Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
HC Sparta Praha
Úterý 01.03.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:53:06)
     
    Během závěrečné dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které si oba celky rozdělily rovným dílem. Ta poslední padla při hře bez brankáře, díky které se ševci ještě přiblížili prodloužení. Nakonec ale ani to nestačilo, a tak tři body cestují do Prahy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Do vypršení časomíry už moc času nezbývá a situace se ševcům opravdu hodně komplikuje. Následné buly navíc vyhrávají hosté, kteří okamžitě vyhazují.
     
    58:55
    Zpoza vlastní brány založil útočnou akci Antonín Honejsek. Jeho nahození ale skončilo pouze na holích soupeře, který vyhazuje přes celé kluziště na prázdnou bránu. Kotouč ale nakonec minul bránu.
    57:56 Patriks ZABUSOVS - 2:3
     
    57:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak se nám přece jenom utkání ještě pořádně dramatizuje! Dvě minuty před koncem základní hrací doby snižuje střelou od modré PATRIKS ZABUSOVS, který tak ještě dává poslední naděje svým spoluhráčům. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    57:50
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby a po oddechovém čase zkoušejí ševci hru bez brankáře! Ihned po buly z toho byl závar v brankovišti Hudáčka, který ale končí pouze hvizdem sudího.
     
    57:42
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 2639 diváků.
     
    57:12
    Do útočného pásma vyslal své spoluhráče Pavel Makarenko. Následný souboj v rohu kluziště ale dopadl líp pro hosty, kteří se vrhají do útoku. Po nepovedené střele Tomáše Šmerhy ale jedou nakonec všichni střídat.
     
    56:13
    O ambiciózní kličku se pokusil při přesunu do útočného pásma Radek Veselý. Tento pokus mu ale nakonec nevyšel, a tak se do útoku může vrhnout soupeř.
     
    55:14
    Chyby jednoho z obránců se pokusil využít David Dvořáček, který vybojoval kotouč za bránou soupeře. Jeho následnou přihrávku před brankoviště ale našel pouze Sedláček.
     
    54:15
    Pomalu ale jistě se nám blíží závěr základní hrací doby a Beranům začíná pomalu, ale jistě, téct do bruslí. To se nyní pokusil napravit Antonín Honejsek, který ale pouze prověřil Hudáčkovu pozornost.
     
    53:16
    Tak toto byla velice riskantní rozehrávka od Daniela Hufa. Ten i přes rychle se blížící sparťany vyjel za bránu, odkud poslal kotouč po hrazení až na jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    52:17
    Po delší době se ševci hrnuli do útoku, a to rovnou při přečíslení tři na dva. Jejich akce ale skončila už při přechodu přes střední pásmo, a to velice těsným ofsajdem.
     
    51:18
    Druhá půle početní výhody nebyla ze strany Pražanů o nic horší, v jejím závěru ale budou muset zakládat akci zpoza vlastní brány, jelikož se o veledůležité vyhození postaral Ondřej Němec.
     
    50:19
    Jedno vyloučení ševců střídá druhé, což je pro Spartu skvělou příležitostí na další slepený gól. Nejblíže k němu měl zatím Miroslav Forman, který tečoval kotouč na odkrytou bránu. K jeho smůle ale trefil pouze betony jednoho z obránců.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Suhrada – 2 min., podrážení).
    48:11 Martin JANDUS - 1:3
     
    48:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak toto je další trest zbytečného vyloučení ze strany Beranů! Díky svým rychlým nohám a perfektní přihrávce do jízdy se dostal MARTIN JANDUS do samostatného úniku, ze kterého už neměl nejmenší problém zakončit. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    47:55
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., podrážení).
     
    47:21
    Ihned po buly se dostal k zakončení z kruhu Radek Veselý. Jeho pokus z první ale zcela minul svatyni soupeře. K odraženému kotouči se navíc dostává soupeř.
     
    47:02
    Po vstřeleném gólu hrají ševci jako vyměnění. Nyní to dokázal svou střelou od modré Zdeněk Okál, který ale svým prudkým zakončením na lapačku gólmana nevyzrál.
    46:23 Pavel KUBIŠ - 1:2
     
    46:23
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je rychlá odpověď ze strany Zlína! V samém závěru početního oslabení využil PAVEL KUBIŠ zaváhání soupeře, díky kterému se dostal do samostatného úniku. Ten tak výrazně přibližuje svůj celek zisku alespoň nějakých bodů.
     
    45:22
    Tak zlínský brankář v dnešním utkání doslova kouzlí! Díky jeho třem bleskurychlým zákrokům zastavil všechny dorážky soupeře z bezprostřední blízkosti.
     
    44:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení).
    43:42 Michal ŘEPÍK - 0:2
     
    43:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady druhou branku do svatyně ševců! V téměř stejném čase, jako v minulé třetině se prosadil tentokrát MICHAL ŘEPÍK, který nikým nehlídaný pálil od pravého kruhu. Asistence: Miroslav Forman a Vladimír Sobotka.
     
    42:42
    Ve vlastním obranném pásmu dokázal vybojovat kotouč Stanislav Kunst. Jeho následná přihrávka po hrazení ale skončila pouze na holích soupeře, který si tak udržel útočné pásmo.
     
    41:43
    V dnešním utkání zatím drží naděje ševců jednoznačně nejvíce Daniel Huf. To dokázal i nyní svým zákrokem, kterým zastavil střelu Patrika Prymuly.
     
    40:44
    Na úvodním buly získali kotouč opět ševci. Jejich útok ale neměl příliš dlouhého trvání, jelikož soupeř získal kotouč téměř okamžitě. Díky tomu se ke střele ze středního pásma dostal Roman Horák.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhé třetiny jsme byli svědky prvního gólu, který padl za záda Hufa. Díky tomu se tak hráčům Sparty podařilo využít jejich druhou přesilovku, která ale nebyla ani zdaleka poslední, jelikož si ševci připsali rovnou další dvě zcela zbytečné vyloučení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Z téměř stejné pozice nyní pálil Pavel Sedláček, ani on však nebyl o moc úspěšnější. O pár chvil později se dostal ještě k zakončení Zdeněk Okál. Ani ten si ale nevedl nějak lépe.
     
    38:31
    I po konci vyloučení se dostal Patriks Zabusovs ke střele od modré. Brankář měl při jeho zakončení ale zcela odkrytý výhled, takže mu zastavení puku nedělalo žádný problém.
     
    37:32
    Tak toto byla zatím jednoznačně nejhorší přesilovka celého utkání. Během ní si na své konto dokázali žlutomodří připsat pouze jednu střelu a ve vlastním obraném pásmu strávili snad více času než v tom útočném. Celou tuto mizérii navíc završilo zakázané uvolnění ševců.
     
    36:33
    Začátek početní výhody ševců nebyl zrovna jeden z těch nejlepších. I přesto se ale nakonec ke střele od modré dostal Pavel Sedláček, který ale trefil pouze vyrážečku Hudáčka.
     
    35:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Dvořák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:13
    Dalším zákrokem musel brankář ševců zastavovat střelu Filipa Chlapíka, který zakončoval od levého kruhu. Na jeho střelu ale gólman viděl, a tak si akorát připsal další úspěch do statistik.
     
    34:14
    Do úniku dva na jednoho se dostal se svým spoluhráčem Zdeněk Okál. Právě zmíněný hráč se nakonec odvážil k zakončení z bezprostřední blízkosti. Jeho pokus ale skončil pouze v lapačce gólmana.
     
    33:15
    Po delší době se dostali k zakončení i ševci. Byl jim Bedřich Köhler, který ale pálil z poměrně dost velkého úhlu. Následně se ale dostal ke střele od modré Němec. Ani on ale nedokázal propasírovat puk za záda Hudáčka.
     
    32:16
    Od modré se pokusil pálit David Němeček, kterému ale v kritický moment sjel kotouč z hole. Díky tomu se mohli dostat ševci do akce tři na dva, kterou ale ukončil zmíněný hráč tvrdým hitem na mantinel.
     
    31:17
    Ve středním pásmu dokázal vybojovat puk David Vitouch, který využil mizerné přihrávky soupeře. Po následném odrazu ale skončil puk na zlínské střídačce.
     
    30:18
    Od modré nyní pálil opět Filip Chlapík, který ale ani v tomto případě neuspěl. K jeho smůle totiž pro změnu trefil hůl jednoho ze clonících obránců.
     
    29:19
    Během posledních minut si ševci hry v pěti hráčích příliš neužili. To ale velmi vyhovuje hostům, kteří drží svého soupeře pod obrovským tlakem. Díky tomu se dostal k zakončení od pravého kruhu Filip Chlapík, který ale minul bránu.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:15
    Zkrácená početní výhoda Sparty nebyla zrovna jedna z těch nejlepších. Její hráči se sice dostali k zakončení, většinu času se ale snažili dostat přes střední pásmo.
     
    27:16
    První hra čtyři na čtyři, která brzy skončí, svědčí očividně více Beranům, kteří se dostali dokonce do úniku jeden na jednoho. Byl jim Pavel Makarenko, který ale při svém zakončení upadl a vysunul bránu ze své ideální pozice.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Lukáš Chludil.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., podrážení).
     
    24:36
    Skvělou kličkou se podařilo Davidu Němečkovi vyzrát na dva útočníky soupeře, díky čemuž založil útočnou akci. Ta nakonec ale končí, a to po souboji v rohu kluziště.
    23:37 Tomáš ŠMERHA - 0:1
     
    23:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady první gól utkání dámy a pánové! Během druhé početní výhody Pražanů se o něj postaral TOMÁŠ ŠMERHA, který poslal kotouč za záda brankáře z bezprostřední blízkosti. Asistence: Michal Moravčík a Michal Řepík.
     
    22:47
    Hra hostů v této přesilovce není o nic horší než v té první. Díky tomu se již k několika zakončením dostal Adam Polášek, který ale zatím na brankáře ševců ani jednou nevyzrál.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Makarenko – 2 min., podrážení).
     
    21:43
    Tak přece jenom se ševci téměř dostali do útočného pásma. Nakonec je ale zastavil jeden z jejich útočníku, který se dostal příliš rychle přes modrou čáru.
     
    20:44
    Na začátku druhé třetiny získali kotouč ševci, pro které je to při početní výhodě výhra o to důležitější. Jejich následné počínání je ale zatím ani nedostalo do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky hry, kterou měli hráči Sparty pevně ve svých rukou, i přesto, že to ze začátku vypadalo na relativně vyrovnané utkání. Ani přesto ale nepadl ani jeden gól do žádné z branek, což může být i důsledkem pouhých dvou vyloučení, které si oba celky rozdělily rovným dílem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Svou první přesilovou hru si nyní můžou vyzkoušet i ševci. Jejich útok ale vyplodil zatím pouze jednu střelu od pravého kruhu. V této šanci se ocitl Lukáš Chludil, který ale zcela minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adam Polášek – 2 min., podrážení).
     
    17:22
    První početní výhodu se hostům s největší pravděpodobností nepodaří využít. Ani přes jejich velký tlak jsme nebyli svědky příliš mnoha střel.
     
    16:23
    Nekonečnou kombinaci Sparty nakonec završil svým pokusem Michal Moravčík, který pálil od modré. Ani následná dorážka jednoho z jeho spoluhráčů ale neskončila v bráně, jelikož trefila brusli jednoho z obránců.
     
    15:24
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení).
     
    15:07
    Nastavená výhoda hostů se stále neblíží ke svému konci a všichni ševci na ledě vypadají, že by už potřebovali akutně střídat. Jejich defenzíva se ale zatím ani nepřiblížila puku.
     
    14:18
    Po dlouhé době se podařilo ševcům získat puk. Ani přes vyhození Tomáše Martince se ale puk nachází opět v útočném pásmu. Kvůli tomu se dopustil faulu Novotný a po konci výhody se bude vylučovat.
     
    13:19
    Na buly po levici Hufa získali kotouč jeho spoluhráči, ani přesto ale útočná akce soupeře nekončí. Díky tomu se dostal ke střele opět Michal Řepík, který střelou z ostrého úhlu trefil pouze vyrážečku.
     
    12:20
    O změnu skóre se nyní pokusil Michal Řepík svou střelou od pravého kruhu. Přesnost jeho zakončení nebyla vůbec špatná a razance ji taky nechyběla. Ani přesto ale ani on nepřekonal gólmana ševců.
     
    11:21
    Tak toto byla velká šance ševců, která je mohla dostat do poměrně překvapivého vedení. Ocitl se v ní Pavel Sedláček, který po křižné přihrávce zakončoval z první do prázdné brány. Jeho pokus ale minul pravou tyčku.
     
    10:22
    U vlastní brány získal puk David Vitouch, který vysílá své spoluhráče na druhou stranu hrací plochy. Ti ale na svých holích kotouč příliš dlouho neudrželi, jelikož o něj přišli v souboji za bránou domácích.
     
    09:23
    Po chybě soupeře ve středním pásmu získal puk Erik Thorell, kterému se nakonec podařilo i zakončit. Jeho pokus z pravé půle útočného pásma ale opět zastavil dobře chytající Huf.
     
    08:54
    Po delší době tady máme zákrok i u svatyně hostů. Díky němu se podařilo brankáři zastavit střelu Pavla Kubiše od levého kruhu. Na následném vhazování získali kotouč Pražané.
     
    08:25
    Do útočného pásma se opět hrnuli žlutomodří. Jejich tažení ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to vlastní chybou. Jeden z hráčů si totiž nevšiml, že je v útočném pásmu dříve než puk.
     
    07:46
    A máme tady další pohotový zákrok z dílny Daniela Hufa. Ten tentokrát skvěle zastavil teč Jana Buchteleho, který namířil kotouč do již poloodkyrté brány.
     
    07:37
    Do prvního nadějného úniku Sparty se dostal David Dvořáček, který si vedl o poznání lépe, než jeho soupeř před pár minutami. Jeho pokus sice mířil na brankáře, ten ale předvedl pohotový zákrok, kterým letící puk zastavil.
     
    06:38
    Své defenzivní přednosti nyní předvedl Martin Novotný, který Řepíkovi ukázal, jak se brání na východě Moravy. Ten díky tomu obral svým zákrokem zmíněného hráče o puk.
     
    05:39
    Na opačném konci hřiště mohl přidat první branku Radek Veselý, a to při úniku jeden na jednoho. Jeho zakončení ale příliš úspěšné nebylo, jelikož minulo horní tyč.
     
    04:40
    Toto byla zatím nejnadějnější šance Sparty. Dostal se k ní Erik Thorell, který tečoval střelu jednoho z jeho spoluhráčů. Jeho pokus z prostoru mezi kruhy ale skončil mezi nohami gólmana.
     
    03:41
    Od levého kruhu se pokusil ohrozit bránu Pavel Kubiš. Jeho střela ale neměla příliš velkou razanci, takže brankáři příliš problémů nenadělala.
     
    02:42
    Na buly v útočné pásmu získali kotouč ševci. Následná zpětná přihrávka ale skončila pouze ve středním pásmu, díky čemuž se k bráně soupeře hrnou Pražané.
     
    01:43
    Na druhé straně kluziště se dostal k puku Darek Hejcman. I přes pár komplikací se jeho spoluhráči hrnou do útoku, kde se ke své vůbec první střele dostal Tomáš Martinec. Jeho zakončení ale skončilo pouze na betonech gólmana.
     
    00:44
    Na úvodním vhazování první dvacetiminutovky získal kotouč pro své spoluhráče Radek Veselý. Útočné tažení jeho celku ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to nepovedenou přihrávkou po mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Synek) – M. Novotný, Riedl, Talafa, O. Němec (A), Hamrlík, Suhrada, Kunst – Honejsek, R. Veselý, Zabusovs – Martinec, Hejcman, Köhler – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Kubiš (C), Chludil, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Tomáš Dvořák, A. Polášek, M. Jandus, Jurčina, Moravčík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele (A), Chlapík, Z. Doležal – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Prymula, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Lederer, Bohuněk.
     
    HC Sparta Praha
    Oproti domácímu celku jsou na hráči z hlavního města v úplně jiné situaci, jelikož Sparta bojuje o přímý postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů. Na čtvrtou Plzeň jim sice schází pouze dva body, nicméně sparťané mají k dispozici zápas k dobru. Hráči tohoto celku se ale musí ohlížet i za sebe, jelikož jim na záda, s dvoubodovým mankem, dýchají České Budějovice. Forma Pražanů je ale v posledních pěti utkáních poměrně slušná, vždyť získali celkem deset bodů. Na zlínském ledě navíc tento celek neprohrál už přes dva roky a s dnešní rolí favorita se ani neočekává jiný výsledek.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Liberec – 5:2
    Sparta Praha vs. Olomouc – 6:3
    Sparta Praha vs. České Budějovice – 2:0
     
    PSG Berani Zlín
    Domácí Berany dneska čeká velmi náročný úkol. Po vyhasnutí jakýchkoli nadějí na udržení se v Extralize a jistotě sestupu do Chance ligy je morálka v týmu určitě opravdu mizerná. Moc situaci žlutomodrých neprospívá ani mnoho odchodů z jejich kádru. Postupně během posledních pár dnů z tohoto celku odešli jak Ferenc, který odchází do blíže nespecifikovaného německého klubu, tak i Jiří Karafiát, který nyní bude hrát v druhé nejvyšší finské lize. Za zmínku ale určitě stojí i odchody opor zlínského mančaftu Daniela Gazdy a Valentina Claireauxa. První jmenovaný odešel do finského Ilves, kde už dokonce stihl odehrát první utkání, druhý pak do prestižní švýcarské ligy. Domácí celek je tak poměrně vyvrakovaný a bude pro něj opravdu hodně těžké dohrát zbytek sezóny důstojně.

    Poslední tři utkání:
    Mladá Boleslav vs. Zlín – 4:1
    Zlín vs. Třinec – 1:4
    Zlín vs. Olomouc – 3:2 po sn.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování dohrávky 44. kola Tipsport extraligy, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti pražské Spartě, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 47. Kubiš, 58. Zabusovs (Honejsek) – 24. Šmerha (Moravčík, M. Řepík), 44. M. Řepík (M. Forman, Sobotka), 49. M. Jandus (Z. Doležal)


    Berani Zlín: Huf (Synek) – M. Novotný, Riedl, Talafa, O. Němec (A), Hamrlík, Suhrada, Kunst – Honejsek, R. Veselý, Zabusovs – Martinec, Hejcman, Köhler – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Kubiš (C), Chludil, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Tomáš Dvořák, A. Polášek, M. Jandus, Jurčina, Moravčík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele (A), Chlapík, Z. Doležal – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Prymula, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Lederer, Bohuněk

    Diváci: 2639
    thejrc.org