Florida – Columbus 9:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 0:0 (odl.) | Detroit – Buffalo 4:0 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (kon.) | Tampa – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Toronto 5:6 (kon.)
Chicago – Anaheim 3:0 (kon.) | Arizona – Colorado 0:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 4:6 (kon.)
Seattle – Los Angeles 1:3 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Washington – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Anaheim Ducks
Neděle 16.01.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Krásnou dobrou noc přeji všem příznivcům zámořského hokeje. NHL pokračuje dnes večer a v noci celkem šestnácti zápasy, které startují v rozmezí devíti a půl hodin. My se společně detailně zaměříme na souboj Chicaga Blackhawks s Anaheimem Ducks.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicagu právě nyní patří až 14. příčka ve Západní konferenci, když na své konto nastřádalo pouhých třiatřicet bodů. Šance na play-off tak pro Jestřábi mizí v dáli, na postupovou osmičku už ztrácí osm bodů a to mají Blackhawks odehráno poměrně hodně utkání. Musela by se jim povést pořádná šňůra výher, aby o vyřazovací část ještě zabojovali.
    Jejich forma je ale dobrá a naznačuje, že přesně o to se svěřenci Dereka Kinga snaží, protože vyhráli poslední tři zápasy.
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři se v současné chvíli nacházejí na 6. místě Západní konference se ziskem pětačtyřiceti bodů. Šance Anaheimu na play-off je tak poměrně vysoká, ačkoliv náskok na nepostupové příčky mají pouze pětibodový a oproti dalším týmům odehráli pár duelů navíc, Anaheim je spolu s Tampou jediným týmem, který už jich má 40.
    Forma svěřenců Dallase Eakinse tak dobrá není, poslední dvě utkání prohráli při nelichotivém skóre 4:14.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Naposledy se oba celky dvakrát střetly v roce 2020, v obou případech se z výhry radovali Blackhawks, kteří na svém kluzišti porazili Ducks nejprve v lednu 4:2 a následně i v březnu – 6:2.
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Galvas (CHI) – obránce
    Dominik Kubalík (CHI) – útočník
    Lukáš Dostál (ANA) – brankář
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – C. Murphy (A), de Haan, J. Galvas, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), L. Reichel, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), DeBrincat – Kurashev, Borgström, Entwistle – R. Carpenter, Khaira.
    Trenér: Derek King.

    Anaheim Ducks: Dostál – Manson (A), Fowler, Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Jacob Larsson – Rakell, Zegras, Comtois – S. Carrick, Getzlaf (C), Milano – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, Steel, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodčí: E. Furlatt, M. Dunning – D. Berg, S. Alphonso.
     
    Start utkání bude mít jako již tradičně mírné zpoždění, nedivte se tedy, že utkání nezačne hned ve 2:30.
     
    Na ledě zatím probíhá předzápasový ceremonilá. Zazní státní hymna Spojených Států Amerických.
     
    Proti sobě se dnes v brankách postaví mládí kontra zkušenost. Tento souboj představují skoro legendární Marc-Andre Fleury a český brankář Lukáš Dostál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Úvodní buly bylo vhozeno, kotouč získali hráči Chicaga, kteří se s ním okamžitě nacpali do útočného pásma a Philipp Kurashev se jej snaží vyvézt z rohu kluziště.
     
    00:38
    Kombinace Ducks nebyla přesná a Dominik Kubalík se málem dostal do úniku na levém křídle, jenž jej dobře zastavil Josh Manson.
     
    01:27
    Josh Manson se dostal ke střele na vrcholu kruhů, ale Marc-Andre Fleury byl proti a jeho ránu vyráží do rohu.
     
    01:58
    Chicago se dostalo před Dostála, kde vytvořilo ve více hráčích pořádný závar, český brankář však první střelu na svou branku z bezprostřední blízkosti také chytá.
     
    02:27
    Nicolas Deslauriers se šikovně vytočil na pravém kruhu a z otočky pálil na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury byl pozorný.
     
    02:58
    Hampus Lindholm zaváží kotouč na levém straně útočného pásma, kde ztratil touš, na druhé straně pálil Dominik Kubalík, ale Lukáš Dostál jeho pokusil vytěsnil mimo tři tyče.
     
    03:27
    Utkání chytilo hned velké temp a nyní šel Patrick Kane sám na Dostála, ranou z levého kruhu jeho klec těsně minul!
     
    03:58
    Jakub Galvas nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když zablokoval přihrávku Fowlera z levého křídla do mezirkuží.
     
    04:38
    Chicago se musí zformovat ve vlastní třetině, Marc-Andre Fleury má puk na hokejce za svou klecí a čeká na své beky.
     
    04:59
    Trevor Zegras se marně tlačil po pravém křídle kupředu, o kotouč přišel a s rychlým kontrem jsou tu Blackhawks.
     
    05:27
    Ryan Carpenter se dostal na levé straně ke střele z kruhu, která však zaplula přímo do náruče připraveného Lukáše Dostála.
     
    05:58
    Ducks bojují o kotouč v rohu kluziště, Hampus Lindholm ale vyrobil minule na útočné modré a jeho tým přišel o pásmo.
     
    06:23
    Uvidíme první přesilovku utkání, zahrají si ji hokejisté Anaheimu. Patrick Kane dostává dvě trestné minuty za hákování Hampuse Lindholma.
     
    06:58
    Kačeři nedokázali vyhrát buly před Fleurym a kotouč okamžitě letí přes všechny čáry až k Dostálovi.
     
    07:26
    Trevor Zegras dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě vystřelil na přední tyč, kterou však o několik čísel svým projektilem minul.
     
    07:58
    Blackhawks v oslabení zaútočili, Brandon Hagel dostal křižný pas na pravý kruh a svou ranou jen těsně minul klec za Dostálem!
     
    08:15
    Kačeři se nemohou usadit v prostoru před Fleurym a jejich přesilovka už pomalu končí. Derek Grant musí krotit kotouč ve středu kluziště.
     
    08:50
    Ducks se nacpali po levém křídle do pásma, ale puk rychle ztratili a na druhé straně po křižném pasu pálil Kane, leč nepřesně.
     
    09:20
    Dobrý zákrok Lukáše Dostála, přihrávku před něj dostal Brandon Hagel, jenž ale z bezprostřední blízkosti českého gólmana nepropálil.
     
    09:50
    Buddy Robinson dostal kotouč k pravému hrazení a okamžitě jej nahodil na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury však měl lapačku připravenou.
     
    10:16
    Derek Grant vracel kotouč od zadního mantinelu do prostoru mezi kruhy, tam ale žádný jeho spoluhráč nebyl.
     
    10:38
    Rickard Rakell se na pravém hrazení nedokázal prosadit, kotouč se však dostal na vrcholu kruhu k Samu Carrickovi, jenž ho ranou z nápřahu poslal na klec Chicaga, Fleury zakročil betonem!
     
    11:07
    Přesilovku si nyní vyzkouší také Chicago, Jamie Drysdale už putuje za katr, když vyfasoval trest na dvě minuty za hákování Sama Laffertyho.
     
    11:27
    Buly před Dostálem vyhráli hokejisté Ducks, kteří okamžitě odpálili kotouč po hrazení až k Fleurymu, jenž krotí puk za svou klecí.
     
    11:45
    Alex DeBrincat z levé strany nahazoval kotouč do brankoviště a když se k němu vrátil, napálil jej do bližší tyče!
     
    12:15
    Blackhawks postavili přesilovkový vzorec, ale další rána Alexe DeBrincata byla sražena, takže Lukáši Dostálovi potíže nenadělala.
     
    12:50
    Patrick Kane pálil z vrcholu levého kruhu, Lukáš Dostál dokázal jeho pokus vyrazit do rohu kluziště. Následně to zkusil ještě jednou Ryan Carpenter, ale ani on si na českého brankáře nepřišel.
     
    13:15
    Ducks jsou kompletní a Kevin Shattenkirk drží kotouč na čepeli své hole za vlastním svatyní, po pravém křídle jde vpřed a nahazuje touš do pásma soupeře.
     
    13:45
    Kačeři se s pukem dostali až do rohu, Nicolas Deslauriers se musel stáhnout k modré čáře, odkud vystřelil, jeho rána k Fleurymu nedolétla.
     
    14:27
    Ducks startují akci na pravé straně, Trevor Zegras však nepřihrál dobře ve středním pásmu a útok tak záhy končí.
     
    14:57
    Chicago se dostalo do pásma na levém křídle a Dominik Kubalík parádně přihrál od mantinelu na pravý kruh, kde nejprve pálil Galvas, jehož ránu Dostál vyrazil a následně si poradil i s dorážkou Toewse! Dobré zákroky českého brankáře!
     
    15:17
    Buly před svatyní Anaheimu dopadlo lépe pro hokejisty Blackhawks, kteří se ale špatně domluvili a pas Rileyho Stillmana zastavili Ducks.
     
    15:39
    Kevin Shattenkirk dostal trochu prostoru na levé straně a bekhendem vypálil na přední tyč, Fleuryho ale trefil svou ranou jen do hrudi.
     
    16:05
    Ducks nedokázali získat puk na čepele v prostoru před Fleurym. Na opačném konci kluziště krotí Jujhar Khaira kotouč v rohu hrací plochy.
     
    16:18
    Lukáš Dostál krotí nahození ze středního pásma a připisuje si jeden ze snazších zákroků. Následně raději přikryl puk před dotírajícími soupeři.
     
    16:35
    Blackhawks se drží v pásmu, Brandon Hagel ještě napadal bránícího Jacoba Larssona, jenž ale nakonec puk dokázal odehrát.
     
    17:14
    Josh Manson pálil z pravé strany od modré čáry, ale jeho ránu chumel hráčů před klecí Chicaga k Fleurymu nepropustil.
     
    17:48
    Blackhawks se usadili v pásmu, Lukas Reichel šikovně obkroužil klec soupeře a Philipp Kurashev dorážel, na Dostála však nevyzrál!
     
    18:06
    Chicago rozjíždí další akci nahozeným pukem na zadní hrazení, Josh Manson se zde nezorientoval nejlépe a Lukáš Dostál tak musel krotit ránu od Rileyho Stillmana.
     
    18:35
    Blackhawks vyhráli buly před Dostálem, Toews dostal přihrávku na levý kruh od DeBrincata, jenže jeho ránu na přední tyč vyráží Dostál koncem hokejky!
     
    19:06
    Alex DeBrincat rozehrává z rohu kluziště, Dominik Kubalík se po chvilce dostal k ráně z ostrého úhlu, ale jeho střela postrádala přesnost.
     
    19:32
    Ducks se ještě usazují v prostoru před Fleurym, kombinují podél hrazení, ale do palebné pozice se zatím nemohou dostat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje Chicaga s Anaheimem nebylo vůbec oťukávací, hrál se svižný hokej, je celkem s podivem, že skóre zůstalo bezbrankové, viděli jsme několik velkých šancí na obou stranách. Utkání ale zatím kralují brankáři, Marc-Andre Fleury ani Lukáš Dostál zatím nepustili za svá záda jediný puk, takže také druhá třetina začne za stavu 0:0.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Chicago Blackhawks – 15
    Anaheim Ducks – 11
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:30.
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, začíná 2. třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Ducks získali kotouč po úvodním vhazováním a okamžitě jej nahodili do pásma, kde však Marc-Andre Fleury předvedl své dovednosti a rychle rozehrál.
     
    20:32
    Blackhawks se dostali do pásma jen na chvilku, Ducks ihned vyhodili na zakázané uvolnění, které zkontroloval Connor Murphy.
     
    21:05
    Dominik Kubalík spěchá za nahozeným pukem na zadní hrazení, získat se mu jej však podařilo až o pár vteřin později ve středu kluziště.
     
    21:30
    Isac Lundeström se dostal k ráně na levém kruhu, ale Marc-Andre Fleury měl přední tyč pokrytou a dokázal zasáhnout.
     
    21:35
    Guhle dostal kotouč po buly od Zegrase a pálil od modré čáry. Jeho ránu FLeury vyrazil hrudí před sebe a pak chytil touš do lapačky.
     
    22:05
    Ryan Carpenter se hnal středem kluziště kupředu, vypálil, jenže Lukáš Dostál jeho pokus vyráží do bezpečí.
     
    22:38
    Ducks jednoduchým nahozením po pravé straně přesunuli hru před klec Fleuryho, kde jim však chyběl hráč.
     
    23:06
    Buddy Robinson se šikovně otočili s pukem ve středu kluziště a bekhendem ho hodil do útočného pásma Kačerů.
     
    23:23
    Hampus Lindholm pálil od levého hrazení, Nicolas Deslauriers přitom ležel na Fleurym, který nemohl zakročit, rána Lindholma však postrádala přesnost. Bude se vylučovat.
     
    23:23
    Erik Gustafsson dostává dvě trestné minuty za hrubost, přesilovku si tak zahrají Kačeři, půjde o jejich druhou početní výhodu v utkání.
     
    24:05
    Kotouč letí po hrazení až k Dostálovi. Ducks se následně vrátili do pásma, jenže Ryan Getzlaf pálil z levé strany nepřesně.
     
    24:25
    Hampus Lindholm zlomil při střele z levé strany na modré čáře hůl a je rád, že prudký puk může zpracovat a rozehrát Lukáš Dostál.
     
    25:15
    Kačeři se usazují v prostoru před bránou, kotouč má na levém hrazení Trevor Zegras, jenž ho přihrává na modrou čáru.
     
    25:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nejprve Galvas zachránil Chicago, když holí vytáhl puk z brankové čáry! Poté Blackhawks přenesli hru na druhou stranu. Erik Gustafsson se vrátil z trestné lavice a pláchl obraně Anaheimu. Následně si zpracoval na levé straně puk a počkal na dojíždějícího BRANDONA HAGELA, kterému předložil kotouč do mezikruží. Rána do levého horního rohu na vyrážečku byla tvrdá a přesná, Dostál neměl šanci zasáhnout. Chicago ukončilo oslabení a jde do vedení 1:0! Asistence: Erik Gustafsson, Riley Stillman.
    25:33 Brandon HAGEL - 1:0
     
    26:08
    Hokejisty Chicaga jejich vyrovnávací zásah očividně povzbudil, protože jsou tu s dalším náporem, nyní už okupují prostor v útočném pásmu.
     
    26:27
    Blackhawks kombinují v prostoru před Dostálem. Connor Murphy dostal kotouč na vrchol levého kruhu a vypálil, Dostál krotí jeho ránu ve své náruči.
     
    27:18
    Blackhawks kombinují podél hrazení v útočném pásmu, do jejich akce dobře zasáhl Jamie Drysdale, jenž sebral kotouč a otáčí hru na druhou stranu.
     
    27:48
    Viděli jsme několik tvrdých střetů u hrazení v pásmu Blackhawks. Ducks se ale dostali k zakončení až nyní, ránu Rickarda Rakella Fleury vyráží.
     
    28:18
    Ducks rozehrávají z vlastního pásma, Trevor Zegras šikovně na útočné modré obešel bránícího hráče, ale parťákovi poslal přihrávku na paty.
     
    28:49
    Chicago se v prostoru před Dostálem neohřálo, Kačeři jsou zpět na puku, Kevin Shattenkirk jej má za svou klecí a čeká, kdo se mu nabídne pro přihrávku.
     
    29:26
    Jakob Silfverberg sbírá kotouč ve středním pásmu a šikovnou přihrávkou vysouvá po pravém křídle Dereka Granta.
     
    29:56
    O kotouč se nyní bojovalo v rohu kluziště za klecí Dostála. Úspěšnější byli hráči Chicaga. Rána Galvase z pravé strany od modré čáry k Dostálovi neprošla.
     
    30:27
    Jakub Galvas pálil ještě jednou z osy hřiště od modré čáry, Lukáš Dostál však jeho ránu zvládl vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho beci!
     
    30:58
    Hampus Lindholm dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a okamžitě poslal puk na klec Blackhawks, Marc-Andre Fleury však byl připraven.
     
    31:16
    Vhazování před klecí Jestřábů vyhráli hokejisté Blackhawks, Jakub Galvas získal kotouč, ale v rohu kluziště jej nestihl před napadajícím Nicolasem Deslauriersem odehrát.
     
    31:38
    Derek Grant dostal pas od zadního hrazení na pravou stranu a pálil, Marc-Andre Fleury však povyjel a v pádu dokázal jeho ránu vykopnout!
     
    32:19
    Ducks nahazují kotouč do pásma, Calvin de Haan jej však zase rychle posílá přes obrannou modrou, takže se zde hráči Anaheimu moc neohřejí.
     
    32:44
    Kačeři vytvářejí závar před svatyní Fleuryho. Palebný prostor se jim ale nyní najít nepovedlo a útočné pásmo musí vyklidit.
     
    33:05
    Jakub Galvas dobře přihrál na levý kruh, odkud pálil Brandon Hagel, jenž Lukáše Dostála ranou na přední tyč nenachytal.
     
    33:37
    Riley Stillman odehrává bekhendem kotouč z obranného pásma. Chicago se nakonec dostává do útočného pásma, ale jen za cenu icingu.
     
    33:54
    Brandon Hagel navedl kotouč na pravou stranu a přihrál ho doleva na Lukase Reichela, jenž měl obrovskou šanci, zvládl nataženou holí zakončit, ale Lukáš Dostál předvedl fantastický přesun a zatím nejlepší zákrok večera, když do této rány stihl vrazit svůj beton!
     
    33:54
    Zároveň je tu však vyloučení pro Kačery, Maxime Comtois už sedí na trestné lavici, vyfasoval dvě minuty za hákování Hagela.
     
    34:27
    Přesilovka se Chicagu zatím vůbec nedaří, kotouč letí už podruhé přes všechny čáry, zastavovat ho musí Fleury.
     
    34:58
    Brandon Hagel teď nyní jen jakýmsi divným nahozením přes útočnou modrou poslal kotouč do pásma, Buddy Robinson jej zase odpálil pryč.
     
    35:27
    Jen velice krátce pobyli hokejisté Blackhawks v prostoru před Dostálem a kotouč už zase putuje až k Fleurymu. Ducks brání dobře.
     
    35:59
    Přesilovka Chicaga je pryč a my si skoro ani nestihli všimnout, že vůbec proběhla, tahle pasáž se Blackhawks vůbec nevyvedla.
     
    36:29
    Connor Murphy krotí kotouč ve vlastním obranném pásmu, jeho prudkou přihrávku na druhou stranu kluziště zastavil až bránící Guhle.
     
    36:58
    Kačeři se teď ale také nedokázali usadit před Fleurym. Znovu to zkusí Trevor Zegras, jenž jde kupřeudu po levém křídle.
     
    37:27
    Kevin Shattenkirk dostával kotouč na osu hřiště k vrcholu kruhů, jeho rána byla sražená a zamířila jen k zadnímu hrazení.
     
    37:58
    Svěřenci Dallase Eakinse si nyní nerozuměli v rozehrávce a prudký puk končí icingem. Buly po levici Dostála.
     
    38:15
    Chicago sice vyhrálo buly před českým brankářem. S pukem ale muselo ven z pásma, Jakub Galvas rozehrává z obranné modré.
     
    38:38
    Blackhawks svírají svého soupeře v kleštích a přihrávají si podél hrazení. Až nyní se k puku dostal Buddy Robinson a posílá jej přes obrannou modrou.
     
    39:04
    Jonathan Toews šel na Dostála z levé strany, jeho první rána šla do betonů, český brankář následně hrudí vyrazil i dorážku!
     
    39:34
    Dominik Kubalík spěchá za nahozeným pukem do útočného pásma, důrazně jej na zadním hrazení dostoupil a na mantinel přitiskl Jamie Drysdale.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Duel mezi Chicagem a Anaheimem je i nadále vyrovnaný. O skóre rozhoduje situace z 26. minuty, kdy hráli Ducks přesilovku. Fleurymu prošel puk mezi betony a Jakub Galvas musel touš z brankové čáry vytáhnout hokejkou, což se mu povedlo doslova za minutu dvanáct! Poté Blackhawks vysunuli kupředu z trestné lavice se vrátivšího Erika Gustafssona, jenž předložil touš Brandonu Hagelovi, který z bezprostřední blízkosti v tutové šanci propálil Dostála. Díky této akci vstoupí Jestřábi do třetí části hry s nejtěsnějším možným vedením. Jinak je ale zápas naprosto vyrovnaný.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Chicago Blackhawks – 12 (27)
    Anaheim Ducks – 14 (25)
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:19.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina začne za chvilku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Chicaga, kteří nahodili kotouč do útočného pásma. Z modré čáry pálil Connor Murphy, jeho pokus však šel jen do zadního hrazení.
     
    40:49
    Philipp Kurashev pálil z levého kruhu a před bránou pak ještě dorážel Lafferty, Lukáš Dostál oba pokusy likviduje.
     
    41:15
    Chicago na začátku třetiny svírá svého protivníka v kleštích, Galvas ranou od modré sestřelil Ganta. K Doržáce se dostal Jonathan Toews, český brankář jeho pokus vytěsnil těsně vedle tyče!
     
    41:52
    Lukas Reichel si šikovně sjel do mezikruží, kde tečoval ránu od modré čáry, Lukáš Dostál však celkem v pohodě tento nepříliš prudký pokus chytá.
     
    42:15
    Josh Manson nahazuje bekhendem kotouč do třetiny Jestřábů, na zadním mantinelu se snaží vyválčit pzk Rickard Rakell.
     
    42:37
    Ryan Getzlaf dostal kotouč na levý kruh a okamžitě pálil na přední tyč, kterou však měl Marc-Andre Fleury dobře pokrytou.
     
    43:09
    Brandon Hagel se hnal po pravém křídle za nahozeným pukem, aby přidal druhou branku v utkání. Lukáš Dostál byl rychle venku z klece a odehrál touš do rohu.
     
    43:38
    Kevin Shattenkirk nabízel střílený puk z pravé strany do předbrankového prostoru, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    43:55
    Kevin Shattenkirk nyní nejprve předvedl skvělou defenzivní práci, když zastavil přečíslení tři na jednoho, následně však před bránou krosčekoval Stillmana a putuje na trestnou lavici.
     
    44:22
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Chicago zdvojnásobuje vedení v přesilové hře! Lindholm nejdřív na levé straně nepropálil Fleuryho. Následně se hra bleskově otočila a Blackhawks šli do situace dva na jednoho. Alex DeBrincat z pravé strany parádně přihrál doleva a PATRICK KANE už jen uklízel kotouč do poloprázdné klece – 2:0 pro Blackhawks! Asistence: Alex DeBrincat, Jonathan Toews.
    44:22 Patrick KANE - 2:0
     
    44:49
    Ducks se ještě nechtějí smířit s vývojem utkání a spěchají napadat do útočného pásma, kotouč se jim ale získat nepovedlo.
     
    45:27
    Lafferty nejprve pálil z levé strany, Dostál jeho ránu chytil a přikryl puk lapačkou, následně do něj dojel Philipp Kurashev, jenž i bránu ze základního postavení vykopl.
     
    45:52
    Philipp Kurashev se žene na zadní mantinel za nahozeným pukem, kde však byli první obránci Ducks, kteří vyhazují přes obrannou modrou.
     
    46:25
    Ryan Carpenter se snažil napadat rozehrávajícího Kevina Shattenkirka, jenž však zachoval chladnou hlavu a odpálil puk z rohu kluziště.
     
    46:49
    Znovu se přerušuje, Riley Stillman se na pravé straně dostal s pukem do postavení mimo hru, píská se ofsajd.
     
    47:09
    Vhazování ve středním pásmu skončilo lépe pro Ducks, Josh Manson okamžitě poslal kotouč na zadní mantinel, kam jeho parťáci spěchají napadat.
     
    47:27
    Patrick Kane šikovně bekhendem u hrazení prohodil soupeře a kupředu tak mohl Lukas Reichel, jeho rána od levého hrazení byla zblokována.
     
    47:45
    Hráči Chicaga se nyní nedomluvili při rozehrávce a kotouč končí na zakázaném uvolnění. Buly po pravé ruce Marca-Andre Fleuryho.
     
    48:05
    Rickard Rakell nedokázal vybojovat kotouč na puntíku pro vhazování a Blackhawks mohou po pravém křídle kupředu, Henrik Borgström ale ztrácí puk.
     
    48:20
    Ryan Getzlaf dostal přihrávku na pravý kruh a pálil na přední tyč, Marc-Andre Fleury však byl velice pozorný a tento projektil vyráží.
     
    49:04
    O černou pryž se bojovalo v rohu kluziště za svatyní Ducks, získali jej Blachawks a Erik Gustafsson mohl pálit od modré, volí však pas na Jonese.
     
    49:31
    Hokejisté Anaheimu chtěli jít kupředu po levém křídle, jejich prudký pas kupředu však končí jen zakázaným uvolněním, což zkontroloval Calvin de Haan.
     
    50:04
    Chicago se vlastní nepřesností vyhnalo z útočného pásma, Brandon Hagel však do něj už zase spěchá za nastřeleným pukem.
     
    50:27
    Nicolas Deslauriers prohazuje kotouč u hrazení, neměl však rychlost, stál na místě, a tak jeho akce neměla šanci uspět.
     
    50:35
    Jamie Drysdale zkontroluje zakázané uvolnění Blackhawks. Je jasné, že Chicago už bude hrát na jistotu v obraně.
     
    51:04
    Trevor Zegras se snažil stahovačkou obejít Toewse, který mu však kotouč vypíchl a nepustil ho k Fleurymu.
     
    51:35
    Ducks mají kotouč pod kontrolou za vlastní klecí, Hampus Lindholm však příliš otálel s rozehrávkou a dostal se pod tlak soupeřů. Nakonec zvládl vyhodit.
     
    52:04
    Kačeři rozehrávají na středu kluziště, Kevin Shattenkirk poslal lehký oblouček do útočného pásma, kde však jeho spoluhráči měli k puku daleko.
     
    52:38
    Blackhawks aktivně napadají Ducks v rozehrávce, Philipp Kurashev však kotouč nezískal a musí se tak stáhnout ke své kleci.
     
    52:48
    Nyní byl Philipp Kurashev na levé straně hrací plochy příliš rychle a na plachtící puk čekal až za útočnou modrou. Píská se ofsajd.
     
    53:01
    Buly před Fleurym vyznělo lépe pro hokejisty Blackhawks, Calvin de Haan nabral kotouč na čepel a bekhendem ho poslal do rohu, odkud jej Alex DeBrincat poslal na další icing.
     
    53:27
    Rickard Rakell dostával prudký pas z levého křídla do předbrankového prostoru, ale u puku byl o krok později, než bylo třeba.
     
    54:05
    Jestřábi rozehrávají zpoza vlastní klece, rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště, kde v rohu bojuje o puk Jujhar Khaira.
     
    54:26
    Buly ve středním pásmu vyhráli hokejisté Chicaga, kteří nahodili touš na zadní mantinel, kde se však MacKenzie Entwistle k puku nedostal.
     
    54:45
    MacKenzie Entwistle dostal kotouč tentokrát na levý kruh a jeho přízemní ránu musel Lukáš Dostál vykopnout betonem do rohu kluziště!
     
    55:24
    Za nahozeným pukem na zadní hrazení spěchá Maxime Comtois, který pálil z levého kruhu jen do hráče před sebou.
     
    55:37
    Rickard Rakell obdržel puk do mezikruží a ihned ho poslal rychlou ranou na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury jeho pokus vyráží do bezpečí!
     
    56:05
    Hra se nám v závěru základní hrací doby kouskuje. Buly před Fleurym nyní vyhráli hokejisté Ducks, Ryan Getzlaf ale na pravém hrazení ztratil puk.
     
    56:20
    Anaheim Ducks si vzali oddechový čas a už nechávají Dostála na střídačce, hrají s prázdnou brankou a šesti bruslaři na hrací ploše!
     
    56:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks přidávají zásah do prázdné klece a osud utkání je zpečetěn! Alex DeBrincat zabojoval ve středním pásmu a bekhendem přihrál dopředu na DOMINIKA KUBALÍKA, jenž už pohodlně dojel s pukem až do brány a přidává pojistku na výhru Chicaga – 3:0! Asistence: Alex DeBrincat, Calvin de Haan.
    56:39 Dominik KUBALÍK - 3:0
     
    57:17
    Ducks ještě sympaticky utkání nevzdávají, na druhé straně už ale táhne další akci Blackhawks Caleb Jones.
     
    57:49
    Kačeři ztratili kotouč v útočném pásmu, rozehrávat budou muset od vlastní klece, Guhle je pod tlakem Toewse.
     
    58:05
    Po ofsajdu Blackhawks se vhazuje ve středu hrací plochy, Henrik Borgström nahodil kotouč na zadní hrazení, ale tam byli první beci Ducks.
     
    58:35
    Josh Manson se snaží vydolovat kotouč zašlápnutý u hrazení v pásmu Chicaga. Nakonec se to povedlo Calebu Jonesovi.
     
    59:05
    Jujhar Khaira šel na levém křídle kupředu, ideální okamžik pro ránu z kruhu prováhal a jeho přihrávka na pravou stranu byla zblokována.
     
    59:38
    Marc-Andre Fleury je teď určitě nejvíc nervózní muž na hrací ploše. Josh Manson ještě rozehrává na obranné modré, udrží už zkušený brankář čisté konto?
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Blackhawks a Ducks tak končí výhrou Chicaga v poměru 3:0. Anaheim dnes nenašel recept na pevnou defenzivu Jestřábů a Marca-Andre Fleuryho, jenž si připisuje čisté konto! Domácí vstoupili do třetí části s nejtěsnějším náskokem, který v 45. minutě zdvojnásobil krátce po konci vlastního oslabeníPatrick Kane. V závěru už jen pečetil výsledek trefou do prázdné klece Dominik Kubalík.

    Chicago tak trochu oživilo naděje na play-off, když přidává čtvrtou výhru v řadě, zatímco Ducks zapisují třetí porážku a komplikují si situaci v boji o vyřazovací část.
     
    Střely na bránu v celém zápase

    Chicago Blackhawks – 36
    Anaheim Ducks – 37
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Marc-Andre Fleury (CHI) – 37 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Lukáš Dostál (ANA) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 59:06
     
    Česká stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) – 1+0, 3 střely na bránu, účast +1, 0 TM, čas na ledě 13:08
    Jakub Galvas (CHI) – 0+0, 2 střely na bránu, účast 0, 0 TM, čas na ledě 16:56
    Lukáš Dostál (ANA) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 59:06
     
    Tři hvězdy utkání

    Marc-Andre Fleury (CHI) – 37 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Brandon Hagel (CHI) – 1+0
    Riley Stillman (CHI) – 0+1
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji vám krásné dobré ráno a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (05:08:48)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. Hagel (E. Gustafsson, R. Stillman), 45. P. Kane (DeBrincat, J. Toews), 57. D. Kubalík (DeBrincat, de Haan)


    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – de Haan, J. Galvas, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones, C. Murphy – P. Kane (A), L. Reichel, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), DeBrincat – Kurashev, Borgström, Entwistle – R. Carpenter, Khaira.
    Trenér: Derek King.

    Anaheim Ducks: Dostál – Manson (A), Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Jacob Larsson – Rakell, Zegras, Comtois – S. Carrick, Getzlaf (C), Silfverberg (A) – Lundeström, D. Grant, B. Robinson – Steel, Deslauriers, Lettieri.
    Trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodčí: E. Furlatt, M. Dunning – D. Berg, S. Alphonso.
    thejrc.org