Třinec – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Litvínov – Motor ČB 3:4 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – K. Vary 5:0 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 1:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Berani Zlín
Pátek 11.02.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., hákování).
     
    55:13
    Blomstrand z pravé strany dloubl puk před branku na Thorella, který trefil zblízka pravou tyčku! Následnou Bulířovu dělovku z pravého kruhu kryje pozorný Huf.
     
    53:10
    Bulíř zavezl puk do útočného pásma, nabídl ho mezi kruhy osamocenému Mertlovi. Huf jen ztlumil jeho pokus, ale Thorell puk do sítě nedorazil. Neujala se ani rána Blomstranda z pravého kruhu, Huf poté pokryl kotouč před dotírajícím Thorellem.
     
    52:25
    Thorell se na levé straně vytočil před branku a bekhendem mířil do vzdálenějšího horního rohu branky, Huf však předvedl výborný zákrok lapačkou.
     
    52:02
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Makarenko – 2 min., podrážení + 2 min., nesportovní chování).
     
    51:44
    Malát přihrávkou z pravé strany našel na opačné straně rozjetého Marcela, který zakončil přečíslení dvou proti jednomu střelou do připraveného Hufa.
     
    49:10
    Rychlá akce Zlína mohla skončil gólem! Makarenko na levé straně ještě zasekl puk a počkal si na Zabusovse, který mu najel z druhé vlny. Lotyšský útočník se však dostal příliš blízko k Pavlátovi a nedokázal ho překonat, střelu zápěstím si plzeňský gólman pohlídal.
     
    45:39
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Karafiát – 2 min., podrážení).
     
    45:31
    Sedláček nejprve tečoval nahození těsně vedle Pavlátovy branky, následně pálil z mezikruží do plzeňského obránce.
     
    42:20
    Makarenko zpoza branky posunul puk do brankoviště, Pavlát skončil v sedě, ale i tak zvládl udržet kotouč před brankovou čárou!
     
    38:34
    Potřetí zvoní tyčka zlínské branky! Holý po nepřesné ráně dokázal udržet útočné pásmo, puk se poté dostal na levý kruh k osamocenému Blomstrandovi, který zamířil do vzdálenější tyče.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Patriks Zabusovs – 2 min., hákování).
    37:02 Michal BULÍŘ - 4:0
     
    37:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, hattrick je na světě! Západočeši využili špatného zlínského střídání. MICHAL BULÍŘ si na pravé straně rychle vyměnil puk se Suchým a tvrdou ranou z první z úhlu překvapil přesunujícího se Hufa. Je to tak jeho třetí branka večera. Bulíř stihl hattrick za osm minut a čtyři sekundy! Asistence: Filip Suchý.
     
    34:03
    Velký závar před Dominikem Pavlátem po nahození Hejcmana! Ležící plzeňský gólman však s pomocí defenzivy odolal dorážkám Makarenka i Michasjonoka.
     
    31:45
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín: ze hřiště odchází Libor Kašík, přichází Daniel Huf.
    31:45 Michal BULÍŘ - 3:0
     
    31:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Klasickou přesilovku už však Západočeši proměňují a díky třem využitým početním výhodám utíkají Beranům už na 3:0! Zlín nedokázal vyhodit, Mertl poté z levé strany přihrál na ránu z první MICHALU BULÍŘOVI. Ten se opřel do puku a propálil přesunujícího se Kašíka. Asistence: Tomáš Mertl a Jan Schleiss.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 2 min., hákování).
     
    30:23
    Mertl dostal přihrávku mezi kruhy a byl faulován. Dvojnásobná početní přesilovka Západočechů může trvat až 67 sekund!
     
    29:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Libor Kašík – 2 min., podrážení). Trest odpyká Antonín Honejsek.
     
    29:31
    Další šance Škody! Suchý objel branku a přihrál před ní, kde si Kašík pomohl faulem, aby znemožnil střele do prázdné branky. Následuje tak další přesilovka pro domácí.
    28:58 Michal BULÍŘ - 2:0
     
    28:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši využívají i druhou přesilovku! Thorell vyslal křižnou přihrávku na pravou stranu, kam si najel MICHAL BULÍŘ. Ten demonstroval, že když je hráč ve formě, padá mu tam vše. Druhý nejproduktivnější hráč soutěže totiž puk netrefil čistě, kotouč ale zaplachtil vzduchem, přelétl Kašíka a skončil u vzdálenější tyčky. Asistence: Gustaf Thorell a Ludwig Blomstrand.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Libor Kašík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu). Trest odpyká Antonín Honejsek.
    26:26 Tomáš MERTL - 1:0
     
    26:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škoda velký tlak v druhé přesilovce využívá a jde do vedení! Ludwig Blomstrand dostal přihrávku na levý kruh, ještě si povyjel blíže k brance a nakonec přihrával. Trefil bránícího Kubiše, s jehož pomocí dotlačil puk do sítě za bezmocného Kašíka TOMÁŠ MERTL. Asistence: Ludwig Blomstrand a Gustaf Thorell.
     
    25:55
    Znovu mohl skórovat dorážející Bulíř, který těžil z Thorellovy práce na brankovišti, ale puk za ležícího Kašíka neprocpal!
     
    25:08
    Bulíř se po pravé straně prokličkoval až před Kašíka, kterého se také zbavil kličkou, kterou ale nedotáhl do gólového konce! Puk zůstal v brankovišti, odkud ho hosté odpravili do bezpečí.
     
    24:54
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Makarenko – 2 min., nedovolené bránění). Hostující útočník chyboval na modré čáře a situaci hasil nedovoleným zákrokem.
     
    24:14
    Kindl naservíroval puk hostům, kteří jeli do přečíslení dvou proti jednomu. Zabusovs dostal přihrávku mezi kruhy, ale trefil jen Kindlovu hokejku. Následné Gazdovo nahození kryje Pavlát.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Suhrada – 2 min., podrážení).
     
    17:26
    Pohledná kombinace Beranů na jeden dotyk! Zakončoval z mezikruží Mallet, ale Pavlát se stihl přesunout. Poté Plzeň vyhazuje.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu). Berani budou hrát přesilovku pět na tři 63 sekund!
     
    16:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., držení).
     
    15:14
    Gazda ostře vypálil od modré čáry a následoval ohromný závar před Pavlátem, který vleže i s pomocí obránců dokázal odolat dorážkám Hejcmana a dalších zlínských útočníků! Vzápětí následovala protiakce Plzně, Malát při akci dvou na jednoho poslal přihrávku na Kremláčkovy brusle. Domácí bek si s tímto těžkým pasem poradit nedokázal a na první extraligový gól si tak stále musí počkat.
     
    13:46
    Z protiakce mohli skórovat Západočeši! Filip Přikryl při přečíslení tří proti dvěma vypálil z pravého kruhu zápěstím do bližší tyčky.
     
    13:08
    Zlín přebírá iniciativu! Po Kaňákově pokažené přihrávce pálil z mezikruží Honejsek, Pavlát je ale znovu připrven!
     
    12:14
    První velká šance Zlína! Puk po buly v útočném pásmu Beranů propadl na Makarenka, který se ocitl sám před Pavlátem, ale zblízka za něj kotouč nedostal.
     
    12:04
    Dufek z pravé strany přihrával před branku, kde stál Tomáš Mertl. Domácí centr však v tísni neprocpal puk za Kašíka!
     
    10:18
    Kaňák táhl útočnou akci tři na tři, zasekl na pravém kruhu a zápěstím vypálil. Kašík propustil puk za záda i kvůli projíždějícímu Přikrylovi, který dobře clonil, kotouč ale skončil na jeho levé tyčce!
     
    04:40
    Kodýtek vysunul do brejku Schleisse, který se dostal za Ference. Ten ho stíhal na hraně faulu, a tak Schleiss jen jednou rukou dloubl puk na Kašíka, ten vyrazil kotouč nad branku.
     
    00:10
    První šance už po deseti sekundách! Martin Lang ujel po pravé straně a z kruhu pro vhazování trefil Kašíkovu lapačku.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 27. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 29. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 32. Bulíř (Mertl, Schleiss), 38. Bulíř (F. Suchý)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, J. Holý, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – J. Dufek, Mertl (A), M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    Berani Zlín: Kašík (32. Huf) – M. Novotný, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš (C), R. Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Michasjonok – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Rozhodčí: Lacina, Obadal – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 1000
    ocianews.com