Pardubice – Olomouc 3:0 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 7:6 (po pr.) | Kladno – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Olomouc
Středa 26.01.2022, 17:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Adam MUSIL - 3:0
     
    59:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Kousal nedokázal trefit prázdnou klec, když jej vychytal obránce Rašner. Puk se poté odrazil zpět ke zmíněnému útočníkovi, ten ho předal na spoluhráče. ADAM MUSIL byl tím, kdo se kličkou zbavil soupeře a nasměřoval puk do branky – 3:0! Asistence: Robert Kousal.
     
    58:42
    Konrád je na střídačce, Olomouc hraje v šesti v poli!
    50:09 Juraj MIKUŠ - 2:0
     
    50:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté míří do dvoubrankového náskoku. JURAJ MIKUŠ dostal přihrávku na levý kruh, odkud pálil křižnou střelou a trefil přesně. Konrádovi kotouč přepadl přes lapačku a skončil v brance – 2:0! Asistence: David Cienciala, Ondřej Roman.
     
    47:07
    Adam Musil (PCE) a Jiří Ondrušek (OLO) inkasují dvě minuty za hrubost, hrát budeme čtyři na čtyři.
     
    47:07
    Po přerušení hry se do sebe pustili Musil a Ondrušek, domácí útočník za bouřlivého potlesku dostal soupeře jako prvního na led.
     
    47:07
    Fantastický Frodl! Brankář Dynama nejprve vychytal v přečíslení dvou na jednoho Bambulu, načež se poté zaskvěl i proti dorážce. Úchvatný moment.
     
    46:38
    Paulovič dostal puk po Košťálkově střele za brankovou čáru, jenže ještě předtím bylo pískáno. Obránci Olomouce se za brankou dostali se soupeři do strkanice, protože bránili svého brankáře.
     
    45:58
    Hecl oslovil Blümela dlouhou přihrávkou, mladík Dynama přebruslil Švrčka a byť byl tísněn, dokázal nebezpečně zakončit.
     
    39:12
    Za držení byl vyloučen Silvester Kusko (OLO), což znamená další početní výhodu pro Dynamo.
    34:24 Adam MUSIL - 1:0
     
    34:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre. Košťálek přihrával z pravého mantinelu před branku, kde nejprve ADAM MUSIL po střele z první nepřekonal Konráda, dorážku však dokázal propasírovat mezi betony brankáře Olomouce a poslal tak svůj celek do vedení – 1:0! Bez asistence.
    31:06 Krejčí neprostřelil Frodla!
     
    31:06
    Tak tohle byl prozatím zákrok večera! Bambula si obehrál soupeře, najel si na levý kruh a poté nádherně oslovil před odkrytou brankou Krejčího, Frodl se dokázal vrátit zpět doprostřed a nádherně zkušeného forvarda vychytat!
     
    27:11
    Jan Bambula (OLO) míří na trestnou lavici za hru vysokou holí. Východočeši mají k dispozici první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    25:41
    Klimek a Knotek v další situaci opět udělali zmatek před brankou Pardubic, ale ani teď se stav nemění. Neskutečný Frodl.
     
    25:12
    Další velká šance Kohoutů. Akci dvou na jednoho zakončoval Kusko z pravého kruhu a zdá se, že dokonce trefil tyč.
     
    24:19
    Výborný Frodl podržel Pardubice! Po parádní rychlé akci Olomouce se do samostatného úniku dostal Káňa. Nejproduktivnější hráč Hanáků udělal kličku, na kterou mu brankář Dynama neskočil a kotouč dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    18:32
    Oleszův zákrok na Košťálka rozhodčí nepotrestali. Vzájemné vyloučení za hrubost inkasují Jan Švrček (OLO) a Anthony Camara (PCE). Hrát se bude ve čtyřech.
     
    18:32
    Košťálek leží na ledě poté, co byl tvrdě dohrán a před střídačkou Olomouce se strhla šarvátka, zřejmě se opět bude vylučovat.
     
    13:21
    Jan Košťálek (PCE) dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    13:21
    U mantinelu byl po odehrání puku tvrdě dohrán Bambula. Útočník Olomouce se už zvedá a míří na lavičku, v obličeji jsou vidět stopy krvavého zranění. Košťálek je již na trestné lavici, počkejme si ovšem na verdikt rozhodčích.
     
    10:56
    Skóre mohl otevřít obránce Dynama Vála. Otevřel se před ním prostor, jeho střelu z prostoru mezi kruhy, kde byl zcela sám, musel vyrazit Konrád!
     
    09:52
    První vyložená šance zápasu. Nahodil přihrál o Frodlův beton puk do prostoru před brankou, odkud Burian trestuhodně neproměnil! Útočníka Olomouce skvělým reflexem vychytal Frodl.
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 35. A. Musil, 51. J. Mikuš (Cienciala, O. Roman), 60. A. Musil (R. Kousal)


    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, T. Jelínek – Hecl, Poulíček, Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí, Bambula – Kusko, J. Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Burian – Nahodil, Michal Kunc.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Šír, Veselý – Kajínek, Hlavatý
    thejrc.org