Florida – Columbus 9:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 0:0 (odl.) | Detroit – Buffalo 4:0 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (kon.) | Tampa – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Toronto 5:6 (kon.)
Chicago – Anaheim 3:0 (kon.) | Arizona – Colorado 0:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 4:6 (kon.)
Seattle – Los Angeles 1:3 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Washington – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Dallas Stars
Neděle 16.01.2022, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Tampa Bay Lightning a Dallas Stars.
     
    Dallas Stars

    Hostující Dallas letos neprožívá zrovna povedenou sezónu. Ve třiceti čtyřech odehraných zápasech získali hosté třicet osm bodů a zatím drží jedenáctou pozici tabulky NHL. Na postup do play-off ztrácí jen tři body, ale přesto to budou mít nesmírně náročné. Dallas totiž soupeřům dosud nastřílel jen 98 branek. V posledních zápasech sice doma přehrál Seattle, ale naposledy schytal debakl 1:7 na ledě Floridy. Nejproduktivnějším hráčem Dallasu je Joe Pavelski s třiceti pěti body.
     
    Tampa Bay Lightning

    Domácí Tampa Bay je na tom mnohem lépe. Nejlepší celek NHL z posledních let má po třiceti devíti odehraných zápasech na svém kontě padesát pět bodů a patří mu druhá pozice Východní konference. Lépe je na tom jen Florida, která navíc odehrála o dva zápasy méně. Z posledních pěti zápasů Tampa vybojovala hned osm bodů. Jedinou porážku si připsala doma s Bostonem. Naposledy zvítězila 4:2 nad Vancouverem. Nejproduktivnějším hráčem je Steven Stamkos, který mí na kontě čtyřicet pět bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Bogosian, Sergačjov – Kučerov, B. Point, M. Joseph – Stamkos, Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Somppi, Colton, Katchouk.

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin, Jamie Benn, Peterson – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Rhett Gardner, Kero..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Tampa bude hrát v černém, zatímco Dallas oblékne bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování a hned se vydala do ofenzivy. První nahození na levou stranu však skončilo v moci zadáků Dallasu.
     
    00:41
    Michail Sergačjov poslal přihrávku na střed, ale rozjetý Patrick Maroon se nedostal přes modrou čáru. Hráči Dallasu skvěle napadají od červené čáry.
     
    01:06
    Sergačjov si prodloužil pobyt na ledě, ale jeho přihrávku na levou stranu protečoval jeden z hokejistů Start na střídačku.
     
    01:39
    Dallas se také poprvé v utkání vydal do ofenzivy. Joe Pavelski spěchal za nahozením na levou stranu útočného pásma, ale nesetkal se s podporou spoluhráčů.
     
    02:06
    Vasilevskij si dal pozor na nahození ze středního pásma, vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    02:27
    Dallasu se znovu nepovedl přechod do útočného pásma. Nahození na levou stranu skončilo na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před klec hostů.
     
    02:29
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Tyler Seguin – 2 min., podrážení).
     
    03:00
    Tampa se v úvodu přesilovky usadila v útočném pásmu, ale zakončení z pravé strany ledové plochy skončilo v lapačce připraveného brankáře.
     
    03:28
    Dallasu se podařilo získat kotouč, který hosté pohotově vyhodili přes celé kluziště za klec domácí Tampy Bay. Hráči v černém už se znovu tlačí vpřed.
     
    04:06
    Hosté znovu vyhodili puk podél mantinelu za branku Tampy, jenže tam nebyl nikdo z hokejistů v bílém. Tampa se v přesilovce nedostává do zakončení.
     
    04:29
    Hosté v plném počtu.
     
    05:03
    Chudobin si dal pozor na Bogosianovu ránu od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Hostující brankář v úvodu působí jistým dojmem.
     
    05:29
    Kučerov získal kotouč v rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, ale tam neměl nikoho v černém dresu domácí Tampy.
     
    06:02
    Hedman z levé strany nahodil kotouč za branku Dallasu, ale útočníci domácího celku se zatím nedostávají do zakončení. Dallas v úvodu brání pozorně.
     
    06:34
    Alex Killorn se po pravém křídle dostal do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, jenže jeho pokus skončil vedle zadní tyčky.
     
    07:06
    Esa Lindell na modré čáře zastavil kotouč a zakončil příklepem. Jeho dělovka skončila na betonu domácího brankáře.
     
    07:26
    K odraženému kotouči se před brankou Tampy prodral důrazný Radek Faksa, který chtěl pohotově dorážet, ale obránce v černém mu na poslední chvíli přizvedl hůl!
     
    08:06
    Pavelski potáhl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Hintzovi, jehož ránu domácí gólman jen kontroloval pohledem.
     
    08:28
    John Klingberg za brankou Dallasu získal volný kotouč a rozjel další akci svého mužstva. Jeho rozehrávka ale skončila u prvního soupeře v černém.
     
    09:03
    Kučerov si v útočném pásmu navedl kotouč do dobré pozice mezi kruhy, ale ruská hvězda zakončením zápěstím zasáhla jen brusle prvního obránce.
     
    09:34
    Mathieu Joseph na levé straně získal volný puk, dobře se s ním otočil, ale rozehrávkou na křídlo nenašel rozjetého spoluhráče v tmavém dresu.
     
    10:03
    V polovině první třetiny zakončil dělovkou od modré čáry Bogosian, ale jeho rána nakonec prolétla kolem branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    10:29
    Radek Faksa se stáhl pro kotouč až do obranného pásma, kde si před napadajícím soupeřem musel pomoci vyhozením kotouče odrazem o mantinel.
     
    11:00
    Michael Raffl střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho rána si našla cestu do lapačky domácího brankáře. Vasilevskij je zatím pozorný.
     
    11:24
    Joe Pavelski se v útočném pásmu dostal k odraženému kotouči, ale jeho rána skončila na betonu domácího gólmana. Tampa ale nechává soupeři příliš mnoho místa.
     
    12:03
    Joseph se na pravé straně zbavil soupeře a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení však skončilo vedle levé tyčky.
     
    12:30
    Chudobin musel po delší době zasahovat. Od modré čáry zkusil své štěstí Jan Rutta, ale jeho tečovanou střelu zápěstím hostující brankář pokryl.
     
    13:03
    Pierre-Édouard Bellemare se dostal do útočného pásma, kde se zbavil obránce a zakončil z ostrého úhlu. Jeho pokus se jen otřel o boční síť.
     
    13:29
    Hedman si v obranném pásmu nechtěl před napadajícím soupeřem komplikovat život a raději puk nahodil obloučkem do středního pásma.
     
    13:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hostující Dallas se dostává do vedení! Hosté dostali domácí pod tlak v jejich obranném pásmu. Do zakončení od modré čáry se nakonec opřel ESA LINDELL a jeho dělovka se od tyčky odrazila do branky! Asistence: Joe Pavelski.
    13:48 Esa LINDELL - 0:1
     
    14:10
    Dallas je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzený a nadále se tlačí do ofenzivy. Robertson ale neustál souboj v rohu kluziště, kde přišel o puk.
     
    14:36
    Brayden Point se stáhl do obranného pásma, kde spoluhráčům v tmavých dresech pomohl získat odražený puk. Tampa se tlačí vpřed.
     
    15:03
    Dallas se před napadajícími soupeři ubránil vyhozením do středního pásma. Tampa má nyní na ledě elitní formaci, která se ihned tlačí vpřed.
     
    15:34
    Nikita Kučerov dostal ve středním pásmu přihrávku do jízdy, prosmýkl se přes modrou čáru, ale zápěstím netrefil klec hostujícího Dallasu.
     
    16:09
    Dallas v první třetině brání na jedničku. Hosté skvěle napadají rozehrávku Tampy od červené čáry. Oproti duelu na ledě Floridy je to jako světlo a tma.
     
    16:23
    Alex Killorn se před brankou Dallasu snažil puk ze vzduchu tečovat za záda brankáře, ale puk se mu svezl po čepeli a Chudobina vůbec neohrozil.
     
    17:03
    Point dostal přihrávku na levou stranu, po které se tlačil do útočného pásma, nicméně ani během této akce mu nikdo v černém nepřijel pomoci.
     
    17:20
    Mohlo být vyrovnáno! Před brankou Dallasu se po odraženém kotouči natahoval Nikita Kučerov, ale jeho pokus bekhendem Chudobin skvěle vyrazil.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Ryan Suter – 2 min., krosček).
     
    18:29
    John Klingberg v rohu obranného pásma sice získal kotouč pro Dallas, ale nedokázal jej vyhodit za modrou čáru. Tampa se v útočném pásmu dobře pohybuje.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:09
    Point se před brankou Dallasu snazil dorazit za záda brankáře odražený kotouč, ale Chudobin se skvěle roztáhl a betonem poslal puk mimo branku.
     
    19:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí Tampa v závěru první třetiny využívá přesilovku a dotahuje se soupeřem krok! Hráči v černém měli obrovský tlak. Puk se od zadního mantinelu odrazil před branku. Kučerov kotouč poslal mezi kruhy a důrazný BRAYDEN POINT se prosadil! Asistence: Nikita Kučerov, Viktor Hedman.
    19:47 Brayden POINT - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavý hokej. Hostující Dallas rozjel dnešní duel o něco lépe. Ve 14. minutě poslal hosty do vedení přesnou dělovkou Esa Lindell. Tampa ale poté dostala k dobru přesilovku, kterou v závěru třetiny přetavil ve vyrovnání Brayden Point.
     
    Střely na branku: 10 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek bude chtít navázat na zlepšený výkon ze závěru úvodní periody.
     
    20:35
    Tampa se vydala do útoku po pravém křídle, ale Point na levé straně neobešel důrazného obránce v bílém dresu Dallasu.
     
    21:06
    Victor Hedman střílel z levé strany útočného pásma, ale Chudobin se výborně přesunul k pravé tyči své branky a ramenem přizvedl kotouč na břevno!
     
    21:36
    Ryan Suter zastavil ve středním pásmu nepřesnou rozehrávku domácí Tampy, nicméně kombinace Dallasu neměla dlouhého trvání.
     
    22:06
    Tampa už má tlak v útočném pásmu, nicméně nikdo v tmavém dresu se nedostává do zakončení. Obrana Dallasu má v úvodu druhé třetiny plno práce.
     
    22:33
    Perry výborně ustál souboj za brankou Dallasu, bekhendem přiklepl kotouč mezi kruhy, ale Brayden Point pohotovou střelou trefil Chudobina!
     
    23:06
    Radek Faksa napadal rozehrávku Tampy v jejím obranném pásmu. Český útočník získal kotouč pro Klingberga, jehož ránu domácí brankář hravě lapil.
     
    23:29
    Patrick Maroon střílel z levé strany útočného pásma, ale před Chudobinem se do jeho rány postavil obránce, který puk srazi k hrazení.
     
    24:02
    Andrej Vasilevskij vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ruský brankář je při rozehrávkách přesný.
     
    24:29
    Alex Killorn spěchal za nahozením do útočného pásma, ale obránce Dallasu byl o něco rychlejší a nepustil domácího střelce do zakončení.
     
    25:06
    Steven Stamkos neustál souboj za brankou Dallasu, ale rozhodčí tentokrát vylučovat nebudou. Tampa přesto zůstává nastěhovaná v útočném pásmu.
     
    25:29
    John Klingberg vyhodil puk z obranného pásma přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před Chudobina.
     
    26:12
    Heiskanen z pravé strany poslal přihrávku mezi kruhy, ale obrana Tampy znovu dokázala zasáhnout. Hráči v tmavém mohou rozjet ofenzivní výpad.
     
    26:45
    Hedman na modré čáře kombinoval s Janem Ruttou, ale ani jeden z domácích obránců si netroufl na zakončení. Defenziva Dallasu teď dobře napadá.
     
    27:12
    Rutta nahodil puk ze středního pásma do rohu ledové plochy, ale tam se k jeho pobídce opět nedostal nikdo v tmavém dresu Tampy.
     
    27:34
    Sergačjov se jako obránce vydal na výlet za branku Dallasu, poslal přihrávku mezi kruhy, ale Colton z dobré pozice nezvedl puk nad beton gólmana.
     
    28:03
    Stamkos poslal přihrávku na střed ledové plochy, jenže napadající Klingberg vybojoval kotouč pro hosty. Dallas pokračuje ve vynikajícím bruslení.
     
    28:34
    Alex Killorn se stáhl do obranného pásma, kde přizvedl hokejku Pavelskimu. Tampa se postupně tlačí zpátky do ofenzivy.
     
    29:06
    Tyler Seguin nahodil puk obloučkem do útočného pásma, ale k jeho pobídce se znovu nikdo v bílém nedostal. Oba týmy zatím střídají.
     
    29:27
    Maroon ustál souboj u hrazení, kde se dobře otočil a přihrál na modrou čáru. Na zakončení si brousil zuby Sergačjov, který ale nevypálil.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme dramatické utkání. Tampa je ve druhé části aktivnější, ale Chudobin je v brance Dallasu jistý.
     
    30:24
    Kučerov dostal přihrávku na středový kruh, zavezl kotouč do útočného pásma a vymyslel skvělou pozici pro Perryho. Druhý jmenovaný ve stoprocentní šanci minul branku!
     
    31:03
    Dallas se opět vymanil ze sílícího tlaku soupeře a vyhodil puk do středního pásma. Hosté ale v posledních minutách rezignovali na ofenzivu.
     
    31:35
    Chudobin si dal pozor na nahození ze středního pásma, vyjel za svou klec a sklepl kotouč na spoluhráče z defenzivy. Dallas může zaútočit.
     
    32:01
    Hedman podpořil ofenzivu Tampy a v útočném pásmu se pokusil zakončit zápěstím. Jeho ránu Chudobin s přehledem lapil do lapačky.
     
    33:00
    Perry si natáhl kotouč mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, ale jeho ránu Chudobin reflexivně vytěsnil ramenem do ochranné sítě!
     
    33:26
    Maroon střílel zápěstím od modré čáry, ale ani jeho pokus nenašel recept na skvěle chytajícího Chudobina, který zatím drží Dallas ve hře o body.
     
    34:06
    Alex Killorn vysunul přihrávkou mezi obránce rozjetého Hedmana, ale poslední zadák v bílém dresu Dallasu mu špičkou hokejky vypíchl puk od čepele.
     
    34:19
    Steven Stamkos se před brankou Dallasu prodral k odraženému kotouči, ale pod tlakem obránce jej nedokázal přizvednout nad beton brankáře!
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Roope Hintz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Anthony Cirelli – 2 min., hrubost).
     
    35:06
    Kučerov se uvolnil na levé straně, přehodil si puk na forhend a vypálil. Jeho pokus však prolétl kolem vzdálenější tyčky hostující klece.
     
    35:29
    Ve vysoké rychlosti vlétl do útočného pásma Brayden Point, ale autor vyrovnávací branky si puk posunul před sebe příliš daleko. Chudobin raději přerušil hru.
     
    36:03
    Stamkos se s pukem na čepeli prosmýkl do útočného pásma, kde se zbavil prvního soupeře, ale zakončením zápěstím minul přední tyč.
     
    36:19
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    37:03
    Kučerov dostal po parádní kombinaci přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově pálil příklepem, ale Chudobin předvedl zákrok zápasu!
     
    37:32
    Corey Perry si dal pozor na nahození z levé strany a jednoduše vyhodil puk bekhendem za modrou čáru. Tampy už se opět tlačí vpřed.
     
    38:09
    Sergačjov střílel zápěstím z levé strany, nicméně jeho pokus Chudobin viděl celou dobu a připsal si další jistý zákrok.
     
    38:36
    Pavelski si zkomplikoval život v obranném pásmu a málem daroval kotouč soupeřům. Defenziva Tampy zatím hraje s velkou jistotou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Radek Faksa – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Ve druhé části jsme se branky nedočkali. Mnohem nebezpečnější přitom byla domácí Tampa, ale hostující Chudobin skvělým výkonem zamkl svou klec a zatím drží Dallas v boji o bodový zisk. Hosté během druhé části vystřelili jen dvakrát. Po čtyřiceti minutách platí stav 1:1.
     
    Střely na branku: 19 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 2:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Stamkos uspěl na úvodním vhazování závěrečné periody. Tampa bude v úvodu třetí třetiny hrát přesilovou hru po vyloučení Radka Faksy.
     
    40:33
    Kučerov chtěl projet do útočného pásma středem ledové plochy, ale napadající soupeř jej čistým způsobem odstavil od kotouče a obral jej o zakončení.
     
    41:04
    Stamkos dostal po pěkné kombinaci nabito na levý kruh, ale musel zakončovat z ostrého úhlu. Chudobin se s přehledem přemístil a zasáhl.
     
    41:26
    Hosté vybojovali kotouč po vhazování a dokázali se ubránit vyhozením puku do středního pásma. Tampa se okamžitě tlačí zpět do útoku.
     
    42:00
    Hosté v plném počtu.
     
    42:18
    Tampa měla obrovský tlak i po skončení přesilové hry. Perry si potáhl kotouč do střelecké pozice, ale Chudobin opět reflexivně zasáhl.
     
    43:03
    Tampa v úvodu třetí třetiny pokračuje ve své aktivitě. Přihrávku na rozjetého Maroona si pohlídal hostující zadák Klingberg.
     
    43:24
    Stamkos na levé straně trefil soupeře hitem. Za domácí celou akci zakončil Hedman, ale Chudobin se rozhodl, že bude domácí střelce strašit ze spaní.
     
    44:06
    Kučerov se otočil u mantinelu a vypálil z pravého kruhu. Jeho dělovku před Chudobinem zablokoval pozorný obránce v bílém dresu.
     
    44:28
    Radek Faksa na opačné straně kluziště dostal přihrávku před domácí branku, ale český útočník z velké blízkosti brankáře nepropálil!
     
    45:10
    Joe Pavelski nahodil puk do rohu útočného pásma. Dallas se snad poprvé ve třetí třetině osmělil a snaží se hrát ofenzivně.
     
    45:29
    Jamie Benn získal puk na levé straně útočného pásma a pohotově prověřil pozornost domácího brankáře. Andrej Vasilevskij zasáhl bez problémů.
     
    46:06
    Domácí reklamovali zakázané uvolnění, ale rozhodčí nechali pokračovat ve hře. Tampa okamžitě otočila směr hry a znovu se dere do ofenzivy.
     
    46:35
    Miro Heiskanen dostal přihrávku na modrou čáru, kam proti němu vystartoval Steven Stamkos a důrazným hitem finského hráče odstavil.
     
    47:08
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Corey Perry – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:30
    Dallas svou první přesilovku nerozjel úplně štastně. Hintz projel do rohu útočného pásma, ale Sergačjov mu uzmul kotouč a vyhodil jej do bezpečí.
     
    48:10
    Dallas se usadil v útočném pásmu, ale nikdo v bílém se zatím nedostává do zakončení. Kvarteto hráčů v tmavém se skvěle přesouvá.
     
    48:39
    John Klingberg vybojoval kotouč v obranném pásmu a okamžitě jej vyhodil přes celé kluziště za branku soupeře.
     
    49:08
    Domácí v plném počtu.
     
    49:26
    Perry ihned po svém návratu na ledovou plochu napadal rozehrávku Dallasu v jeho obranném pásmu. Hráči v bílém si na něj dali pozor a puk vyhodili.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a zatím stále čekáme na další zásah. Ve třetí třetině se navíc vytratily i šance.
     
    50:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se dostává do vedení a otáčí vývoj dnešního souboje! Domácímu celku skvěle vyšel bleskový protiútok. Přihrávku do úniku dostal ROSS COLTON, který si pohrál s brankářem a poslal mu pozdrav mezi betony! Asistence: Nikita Kučerov, Callan Foote.
    50:37 Ross COLTON - 2:1
     
    51:06
    Dallas rázem musí otevřít hru a tlačil se do útoku. Pro Tampu se tak dost možná budou otevírat šance na podobné protiútoky častěji.
     
    51:26
    Klingberg uklidnil rozehrávku Stars v obranném pásmu. Hostující obránce poslal přihrávku na levou stranu, kde neměl nikoho v bílém.
     
    52:06
    Andrej Vasilevskij vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a sklepl kotouč na jednoho ze spoluhráčů. Tampa se znovu snaží zaútočit.
     
    52:33
    Aktivní Colton opět vlétl do útočného pásma, ale Radek Faksa se s ním výborně stáhl a odstavil domácího hokejistu od kotouče.
     
    53:20
    Pavelski neustál souboj v rohu útočného pásma a přišel o kotouč. Domácí celek se ihned vydal vpřed, ale Chudobin si dal na nahození pozor.
     
    53:31
    Další zákrok pro brankáře Dallasu. Tentokrát jeho pozornost prověřil Sergačjov, ale gólman Stars udržel kotouč mezi svými betony.
     
    54:03
    Perry se prosmýkl přes modrou čáru a zkusil prověřit Chudobinovu pozornost. Brankář Dallasu se z ostrého úhlu nenechal zaskočit.
     
    54:29
    Heiskanen projel do útočného pásma, ale ani tentokrát nezacílil mezi tři tyče. Domácí Tampa teď brání opravdu výborně.
     
    55:06
    Lindell přečetl přihrávku mezi kruhy a získal puk pro hosty. Dallas se následně vydal do útoku, jenže Tampa získala puk na červené čáře.
     
    55:41
    Alex Killorn střílel bez přípravy z levého kruhu, ale jeho dělovku zablokoval bruslí hned první hráč v bílém dresu Dallasu. Tampa má závěr duelu pod kontrolou.
     
    56:20
    Pavelski táhl rychlou akci Dallasu po levé straně. Před domácí brankou puk nebezpečně tečoval Tyler Seguin, ale Vasilevskij byl připraven.
     
    56:42
    Pavelski se prosmýkl individuálním slalomem do útočného pásma, kde si puk přehodil na bekhend, ale už nestačil zakončit.
     
    57:10
    Lindell na modré čáře udržel Dallas v útočném pásmu, ale hráči Tampy byli opět velmi důrazní a nenechali soupeře zakončit na branku.
     
    57:41
    Na opačné straně si prostor hledal Perry, ale důrazný soupeř jej čistou poziční hrou vytlačil až do rohu kluziště.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:30
    Chudobin je na střídačce a Dallas zkouší vyrovnat v šesti!
     
    59:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo! Tampa potrestala risk soupeře a odskakuje na rozdíl dvou branek! Za vyhozeným pukem se dostal ALEX KILLORN a bekhendem jej poslal do opuštěné branky! Asistence: Steven Stamkos, Anthony Cirelli.
    59:20 Alex KILLORN - 3:1
     
    59:20
    Hostující kouč si ještě bere oddechový čas! Dallas to podle všeho ještě jednou zkusí bez brankáře!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tampa Bay nakonec poráží Dallas 3:1 a připisuje si další cenné vítězství na domácím ledě. Domácí celek rozhodl v závěrečné desetiminutovce. Obráncům Dallasu totiž ujel Ross Colton, který našel mezírku mezi betony hostujícího gólmana. Dallas v závěru utkání zariskoval a odvolal Chudobina. Do prázdné branky se dokázal trefil Alex Killorn.
     
    Střely na branku: 29 – 20
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95%, odchytal 60:00
    Anton Chudobin (DAL) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 58:43
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 14:14
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 16:26
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Nikita Kučerov (TBL) 0+2
    2. Ross Colton (TBL) 1+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95% (03:49:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. B. Point (Kučerov, Hedman), 51. Colton (Kučerov, C. Foote), 60. Killorn (Stamkos, Cirelli) (TS) – 14. Lindell (Pavelski)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), McDonagh, Bogosian, Sergačjov, C. Foote – Kučerov, B. Point, M. Joseph – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry (A), Bellemare, Maroon – Somppi, Colton, Katchouk.
    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg (A), Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin, Jamie Benn (C), Peterson – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Rhett Gardner, Kero.

    Rozhodčí: Nicholson, Chmielewski – Brisebois, Daisy

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri