Zlín – Kladno 3:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 4:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 17.02.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký čtvrteční podvečer u sledování Tipsport extraligy! Dnes je na programu dohrávka 43. hracího kola, v němž sparťané změří síly v domácím prostředí s Karlovými Vary. Utkání začíná v 18.30 hodin, přeji všem fanouškům příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Sparta prožívá bodově velmi vydařené období. Pražané mají aktuálně tři vítězství v řadě, přičemž v minulém utkání sparťané porazili Plzeň před domácím publikem v poměru 5:3. Dvěma góly se v utkání blýskl David Vitouch a Filip Chlapík, jenž se v produktivitě zlepšil na sedmapadesát kanadských bodů. První jmenovaný si navíc poprvé připsal dvě branky v jednom zápase v rámci A-týmu. Naváží sparťané na své úspěšné počínání?
     
    Karlovy Vary mají za sebou neúspěšné počínání v domácím duelu proti Českým Budějovicím. Západočeši se v utkání neprosadili a podlehli svému soupeři 0:4. Energetici měli největší šanci prosadit se ve třetí třetině, kdy domácí hokejisté vybojovali trestné střílení. K nájezdu se rozjel Jiří Černoch, který však neuspěl. Karlovarští hokejisté v sezoně nasbírali zatím rovných šedesát bodů, které jim zaručují postup do předkola play off. V Praze však karlovarskou družinu nečeká vůbec nic jednoduchého. Najedou Vary zpět na vítěznou vlnu?
    Trefí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (C), T. Pavelka, M. Jandus, Moravčík, Mikliš – E. Thorell, R. Horák, D. Kaše – M. Forman (A), Chlapík (A), Z. Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
    Trenér: J. Jandač

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan (A), Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: M. Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fanouškům příjemný a ničím nerušený čtvrteční podvečer už přímo z pražské O2 areny! Před chvílí odstartovalo na ledové ploše rozbruslení obou týmů a vy si mezitím můžete prohlédnout sestavy pro tento zápas.
     
    Rozbruslení obou týmů právě skončilo, do startu utkání zbývá už jen necelých dvacet minut. Dočasným kapitánem Sparty je zkušený obránce Adam Polášek, na straně Varů vidíme céčko na dresu útočníka Tomáše Vondráčka.
     
    Hráči obou týmů i spolu s arbitry dnešního duelu jsou už zpátky na ledové ploše, elitní formace jsou připraveny na úvodní vhazování. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Roman Horák uspěl na úvodním vhazování a sparťané se přesunuli do útočného pásma. Tam však Energie dobře zapracovala a vyváží puk do neutrální zóny.
     
    00:21
    Velká šance hostí v první minutě utkání! Plutnar servíroval kotouč Kulichovi, který však před odkrytou brankou nasměroval kotouč vedle.
     
    00:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v následném protiútoku střílí svou první branku v utkání! Po Pavelkově přihrávce skóroval ZDENĚK DOLEŽAL, který jako první překonává brankáře Lukeše. Asistence: Tomáš Pavelka.
    00:44 Zdeněk DOLEŽAL - 1:0
     
    01:08
    Patrik Parkkonen obdržel přesnou přihrávku na pravý kruh, odkud se snažil vypálit, ale jeden ze sparťanů zablokoval hokejku karlovarskému obránci.
     
    01:51
    Tomáš Dvořák vystihl karlovarské nahození do útočného pásma a sparťanský obránce vzápětí obrátil hru na druhou stranu. Lukeš nemusel zasahovat.
     
    02:06
    Jiří Průžek nestihl dojet nahozený kotouč do útočného pásma, a to znamená jediné. Rozhodčí píská zakázané uvolnění, hra se stěhuje zpět před Lukeše.
     
    02:27
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a svůj krátký pobyt před karlovarským brankářem završili střelou z kruhu! Matuškinova rána zaplula do Lukešovy náruče.
     
    02:39
    Na opačné straně se rodilo přečíslení dvou proti jednomu, ale vracející se obránce sparťanského týmu včas zablokoval přihrávku přes osu kluziště.
     
    03:30
    Hudáček vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Karlovarští hokejisté však dobře zapracovali a drží kotouč na hokejkách.
     
    03:45
    Rachůnek našel svou přihrávkou před brankou připraveného Vondráčka, který se tlačil do zakončení, ale střela karlovarského kapitána nebyla přesná.
     
    04:33
    Michal Plutnar uklidňuje situaci za svou brankou a oba týmy mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Kotouč i nadále drží hosté z Karlových Varů.
     
    04:59
    Sparťané ukořistili puk na své hokejky a založili protiútok. Strnad dobruslil nahozený puk do útočného pásma a vzápětí nastřelil Lukešovy betony.
     
    05:44
    Domácí hokejisté mohli přidat další branku! Roman Horák se obtáčel kolem branky a chtěl zasunout kotouč u bližší tyčky. Lukeš se stihl včas přemístit.
     
    06:24
    Doležal přihrávkou od mantinelu našel na modré čáře obránce Martina Janduse, jehož ránu schoval do své lapačky připravený Lukeš. Komerční přestávka.
     
    06:41
    Patrik Prymula neuspěl na vhazování v útočném pásmu a hosté dostávají puk alespoň do středního pásma. Sparťané musí se svým útokem začít znovu.
     
    07:01
    Tomáš Šmerha netečoval prudký pas od svého spoluhráče a rozhodčí tentokrát pískají zakázané uvolnění na druhé straně. Hra se stěhuje před Hudáčka.
     
    07:24
    Sparťané chtěli rozjet svůj útok po pravé straně kluziště, ale kotouč zřejmě skončil na hostující střídačce. Hra je přerušena, následuje buly ve v neutrální zóně.
     
    07:58
    Jiří Kulich posunul kotouč u mantinelu zadovkou na svého spoluhráče, nicméně hosté se v útočném pásmu dlouho neohřáli. Sparťané mohou v klidu vystřídat.
     
    08:28
    Tomáš Pavelka přihrál na útočnou modrou čáru Thorellovi, který tečoval kotouč do hloubi útočného pásma. Tam však domácí hokejisté kotouč ztratili.
     
    09:12
    Obránce Weinhold hledal od modré čáry lépe postaveného spoluhráče mezi kruhy, ale sparťané přihrávku na karlovarského útočníka včas zablokovali.
     
    09:43
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl útočník Miroslav Forman (SPA), který vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení. Vary hrají přesilovku.
     
    10:02
    Hosté se usadili v útočném pásmu a zahrozili! Plutnarova nebezpečná střela našla připravené betony Hudáčka a sparťané se poté osvobodili.
     
    11:15
    Tomáš Vondráček kombinoval s Martinem Kohoutem a Černochem v útočném pásmu, ale sparťanští hráči přihrávku vystihli a posílají kotouč do bezpečí.
     
    11:48
    Hříšník Forman je už zpátky na ledové ploše, sparťané znovu hrají v plném počtu hráčů. Mezitím je pískáno další zakázané uvolnění domácích, hra je přerušena.
     
    12:08
    Tomáš Mikúš ustál souboj u mantinelu a vzápětí hledal zadovkou Jiřího Kulicha, který však i díky dobré práci domácího obránce nedokázal zakončit.
     
    12:17
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A krátce poté se hosté dočkali a vyrovnávají skóre! Kulich přihrál TOMÁŠI RACHŮNKOVI, který šťastnou střelou překvapil brankáře Hudáčka. Asistence: Jiří Kulich, Ondřej Dlapa.
    12:17 Tomáš RACHŮNEK - 1:1
     
    13:20
    Hosté jsou i nadále při chuti a útočí! Rachůnkova střela byla zablokovaná bruslí domácího obránce a posléze Kohout nedosáhl na vyraženou střelu.
     
    14:18
    Sparťané se přesunuli do útočného pásma a s kotoučem na hokejce operoval útočník Doležal. Zkušený forvard však své spoluhráče nenašel.
     
    14:50
    Roman Horák si sjel na přihrávku od svého spoluhráče a sparťané pokračovali ve své akci. Kašemu však střela v mezikruží příliš nesedla.
     
    15:38
    Domácí hokejisté dlouho tlačili hostující pětici v jejím obraném pásmu! Dvořákovu střelu od modré čáry nikdo úspěšně netečoval, skóre se nemění.
     
    16:23
    Oba týmy poslaly na ledovou plochu čerstvé síly a domácí tým je znovu usazen v útočném pásmu. Poláškova střela ze strany však nebyla přesná.
     
    16:48
    Chlapík byl před brankou zahákován Michalem Plutnarem (KVA), který si odsedí dvě trestné minuty. Sparta bude hrát po komerční přestávce přesilovku.
     
    16:52
    Roman Horák neuspěl na vhazování v útočném pásmu a hosté se osvobodili vyhozením kotouče až na druhou stranu k brankáři Hudáčkovi.
     
    17:30
    Thorell hledal svou přihrávkou najetého spoluhráče před brankou, ale hosté přihrávku zablokovali. Následně posla puk do bezpečí útočník Mikúš.
     
    18:14
    Zdeněk Doležal chtěl přihrát svému spoluhráči na modrou čáru, ale sparťanský obránce kotouč nezpracoval a domácí tým musí do středního pásma.
     
    18:41
    Sparťanům se v této přesilové hře zatím nedaří podle představ. Nyní Lukeš schoval střelu jednoho ze sparťanských hráčů do své náruče.
     
    19:02
    Probíhá poslední minuta první třetiny, obránce Plutnar je zpátky na ledové ploše. Mezitím Mikúšova formace se pokusila ohrozit Hudáčka, leč neúspěšně.
     
    19:50
    Ondřej Beránek nebyl včas u nahozeného kotouče v útočném pásmu a rozhodčí píská zakázané uvolnění hostí. Hra se vrátí před gólmana Lukeše.
     
    19:50
    Filip Chlapík sice vyhrál vhazování v útočném pásmu přesně na hokejku obránce Pavelky, ale podle sudích to bylo nedovoleně. Vhazování se bude opakovat.
     
    19:55
    V posledních vteřinách úvodního dějství se ještě tlačil do zakončení před brankou soupeře útočník Forman, který však se svou střelou neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina v O2 areně nabídla několik šancí na obou stranách a diváci byli svědky dvou gólů. Spartu poslal do vedení Zdeněk Doležal, který skóroval už v první minutě utkání. Za Vary však vyrovnal Tomáš Rachůnek, jenž šťastným způsobem překonal dosud bezchybného Hudáčka.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21 hodin.
     
    Hráči i rozhodčí už jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sparťané uspěli na úvodním vhazování, ale formace kolem útočníka Romana Horáka se provinila ofsajdem. Následovat bude buly v neutrální zóně.
     
    20:21
    Martin Rohan přihrával Kulichovi, který však kotouč nezpracoval, ale hosté i přesto dokázali dostat do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    20:58
    Zdeněk Doležal našel ve druhé vlně připraveného Chlapíka, který však i díky dobré práce Vondráčka nemohl řádně zakončit.
     
    21:32
    Nyní se však nejproduktivnější sparťanský hráč dostal ke svižné střele z mezikruží a Lukeš ukryl střelu domácího útočníka ve své náruči.
     
    21:46
    Martin Kohout kroužil s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, ale sparťané byli v obranném pásmu dobře postavení a vyhodili puk do neutrální zóny.
     
    22:30
    Kohout o pár okamžiků později nahodil kotouč do útočného pásma a sparťané byli u mantinelu přesnější. Hra se přesouvá na druhý konec kluziště.
     
    23:25
    Horák spěchal za kotoučem do rohu v útočném pásmu a kotouč se přes Kašeho dostal na modrou čáru. Lukeše však sparťané vzápětí neohrozili.
     
    24:08
    Tomáš Rachůnek tečoval kotouč do útočného pásma, kde však posléze měl k puku příliš daleko. Sparťané dobře zapracovali a míří do útočného pásma.
     
    24:24
    Jandusova střela od modré čáry byla celkem svižná, ale Lukeš se nenechal rozhodit ani clonícím protihráčem. Karlovarský gólman vyrazil puk svými betony.
     
    25:09
    Sparťané mohli jít do vedení! Tomáš Šmerha mířil úplně sám na karlovarskou branku, když tváří v tvář Lukešovi nastřelil jeho lapačku.
     
    25:59
    Po urputném souboji u mantinelu získal kotouč Moravčík, kterému posléze odebral puk z hokejky útočník Beránek. Vary vzápětí zavítaly do útočného pásma.
     
    26:33
    Rohan byl v obranném pásmu u kotouče jako první a sparťané se provinili zakázaným uvolněním. Hra se vrací zpět před sparťanského Júliuse Hudáčka.
     
    26:54
    Tomáš Šmerha nemohl pokračovat v útočné akci po levé straně, jelikož sudí viděli postavení mimo hru na straně domácích. Následuje komerční přestávka.
     
    27:08
    Genadij Stoljarov vybojoval po vhazování kotouč pro svůj tým, který však posléze jen nahodil puk do útočného pásma. Vary zakládají svou útočnou akci.
     
    27:31
    Jiří Černoch udělal pohyb na levou stranu kluziště a nikým nehlídaný vyslal nebezpečnou střelu zápěstím. Hudáček vytasil svou lapačku a přerušuje hru.
     
    27:55
    Karlovarští hokejisté si za malou chvíli vyzkouší další přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát útočník David Kaše (SPA), jenž fauloval loktem.
     
    28:31
    Michal Plutnar se musel pro kotouč vrátit do obranného pásma a vzápětí sparťané získali puk na své hokejky. Sudí však píská postavení mimo hru.
     
    29:00
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a Hudáček musel likvidovat nebezpečnou střelu jednoho z karlovarských hráčů v prostoru před brankou.
     
    29:18
    Martin Kohout nahodil kotouč podél mantinelu, ale sparťané byli velmi pozorní a osvobozují se výhozem puku až na druhou stranu k Hudáčkovi.
     
    30:05
    Kaše je zpátky na ledové ploše, sparťané vše ustáli bez větších potíží. Mezitím se rychle vrátil zpět do obranného pásma jeden z domácích obránců.
     
    30:58
    Tomáš Rachůnek si chtěl sklepnout kotouč ze vzduchu, ale proti karlovarskému útočníkovi stál připravený obránce domácích.
     
    31:43
    Talentovaný David Vitouch chtěl svými kličkami přechytračit posledního karlovarského obránce, ale domácí útočník byl se svým počínáním neúspěšný.
     
    32:20
    Miroslav Forman udržel kotouč na hokejce proti dotírajícímu protihráči a sparťané se ještě udrželi v útočném pásmu. Lukeš zatím nemusel zasahovat.
     
    32:32
    Tomáš Dvořák dostal nabito na modrou čáru a prudká rána sparťanského obránce jen těsně minula horní růžek karlovarské branky.
     
    33:07
    Filip Chlapík obdržel přihrávku na modrou čáru a sparťanský útočník už nemohl pokračovat v akci. Sudí píská další postavení mimo hru na straně domácích.
     
    33:15
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu a Mikúš vyhrál souboj s Filipem Chlapíkem. O pár okamžiků později se Vary vystavily do ofsajdu.
     
    33:35
    Zdeněk Doležal zkoušel zakončit po otočce za brankou, ale zabránil mu v tom nedovolený zákrok Tomáše Mikúše (KVA), jenž dostal "dvojku" za hákování.
     
    34:13
    Filip Chlapík zkoušel najít své spoluhráče v prostoru před brankou, ale karlovarská obrana byla pozorná. Sparta pokračuje ve svém tlaku.
     
    34:32
    Horák ještě hledal svého spoluhráče v dobré pozici před brankou a Lukeš musel být v pozoru. Hosté dobře zapracovali a vyhazují kotouč do bezpečí.
     
    35:17
    Útočník David Kaše urputně dorážel kotouč na brankovišti hostí, Lukeš svými betony nedovolil sparťanskému útočníkovi skórovat.
     
    35:58
    Martin Jandus obdržel přesnou přihrávku na modrou čáru, odkud vyzkoušel pozornost karlovarského brankáře. Lukeš schoval kotouč ve své lapačce.
     
    36:08
    Michal Plutnar zablokoval hokejku sparťanského hráče a obránce Rohan mohl v klidu vyvést kotouč do neutrální zóny. Sparťané začínají novou útočnou akci.
     
    36:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se dostávají znovu do vedení! ROMAN HORÁK dostal přesnou přihrávku od Kašeho a první jmenovaný osamocen před brankou soupeře prostřelil Lukeš podruhé v utkání. Asistence: David Kaše.
    36:22 Roman HORÁK - 2:1
     
    37:09
    Sparťané byli znovu velmi aktivní a díky svému pohybu si vynutili další faul ze strany soupeře. Martin Kohout (KVA) obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    37:13
    Chlapíkovu nebezpečnou ránu z pravého kruhu zastavil svým betonem připravený Lukeš. Sparťané pokračují v tlaku před karlovarským brankářem.
     
    37:42
    Erik Thorell nahrnul kotouč do brankoviště, kde byl ještě aktivní útočník Doležal. Jeden z karlovarských obránců byl včas na svém místě.
     
    37:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Konec druhé třetiny patří jednoznačně domácím hokejistům. ERIK THORELL obdržel svižnou přihrávku a vzápětí svou prudkou střelou nedal Lukešovi šanci zasáhnout. Sparta vede poprvé v utkání o dva góly. Asistence: Tomáš Pavelka, Filip Chlapík.
    37:59 Erik THORELL - 3:1
     
    39:08
    Sparťané jsou i nadále usazeni v útočném pásmu! Poláškova prudká střela však nebyla přesná a Lukeš mohl tentokrát zůstat v klidu.
     
    39:53
    Petr Koblasa nedosáhl na kotouč v mezikruží a posléze pálil od modré čáry obránce Plutnar. Hudáček si našel dobrý výhled a střelu karlovarského beka zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla znovu několik šancí na obou stranách a sparťané díky povedenému závěru v prostředním dějství odskočili do dvoubrankového vedení. Druhou branku Sparty v utkání obstaral Roman Horák a následnou početní výhodu zužitkoval svou trefou Erik Thorell.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:15 hodin.
     
    Oba týmy se již vrátily zpět ze svých kabin na ledovou plochu, třetí třetina začíná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Maxim Matuškin ve spolupráci se svým obráncem dostali kotouč do středního pásma a sparťané ještě napadali soupeřovu rozehrávku v pásmu.
     
    40:43
    Tomáš Mikúš nemohl pokračovat v akci u mantinelu, jelikož rozhodčí viděl postavení mimo hru na straně hostí. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    41:13
    Polášek nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče na útočné modré čáře a sparťanský obránce musel vzápětí couvat pro kotouč zpět do středního pásma.
     
    41:42
    Tomáš Šmerha udržel kotouč na své hokejce a sparťané ještě na chvíli udrželi hru v útočném pásmu. Brankář Lukeš zatím nemusel zasahovat.
     
    42:20
    Patrik Prymula hledal na modré čáře obránce Janduse, ale přihrávka na domácího beka byla příliš nepřesná a vyhání sparťany do středního pásma.
     
    42:57
    Dvořák ještě na poslední chvíli udržel hru v útočném pásmu, nicméně sudí o pár okamžiků později píská hru vysokou holí. Vhazovat se bude po levici Lukeše.
     
    43:18
    Mikúš našel na modré čáře připraveného Rachůnka, ale hosté se k výraznějšímu ohrožení sparťanské branky i díky pozorné obraně domácích nedostali.
     
    43:33
    Miroslav Forman se tlačil do zakončení po levé straně kluziště a sparťanský útočník se posléze rozhodl přihrávat do druhé vlny. Karlovarští se dobře vrátili.
     
    43:56
    Po zakázaném uvolnění ze strany hostí se vhazovalo v útočném pásmu domácího týmu a Prymula se k zakončení před brankou už nedostal.
     
    44:36
    Dalimil Mikyska poslal kotouč do středního pásma, ale sparťané díky rychlému střídání získali puk zpět a už znovu krouží v útočném pásmu.
     
    45:17
    Karlovarští obránci dobře zapracovali a přenesli hru do útočného pásma. Kohoutova střela od modré čáry byla však nepřesná, Hudáček nemusel zasahovat.
     
    45:30
    Hosté budou za chvíli hrát klasickou početní výhodu. Sparťanský útočník Jakud Strnad (SPA) se provinil držením a už sedí na trestné lavici.
     
    46:22
    Mikúšovu střelu z pravého kruhu pro vhazování obětavě zablokoval obránce Dvořák a vzápětí se sparťané osvobozují. Karlovarští musí začít od své branky.
     
    46:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A vzápětí se hosté dostávají znovu na dostřel jediného gólu! JIŘÍ ČERNOCH se dostal ke kotouči v prostoru před brankou a prostřelil bezmocného Hudáčka. Asistence: Martin Kohout, Tomáš Vondráček.
    46:55 Jiří ČERNOCH - 3:2
     
    48:07
    Dvořáček se vydal napadat karlovarskou rozehrávku do útočného pásma a následně se sparťané vystavili do dalšího ofsajdu. Následuje komerční přestávka.
     
    48:13
    Horák uspěl na vhazování a sparťané se přesunuli do útočného pásma. Moravčíkovu ránu od modré čáry ztlumil na své hrudi gólman Lukeš.
     
    48:36
    Erik Thorell ještě udržel kotouč v útočném pásmu a sparťané pokračovali ve svém tlaku. Karlovarská obrana byla však u mantinelu úspěšnější.
     
    49:15
    Miroslav Forman svým dobrým pohybem znovu získal hru v útočném pásmu pro svůj celek a v jeho akci pokračoval Chlapík. Lukeš tentokrát nemusel zasahovat.
     
    49:48
    Sparťané budou hrát za malou chvíli další klasickou přesilovou hru. Obránce Martin Rohan (KVA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za držení.
     
    50:33
    Plutnar přišpendlil jednoho ze sparťanských hráčů na mantinel a sudí vzápětí odpískali přihrávku rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:43
    Pavelka neudržel kotouč na své hokejce a hosté se posléze osvobodili vyhozením kotouče přes všechny čáry. Sparťané začínají novou útočnou akci.
     
    51:36
    Zdeněk Doležal měl na levé straně dostatek prostoru, ale sparťanský útočník nemohl pokračovat. Sudí viděli další postavení mimo hru na straně domácích.
     
    51:51
    Ruský útočník Stoljarov nahodil puk ze středního pásma až k brance Varů a v témže čase už hosté hrají znovu v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    52:54
    Sparťané mohli přidat další gól, ale akci domácích na poslední chvíli hasil svým zákrokem Martin Weinhold (KVA). Karlovarský bek dostal menší trest za sekání.
     
    53:08
    Ondřej Dlapa se natáhl svou dlouhou hokejkou a osvobodil svůj celek. O pár vteřin později je hra přerušena, následovat bude buly po levici Lukeše.
     
    53:10
    Síly na ledě se vyrovnají. Na trestnou lavici usedl pro změnu útočník Tomáš Šmerha (SPA), který vyfasoval trest za nedovolené bránění brankáři.
     
    53:48
    Martin Kohout se prodral do zajímavé akce na levém kruhu a Hudáček musel řešit nebezpečnou ránu karlovarského útočníka.
     
    53:59
    Matuškin měl menší problémy s vyvezením kotouče do středního pásma, ale sparťanský obránce celou situaci nakonec ustál a domácí mohou zaútočit.
     
    54:33
    Karlovarští hokejisté byli v obranném pásmu velmi pozorní a dostali kotouč až na opačnou stranu kluziště. Mezitím oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    54:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté už ve vlastním oslabení zaútočili a využili menších zmatků před karlovarským brankářem. DAVID KAŠE si našel vyražený puk a posléze ho uklidil ke vzdálenější tyčce. Asistence: Zdeněk Doležal, Michal Moravčík.
    54:58 David KAŠE - 4:2
     
    55:08
    Karlovarští hokejisté se dostali do útočného pásma a následně dopravili kotouč do sítě. Rozhodčí však celou situaci ještě zkoumá u videa!
     
    55:08
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A branka je po poradě s rozhodčím u videa uznána! ONDŘEJ BERÁNEK se zorientoval v prostoru před brankou domácích nejrychleji a doklepl puk do sítě. Hosté jsou znovu na dostřel jediného gólu. Asistence: Jan Hladonik.
    55:08 Ondřej BERÁNEK - 4:3
     
    56:01
    Jiří Kulich nezpracoval ideálně kotouč na útočné modré čáře a posléze je hra znovu přerušena. Vhazovat se bude po levici brankáře Štěpána Lukeše.
     
    56:11
    Forman udržel kotouč proti dotírajícímu protihráči a sparťané ještě na chvíli okupovali útočné pásmo. O pár vteřin později hosté dostali hru do bezpečí.
     
    57:21
    Varům se čas na vyrovnání pomalu, ale jistě krátí. Po vhazování v útočném pásmu hostí se dostali karlovarští hokejisté ke střele, která byla však nepřesná.
     
    57:43
    Rachůnek udělal oblouk ve středním pásmu a Vary se draly do útočného pásma. Sparťané však na modré čáře byli pozorní a odrazili útok soupeře.
     
    58:16
    Martin Rohan s kotoučem na hokejce zkoušel najít svého spoluhráče na druhé straně, ale jeden ze sparťanů vypíchl kotouč karlovarskému obránci.
     
    58:41
    Filip Chlapík se dostal do útočného pásma a nasbíral cenné vteřinky pro svůj tým. Karlovarští hráči se zatím nemohou na delší dobu usadit v útočném pásmu.
     
    59:32
    Lukeš míří na střídačku, Vary pouští na ledovou plochu svého šestého hráče! Mezitím Rachůnek společně se spoluhráči bojují o puk u mantinelu.
     
    59:59
    Tohle hosté už nestihnou, karlovarští hráči se ještě snažili vystřelit vteřinu před koncem třetí třetiny ihned po vhazování, ale Hudáček nemusel zasahovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Karlovarští hokejisté nejprve snížili skóre zásluhou Jiřího Černocha, ale rozhodující branku obstaral David Kaše. Hosté sice ještě snížili, když se prosadil Ondřej Beránek. Více už toho však hosté nestihli, sparťané si po výhře 4:3 připsali cenné tři body do tabulky.
     
    Sparťanští fanoušci si ještě užívají děkovačku se svými hráči. To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:54:52)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Z. Doležal (T. Pavelka), 37. R. Horák (D. Kaše), 38. E. Thorell (T. Pavelka, Chlapík), 55. D. Kaše (Z. Doležal, Moravčík) – 13. T. Rachůnek (Kulich, Dlapa), 47. Černoch (Kohout, Vondráček), 56. O. Beránek (Hladonik)


    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, Tomáš Dvořák, A. Polášek (C), T. Pavelka, M. Jandus, Moravčík, Mikliš – E. Thorell, R. Horák, D. Kaše – M. Forman (A), Chlapík (A), Z. Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.
    Trenér: J. Jandač

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan (A), Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, T. Havlín, Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: M. Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek
    thejrc.org