
    Jason Dickinson si vypracoval dobrou střeleckou příležitost, ale zamířil jen do připravené lapačky Dána Frederika Nielsena.
     
    18:22
    Domácí stále vyhazují puky ze své třetiny, čímž si velmi pomáhají, jelikož mohou pravidelně střídat svou obranou čtveřici.
     
    18:35
    V ofsajdovém postavení se ocitl Matthew Highmore, z čehož tedy pochopitelně plyne vhazování ve středním pásmu.
     
    18:57
    Hosté se paradoxně při konci početní výhody dostali do největšího tlaku, ovšem z několika zajímavých příležitosti těžit nedokázali.
     
    19:22
    Nepřesná nahrávka Jordana Staala sice přejela brankovou čáru na opačné straně ledové plochy, ovšem k touši velmi rychle při sprintoval Vincent Trocheck, a proto se icing nepískal.
     
    19:37
    Pěknou kombinaci na jejímž konci byla střela Brendana Smitha sice byla velmi atraktivní, ovšem nikoliv efektivní, jelikož puk úplně minul branku hostí.
     
    19:58
    V první periodě se již skóre měnit nebude, protože Martin Nečas drží v klidu puk ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě jsme byli svědky velmi svižného a atraktivní hokeje, ve kterém padlo po jedné brance na obou stranách. Nejprve se z otočky prosadil mladičký Fin v barvách Hurricanes Sebastian Aho. Se stanoviskem prohry se ale hosté nesmířili, což dal nejlépe najevo vstřelenou brankou Bo Horvat, pro něhož jako kapitána Canucks to byla dvanáctá branka v letošním ročníku. Jsem tedy velmi zvědav, s čím celky vyrukují do druhé periody.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:02.
     
    Týmy již vyjíždí z kabin na druhou třetinu, která započne za malý moment.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Hosté se ihned zpočátku dostali nahozením až do útočného pásma, kde aktuálně drží puk bezpečně v rohu kluziště.
     
    20:59
    Jesperi Kotkaniemi si vypracoval sice nadějnou příležitost, ovšem svou střelu zamířil pouze do výstroje stále připraveného Thatchera Demka.
     
    21:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se velmi brzy po začátku druhé části dostávají do vedení! Po vyhrané buly vyslal Martin Nečas velmi dobrou nahrávku před branku, kde se po lehkém přiťuknutí od Andreie Svečnikova nejlépe zorientoval VINCENT TROCHECK, jenž puk zamířil přesně nad lapačku Thatchera Demka 2-1! Asistence: Andrei Svečnikov, Martin Nečas.
    21:02 Vincent TROCHECK - 2:1
     
    21:43
    Po přečíslení domácích se nakonec ocitl Jordan Staal až v brance hostí, která se tedy dostala mimo svou pozici. Hra je tedy přerušena.
     
    21:54
    Po zákroku na Tuckera Poolmana v rohu hřiště se strhla menší strkanice mezi několika hráči. Vše ale rozhodčí urovnali, a proto se nebude vylučovat.
     
    22:06
    Střela Bretta Pesca skončila po teči jednoho z bránících hráčů až v ochranné síti, což značí vhazování v útočném pásmu Hurricanes.
     
    22:56
    Po rychlém kontru Canucks střílel zpoza mezikruží Jason Dickinson, jenž ale trefil pouze nachystanou výstroj Frederika Andersena.
     
    23:19
    Do dobré šance se dostal Nino Niederreiter, který ale po pěkném uvolnění trefil pouze nachystanou lapačku brankáře Thatchera Demka.
     
    23:54
    Nebezpečnou a ostrou střelu Jespera Fasta dokázal americký brankář opět lapit, a to díky připravené vyrážečce v pravém rohu branky.
     
    24:14
    Hosté se po delší době sice nadechli k lehkému útoku, který ale skončil velmi rychle díky nepřesné nahrávce od Nilsa Höglandera
     
    24:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes poprvé v utkání odskakují do dvougólového vedení! Po pěkné kličce od Andreie Svečnikova se dostal ke střele zpoza pravého kruhu český mladík MARTIN NEČAS, jenž poslal puk přesně nad lapačku amerického brankáře v barvách Canucsk 3-1! Asistence: Andrej Svečnikov, Vincent Trocheck.
    24:49 Martin NEČAS - 3:1
     
    25:12
    Vyhození od Brada Hunta končí až na zakázaném uvolnění, odkud se puk přesune před branku Thatchera Demka, kde proběhne vhazování.
     
    25:53
    Nepřesná nahrávka Brendana Smitha sice skončila na hokejce J. T. Millera, ten ale z dobré pozice jen přestřelil branku domácích, čímž potvrdil trochu upadající formu v posledních utkáních.
     
    26:18
    Do dobré šance se teď prosadil Nils Höglander, toho ale dokázal opět vychytat svou připravenou lapačkou dnes skvělý Frederik Andersen.
     
    26:58
    Hostům se zatím ve druhé periodě vůbec nedaří bránit nebezpečné protiútoky domácích, které často končí nějakou šancí, jenž kdykoliv může skončit další brankou.
     
    27:25
    Střela od Sebastiana Aha skončila pouze na výstroji Thatchera Demka, který tak tuto šanci pohotově pokryl.
     
    27:49
    Do dobré šance se dostal Conor Garland, kterého na hranici brankoviště podrazil svou hokejkou Ian Cole, jenž podruhé v utkání zamíří na trestnou lavici, a to konkrétně po komerční přestávce.
     
    28:20
    Vincent Trocheck se dostal v oslabení do samostatného úniku, ovšem trochu ho zlobili brusle, které v celkovém součtu zabránili zakončení na brankáře Thatchera Demka.
     
    28:50
    Bekhendový pokus Lukeho Schenna zastavil svou lapačkou stále připravený brankář Frederik Andersen.
     
    29:09
    Po nahrávce od Olivera Ekmana-Larssona se v ofsajdovém postavení objevil Brock Boeser, a proto proběhne buly ve středním pásmu.
     
    29:19
    Elias Pettersson teď utržil ránu holí od Jordana Staala, která ale potrestaná nebude, jelikož si tohoto incidentu nevšiml žádný z arbitrů. Aktuálně je na své střídačce, kde si ránu přidržuje.
     
    29:49
    Domácí v plném počtu.
     
    29:54
    Nahození od Matthewa Highmora zastavil svým obětavým blokem Seth Jarvis, který puk následně vyhodil do středního pásma.
     
    30:25
    Ostrá rána Martina Nečase skončila na betonu Thatchera Demka, který tuto ránu tedy dokázal velmi pohotově vyrazit.
     
    30:54
    Nino Niederreiter se teď činil velmi pěkným uvolněním a následnou střelou, která ale zaplavala pouze do zadního mantinelu, odkud se puk odrazil do výstroje Thatchera Demka.
     
    31:13
    Juho Lammikko si při zámku od domácích pomohl zbytečným zákrok úplně mimo hru, za nějž je po zásluze vyloučen na dvě minuty. Tímto dává svůj tým opět do úzkých.
     
    31:50
    Nebezpečná střela Andreje Svečnikova skončila pouze v lapačce Thatchera Demka, který tedy tuto ránu pokryl velmi pohotově.
     
    32:16
    Do dobré pozice se po přihrávce od Setha Jarvise dstal Sebastian Aho, který ale zamířil svou ranou pouze do boční sítě hostující svatyně.
     
    32:50
    Teuvo Teräväinen vypracoval svou pobídkou parádní šanci pro Vincenta Trochecka, kterému ale puk na poslední chvíli přeskočil hůl.
     
    33:13
    Hosté v plném počtu.
     
    33:33
    Thatcher Demko se teď vyznamenal proti střele Iana Cola, když předvedl parádní přesun z jedné strany na druhou, za který by s určitě nestyděl například ani slavný Dominik Hašek.
     
    33:53
    Nebezpečné nahození od Joeyh0 Keane raději skryl Thatcher Demko ve své výstroji, jelikož na puk dojíždělo několik hráčů Hurricanes.
     
    34:21
    Hra se aktuálně přesunula do středního pásma, kde týmy bojují o puk díky nepřesným nahrávkám z obou stran.
     
    34:52
    Steven Lorentz se dostal do dobré příležitosti, kdy trefil z pozice mezikruží masku Thatchera Demka, odkud se puk odrazil do ochranné sítě. Branka to sice nebyla, ovšem nakopnutí hry pořádné. Následuje komerční přestávka.
     
    35:18
    Brady Skjei svou střelou dokonce rozviklal hostující branku, která vypadla ze své pozice. Následuje krátká pauza, jenž bude vyplněna spravením této nepříjemné situace.
     
    35:55
    Zajímavý pokus Jesperho Kotkaniemiho zastavil ihned clonící Matthew Highmore i za cenu zlomené hole, která to tedy odnesla v dnešním utkání již poněkolikáté, tentokrát tedy naposled.
     
    36:12
    Tvrdý souboj u mantinelu svedl Jordan Staal s Brock Boeser a následně se tedy strhla strkanice v rohu mantinelu, do které se zapletl například i Martin Nečas. Aktuálně jsem přesvědčen, že z šarvátky budou následovat trestné minuty.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Bo Horvat – 2 min., hrubost).
     
    36:47
    Ve hře čtyř proti čtyřem jsou zatím jednoznačně lepší hosté, kteří si drží útočné pásmo. Platné jim to ale moc není, protože se nedokáží dostat do žádné nebezpečné příležitosti.
     
    37:05
    Nino Niederreiter teď pouze zbaběle vyhodil puk až na icing, což zapříčiňuje vhazování v útočném pásmu hostí, kteří se rozhodně pokusí o nějakou korigovací branku.
     
    37:55
    Nils Höglander promhral obrovskou šancí na snížení skóre! Po přebrání a kličce měl totiž před sebou odkrytou branku, kterou ale opravdu trestuhodně netrefil!
     
    38:12
    Domácí i hosté v plném počtu.
     
    38:22
    Seth Jarvis teď mohl naopak skóre navýšit, ovšem při samostatném úniku trefil pouze tyč hostující branky, která tedy zazvonila velmi hlasitě!
     
    38:39
    Vyhození od Lukeho Schenna končí až na icingu, po kterém se hra přesune opět před brankáře Thatchera Demka, jenž rozhodně bude čelit dalšímu nebezpečí.
     
    38:59
    Nepřesná nahrávka od Vincenta Trochecka skončila až na hostující střídačce, a to znamená, že uvidíme buly ve středním pásmu.
     
    39:11
    Po nahození do útočného pásma od Conora Garlanda se puk objevil až někde v hledišti. Znamená to tedy nejen vhazování ve středním pásmu, ale i to, že někdo z příznivců si domů přiveze cenný suvenýr.
     
    39:41
    Střela Sebastiana Aha skončila pouze na lapačce Thatchera Demka, který si tak po delší době připisuje naprosto sebejistý zákrok.
     
    39:58
    Ve druhé části se stav měnit nebude, jelikož Tucker Poolman si již s pukem pouze hraje za vlastní brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě jsme opět mohli vidět útočný hokej z obou stran, ve kterém ale oproti části první byli úspěšnější domácí. Ihned zpočátku třetiny se totiž po nahrávce od Martina Nečase prosadil Vincent Trocheck. O tři minuty později se účet tohoto klání opět měnil, jelikož tentokrát si po ose Trocheck-Svečnikov připsal osmou brankou v ročníku právě rodák z Nového Města Martin Nečas. Uvidíme tedy, co mužstva předvedou ve třetí třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:03.
     
    Celky jsou již nachystány k počátku poslední periody, která tedy započne za okamžik.-
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Hra se ihned zpočátku drží ve středním pásmu, kde se oba týmy snaží o nějakou kloudnou kombinaci.
     
    40:57
    Vincent Trocheck po pěkném odebrání puku předvedl i náramné sólo, ze kterého ale těžil pouze brankář Thatcher Demko svým zákrokem.
     
    41:29
    Seth Jarvis předvedl pěknou střelu z otočky, která ale nakonec zamířila jen bezpečně do připravené výstroje amerického brankáře.
     
    41:59
    Sebastian Aho si přichystal parádní šanci zásluhou svého pohybu, ovšem v klíčové chvíli mu puk přeskočil smolně hůl.
     
    42:24
    Domácí jsou stále natlačeni v útočném pásmu, a to především díky výborném pohybu, který zatím jejich soupeře velmi trápí.
     
    42:54
    Frederik Andersen předvedl neuvěřitelný zákrok! Proti střele Conora Garlanda totiž hodil svou hůl, jenž puk dokázala neuvěřitelně zachránit před brankovou čarou!
     
    43:15
    Nahození od Jordana Staala dokázal zastavit rychlým zaklapnutím betony Thatcher Demko, jenž si na tuto střelu určitě věřil.
     
    43:49
    Ian Cole si vyšlápl svým hitem na Matthewa Highmora, který jen odjíždí po svých na svou střídačku. Nutno ale zmínit, že by měl být v pořádku.
     
    44:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domáí z ničeho nic dávají další branku, což už je pro hosty trochu kruté! Po nahození od se totiž dostal k teči STEVEN LORENTZ, který puk pohotově usměrnil za záda Thatchra Demka. Asistence: Brady Skjei, Brett Pesce.
    44:09 Steven LORENTZ - 4:1
     
    44:59
    Po kombinaci ve středním pásmu se dostal ke střele Andrej Svečnikov, ten ale trefil pouze tvrzené sklo, které visí za brankou hostí.--
     
    45:28
    Oliver Ekman-Larsson vyslal zajímavý pokus, který rozhodně patřil k těm nebezpečnějším, což ale neplatilo pro brankáře Frederika Andersena, jenž tuto střelu pohotově lapil.
     
    45:57
    Pěknou akcí se činil Brendan Smith, a to díky své rychlostí, která se zastavila až najetím do brankáře Thatchera Demka, po čemž je hra přerušena.
     
    46:08
    Matthew Highmore se sice dostal do zajímavé šance, ovšem nedokázal z hranice pravého kruhu ani trefit svatyni Canes.
     
    46:46
    Nahození Jasona Dickinsona skončil s velkou jistotou v lapačce dánského brankáře, který si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    47:19
    Tvrdá střela Jordana Staala zaplavala mezi betony brankáře Thatchera Demka, který potvrzuje, že spíše proti nebezpečným šancím tasí vynikající zákroky.
     
    47:51
    Martin Nečas měl po kombinaci s Andrejem Svečnikovem úplně prázdnou svatyni hostí, kterou ale po špatném zpracování nedokázala trefil a promrhal tak šancí na dvougólový večer.
     
    48:18
    Po nahození od Joeyho Keana, které skončilo v ochranné síti, uvidíme komerční přestávku. Následovat bude vhazování v útočném pásmu domácích.+
     
    48:48
    Vyhození Vasilije Podkolzina skončilo až na zakázaném uvolnění, a proto se tedy bude vhazovat před brankářem Thatcherem Demkem, jenž bude čelit dalšímu nebezpečí.
     
    49:23
    Teuvo Teräväinen předvedl, že není špatný ani v obranné činnosti, jelikož po svém návratu do vlastního pásma předvedl ukázkový hit.
     
    49:53
    Rychlou nahrávku dopředu na Jesperiho Kotkaniemiho nedokázal finský útočník zpracovat před branami útočného pásma, a proto se bude vhazovat ve středovém kruhu, díky postavení v ofsajdu.
     
    50:00
    Po rychlém kontru hostí přistrčil Ian Cole na svého brankáře Boa Horvata nedovoleně, a proto se podívá dnes již podruhé na trestnou lavici.
     
    50:41
    Seth Jarvis se činil parádně, když dokázal zblokovat střelu a následně ještě vyhodit puk až do středního pásma, čímž velmi pomohl svému celku.
     
    51:16
    J. T. Miller předvedl pěkné obrátky v útočném pásmu, ovšem svým zakončením zamířil pouze do lapačky nachystaného Frederika Nielsena.
     
    51:48
    Domácím se daří kazit kontry hostů, a proto tedy pravděpodobně ubrání svou první početní nevýhodu ve třetí třetině.
     
    52:00
    Domácí v plném počtu.
     
    52:18
    Domácí jsou teď opět usazeni v útočném pásmu, což se začíná potvrzovat na fyzické připravenosti v hostujícím kádru, ovšem všechny střely zatím míří pouze nad svatyni Thatchera Demka.
     
    52:58
    Hosté se po delší době sice dostali k nadějnému protiútoku, vše ale včas vyřešil obranným hitem Brendan Smith, jenž tak vybojoval pro svůj tým postupný útok směrem vpřed.
     
    53:25
    Střela Matthewa Highmora končí při lapačce dánského klenotu Frederika Nielsena, jenž si tak připisuje další úspěšný zákrok. Následovat bude komerční pauza, po které uvidíme buly v útočném pásmu Canucks.
     
    53:56
    Po obtočení kolem branky se dostal do šance Sebastian Aho, zamířil ale jen do tvrzeného skla za brankou Thatchera Demka. Následně se k puku dostali hosté, kteří ho ihned vyhodili trochu zbaběle do středního pásma.
     
    54:21
    Pěkný průnik dopředu od Jordana Staala zastavil za pět minut dvanáct svou hokejkou Oliver Ekman-Larsson, jenž následně dokázal rozehrát puk do útočného výpadu hostí.
     
    54:54
    Po kombinaci a následné nahrávce přes osu hřiště od J.T. Millera se dostal ke střele Connor Garland, ten ale z dobré pozice mířil mimo domácí svatyni, čímž jednoznačně promarnil zajímavou příležitost.
     
    55:22
    Po nahození Lukeho Schenna, které pokryl Frederik Nielsen ve své výstroji, uvidíme komerční pauzu. Následovat bude po delší době vhazování v útočném pásmu Canucks.
     
    55:57
    Po neohrobanosti na bruslích od Jasona Dickinsona se dostali domácí do přečíslení, které ale vyřešil Jordan Martinook pouze nepřesnou střelou do zadního mantinelu za brankou Canucks.
     
    56:12
    Prudkou nahrávku od Lukeho Schenna nedokázal zpracovat rozjetý Connor Garland. Puk se sice dostal přes všechny čáry až k domácím, ovšem rozhodčí dle svého uvážení nepíská icing.
     
    56:34
    Zajímavá pobídka od Tuckera Poolmana bude nevyužita, jelikož jeho spoluhráči Tyleru Mottemu na poslední chvíli puk přeskočil hůl, a to zapříčiňuje kombinaci domácích.
     
    56:55
    Nahození od Anthonyho DeAngela si pohlídal Thatcher Demko, jelikož předvedl velmi jistý zákrok. Následovat bude i tak buly v útočném pásmu domácích.
     
    57:10
    Nahrávka Tannera Pearsona končí až na zakázaném uvolnění, hra se tedy přesune před amerického brankáře v barvách Canucks, který se tedy možná dočká dalšího zákroku.
     
    57:52
    Hra se aktuálně přesunula do středního pásma, kde oba týmy spíše plýtvají posledními minutami zápasu.
     
    58:17
    Hosté teď okupují branku hostí z opravdového blízka, což ovšem v jejich případě nezaručuje úspěch. Prozatímní efektivita v zakončení z jejich strany je doslova a do písmene skoro nulová.
     
    58:40
    Domácí se ještě dostávají ke kombinaci v útočné třetině, až to vypadá že oni jsou mužstvem, který se snaží o vyrovnání. Vše jen potvrzuje dnešní nepovedený výkon hostí v klíčových pasážích.
     
    58:56
    Po odpískání ofsajdu ze strany hostí ještě vystřelil Brad Hunt na branku domácích, následně se tak strhla menší strkanice, ovšem vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    59:22
    Hosté si počínají v posledních minutách velmi zoufale, jelikož se ani nesnaží o žádný kontr směrem vpřed, což potvrzuje aktuální nepohyblivost hráčů první formace Canucks.
     
    59:46
    Poslední šanci domácích, ve které byl Vincent Trocheck , zastavil obětavým blokem Oliver Ekman-Larsson. Toto jednaní je ale trochu prototypem dnešního týmového výkonu Canucks.
     
    59:59
    Skóre se dnes již určitě měnit nebude, protože domácí hráči drží puk za svou brankou, a to za bujarého potlesku od svých příznivců.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Domácí si po přesvědčivém výkonu nakonec připisují opravdu s naprostým přehledem tři body do tabulky. V první periodě jsme byli svědky velmi svižného a atraktivní hokeje, ve kterém padlo po jedné brance na obou stranách. Nejprve se z otočky prosadil mladičký Fin v barvách Hurricanes Sebastian Aho. Se stanoviskem prohry se ale hosté nesmířili, což dal nejlépe najevo vstřelenou brankou Bo Horvat, pro něhož jako kapitána Canucks to byla dvanáctá branka v letošním ročníku. Ve prostřední část jsme opět mohli vidět útočný hokej z obou stran, ve kterém ale oproti části první byli úspěšnější domácí. Ihned zpočátku třetiny se totiž po nahrávce od Martina Nečase prosadil Vincent Trocheck. O tři minuty později se účet tohoto klání opět měnil, jelikož tentokrát si po ose Trocheck-Svečnikov připsal osmou brankou v ročníku právě rodák z Nového Města Martin Nečas. V poslední části se už tento souboj spíše dohrával, nicméně i tak Hurricanes ještě upravili skóre, a to zásluhou parádní teče od Steva Lorentze, který tímto gólem udal konečný stav zápasu 4:1.
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 33 – 31
    Zblokované střely: 7 – 18.
    Vhazování: 26 – 42.
    Hity: 36 – 37.
    Trestné minuty: 12 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Martin Nečas (CZE,CAR) – (1+1)
    2.Anrej Svečnikov (RUS, CAR) – (0+2)
    3. Vincent Trocheck (USA, CAR) – (1+1)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (DEN, CAR) – 30 zákroků, 1 OG, úsp. 96,77 %, odchytal 60:00

    Thatcher Demko (USA, VAN) – 29 zákroků, 4 OG, úsp. 87,88 %, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Nečas (CZE, CAR) – 1+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:30
    Jaroslav Halák (SVK, VAN) – Neodcestoval s týmem do dějiště utkání.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji Vám pěkný třetího lednového víkendu, který určitě ještě bude obohacen mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (21:54:48)

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 9. Aho (T. Teräväinen, A. DeAngelo), 22. Trocheck (A. Svečnikov, M. Nečas), 25. M. Nečas (A. Svečnikov, Trocheck), 45. Lorentz (Skjei, Pesce) – 14. Horvat (L. Schenn)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (LaFontaine) – Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole, Keane, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck (A), A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook, Kotkaniemi, Niederreiter.
    Trenér: Rod Amour

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Elias Pettersson – Höglander, Dickinson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McIsaac (CAN), Halkidis (CAN) – Mills (CAN), Pancich (USA)
    thejrc.org