Zlín sledge – HC Sparta Praha Sledge 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
SHK LAPP Zlín
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
HC Sparta Praha Sledge
Sobota 15.01.2022, 15:30 • PSG aréna, Zlín • Česká para hokejová liga • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování České para hokejové ligy, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání SHK LAPP Zlín proti HC Sparta Praha sledge hokej, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    SHK LAPP Zlín
    Mančaft z východu Moravy má po devíti odehraných utkáních v základní části již jistý souboj o bronz. Před minulým utkáním mohli ještě ševci pomýšlet na finále o zlato, proti posilněnému týmu Havířova, za který nastoupil mimo jiné i kapitán ruské sborné Lisov, však nedokázali ani bodovat a odvezli si tak domů prohru o pouhou jednu branku. Dnes je však čeká o něco papírově jednoduší soupeř. Ani tak se ale pro Berany již nic změnit nemůže, a to ani kdyby dnešní zápas prohrály.

    Poslední tři utkání:
    Parahokej Havířov vs. Zlín – 4:3
    Zlín vs. Karlovy Vary – 3:6
    Zlín vs. Olomouc – 8:3
     
    Sparta para hokej
    Oproti domácímu celku se Spartě v posledních dvou utkáních nadmíru dařilo, což podepsali rovnou dvěma výhrami, z čehož jedna byla dokonce i proti Pardubicím, které mají nad celkem z hlavního města náskok rovných sedmi bodů. Právě tento rozdíl by mohli hráči Sparty v dnešním utkání skrouhnout, ani tak by se ale ani pro ně již výhrou v této dnešní dohrávce nic nezměnilo. I přesto by si ale hosté určitě přáli vyhrát, čímž by tak napravili prohru proti Zlínu ze začátku sezóny, kdy tomuto mančaftu podlehli s rozdílem dvou gólů.

    Poslední tři utkání:
    Sparta para hokej vs. Olomouc – 2:1
    Sparta para hokej vs. Pardubice – 4:2
    Parahokej Havířov vs. Sparta para hokej – 7:1
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získali kotouč hráči z Moravy, díky čemuž se ihned dostávají do útoku. V něm se o první střelu zápasu postaral Marian Ligda, který ale na brankáře soupeře nevyzrál.
     
    01:43
    Do prvního útoku se mohla rovněž dostat Sparta. Její tažení vstříc soupeřově bráně ale skončilo, ještě dříve, než vůbec začalo, a to nepřesnou přihrávkou a následným zakázaným uvolněním.
     
    02:42
    Z vlastního obranného pásma zakládá útočnou akci Jan Zapletal. Po souboji za svatyní domácích ale získávají kotouč opět Zlíňané.
     
    03:41
    Do zakončení z prostoru mezi kruhy se dostal opět Marian Ligda. Jeho pokus do pravého horní rohu brány ale dokázal gólman svou lapačkou zastavit.
     
    04:40
    Na vhazování po pravici Jana Matouška se dostal k puku celek z Prahy, který tak zakládá svou snad první kombinaci. Nakonec ale tato akce končí nepozorností jednoho z obránců a následným ofsajdem.
     
    05:39
    Ze středního pásma se pokusil o překvapivé zakončení Jan Zapletal. Jeho pokus ale zblokoval jeden z obránců soupeře. Následně se k puku dostal jeden z jeho spoluhráčů, který ale minul bránu.
     
    06:38
    Domácí hráči se nemůžou vymanit z vlastního obranného pásma. Z toho následně vzešla i střela z nebezpečné pozice, o kterou se postaral Jan Frolík. Jeho zakončení mu ale vůbec nesedlo.
     
    06:58
    Vyloučení v týmu Sparta para hokej (Miroslav Novotný – 2 min, držení).
     
    07:57
    Od pravého kruhu mohl ihned po vyhraném buly pálit Dávid Korman. Jeho pokus ale skončil těsně vedle pravé tyčky. Měl ale štěstí, jelikož se k puku dostal David Hábl.
     
    08:56
    Početní výhoda se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci a s největší pravděpodobností se ji domácím využít nepodaří. Blízko k tomu měl ale Slavomír Ferenčík, který zakončoval od levého kruhu.
     
    09:55
    Na vhazování po pravici Michala Vápenky získal kotouč Zlín. Následně na se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy Róbert Turic, který ale trefil pouze lapačku gólmana.
     
    10:54
    Na vhazování na modré se dostali k puku domácí, následně ale kotouč vjel na střídačku a buly se bude opakovat. I na druhý pokus byl Pavel Julina úspěšný, díky čemuž se vrhá do útoku.
     
    11:26
    Vyloučení v týmu SHK LAPP Zlín (Zdeněk Hábl – 2 min, nedovolené bránění).
     
    12:25
    Svou první početní výhodu můžou nyní zkusí využít i hráči Sparty. Velice blízko k tomu Jan Frolík, který nebezpečnou střelou od pravého kruhu trefil pouze horní tyč svatyně.
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Sparta para hokej (Miroslav Novotný – 2 min, faul loktem).
     
    14:05
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku utkání dámy a pánové! Necelou minutu před koncem první třetiny se o ní postaral DAVID PALÁT, který tak využívá přesilové hry jeho celku. Asistence: Zdeněk Hábl.
    14:05 David PALÁT - 1:0
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:00.
     
    Během úvodních patnácti minut jsme byli svědky lepší hry ze strany domácího celku, což se projevilo i na prozatímním skóre. O jeho změnu se postaral minutu před koncem David Palát a podtrhl tak zatím dobré výkony jeho spoluhráčů.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:44
    Na úvodním vhazování druhé třetiny získali kotouč domácí, kteří se ihned valí do útoku. O pár chvil později se ale sami připravili o puk, a to nepřesnou přihrávkou.
     
    16:43
    Od levého kruhu pálil Zdeněk Hábl. Jeho střela mu ale vůbec nesedla a minula bránu o opravdu velký kus. Následně se k puku dostává soupeř, který v tomto dějství zatím neohrozil bránu domácích.
     
    17:07
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla nádherná přihrávka, která vyslala ZDEŇKA HÁBLA do samostatného úniku. Ten ho využil, jak nejlépe mohl a posílá tak svůj celek do již dvoubrankového vedení. Asistence: Slavomír Ferenčík.
    17:07 Zdeněk HÁBL - 2:0
     
    18:06
    Ke střele se dostal rovněž i Marian Ligda, který ale svým zakončením od levého kruhu minul horní tyč brány soupeře. Následně se k puku dostává jeden z hostů.
     
    19:05
    V rohu kluziště za vlastní svatyní zvládl vybojovat kotouč Jan Zapletal, díky tomu se na druhé straně dostal k zakončení Lukáš Kapko, který ale brankáře nepřekvapil.
     
    20:04
    Své spoluhráče zkusil přihrávkou před bránu najít Marian Ligda. K jeho překvapení se ale v prostoru před brankovištěm nacházeli pouze hráči soupeře.
     
    21:03
    Z vlastního obranného pásma zkusil vyhodit kotouč Pavel Julina. K jeho smůle ale trefil pouze jednoho ze svých spoluhráčů, který se nacházel jen kousek před modrou čárou.
     
    22:02
    Kolem mantinelu se zkusil protáhnout Dávid Korman. Na obranu Sparty ale nestačil a po tvrdém hitu tak přichází o kotouč. Nakonec se ale jednomu z jeho spoluhráčů podařilo získat puk zpět.
     
    23:01
    Odvážným výjezdem se nyní ukázal Jan Matoušek. ten si dojel pro vyhozený kotouč téměř až k modré čáře, kde to téměř nestihl před jedním z útočníků soupeře.
     
    24:00
    Za bránou zvládl získat kotouč Josef Panák. Jeho následná přihrávka po hrazení ale skončila na holi jednoho z útočníků soupeře, který tak může vysvobodit své spoluhráče z obranného pásma.
     
    24:59
    Tak toto byla obrovská šance, která jen těsně neskončila brankou. Postaral se o ní Miroslav Zdražil, který se svým zakončením od pravého kruhu trefil pouze tyčku.
     
    25:58
    Slavomír Ferenčík se nyní na modré čáře tak dlouho rozhodoval, komu přihraje kotouč, až se stal obětí napadání dvou obránců Sparty. Ti tak zakládají únik dva na dva, který ale brankou nekončí.
     
    26:57
    Na buly po pravici gólmana domácího celku získal kotouč David Hábl. Následně se ale po nepřesné přihrávce dostal k puku Jiří Raul, který tak může udržet útočné pásmo pro své spoluhráče.
     
    27:32
    Vyloučení v týmu SHK LAPP Zlín (Slavomír Ferenčík – 2 min, zdržování hry / posunutá branka).
     
    28:31
    Do velké příležitosti se dostal Jiří Raul. Ten se po obdržené přihrávce zpoza brány objevil s pukem v prostoru mezi kruhy. Jeho následné zakončení z první mu ale vůbec nesedlo.
     
    29:30
    Ve středním pásmu získal díky dobrému napadání puk Pavel Julina. Jeho následná přihrávka na jednoho z útočníků ale skončila na holích Pražanů.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:37.
     
    Během druhého dějství jsme byli svědky opět jenom jedné branky, a to opět za záda Michala Vápenky. Tentokrát se o ní postaral po ukázkové dlouhé přihrávce Zdeněk Hábl, a to po pouhých dvou minutách hry. Roli favorita herně domácí celek naplňuje, což potvrzuje i to, že právě oni jsou týmem, který má blíže k výhře.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:44
    K velice zajímavé teči se dostal Marian Ligda, který zasáhl střelu od levého kruhu. K jeho smůle se ale puk stočil pouze těsně vedle pravé tyče brány.
     
    31:43
    Zpoza vlastní svatyně zakládá další akci domácího celku Slavomír Ferenčík. Ten je sice okamžitě napadán, na poslední chvíli ale ještě stihl přihrát na jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    32:42
    Na vhazování po pravici gólmana Sparty získal Jiří Raul. Následný pokus jednoho z jeho spoluhráčů ale skončil na střídačce, a tak si hráči obou celků vyzkouší buly znovu.
     
    33:41
    Tak toto byl velice pohotový zákrok, o který se postaral Michal Vápenka. Ten zastavil téměř gólovou střelu z hole Miroslava Zdražila, který pálil od pravého kruhu.
     
    34:40
    Do další akce za vyrovnáním se vydával Miroslav Novotný. Jeden z jeho spoluhráčů byl ale příliš chamtivý a nevšiml si, že překročil modrou čáru dříve, než kotouč.
     
    34:48
    Vyloučení v týmu SHK LAPP Zlín (Róbert Turic – 2 min, Téčko).
     
    35:47
    Tak toto byla velice nebezpečně vypadající střela o kterou se postaral z prostoru mezi kruhy Miroslav Novotný. Jeho pokus nemířil vůbec špatně a brankář soupeře měl co dělat, aby letící puk zastavil.
     
    36:46
    Hráči Sparty si sice už pár střel během této početní výhody připsali, ani jedna ale zatím nebyl úspěšná. Nic se na tom nezmění ani nyní, jelikož se domácím podařilo vyhodit.
     
    37:07
    Tak toto je velice ostrá šarvátka, do které se zapojili obě celé formace obou mančaftů, a to dokonce i včetně brankáře Sparty Michala Vápenky. Sudí si nyní promlouvá s oběma kapitány a snaží se dramatické utkání uklidnit.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu Sparta para hokej (Jan Zapletal – 2 min, hrubost).
     
    38:06
    Domácímu celku přesilová hra zatím vůbec nevychází, jelikož se mu zatím ani jednou nepodařilo vystřelit na bránu soupeře, natož se usadit v útočném pásmu. Naopak na druhé straně se dostal k zakončení Miroslav Novotný.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu SHK LAPP Zlín (David Korman – 2 min, napadení).
     
    39:22
    Talk toto byla obrovská šance, kterou měl na své holi Alex Ohar. Ten po obdržené křižné přihrávce mohl zakončovat do zcela prázdné brány, o což se také pokusil. Bravurním zákrokem se ale blýskl Jan Matoušek, který ho doslova okradl o gól.
     
    39:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom se nám utkání v závěrečných minutách dramatizuje. Pouhých pět minut před koncem základní hrací doby se prosazuje MIROSLAV NOVOTNÝ, který tak snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Alex Ohar.
    39:53 Miroslav NOVOTNÝ - 2:1
     
    41:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak toto je zvrat utkání jako hrom! Během pouhé minuty a půl se Pražané prosazují již podruhé a vyrovnávají tak dlouho ztracený zápas. O gól se tentokrát postaral JIŘÍ RAUL. Asistence: Alex Ohar.
    41:07 Jiří RAUL - 2:2
     
    42:06
    Další gól si mohl připsat Miroslav Novotný. Ten pálil od modré čáry, a to poměrně ostře, k jeho smůle ale trefil pouze hůl jednoho ze clonících obránců.
     
    43:05
    O dlouhou přihrávku přes celé kluziště se pokusil Jan Zapletal. Ta se mu nakonec i podařila, jelikož kotouč za bránou našel jeden z jeho spoluhráčů. Díky tomu se do zakončení z bezprostřední blízkosti dostal Jiří Raul, který ale na gólmana nevyzrál.
     
    44:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    44:13
    Dnešní utkání sleduje 27 diváků.
     
    44:44
    Na vhazování před bránou domácího celku získal kotouč Marian Ligda. Díky tomu se mohl do samostatného úniku dostat Dávid Korman, který ale byl u kotouče jen o moment později než brankář soupeře.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Josef PANÁK neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Lukáš KAPKO neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Miroslav ZDRAŽIL proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Jan FROLÍK neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    David HÁBL neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Miroslav NOVOTNÝ neproměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Róbert TURIC neproměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Jiří RAUL neproměňuje.
     
    5. série
    1:0
    David PALÁT neproměňuje.
     
    5. série
    1:0
    Alex OHAR neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SHK LAPP Zlín.
    Autorem vítězné branky je MIROSLAV ZDRAŽIL.
     
    Konec zápasu.
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky dramatického závěru, který se nakonec vystupňoval až k vyrovnání stavu ze strany Sparty a následným samostatným nájezdům. Domácímu celku v poslední třetině značně došli síly, i tak se ale zmohli na pořádnou šarvátku před bránou soupeře. Samostatné nájezdy však dopadli lépe pro Zlín, kdy byl jediným úspěšným střelcem Miroslav Zdražil.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:18:35)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 15. Palát (Zdeněk Hábl), 18. Zdeněk Hábl (Ferenčík), rozh. náj. Zdražil – 40. Novotný (Ohar), 42. Raul (Ohar)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Josef Panák (ZLS)
    0:0   Lukáš Kapko (SPS)
    2. série:
    1:0   Miroslav Zdražil (ZLS)
    1:0   Jan Frolík (SPS)
    3. série:
    1:0   David Hábl (ZLS)
    1:0   Miroslav Novotný (SPS)
    4. série:
    1:0   Róbert Turic (ZLS)
    1:0   Jiří Raul (SPS)
    5. série:
    1:0   David Palát (ZLS)
    1:0   Alex Ohar (SPS)


    SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Z. Hábl – Stodůlka, Zdražil, Joppa (A), Turic, D. Hábl, Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Korman
    Trenér: Tomáš Sedláček

    HC Sparta Praha Sledge: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Ohar, J. Krupička (C), Bečvář, Novotný, Frolík, Jirsa, Kapko, Z. Krupička (A)
    Trenér: Jakub Novotný

    Rozhodčí: Šiška, Tkadlec

    Diváci: 27
    thejrc.org