Liverpool – Brentford 3:0 (kon.) | West Ham – Leeds 2:3 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:0 (1:0)
Brentford FC
Neděle 16.01.2022, 15:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to tedy ode mne vše. Přeji všem pěkný zbytek druhého lednového víkendu, který určitě ještě můžete obohatit mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. (17:03:52)
     
    Statistické okénko:

    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 13:1.
    Střely mimo: 8:3.
    Rohy: 9:0.
    Ofsajdy: 2:7.
    Fauly: 6:6.
     
    Dnešní utkání je u konce! Ve druhém poločase už byli domácí jednoznačně lepší a skóre utkání tedy navýšili naprosto zaslouženě! Nejprve se po krásném centru Andrewa Robertsona prosadil hlavou v 69. minutě Roberto Firmino. Na tento moment ještě dokázal o osm minut později navázat po nahrávce od zmíněného Brazilce Takumi Minamino, jenž v letošním ročníku vstřelil svou teprve druhou branku. Jak jsem již zmiňoval hosté se už ani na nic nezmohli, a proto dnes odjíždí s nulou.

    V dalším programu se ve čtvrtek Liverpool představí v rámci semifinále EFL CUPU na půdě Arsenalu. Naopak Brentford uvidíme již ve středu, a to v rámci dohrávky soutěže na domácí půdě s Manchesterem United.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    James Milner se již dostal do nadějné pozice, ale k zakončení se nakonec nedostal, jelikož první u míče byl Pontus Jansson, který se ho velmi rychle zbavil.
     
    90+1
    Jeden z posledních průniků na útočnou polovinu od Yoaneho Wissy, zastavil velmi obětavým zákrokem Joël Matip, který čistě odzbrojil francouzského středopolaře.
     
    90+1
    Ve druhém poločase jsou nastaveny dvě minuty.
     
    90
    Oba týmy již spíše dohrávají dnešní zápas, jelikož hlavně domácí se nikam neženou a spíše kombinují na vlastní polovině, a to jim úplně stačí.
     
    89
    Vitaly Janelt se ještě pokusil o nějaké souvislejší napadání, ovšem díky malé podpoře svého týmu se úspěchu nedostal. Tento jev pouze potvrzuje aktuální trápení výběru Franka Thomase.
     
    88
    Curtis Jones mohl dnešní účet zápasu ještě navýšit, ovšem při samostatném úniku trefil pouze hruď brankáře Álvara Fernándeze, který tak i přes třígólový příděl předvedl další povedený zákrok.
     
    87
    Takumi Minamino se pokusil o pěkné sólo směrem vpřed, ovšem narazil pouze do bránícího Christiana Nörgaarda, jenž si tak po delší době připsal dobře odvedenou defenzivní práci.
     
    86
    Trent Alexander-Arnold se pokusil o přízemní centr z pravé strany, ten ale velmi rychle zastavil Mathias Jensen, který míč zahrál zpět na kopačky svého týmu.
     
    85
    Trent Alexander-Arnold rozehrál po delší době rohový kop, kterým ale našel pouze branícího Sergiho Canóse, jenž míč pohotově odvrátil na svou útočnou polovinu.
     
    84
    Mads Rasmussen se po souboji s Virgilem van Dijkem ocitl na hrací ploše ve velkých bolestech. Následně to ale vypadá, že byl měl být v pořádku, jelikož se hlásí k pokračování hry.
     
    83
    Brankář Alisson se snažil o vysunutí Jordana Hendersona, který ale s touto prosbou od svého kolegy nepočítal, a proto se míč ocitl v zámezí. Odtud budou posléze rozehrávat hosté autové vhazování.
     
    82
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Kaide Gordon.
     
    81
    Diogo Jota se aktuálně snažil o pokus z hranice vápna, ale míč mu sjel na poslední chvíli z kopačky, a proto jsou aktuálně v držení hosté na vlastní polovině.
     
    80
    Přízemní centr Jamese Milnera sice odvrátil velmi pohotově Mathias Jensen, ale jen na kopačku Fabinha, který tak rozehrává další val do obrany hostí.
     
    79
    Domácí aktuálně stále drží míč na svých kopačkách, a protože nejsou nijak napadání od jejich soupeře, tak si prakticky dělají, co chtějí. Trenér Jürgen Klopp jen vášnivě tleská tomuto dílu.

    Adam Sedlák

    Branky: 44. Fabinho (Alexander-Arnold), 69. Oxlade-Chamberlain (Robertson), 77. Minamino (Firmino)

    Karty:   19. Ajer (BRF)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 6:6.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Fabinho, J. Henderson (C), Jones – Oxlade-Chamberlain (74. Minamino), Firmino (78. Milner), Diogo Jota (82. Gordon).
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Milner, Joe Gomez, Minamino, Tsimikas, Gordon, N. Williams, Morton.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Brentford FC: Fernández – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock – Rasmussen, Janelt, Nörgaard, Baptiste (68. Wissa), Henry (49. Canós) – Mbeumo (75. M. Jensen), Toney.
    Náhradníci: Lössl – Bidstrup, Canós, Forss, Sörensen, Ghoddos, M. Jensen, Stevens, Wissa.

    Trenér: Frank Thomas

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood – Harrington VAR: Mason, Eaton

    Diváci: 52 824
    thejrc.org