Bill Algeo - Joanderson Brito Vítěz: B. Algeo (kon.) | Dakota Bush - Vjačeslav Borščev Vítěz: V. Borščev (kon.)
Katlyn Chookagianová - Jennifer Maiaová Vítěz: K. Chookagianová (kon.) | Brandon Royval - Rogério Bontorin Vítěz: B. Royval (kon.)
Jake Collier - Chase Sherman Vítěz: J. Collier (kon.) | Calvin Kattar - Giga Čikadze Vítěz: C. Kattar (kon.)
konec
Jake Collier - Chase Sherman

Vítěz: J. Collier

Neděle 16.01.2022, 03:10UFC Fight Night
     
    Vítěz: Jake Collier (submise, RNC) (03:14:28)
     
    02:26
    Konec zápasu.
     
    02:26
    A je konec! Chase Sherman odklepává a toto byl velmi pravděpodobně jeho poslední zápas v UFC, protože mu smlouva končí s výsledkem 1-3. Naopak Jake Collier ukázal, že i přes jeho zavalitou postavu je velmi hbitý a má zkušenosti s BJJ.
     
    02:15
    Collier má chycená záda a hledá si RNC.
     
    02:00
    Sherman divoce krvácí z obličeje.
     
    01:45
    Collier rozjíždí ground and pound. Zasadil už tvrdý loket.
     
    01:20
    A Sherman se ocitl na zemi. Collier ho přetlačuje.
     
    00:55
    Sherman inkasoval několik ran, které cítil, Collier bije hlava nehlava.
     
    00:40
    Tvrdá a divoká výměna na začátek.
     
    00:16
    Collier zkusil low kick, který minul.
     
    00:00
    Začalo 1. kolo.
     
    Co-main event je tady! Borce už máme v kleci, ještě představovačka od Bruce Buffera.
     
    Hlavní kartu odstartuje souboj mezi Billem Algeem a Joandersonem Britem. Oba borci se dostali do UFC skrze Dana White's Contender Series, pro Brita to ale bude pravý debut, zatímco Algeo za rok a půl zvládl už tři zápasy. Vyhrál ale jen jeden. Toto může být zápas na obě strany

    Divizi lehké váhy pro dnešek budou reprezentovat Dakota Bush a Vjačeslav Borščev. "Hairy" Bush měl v nejslavnější organizaci světa jediný zápas, který s Austinem Hubbardem prohrál na body. Ve své pětileté profesionální kariéře má skóre 8-3, nikdy ovšem neprohrál před časovým limitem. Naopak Borščev je zajímavým úkazem. Profesionálně zápasí jen dva roky, má ovšem skóre 5-1, a to včetně vítězství v DWCS, kde knockoutoval Chrise Duncana. I pro něho to bude první zápas na UFC večeru.

    Jediný ženský zápas nabídne muší váha dvou veteránek a bude to dokonce odveta. Katlyn Chookagianová se s Jennifer Maiaovou potkala na UFC 244 v listopadu 2019 a tehdy odešla jako vítěz. Američanka od té doby stihla obě sestry Ševčenkové, kdy vyhrála s Antoninou, prohru s Jessicou Andradeovou a aktuálně má dvě výhry v řadě. Brazilka mezi výhrami nad Joanne Woodovou a Jessicou Eyeovou také stihla potkat Valentinu Ševčenkovou a po pěti kolech prohrála na body.

    Mužskou muší váhu zastoupí Brandon Royval a Rogério Bontorin. Royval měl v UFC zatím tři zápasy, vyhrál ale pouze jen debutový s Kai Kara Francem loni v září. Poté ho umlátil Moreno a uškrtil Pantoja. Submission machine Bontorin už v UFC nějaký ten pátek je. Loni měl dva zápasy, kdy nejprve prohrál právě s Francem a následně porazil Matta Schnella.

    Co-main event přinese těžkou váhu a Jakea Collieriho s Chasem Shermanem. Collieri od svého vstupu do UFC těsně před Vánocemi 2014 střídá výhru s porážkou a nikdy neměl ani jedno dvakrát za sebou. Naposled prohrál S Carlosem Felipem. Shermanovi se rok 2021 nevyvedl a ve dvou zápasech si nepřipsal ani jednu výhru. Stroj na KO (z 15 výher jen jedna dopadla jinak) si neporadil s Arlovskim a Parkerem Porterem a měl by tak tento zápas vyhrát, aby se nedostal do problémů

    Zlatým hřebem večera bude pérová váha a souboj Calvina Kattara s Gigem Čikadzeem. Kattar se vrací do ringu po na den přesně roční pauze. Tehdy prohrál na body s Maxem Hollowayem. To Čikadze už asi zapomněl, co slovo prohra znamená, poslední měl v létě 2018, celých devět zápasů zpátky. Tehdy to bylo v rámci DWCS proti Springerovi, o rok později se ale do UFC dostal přes dvě nekompromisní výhry v Gladiator Challenge a postupně si poradil se všemi soupeři.
     
    Hezké brzké nedělní ráno, všechny formy života, a vítejte u další UFC Fight Night! Dnes nás v Las Vegaském UFC Apex centru čeká šest zajímavých duelů, a to hned ze čtyř různých váhových kategorií!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

    Marek Baloun

    thejrc.org